Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kelly416
veterán
válasz 2ozzmexy #15573 üzenetére
Ezért is írtam, hogy hiába a hely es hiába a hossz motor, egy kicseszett olajteknőt nem tudok itthon kicserélni vagy akar csak a tömítését sem. És persze, hogy eresztett. Beragasztottam kétkomponensű fémragasztóval, de az új itt várja a beszerelést...
Szóval tervezési baki van mindenhol. Olyan ugysincs, hogy valami tökéletes.Nyilván jobb lett volna láncosra tervezni, de az újabb láncok nyakba akasztva egy medállal simán hordhatók. Meg az olajban futó szíj is egy ilyen fincsi mérnöki húzás.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz szabonagyur #15586 üzenetére
Ahogyan Ferrar1 írta, hő talán, vagy valami tömény lökhárító ápoló.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #15579 üzenetére
Fekete pigmentes műanyagápoló, ha a legkevesebb időt, energiát és pénzt fordítanád rá.
-
FeRRaR1
őstag
Alapos APC mosás, alkoholos áttörlés.
Majd valami normálisabb kültéri műanyag ápoló.
Ha egyik sem segít akkor hő.
Hajszárító, hőlég fúvó, láng.
Csak óvatosan, körkörösen, inkább lassan mint nagyon megkapja.Polir felejtős, magic szivacs is ki fogja fehéríteni így azt se ajánlom ilyen célra.
-
2ozzmexy
senior tag
Konkrétan melyik része ez azon kívül hogy lökhárító? A polír nem segít csak a lakkozott felületen, maximum karcos lesz, de a folt marad. Gyurmával próbálkoznék első körben, vagy vizesen melanin szivacs (magic ereaser, pepco 400 forint 2 db).
-
MunezXBK
nagyúr
Közben voltam az irodában, csodás párbeszédet folytattunk.
- Csaba, beszéltem az autóházzal, azt mondták ez nem annyira ment neked. Pedig azt mondtad, csináltál már ilyet.
- Igen Stefan, törött autókat, mivel karosszérialakatos a szakmám.
- A karosszériás nem cserél féket meg ilyenek?
- Képzeld, azt nem.
Szóval megvan, hol futott vakvágányra a matek.
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
Polír. Vagy ha fényezetlen műanyag akkor vmi bikább műanyagápoló esetleg elfedheti.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
Ezzel mit lehet tenni? Hazaertem akkor latom valami madar urulek, lemostam de mar megmarta
-
Alusky
aktív tag
Swift el akar indulni az út széléről, index villog, fékről is leszáll, én akkor már ki is mentem a másik sáv szélére teljesen, mert tudtam, hogy el fog indulni úgy hogy melléérek... Valószínű nézett tükörbe. Két perccel korábban.
Inkább nem fékeztem, mert az ilyen úgyis hatvannal fog menni azt is 30 másodperc alatt éri el és mindenképp előzés lenne, inkább kikerültem, vagy hát haladásban volt már mikor odaértem úgyhogy megelőztem.Ja, nem dudáltam rá pedig azt úgy kell. Én nagyon ritkán dudálok, még épek az idegeim.
Meg két helyen is voltak zsaruk, gondolom valami ellenőrzős hét lehet. Az első nem intett le, a másodikat meg láttam távolról és kikerülem a mögötte lévő utcán. thug life
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #15569 üzenetére
Pontosan ugyanez a jelenség van nálunk is, és a megoldásom is egyezik. Móvár szélén lakom, az utolsó előtti utcában, a Rajka vagy Szlovákia felé közlekedők már nyomnák nem kevéssel az áthúzott tábla előtt, és inkább
lemennekleugratnak ~70-nel a szántóföld felé, minthogy várjanak egy icipicit.A rendőrök is tudják ezt, időnként szoktak is mérni pont az utcánk kereszteződésében. Pechjükre ott én lassan megyek még/már iránytól függően.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz BigBlackDog #15572 üzenetére
De van körforgalom, de akkor simán megszívom a dugóban állással, pluszban, ha onnan jövök akkor meg a lakóparkon belül kell megküzdenem a sok hülyével aki nem érti, hogy ott csak jobb kéz szabály van, de mindenki csak megy, mint a hülye.
Innen érkezve csak egy jobbra kanyar, meg utána egy balos és a garázsban állok meg.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz kelly416 #15561 üzenetére
De az nem olyan, nálad a CV-ben hosszában V8, mögötte a váltó, semmi sallang, van hely rohadásig, de amiről mi beszélünk ott ugyanez 90 fokkal elfordítva vagyon. Tehát ahol keresztben elfér a 4 henger, ott a vényóc is... vagy nem. Ugyanez igaz V6-ra, pl GM, keresztben sor4 helyére pajszerolták be, döntötték, buktatták és létrejött a szerelhetetlen, hűthetetlen agyhalál. Cipőkanállal befért főnök, jó van Joe, karácsonykor kapod a borítékot aztán mehettek síelni Aspen-be a kidekkel...
Aztán jön Joe2 akinek gyertyát vagy trafót kell benne cserélni és az Escalade motorterén szocializálódott és csak úgy röpködnek az angol szakszavak... A legnagyobb király akkor is az volt, aki a GM töltött keresztben V6-ra szijas vezérlést tervezett, a bajor N47/N57 motor tervezőjével együtt kellene visszaküldeni csecsemőkorába és 2 óránként jól megszoptatni... Hogy miért? Keress rá youtube-on "timing belt replace GM V6t" vagy "BMW N47/N57 timing belt replace" és mindezt 60-80k km/ 3-4 év... Hogy miért nem tudta láncosra tervezni!? Értem én de akkoris az anyukája árulja a testét..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
BigBlackDog
veterán
Kicsit tovább haladva körforgalom nincs esetleg a közelben? Vagy másik irányból érkezés nem megoldható minimális kerülővel?
-
rbalint88
addikt
Jobb hijan az a megoldas, amit irtal.
-
félisten
Ki hogyan kezeli le a következő helyzetet?
Ahol lakunk oda egy forgalmasabb 2x1 sávos útról kell lekanyarodni balra. Mivel nagyobb a forgalom, sokszor meg kell állni, megvárni a szembe jövőt. Igen ám, de jönnek mögöttem és sokat próbálják keresztül tolni az autót az enyém meg az út széle között ami egyértelműen nem 2 autó széles. Álló helyzetben még csak el tudnak menni, de sok a versenyző aki lendületből akar elmenni mellettem jobbra.
Jelenlegi megoldásom, hogy nem húzódok be a felező mellé, így biztosan nincs hely mellettem elmenni, így nem is próbálkoznak.
-
kisza25
félisten
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
MunezXBK
nagyúr
Na, ide se kell többet jönnöm.
Az a gond, hogy karosszériás vagyok, de neki szerelő kell.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én TikTokon meg ilyet láttam: AdBlue ment ablakmosó tartályba.
Kék-kék
Lemosni már nem tudta a szélvédőről⭐ Stella
-
nagyúr
-
MunezXBK
nagyúr
Behoztak egy Craftert, tréleren, hogy nem annyira indul. Mi baja lehet? KÉP
Ki tudja, mi a megfejtés?
-
FeRRaR1
őstag
válasz radi8tor #15548 üzenetére
5 éve volt kb, és akkor voltam ott utóljára. Azóta be is zártak, elköltöztek, összevontak 2 kereskedést. Menjek oda hogy fél évtizede átb@sztatok 4 gyertyával az előző helyen? Legjobb esetbe is egy ingyen mosást (amit soha nem kértem) egy illatosítót meg 4 gyertyát kapnék. Vagy bizonyítsam be. kb 9 font volt a gyertya darabja most. semmi értelme. Már az időt meg benzint se éri meg...
Pár fonttért nem fogok órákat elb@szni. Tudni kell hogy minek van értelme és minek nincs.
De ha idegeskednék rajta kicsit biztos sokkal jobb lenne
Qru
Na, az is V8?
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz F_Zolee #15544 üzenetére
Szerintem ez csak a szerelő balf@sz / lustasága. Gondolom 4 a kukába landolt. Viszonylag olcsó a gyertya hozzá, de cserébe itt most betették ingyenes amit vittem.
Már nem zavar semmi, de ez a márka szervíz. Pesten is hasonló tapasztalatokat szereztem. Több márkánál is. Hozzá jön hogy ritka / régi autó.
XC90 V8-ba 2x tettek kevesebb olajat egy literrel.
Mesélték hogy volt olyan ügyfél akinek váltót cseréltek és kiderült hogy semmi baja nem volt csak a kábel kötegben volt szakadás.
Nem véletlenül nem járok már oda. Minden felvétel úgy kezdődött hogy nézzek át mindent, mit b@sztak el éppen. Csak akkor megyek már márkaszervizbe ha a garancia miatt kell mint Toyota vagy Porsche most.
Ahol kifogástalan szervízt kaptam az a Lexus. A kocsi utolsó 10. garancia évében is kinyalták a seggemet. Valami 220 font volt az éves szerviz + műszaki. Mint egy óramű úgy működött minden, kedvesek, gyorsak, pontosak, egyetlen márkaszerviz ahol nem tudtam belekötni konkrétan semmibe. Porsche még nem volt az 2 éves ciklus...
Azt nem felejtem el hogy a Lexus London egyik legdrágább helyéről hozat kézzel készült sütiket minden nap. És küldtek nekem egy dobozzal a lányaimnak. Pedig egy szaros CT200h-m volt, azt is 8 évesen vettem és nem is ott...
2ozzmexy
Ezért csináltam a haldex szerelést én. Nem mertem volna rájuk bízni, illetve a pumpa leszedése se ment nekik...
Vagy az ABS jeladót.
Elkezdtem a szerelést, de besűrűsödött a meló, meg műszaki is kellett így elvittem most egy garázsba akikbe megbízok az eddigiek alapján.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz FeRRaR1 #15541 üzenetére
"mivel hallottam rémhíreket hogy a Volvo meg sok másik garázs is az első 4-et cseréli csak mert nehezen hozzáférhető a hátsó sor"
Ez a bibi az összes szerelővel, mielőtt indul a lavina, igen az összessel aki pénzt keres vele, hogy vagy el sem vállalja a szívás melót, vagy ilyen tessék-lássék módon csinálja meg. Aztán jön a hápogás amikor azt mondom hogy annyiért megcsinálom én, akkor legalább meg lesz csinálva rendesen."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz radi8tor #15542 üzenetére
Ezek gyárilag be vannak állítva, az iridium gyertyáknak elfogy a feje, mint a fogyóelektróda, csak lassabban. Nem kell hézaggal kínlódni, kiveszed, beteszed, jó lesz. Nem kell csuklóztatni feleslegesen a szerelőt sem, mondjuk eddig is tettek rá magasról....
-
FeRRaR1
őstag
Nem értem rá, így bepakoltam pár dolgot a kocsiba hogy cseréljék ki ők. Mint aktív szenes antibakteriális kabin filter, gyertyák, meg pár apróság.
Mondtam hogy tartsák meg a gyertyákat, mivel hallottam rémhíreket hogy a Volvo meg sok másik garázs is az első 4-et cseréli csak mert nehezen hozzáférhető a hátsó sor. Kb 5 éve cseréltettem márkaszervizbe.
Eléggé úgy tűnik hogy hátul a 17 éves gyári volt, elöl meg 4db 5 éves.
Mindegy is, nagyon élénk lett a kocsi, imádja a fordulatot, hihetetlen gyorsan reagál, szerintem jobb lett.
Márkaszerviz meg beveheti, bő nyállal. Nem értenek a ritka / régebbi autóikhoz.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz MunezXBK #15536 üzenetére
Nemrég voltam egy régi ismerősnél. Ház, melléképület stb... de ami engem megfogott, az a "garázs", ahol MTZ-t és hasonlókat szokott szerelni. Kb. 9mx8m alapterülettel és 5-5,5m belmagasság a sátortető aljánál. Felszerelve minden jóval csak kanális vagy csápos nincs. Egy lépcső a fal mellett és egy szoba a magasban, amiben van folyóvíz is. Mondtam neki, ha az asszony kidobna, költözök oda.
-
-
nagyúr
válasz kelly416 #15534 üzenetére
Duglas Adams is azt mondta: "Ne ess pánikba"
Megértés, türelem, túlélés. Kb. ezek a kulcsszavak. Aztán minden gyerek más, minden időszak más, estébé.Aztán úgyis jön 2030, és a konteók alapján úgysem lesz senkinek semmije, és mindenki boldog lesz. Az már csak 6 év. (És kiváncsi vagyok, 6 év múlva ez a hsz még itt lesz-e. Éssel nem kezdünk modadot - tanították egykoron. Azóta a deviszont is jó már, és a szenvedő szerkezet - gugli szerint suffering structure - egyre inkább beépül a mindennapok szóhasználatába... )
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
kelly416
veterán
válasz cappa72 #15531 üzenetére
A lányom 16 múlt, de most a pasik fontosabbak (na meg nem utolsó sorban megmondtam, hogy az apja vagy a jogsit vagy az autót fizesse, ha már se gyerektartást se semmit nem fizet), a fiam 14 múlt és ha nem kamaszkori ellenkezős korszaka lenne akkor a motoros jogsira hajtana.
A legkisebbnek én magam ígertem be pocket bike-ot, ha megtanul oldalkerék nélkül biciklizni pedáloson. 4 évesen menő lenne, de még nem akarja.
Nem tudom, hogy fogom ezr bírni, ha nem találok fel időgépet és nem hozok benzint a 80-as évekből akkori áron. -
kisza25
félisten
válasz rbalint88 #15517 üzenetére
Én mindig csak eljegyzem, attól minden nő megnyugszik
Volt egy menyasszonyom 5évig, egy 15 évig, egy meg 3 éve van. A "vállás" minden alkalommal sima volt, megbeszéltük mi kié.
Amúgy első menyasszonyhoz jár a fiam angolra, a mostani és előző 50 méterre dolgoznak.
Mindegyik Blellei és nagyjából egy idősek, (jelenlegi osztálytársa volt az előző testvérének, legjobb barátnője volt) mindkét exel jóban vagyok és mindhárom jóban van egymással
Múltkor Bozsikon (focizik a gyerek) előző és legelső ex menyasszonyaim egymás mellett ültek, jelenlegi meg mellettem, mindez ugye egy tornacsarnokban
Hát érdekes volt a szitu, eddigi életem elmúlt 23 éve egy helyen[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
A legszebb az egészben, hogy ezek tudtak maradni KATA-ban és csak nyugtaadási kötelezetsége van, évi 12M Ft-ig nyugodtan adhat nyugtát és erre havi 50 eFt KATA-t fizet. Nincs ÁFA, alanyi adómentes.
Én úgy tudtam maradni KATA-s (első körben átmentem átalányba), hogy inkább nem vállalok cégeket, mert gatyámat elfizetem adóban.
Amúgy írnak nyugtatömböt utólag, mert kell nekik a bevétel, mert különben senki nem hiszi el a dolgokat. Párom könyvelő, van hogy én adom össze a tömböket. Volt olyan aki végig írta ugyanazzal az összeggel az egészet[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz szőröscica #15492 üzenetére
Elmondom, hogy itt vidéken is ennyi volt már mikor váltottam tavaly, mert minden alkalommal több lett, de most már ez is 3500Ft-nál tart.
-
Alusky
aktív tag
válasz rbalint88 #15514 üzenetére
Vérlabor az 20 körül van, karom az 5 talán, veszettség és kombi az 12, Bravecto az 15 körül. Stimmel.
Nálam 4 Kiló fogy egy nap, de nem sok a méretekhez képest, mozgás az ami nagyon megdobja a fogyasztást, ők viszont nem épp agár aktivitású kutyák, így simán beérik 400-500 grammal fejenként ami nem vészes a 333-hoz képest. Szoptatós anya vagy sportoló kutya lazán bever 800-1200 grammot naponta. Szoptatósnál ezért szoktuk tápszerezni a kölyköket vagy kecsketejezni, hogy ne az anyát terheljük kilónyi táppal minden nap (sokszor meg se eszik annyit és csak egyre soványabb), hanem etetjük a kölyköket így kevesebbet szopnak, kevésbé terheli az anyát.
Nekem 22 rugó a kaja kutyánként úgy hogy többet esznek kicsivel, de ekkora különbség van a kedvezményekkel ha 30 zsákkal veszek, meg szoktam néha olcsóbbat is venni. Mivel 3 nap egy zsákkal, nem problémáznak rajta, ha becsúszik néha valami közepesebb rizses. "Közepesebb", Britnél lejjebb még sosem adtam nekik.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
2ozzmexy
senior tag
válasz radi8tor #15512 üzenetére
Az semmi, amikor eleve nettóban beszél, nincsen bruttó meg egyebek, 25 ezer lesz a munkadíj, mondom oké. Megcsinálja, a végén kérdem hol a számla, vagy egy munkalap, hát céges a gép, le kell adnom. Ja, akkor 35. Mi van!? Valószínűleg olyan burzsujnak nézek ki hogy fél millás Hitachival rohangálok meg egy szakadt bömössel...
-
rbalint88
addikt
válasz Alusky #15508 üzenetére
Utolso sor:
Nekunk ad az allatorvos szamlat by default. Pont ma vittuk, eves vervetel (labor), karomvagas, kombi oltas, bravecto - 58ezer jmf. Havi kajaja is 30 rugo, pedig gidzsi gugya (13kg), nem eszik sokat (1kg 3 nap neki), csak minosegit kap. Draga hobbi, de a gyerek meg dragabb, abbol meg ketto van -
Qru
MODERÁTOR
válasz Alusky #15508 üzenetére
Festo, komuves kb senki nem ad szamlat/nyugtat csak ha kered. Persze akkor emeli is a tetet 27%-al.
De ha adna akkor se csokketenek a terhet szoval igazabol nav maga generalja az adocsalast. Amit azokon vasal be akik nem tudnak/akarnak csalni. Mint pl en.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Alusky
aktív tag
Szerelő (bármelyik, autó, kertigép, háztartásigép), állatorvos, kisboltos, mezőgazdasági dolgoknál semmi. Csőgörényes mikor dugulás volt semmi. Hát elég kicsi az esélye épp egy navosnál legyen dugulás, úgyhogy ismeretlennek is simán nyugta nélkül.
Akiket ismernek azoknak sosem adnak.
Ami a legdurvább volt számomra mikor a nagyvárosi klinikán voltam a kutyával és ott sem adtak. Mondta az árat, kifizettem, állok.
-Jaaaaa, a számla? Rögtön adom.
-Á hagyd, nem vagyok vámos, falusi vagyok, az XY az orvosom, amúgy félig rokon is.
Mosolygott én meg mentem haza. Eleve fura volt, hogy nem a pultnál kellett fizetnem, hanem bent a dokinak. De az állatorvos (legalábbis ha van állatod) épp oly fontos ember mint a fogorvosod, ügyvéded, autószerelőd stb., nem kötekedsz vele, ha szeretnéd a következő alkalommal is normálisan történjenek a dolgok. Meg amúgy is, nem tőlem lop, hanem az államtól attól meg miért ne.Ez annyira magyar lett, hogy erre inni is kéne.
[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
Legdurvább sztori.
Kissrác, aki tanít, kérdezte, hogy 4 vagy 5 napozok? Mondom nem tudom, még nem szólt senki. De lehet nem is éri meg 5 napozni, mert elviszi az adó. Mindjárt kiszámolom...
Mondom 5 nappal ennyi a bruttóm. Mennyiiiiii? Az övé sokkal-sokkal kevesebb.
Há mondom ez mi? Nem is szakmunkás vagyok és sokkal többet keresek? Na mindegy, egyelőre maradok, amíg el nem zavarnak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz radi8tor #15504 üzenetére
Mikor meg a bizrositonal dolgoztam csomo ceg kerte, hogy fizessuk a berautot amig a serult ceges autot javitjak. Akkor lekertuk a ceges bevetel kimutatast es kiderult sok esetben, hogy (papiron legalabbis) veszteseges a ceg. Meg is lett tagadva, azert nem fizetjuk, hogy veszteseget termeljen...
Ment a horges de nem tudott erre mit lepni.#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest