Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
mortalwombaR
csendes tag
-
mortalwombaR
csendes tag
Előre is bocs' az ékezetek hiányáért...
Par szoban osszefoglalnam, mi tortent azalatt az ido alatt, mig csak read only modban voltam.
Bar a vegen PiciPeti segedelmevel egesz jol osszeallt az Audison VRx 6.420 altal hajtott rendszer,a kisordog belem koltozott, h full aktiv,idomorrekcios rendszert kell epitenem...
Rodolpho meghirdetett egy VRx EX CS 4.300-ast, es miutan utananeztem mit tud (kikapcsolhato valtok, a 6.420-ase nem. A sors fintora, h vegulis pont ez a tulajdonsaga nem lesz hasznalva, de ne szaladjunk ennyire elore)
Szoval elerkezettnek ereztem az idot:eladtam a 6.420-ast, megvettem a 4.300-ast, es PiciPeti ajanlasara egy 2.150-est is ha mar lud, legyen kover alapon.
Meg ha mar erosito csere, akkor rakjuk rendbe a kabeleket is, igy beszerzesre kerult 2*5m Hicon Ambience, meg 20m Sommer Orbit 225...
A fejet illetoen sokaig vacilaltam, vegul a tobb helyrol pozitiv ertekelest kapott JVC KD-R90BT mellett dontottem. Szamomra fontos a zenei megszolalas, a Pio 80PRS-nel tartottam attol, h a DEH77-hez kepest vesztek a zeneisegbol.
Kivancsi vagyok, h kacsa7 tapasztalatait mennyire tamasztja majd ala az en rendszerem.
Es itt jon a sors fintora, h vegulis egy olyan fej lett, ami nem tud aktiv vagast-tehat megmaradhatott volna a 6.420 Nem baj a ChromeShadow felulet sokkal szebb
A hosszu hetvege alatt beepul a cucc, majd beszamolok a fejlemenyekrol... -
mortalwombaR
csendes tag
válasz balazska92 #51516 üzenetére
Szerezd meg ugyanazokat a zenéket 'jò' helyről származò flac-ekkel.
Azért ìrom,h jò helyről származò mert sok flac simán mp3-bòl van konvertálva. -
mortalwombaR
csendes tag
válasz lautnermark #51592 üzenetére
Kasztni és blokk közti kapcsolat hogy jön képbe autòhifivel kapcsolatban?
Az igaz, h az autò saját testkábele (kasztni és akksi között) legyen azonos átmérőjű az erősìtőhöz menő pozitìv kábellel. -
mortalwombaR
csendes tag
válasz lautnermark #51626 üzenetére
Pedig volt-igaz, nagyon hamar lecsaptam rá.
Ahogy látom, nagyon nem leszek egyedül ezzel a JVC-vel -
mortalwombaR
csendes tag
válasz lautnermark #51739 üzenetére
Bár nem onnan, de PiciPeti kedden tette be a Hicon Ambiance-okat és a Sommer Orbit 225-ösöket.
-
mortalwombaR
csendes tag
Egy kis beszámolò az utobbi napok esemenyerol: mint emlietettem, PiciPeti (nem is kedden, hanem) szerda estére vegzett a beszerelessel: rca es hangszorokabel csere, fejegyseg csere (deh77 helyett jvc kd-r90bt), vrx 2.150 anyosules ala, 4.300 a regi helyre...
Mivel ez az elso aktiv fejem, Peti csinalt egy gyors beallitast (maxi koszonet erte-este tiz volt mar ) de kiderult,h kuka az akksim, ajve.
Hetkoznap nem tudtam a hifivel foglkozni, de azert penteken beneveztem az sq veryenyre delutan vettem egy akksit,majd masnap verseny.
Ott Peti es Benvik onzetlenul segitett beallitani az idokorrekciot itt is maxi koszonet erte!
A versenyen a beallitasra juto rovid ido elenere varakozasaimat messze meghaladva jol szerepeltem
No, a lenyeg az, hogy rengeteget javult a hang az elozo rendszerhez kepest. A legnagyobb elorelepes a tisztasagban lett, es vegre egyseges szinpad van, pontos poziciokkal (kulon kiemeltek az ertekelesben az addig hallott autok tekinteteben) elokeruktek teljesen uj reszletek is, es a dinamika is nagyot javult valszeg a ket erositonek koszonhetoen (hiaba van remek tapja a 6.420-nak, azert a ket erosito megiscsak ket erosito)
Tobben is megfuleletek az autot, kaptam sok hasznos tanacsot is jovobeli fejlesztesekre-pl magasak pozicioja.
Ma allitottam picit a jelszinteken, es mar ezzel is nagy, pozitiv valtozasok jottek, a hangzasi balansz szamomra sokat javult...ugyhogy most elegge fulig er a szam, egyszeruen folyamatosan olyan erzesem volt a mai fuleles alatt, h nem hiszem el, h ez a hang az en.automban van! ) -
mortalwombaR
csendes tag
válasz mezaron #51774 üzenetére
A fejlesztesnek legjobban egy masodik tappal tudsz megágyazni egy ketcsatis ero szamara, amirol majd a ladat fogod hajtani.
A komponenseid nem alap cuccok, a konkret erot nem ismerem, de a neve alapjan nem lesz gond neki hajtani egy setet. Nekem a Rainbowal volt kedvezo tapasztalatom, bar kacsa7 asszem pont ilyet cserelt le nemreg Kickxre. A megcelzott osszegbol boven tudsz minosegi setet venni, ha esetleg hasznalt is szobajohet akkor plane -
mortalwombaR
csendes tag
Neken es most igy fejbol kacsa7-nek van kd90bt-je.
Szerintem megeri az idokorr: sokkal jobb a hangzas, minden a helyere kerul, jol fokuszaltak a hangok, az egesz hangzas nagyon 'tiszta' lesz.
Hatranya, h igazan jol nehez beallitani, es igazan csak a bal egyben szol jol. (Bar lehet be lehet az elso ket ulesre is loni) -
mortalwombaR
csendes tag
válasz pengusz77 #53283 üzenetére
A Cordialt azert szokas hasznalni, mert studiotechnikai/hangositas kabel. Ott nem szokas mindenfele ideologiakkal megspékelni a termekek marketingjet, mint az otthoni hifiben. Ezen a teruleten csak a minosegi termekek maradnak meg, mert fontos a jo minoseg, hiszen ki szeret szar dolgokkal dolgozni.
Persze masok a szempontok ezen a teruleten, mint a home hifiben, de a jo anyagminoseg garantal bizonyos szintu hangot is. -
mortalwombaR
csendes tag
válasz pengusz77 #53287 üzenetére
Az a baj, h a hifiben van egy csomo olyan dolog, amit nem lehet merni (ill elenyészőnek latszodik a kulonbseg igy nem is tulajdonitanak neki jelentoseget) megis elegge jol megkulonboztetheto hangja van a kabeleknek. A hangot befolyasoljatja a sodras jellege, a szigeteles anyaga pl.
Ez egy ilyen 'vilag'.
Meg egyszer: erdemes kicsit tobbet raaldozni az elejen, hogy a kesobbi esetleges fejlesztesek kintudjak futni magukat. Egy kicsiban az RCA-kat es a hangszorovezetekeket nehez cserelni. -
mortalwombaR
csendes tag
A HiVoxnak van fasza Spdif-USB atalakitoja, itthon en is azt hasznalom, hasznaltan egy tizesert szokott menni a 'sima' verzio, de van olyan is, ami tudja a 96kHz-et is. Avx-en nezz korul.
Azert az optikai atvitel szerintem rosszabb, mert az olcso optikai kabelek nem annyira jok, es az olcso keszulekekben az optikai kapuk is hyengek. Raadasul a jelutban ketto van beloluk, szoval kb ugyanott vagy az atalakitasok szamat tekintve.[ Szerkesztve ]
-
mortalwombaR
csendes tag
válasz bnagylajos1 #57329 üzenetére
Nem kell kondi.
Jò akksi/generátor, megfelelő átmérőjű tápkábelek, megfelelő kontaktok kellenek csak. Hátsò ajtòba szintén nem kell hangszòrò-otthon/koncerten is csak előled szòl a zene. -
mortalwombaR
csendes tag
válasz spiky03 #57564 üzenetére
Nekem az anyos ules alatt van ami a subot hajtja.
A setet hajto negy csatis a felhajthato csomagterpadlo aljan van.
Azt kell szem elott tartani, h ha az ules alatt van az erosito, akkor nem tudsz rajta olyan konnyen allitani. Persze ha csak gaint kell/lehet rajta allitani, akkor azt csak egyszer kell megtenni kb.[ Szerkesztve ]
-
mortalwombaR
csendes tag
Ez erősen autò függő, a BJ Mazda 323 ülése alatt vìgan elfért az Emphaser, de az IS elektromos, fűtött lufis ülése alatt is sikerült helyet találni a VRX-nek miután kiszedtük az egyik nagydarab zajszigetelést
Mondjuk ha az üléspoziciò a számomra kìvánatosan alacsonyabb lenne, akkor bajban volnék.[ Szerkesztve ]
-
mortalwombaR
csendes tag
válasz simi811118 #57715 üzenetére
Akkor ez ilyan mint a K-flex. Nekem az volt a Mazda hatso ulese alatt, meg a valtoalaguton, es hallhatoan csokkentette az onnan jovo zajokat.
Koszi a linket, tavasszal nekiallok az IS-nek majd en is (k-flexet nem tudok mar szerezni) csomagter-kerekdobok elsosorban. -
mortalwombaR
csendes tag
válasz simi811118 #58033 üzenetére
Az AIV szerintem ilyen atcsomagolo, elektronikai nagyker lehet.
Nekem a Rainbow setem volt AIV green power. -
-
mortalwombaR
csendes tag
Üdv a klubban. Én már várom a tavaszt, hogy át tudjam forrasztani a dugokat (JVC 90BT Sommer otthoni hifi kábellel 'hosszù' dugòkkal) a legrövidebb Kácsásokra.
Én ráadásul hekkelni sem tudok, mert a fűtésdoboz van a fej mögött, nem egy esetlegesen kivághatò merevìtő. De nagyon remélem a rövid dugòk jòk lesznek. -
-
mortalwombaR
csendes tag
Ò, rosszul emlékeztem a talu napjára, csütörtökön kimentem volna, de ma már hazajöttem, és nem megyek vissza a városba.
Next time, Gadget! -
mortalwombaR
csendes tag
válasz Ear001 #59372 üzenetére
Nekem szerencsere meg csak egyszer jott elo ez a driver-kartya kilazulas issue, akkor elegge megijesztett, de a rutinos sracok megnyugtattak, h ez ilyen, es egyszeruen orvosolhato a dolog.
A hangjaban meg csak azt hallom, hogy mennyi potencial van meg benne, amit a set megfelelo installjaval fogok tudni elohozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Google Wear OS (Android Wear) okosórák topicja
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mindent a StreamSharkról!
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Béta iOS-t használók topikja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Thrustmaster T300 Ferrari alcantara t-lcm pedálal
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest