Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz spiky03 #45513 üzenetére
Gyakran olvasom a házimozi topicot, tudom, hogy te is mozizol/zenélsz, nem is "kispályás" szinten.
Az autódban miért akarod elrontani a zenét?
Főleg egy ilyen 5 ezer ft-os vacakkal..."Első osztályú, ütős hangminőség kiváló ár/teljesítmény aránnyal"
Jézusom! A Kenwoodnak is érdekes fogalmai vannak az első osztályú, meg az ütős hangminőségről.Neked is csak azt tudom javasolni, mint pár hozzászólással feljebb Borisz76-nak, hogy autóba nem érdemes sem hátsó koax hangszórót, sem ovált beszerelni, mert totálisan összekuszálja a hangzást.
Gondolom a otthon sem a surround hangszórókból szól a sztereo zene.De ha már mégis, mindenáron, akkor legalább ne az 5 ezer ft-os árkategóriában nézelődj!
De sokkal jobban jársz, ha az első szettet cseréled inkább egy minőségibb darabra.[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz spiky03 #45522 üzenetére
Fejhez, szerintem barmely nevesebb gyarto, nagyobb erzekenysegu(90dB<)ovalja jo lesz Ha megtudod hallgatni, akkor a neked megfelelobb hangzasut vedd meg, ha nem, akkor amelyik tetszik. A celnak megfelelot 10-15eHUF kozott mar talalsz. Dragabbat szerintem folosleges venni, ha csak siman fejrol hajtod.
-
LógaGéza
veterán
válasz spiky03 #45530 üzenetére
Aktív szubhoz erősítő?
Beszerelés a saját affinitásodtól függ. Ha le mered szedni az ajtókárpitot, ki tudsz tekerni pár csavart, és tudsz forrasztani kicsit, akkor nem lesz baj
Márkából sajnos nem tudok mit ajánlani, de a lényeg, hogy valami normálisabb gyártó legyen (Hertz, Kicx, ESX, Pio, Alpine, JBL amiket láttam hirtelen szétnézve), ilyen Sencor és társaiban nem annyira bíznék
Arra figyelj, hogy oválból is van tán 3 méret.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
mivamma
senior tag
válasz spiky03 #45532 üzenetére
És ha megpróbálnál keresni, akár bontóban egy punto II-es gyári mélyládát? Szerintem a kábelek neked is benne vannak az autóban. És akkor maximum még lecserélnéd az első szettet. Én hallottam a gyári rendszert, jó a fejegység az ki volt cserélve, de nagyon pozitív csalódás volt.
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Pecc
őstag
válasz spiky03 #46837 üzenetére
Az a baj a 10ezres ovállal, hogy nem lesznek ennyiért olyan érzékeny hangszórók amiket meg tud hajtani egy fejegység úgy, mint a gyári hangszórókat. Talán valami nagyobb gyári hangszórót lenne érdemes betenni oda, mert azok érzékenyebbek, vagy erősítővel hajtani az oválokat. szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz spiky03 #46837 üzenetére
Párezer forintos magnatokkal tele a jófogás. Ez a max tízezer forintos ovál az a kategória ahol szinte minden mindegy. Ha nem auna meg csingacsung kínai, akkor jó lesz. Nézz szét hogy a környékeden mi van olcsón, és vedd meg. Bár a tízezer forintból inkább kiszigetelném az első ajtókat, aztán gyűjtenék egy kicsi ládára. Ovál okkal max hangosabb lesz a zene, de mély ugyanúgy kevés lesz . . .
-
simi811118
aktív tag
-
simi811118
aktív tag
válasz spiky03 #54060 üzenetére
Aktívból teljesen jó a kis blau. Itt az a probléma, hogy ha ki kell venni mert minden hely kell, akkor több vezetéket is ki kell kötni, macerásabb, mint egy fixen beépített erősítő, amire pl speakon csatival van felkötve egy passzív láda. Ott egy mozdulat, és ki lehet venni. Zárlatnak is kevésbé van kivéve.
-
simi811118
aktív tag
válasz spiky03 #54073 üzenetére
25-ből is meg lehet úszni a dolgot, de akkor a használtakat kell nézegetni.
Egy kábelszett a bekötéshez olyan 5-7Eft, egy kétcsatornás erősítő 6-15Eft. A maradékból kell ládát venni
Ha okosan és saját kezűleg végzed a becuccolást, akkor ládára is fog maradni.
Tápkábelnek hegesztőkábel, a legvékonyabb. RCA-nak Connection First.
Az erősítőhöz és a ládához kicsit túrni kell az aprókat[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz spiky03 #54076 üzenetére
"És azt mondta, hogy nincs semmi baj akkor sem ha kiveszi a ládát és a kábelek meg ott maradnak."
Ne maradjanak ott. Ez CSAK akkor kivitelezhető, ha az aksi után lévő biztosítékot előtte már kivette."én lehet megtudnám oldani apóssal ő ért hozzá szerintem. Mert maga javítja a verdákat is, meg motorokat. "
Azért ezzel ne szúrjuk el a jó rokoni kapcsolatot. Én referencia nélkül ilyen dolgot nem bíznék senkire.
Kellemetlen lenne utána ujjal mutogatni a másikra...."havernak 20-ért kötötték be" Ehhez a ládához asszem van gyári kábel a bekötéshez, ehhez képest picit soknak találom. Persze ha mégsem van hozzá, akkor kb ennyivel lehet is számolni, ha autóhifi műhelybe viszed. A kárpitokat lebontani, és visszarakni normálisan, saruzni a kábeleket, RCA-t húzni, szétszedni-összerakni a dolgokat . . . azért ez nem félórás meló. Emiatt szoktuk javasolni, hogy ha már kábelezel, akkor azt tedd normális kábelekkel (jobb egyszer dolgozni, mint többször....)
"Igaz ezt a kis ládát már sehol sem lehet kapni, egyedül a 220 voltnál van rendelésre."
Ritkán, de szokott lenni használtan is 16-18Eft körül. Ha nem sürgős, én kivárnék egyet, vagy a mostani kínálatból tennék össze egy erősítőt + passzív ládát. -
opeter70
senior tag
válasz spiky03 #54079 üzenetére
Bocs, hogy a kérdésed utolsó részére én válaszolok, de mivel tudom, hogy megfordulsz a házimozis topicban is és azon a téren nagyon is igényes vagy, így hadd válaszoljak egy "házimozis" hasonlattal:
Elég, ha az otthoni hangsugárzóban csak a mélyközép sugárzót cseréled ki és a magasat meghagyod?
Itt ugyanez a helyzet, csak éppen nem egy dobozba van építve a kettő, de azért még egy egységet alkotnak.
Szóval mindenképpen csak "szettben" ajánlatos cserélni!Én azt mondom, hogy ne add lejjebb az igényeidet az autóban sem, mert odafigyeléssel, szakértelemmel (na meg némi pénzzel) közel ugyanolyan minőségű hangot lehet varázsolni az autóba, mint otthon.
-
Lite
őstag
válasz spiky03 #54728 üzenetére
Akkor inkább a hely határozza meg, mit tudsz berakni. Az 1 din-ből olcsóbban hozol ki jó hangot (de sokkal könnyebben és sűrűbben lopják, ezt azért számold bele, ha nem garázsban áll a kocsi - esetlegesen), viszont a 2 din-es gyári helyen lehet, hogy hülyén fog kinézni a beépítőkerettel. Már 2 din-ben is van megfelelő áron tisztességes hangú (és extra nagy tudású!!!) fej.Én is ezzel küzdöttem, de meglett a megoldás és most azzal nagyon elégedett vagyok.
-
Akos1994
aktív tag
válasz spiky03 #55098 üzenetére
"Gyári rendszerhez nehéz lesz illeszteni sztem, általában kis hangerőn elveszik, nagy hangerőn pedig túl markáns lesz a többi hanghoz képest."
Ezt csak megerősíteni tudom, autócsere után vagyok (Fabia 6Y) és egyelőre csak a mélyládám+hifo jupiter erő van bent és fejről hajtott gyári hangszóró... Egyrészt akárhogy állítgatom, vagy már fent az egekben van vágva a nyomó és nem szól úgy már jól + érezhetően hátulról jön, vagy pedig ordenáré nagy lyuk van a freki menetben a gyári mélyközép miatt. Kis hangerőn semmi, nagy hangerőn zavaróan sok. Rádiós zenéken/lakossági tuc-tucon ahol nagyrészt csak szubbasszus+magas tartomány a hangsúlyos ott nem zavaró,de minden máson igen..
Mondjuk lassan érkezik majd Predator 6/4 kick + dt284, a CDN-2X váltó meg már itt pihen az asztalomon.. Beépíteni viszont óóóriiáási szopás lesz.
-
Lite
őstag
válasz spiky03 #57282 üzenetére
Szerintem egy ilyen használatával be lehet tenni. nekem a 730 van, én ott vettem, mikor még itthon nem is volt kapható... (És még 5 másik cuccot is ott vettem, én nem panaszkodhatok, volt, hogy a hivatalos megjelenési / elérhetőségi dátum előtt megérkezett a csomagom). Mondjuk, nekem csak zenére kellett...
Ez egyébként Németország talán legnagyobb és legkomolyabb boltja, az ottani "árukereső"-n több ezet értékelése van és szinte csak hibátlan. Szóval nyugodtan számításba veheted. -
spiky03
veterán
válasz spiky03 #57296 üzenetére
Nah lehet nem is kell nekem másik fejes meg szub hátra.
Nem szól rosszul a gyári az i30-ban.
Igaz még rendesen tesztelni nem tudtam, mert hazafele úton csak duruzsolt, mert az utat figyeltem meg szoktam az új verdát.De hétvégén majd jobban belemélyedek a témába és letesztelem rendesen.
Úgyhogy lehet lesz egy eladó aktív szubom.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Lite
őstag
válasz spiky03 #57322 üzenetére
Én dolgot tudok tanácsolni (tanulj mások hibáiból, és ebben a pofára esők társaságába én is beletartozom, azért merem állítani): első lépés a fejcsere. A gyári hangszórók jelentősen javulhatnak, míg a gyári fejjel nem az ajtóhoz tervezett ( ) hangszórót hajtani katasztrófa lesz.
Saját tapasztalat. -
-
PiciPeti
őstag
válasz spiky03 #57377 üzenetére
Ha már úgyis veszel erősítőt, akkor okafogyottá válik az aktív sub sztem... 15-20e körül már teljesen vállalható erősítők vannak, ami egy érzékeny ládát is elhajt, és sokkal jobb eredményt tudsz elérni, ládát is könnyebb kivenni, stb, stb...
Pl facebookon AUTÓHIFI ADOK-VESZEK csoportban van egy Steg AQ45.4x 15-ért. Vicc ár érte, és hozzád bőven elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
pengusz77
senior tag
válasz spiky03 #57377 üzenetére
Vannak fészbúk csoportok is, ahol érdemes szétnézni. Egyébként ha már megvan a sub, azért egy próbát megér... Elsőre én is beraktam a gyári hangszórók helyére jobbat, aztán meghajtottam erősítőről, majd jött az ajtóbeépítés. Így saját fülemmel tapasztaltam meg a változást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest