- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
::Trunks:: #8149 üzenetére
Akkor jó e úgy, hogy a javitott részeket jobban, a normál festéses felületen pedig csak vékonyan szórózom, épp hogy legyen, természetssen átmenettel, nem éles határral, és akkor nem látszik a szórózás, illetve a javitott rész széle.
Igy már értem, hogy miért kell szórózni is.Lehet, valamit félre értettem, de teljesen úgy értettem, hogy egy árban mondta a szórót a festékkel.
Gondlom, a festékhez és a szóróhoz is kell majd kevés higitót is vennem, még ha nem is kell higitanom, mert különben nem tudom majd elmosni a szórót.
Vagy az egyszerű észter higitó erre alkalmas ?Üdv.
-
::Trunks::
senior tag
válasz
Batman2 #8148 üzenetére
A festék nem drága, főleg ha edzővel annyi, viszont a szórógitt az abszurd.
4ezer körül már lehet venni edzővel.Minden gittelt felületet le kell szóróznod,mert a gitt beszívná a festéket,és okádék lenne.
Kirajzolódna a körvonala.-120 vagy 180al megcsiszolod a gittet,majd 220al lefinomítod, arra szórózol rá.
Van benne igazság,hogy nem feltétlenül kell telibe szórózni ,viszont nem is lesz egyszerű belefoltozni ha kezdő vagy. Lényeg,hogy ragaszd el ,amit nem akarsz szórózni,és a szélét csak épphogy ködöld el,mert ha vastag lesz a réteg,akkor szenvedni fogsz!
/Sokkal-sokkal egyszerűbb telibe szórózni/
De ha mégis foltra adnád a fejed,akkor a vízbe csiszoláshoz is használj steklit! És mindig nézd meg ,hogy a széle nem-e érződik. Ha igen,látszani fog a festésben.
800-as papirral csiszold meg a szórógittet.
Az,hogy mennyi fog rá kelleni,azt senki nem fogja neked megmondani, mindenki másképp csinálja.
Gyári rétegeket passzolom....
-
Batman2
őstag
válasz
::Trunks:: #8125 üzenetére
Szevasz
Igen, gittet értettem a késtapasz alatt, amivel mauálisan, a nagyobb egyenetlenségeket kezeljük.
Szombaton voltam egy autófesték boltban.
Elég borsos árakat mondtak !
Festék (klasszikus fehérre keverve) 11E Ft/l edzővel együtt (asszem) és szórógitt sajna ugyanennyi !Viszont azt mondta a fickó, hogy szórógittelni csak a javított részeket kell, ahol csak átfújom a régi festét, ott nem kell.
Akkor viszont csak kevés szórógitt kell.Kérdés, a szórógitt a festék megfelelő tapadásához kell, enélkül nem lehet festeni,
vagy csak plusz, biztonsági réteg, illetve a kisebb egyenetlneségek elfedésére kell ?A legtöbb helyen csak a régi festett réteget kell átfányeznem, csak kisebb részeken van javítás, ahol fémig csiszol állapotból kell feléípetni a rendszert.
Melyik részre mit és mennyit kell minimum ?Más:
A csiszolás során feltárul a járgány eredeti felület fedő rendszere.
3 réteget tudtam megkülönböztetni.
- a festékréteg (igen vékony, ezüst)
- alatta egy középkék, pasztell színű réteg
- és lagalul egy sárgás, krémszín jellegű rétegA sárgás lenne egy alapozó, a kék pedig a szórógitt ?
(az ajtók belső oldalán a festék csak lehellet vékony, éppen hogy színt ad a felületnek, kicsit már át üt alóla a kék réteg)
Üdv.
-
sonique
őstag
válasz
::Trunks:: #8144 üzenetére
tudom csak azt teli áron tudok csak venni de ahoz most valahogy ninc$ kedvem
-
sonique
őstag
na én ma végig mentem a kocsimon
3x
3M
zöld
sárga
és piros waxremélem nem maradt hologrammos
mert elötte kicsit olyan volt
és persze a legkényesebb szin feketekék kupakos 3m pasztat sajnos már nem tudtam szerezni
van ami ugyan ezt tudja és nem 12-14ezer ft ?!?
vagy esetleg valaki tud olcsobban ?
mert ami most van 3 flakon azokat 6/db ért vettema masik pedig amit mindenki mashogy mond a 3m pasztaknal
hogy kell e vizezni vagy sem
mert ugye ezek nem keverednek vizzel ..
PPG nél ahol a polirszivacsot vettem ott a fö okosemberpl azt mondta hogy ö soha nem hasznal hozza vizet és nem és ajánlatos mert csak rontja a paszta minöségét
és van aki meg hogy persze vizzel
na most ezen menjek el -
Tom5
addikt
-
-
törölt tag
Felni fújás:
-felni lemosása (vegyszeres,oldoszeres,gőzborotva)
-súlyok,szelepek eltévolítása
-becsiszolás mindenhol 220-as papírral
-Würth fémragasztót használok a komolyabb sérülésekre.
-szorógitt "vastag" fajtából
-becsiszolás vizes 600-as papírral
-oldoszeres ezűst metal dupont
-lakk HS Bernado Ecennaro karcálló ultra fényesmajd ha kerűl bele pici szősz vagy por akkor kicsisz 2000-as vizes papaírral majd polír.
-
törölt tag
válasz
Black&White #8131 üzenetére
Mint a külső rész ezűst metal+karcálló HS lakkot
Nem teszek különbséget belső és külső rész között mindkettőt gyári minőségre csinálom meg.Igaz a lakk kicsit komolyabb ami jobban bírja a fékport és az időjárást(sár,eső,hó stb..)
Ezért is szeretik ide hordani a felniket mert itt kompletten "új" fényezést kapnak.Minap hoztak hozzám olyan aminek csak a külső részét fújták meg 3000ft/db áron de a küllök között mikor benéztem láttam a sok fékport+kátrány pupokat.Állítolag a "fényező azt mondta a tulajnak azt nem szokták megfújni azt a gazdira bízák és egy ecsettel is lekezelheti feketére igy kevésbé látszik minden kosz meg rajta.
Hát na ja...
-
Black&White
addikt
Valóban az!
A belső rész mit kapott, hogy ilyen szép lett?
-
törölt tag
válasz
Black&White #8126 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Black&White #8126 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
::Trunks:: #8123 üzenetére
Muszály ennyi réteg,
a rozsdagátló szórókitt, vagy plána ha alatta még hasonló késtapaszt is kell alkalmazni (egyenetlenség) nem elég a felület védelmében ?A Wash primert is valami szórókitthez hasonló cuccank olavstam.
Üdv.
-
Batman2
őstag
1.Rozsdagátló késtapaszt, illetve hasonló szórókitt (pl. Body- Zinc Filler) előtt mindenképpen szükséges a felületet alapozó festékkel is kenni, vagy mehet közvetlen ?
2.Felületi rozsdás lemezt érdemes e rozsda passziválóval kenni, vagy mindenképpen csak a színfémig való csiszolás a megoldás ?
3.Egy kb. fél centi átmérőjű apró átrohadást már mindenképpen ki kell vágni és lemezzel pótolni valahogy, vagy elég ha megcsiszolom, rozsdagátlózom és kigittelem ?
4.Az ajtó belső oldalával mit érdemes kezdeni, hogy a rozsdától megvédjem, különösen az aljával, ahová nehés beférni !
Elég, ha ürevédővel bőven befújom,
vagy fújjak bele szóró kittet, netán még festéket is ?Üdv.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek Collinite-tal érdemes az üveget is lewaxolni, vagy csúnya lesz utána?
-
Agostino
addikt
ahoi
hát sajnos nem pont ápolás és fényezés, de karbantartás. ma teljesen meghalt szegény kocsim, barátnőm vezette, lefulladt vele, aztán indításra csak szüttyögés meg nyöszörgés, semmi más.
előtte is rendetlenkedett kicsit a motor, hosszan elfordítva kellett tartanom néha a kulcsot, hogy beinduljon, most is csak 20 perc pihi után röccent be a szekér. szóval rövidre fogva: volkswagen szakit keresen budapesten, aki csak azért számláz amiért kell, tehát ha ezzel a gonddal beviszem a kocsimat, nem fogok a számlán csomagtartó-hidraulika cseréről tételt látni, mint szoktam céges autómmal pár helyen anno.
-
törölt tag
Kész a 12db alufelni.Holnap képek
-
Greenwash
csendes tag
Ma egy piros Swiftre került fel a csoda Wax.Az ápolási folyamat ugyanaz volt.Lehet hasonlitgatni,hogy melyik színen mutat jobban.Talán a fekete dögösebb lett,de azért a piroson sem mutat csúnyán!Egyébként ez a cég( Zymöl) csinált egy waxot,ami csupán 16 millába fájt,25 db készült belőle,és már nem kapható,mert eladták mind.Gondolom az arab sejkek ráizgultak!
-
Batman2
őstag
válasz
::Trunks:: #8080 üzenetére
Az az első "hússzínű" nagyon érdekes, tetszik,
és a többi is szép munka, némelyik, mintha porcelán lenne, olyan a felülete.Ezek normál fetettek, nem pórszórtak ?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kugoo Kirin G1
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest