Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Autoglym
tag
Sziasztok! Hallottam egy kedves vásárlómtól, hogy akad itt pár igényes autókozmetikus. Múlt héten csináltam pár jó fotót egy 65-ös ford polírozása közben, illusztrálandó, hogy mit is tudnak az AUTOGLYM termékek. Ha valakit esetleg közelebbről is érdekelnek a termékek (Dodi!!! ), nyugodtan kérdezzen. Szívesen megmutatom valamelyik termékbemutató alkalmával.
[ Szerkesztve ]
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
Szia Tannoy,
Amennyire tudom a WS Platinumnak pont az a baja, hogy még akkor is ragaszkodik a fényezéshez amikor már nem működik, vagy egy része lekopott, esetleg összekarcolódott. Bizony el kell távolítani. Meg kellene próbálni gyúrmával és esetleg egy tisztító készítmény is mehet rá, de mivel az említett motyót nem igazán ismerem, nem tudom, hogy mi az ami maradéktalanul eltávolítja. Van nekünk a HD Cleanser ami leszed minden normális waxot és egyéb szennyeződést, hogy szűz felületre tudj waxolni, de ez a WS Platinum tudtommal nem tartozik a normális autóápolási termékek közé... Valakinek van erről tapasztalata?
-
Autoglym
tag
válasz #00809728 #5840 üzenetére
Nem becsülök le semilyen készítményt, de egy öreg polír szaki magyarázott róla, hogy annyira "ragaszkodó" típus, hogy pont ez az egyik nagy hátránya is egyben. Nekem semmi tapasztalatom vele, úgyhogy nem is kommentálom a minőségét.
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
Tannoy, nyugi szép lesz az! Csak ne keverd a különböző anyagokat. Nano bevonatra sem lehet wax-ot tenni, mert lőttek a lotusz effektnek miatta. Alaposan tisztítsd le a fényezést, lehelet vékonyan vidd föl és 15 perc után a mellékelt mikroszálassal fényesítsd föl. Ha a tapasztalt autókozmetikusok elalélnak tőle, akkor neked is működnie kell!
-
Autoglym
tag
Meg kellene tisztítani alaposan a fényezést, hogy ne maradjon rajta semmi viasz, beégett fémpor stb. Vasúton szállítják az új kocsikat és gépben mossák le átadás elött ami megteszi a kellő rombolást már egy 0km-es autónál is. Ha megnézed napfényben gyanítom tele van karccal. Rajtad múlik, hogy meddig szeretnél elmenni a tökéletesítésben. Amire minimum szükséged lenne az egy jó sampon, egy jó fényesítő polír (ami nem szed le a lakkból) és egy jó konzerváló, ami lehet szintetikus sealent vagy valamilyen vax, eseteg ez. Javaslom, hogy az árakat úgy nézd, hogy hány hány kezelésre elég és mennyi ideig tart a hatása, mert egy pár ezer forintos wax-al amivel kis túlzással mosásonként újra kell kezelni, lehet, hogy nem jösz ki jobban mint egy olyannal ami mondjuk fél évig védi az autód és 30-40 kezelésre elég...
-
Autoglym
tag
Szia
Sampont nem is használtál ? Mikroszálas ide, mikroszálas oda, jól összekarcolod így, mert csak tologatod a koszt a fényezésen. Egy jó sampon arra szolgál, hogy feloldja és elemelje a szennyeződéseket a kényes felületről.
Akkor a tippek:
Használj 2 vödröt, 1-et a sampononos víznek, 1-et a sima öblítővíznek és miután leveretted a kosz nagyját slaggal, vagy nagynyomásúval, elemenként (ahol erősen szennyezett sűrűbben) mosd le friss samponos szivaccsal, majd öblítsd ki a tisztavízben a szivacsot és így menj végig az egész autón. Ha ezzel megvagy, töröld szárazra egy mikroszálas törölközővel, esetleg műbőrrel. Ezután lehet gyurmázni (ebbe majd ha igény van rá belemegyünk később), ami kiszedi a fényezésbe égett fémport, bogármaradányt, fanedveket stb... Ezután jöhet a polír ami lehet egy sima fényesítő polír, vagy karceltávolító. És ha kész a szép eredmény, le kell védeni egy jó minőségű LSP-vel (Wax vagy sealent). A SONAX-nak is vannak nagyon jó termékei, az Autoglym-nek meg csak azok vannak Komolyan! Nem egy kategóriában versenyeznek...Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
Van egy shop link jobbra fent az oldalon. Egy viszonteladóm webshopjába visz, ahol minden készleten lévő termék árát megtalálod. A weboldalon található címre ha írsz nekem, hogy mire lenne szükséged, megveheted közvetlenül tőlem is.
Polírnak egyenlőre az enyhébb elég lesz.Waxos kondícionáló sampon 500ml 2190Ft. 1:500-ba higítandó
Super Resin Polish 325ml 2790Ft, 500ml 3490Ft.
Védőbevonatnak jó az
Extra Gloss Protection 325ml 3490Ft. kb 10-15 kezelésre elég és 4-5 hónapig védeni fogja a fényezést
Aqua Wax Kit 500ml + 2db mikroszálas. Ezt vizes kocsira tudod ráfújni és szárazra törlés közben lewaxolhatod az autót 5-10 perc alatt. Ez egy Carnauba wax, kb 10 kezelésre lesz elég és 3-4 hónapnyi védelmet ad.
HD Wax a csúcs, ez már show minőséget produkál és közel fél évnyi védelmet ad. 30-40 kezelésre elég egy 150gr-os adag. 15.900Ft.[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz Highend55 #5869 üzenetére
Az Extra Gloss kicsit talán csillogóbb, de hidegebb fény ad, míg az Aqua wax vizes hatásút. Mindkettőt nagyon egyszerű használni. Az extra gloss igényel kb 30 perc kúra időt a felvitel után, míg az aqua wax kb 10 perc alatt kész. Szerintem első nekifutásra jobban fogsz boldogulni az extra glossal és ha esetleg belecsavarodsz az autócsinosításba, arra még lehet rakni egy jó waxot
-
Autoglym
tag
Na akkor mégegyszer :
1. Levereted a kosz nagyját. Mondhatnám, hogy használj előmosót, de az csak ipari, tömény kiszerelésben van és ha rosszul higítod, még kárt is okozhatsz.
2. Samponozás kétvödrös technikával. (ez nagyon fontos, ha kímélni akarod a kocsid)
3. Gyurmázás. Erősen ajánlott opció, de majd esetleg legközelebb, hogy ne költsd el a teljes fizetésed elsőre. (ettől egyébként minden bemutatón lemennek hídba!)
4. Polír. Első körben csináld meg a Super Resin Polish-al. Ez ha erősebben csinálod távolít el karcot is, de minimális a csiszolóhatása, viszont vannak benne karcfeltöltő adalékok és wax. Ez az egyik legkedveltebb termék. Ha az egész autót totálisan karctalanítani szeretnéd, inkább a gépi polírt ajánlom, de csak olyan helyen csináltasd, ahol legalább 1-2 napig tart a művelet, mert 5 óra alatt nem lehet tökéletes munkát végezni. Mondjuk ha fél éves és VW polo, akkor határeset.
5. Védelem a fénynek. Jó az aqua wax, csak annál arra kell figyelni, hogy ne adagold túl, mert akkor kicsit nehezebb felfényesíteni. (az ideális mennyiséghez képest nehezebb csak, nem a gagyi szerekhez képest)Türelmem végtelen ha autóápolásról van szó. Nagy fába vágtam a fejszém, mert a magyar kézimosók 90%-ban sem értenek hozzá jobban mint te (vagy tojnak a minőségre) és több kárt okoznak, mint egy gépi mosó... Sajnos a felhasználóknak, meg fogalma sincs, hogy mit kell nézni, ha jó mosóba szeretnének járni.
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
-
Autoglym
tag
válasz VTI-Totya #5891 üzenetére
Mit jelent a jó ár? A kettő többnyire üti egymást, mert egy jó polírozás minimum 1 nap, de a magyar autókat közel tökéletesre polírozni inkább 2 nap átlagban. Ezt meg is kell fizetni. Aki olcsón 5 óra alatt végez, az meg olyan amilyen...
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz Highend55 #5893 üzenetére
Először amennyire csakk lehet tisztítsd meg az autót samponnal, esetleg elötte előmosóval. Nem kell megszárítani a kocsit. A gyurmához kell egy síkosító lötty (benne van a készletünkben). Letépsz egy darabot a gyurmából, gombócot formálsz belőle, szétteríted akkorára, hogy a négy ujjaddal tudj dolgozni vele és a síkosítóval befújt területen húzogatod jobbra-balra, föl-le. Így végig mész az egész autón. Brutál, hogy mit tud egy (jó minőségű) gyurma eltávolítani. Olyan finum szűz felületet kapsz, hogy akinek ez újdonság, nem hiszi el, hogy ezt 5-10 perc alatt meg lehet csinálni egy autón. Utána alapos mosás, szárítás és lehet polírozni, waxolni. Remélem elég alapos voltam
-
Autoglym
tag
válasz Highend55 #5898 üzenetére
Hú de szép ez a kocsi Jól írtad, de nem kell az első mosás után szárazra törölni és a wax már maga a finishing termék. Az Extra Gloss Protection nevű szer egy szintetikus védőbevonat, az Aqua Wax és a HD Wax, meg carnauba (tartalmú) wax
-
Autoglym
tag
válasz Cola111 #5924 üzenetére
Ha már ennyire odafigyelsz az autóápolásra, ami tényleg dicséretes, ne használj szilikonos vízlehúzót, mert ha alá megy egy porszem, akkor szépen végigkarcolod vele az autót. Inkább mikroszálas türcsit vagy műbőrt használj!
-
Autoglym
tag
válasz Cola111 #5931 üzenetére
Akcióban szokott lenni néha, de nem tartják állandóan. Amikor végre betették akcióba, vettem is kettőt nagy örömömben. De hogy minek kettő, azt ne kérdezd Viszont a Flexi fugatisztító jó lehet a célra. Mármint a nehezen hozzáférhető helyekre...
-
Autoglym
tag
válasz Agostino #5969 üzenetére
Szia Agostino,
A műanyagokat (ha fekete) szépen fel lehet újítani a plasti-dip nevű spay-vel, ami egy gumi bevonatot tesz rá. Nagyon szép tud lenni és ha nem tetszik, bármikor eltávolítható. Létezik több színben. Keress rá gugliban.
Autógumira az Autoglym Instant Tyre Dressing lehet az egyik megoldás. Rá kell fújni és hagyni, hogy magától száradjon meg. Nagyon tartós és szép fényt eredményez.
Kárpitra meg az Autoglym Interior Shampoo a megoldás. Bepermetezed vele a kárpitot és egy jó nedvszívó mikroszálassal átdörgölöd és kész. Ez a cucc nagy sláger...
-
Autoglym
tag
Wax-ot vagy a gyurmával tudod leszedni, vagy a HD Cleanser-el. Az SRP fényesít, ha erősebben dörgölöd, akkor minimálisan szed is ki karcokat, van benne karcfeltöltő adalék és wax. Önmagában is jó lehet annak aki nem szeretne sokat pepecselni az autóval, mert szép fényt ad, tiszítja a lakkot és védi a wax-al. Több rétegben is fel lehet vinni, ami fokozza a hatását. Nagyon jó alapot lehet vele csinálni a HD Wax elött.
Üvegre mindkettő termék nagyon jó. A polírral makulátlanra lehet pucolni úgy, hogy még a kis mikrokarcokból is magábaszívja a szennyeződéseket. Én többnyire a Fast Glass-t használom mert villámgyorsan tisztít, de amikor már a szélvédő belsején kialakul az az olajos trutyi, akkor polírral lekezelem az egész kocsit. A magasnyomásúval ott kell figyelni, ahol esetleg sérült a lakk, de ez nálad elvileg nem áll, csak azt a nyomorult forgó vízsugarat nyomó lándzsát ne használd autóra.[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
Valami jó polírral érdemes elötte előkészíteni a felületet. A meguiars cuccok nagyon jók. Ez a wax olyasmi lehet mint a mi Aqua Wax-unk elvileg, úgyhogy ez is gyors wax, de biztos hogy javítani fog az autód megjelenésén!
-
Autoglym
tag
válasz Zoli bácsi #6068 üzenetére
Szia Zoli,
Sokakkal megesik ez a malőr Az Autoglym Paint Renovator használata a legbiztonságosabb megoldás, amit házilag haszálni lehet. Ha ez nem segít, akkor gépi polírra lesz szükséged. A PR használata után az egész kocsit átkenheted a Super Resin Polish nevű készítménnyel, ami karcfeltöltőket és waxot is tartalmaz. Gyönyörű fényt fog adni a kocsinak és még védi is pár hónapig.
-
Autoglym
tag
válasz butters123 #6076 üzenetére
Autoglym Paint Renovator-al tudod kézzel eltávolítani az oxidált réteget, majd Super Resin Polish-al fogod tudni megoldani a szuper fényt és a védelmet.
-
Autoglym
tag
Fast Glass jó rá, de van egy Rapid Detailer nevű cucc, ami arra jó, hogy egy szépen ápolt kocsiról a port és ujjlenyomatokat kímélő módon eltávolítsd és plusz fényt adjon. Nagyon gyorsan és foltmentesen lehet vele dolgozni. Ezt mellékelik a gyurmához is síkosítónak. Én a kiállításokon szoktam használni és még a felniket is ezzel pucolom ott. Persze nem a fél éve beleégett fékporra...
-
Autoglym
tag
válasz #00809728 #6107 üzenetére
Elnézést! Nem tudtam, hogy ez érdekelhet itt valakit
1. Habos előmosás Autoglym High Foaming TFR nevű cuccal, PA habosítóval2. Samponos mosás, kétvödrös technikával AG Kondícionáló samponnal
3. Gyurmázás Autoglym Gyurma készlettel illetve ennek az ipari kiszereléses verzióival, ami ugyan ez, csak nagyobb adagokban.
Na ez ennél az autónál nagy szopás volt, mert ez az egyébként 15-20 perces művelet, kb 2-3 órát tartott, mert olyan volt az autó felülete, mint a smirgli.
4. Újra mosás, majd szárítás.
5. Fél óra tökörészés, hogy milyen polír, korong, gép kombinációkkal tudom a legkíméletesebben kihozni a maximumot az autóból.
6. Kb 11-12 óra polírozás. FLEX 3403-as géppel. Első körben AG közepes korong AG 03B pasztával ami elméletileg egylépéses polír, de nem nálam
Utána AG 02B befejező polír (de nem nálam)
Utána AG Super Resin Polish-al. Én ezt hívom befejezőnek.
Végül AG HD WAX
Kárpitok Beltér samponnal lettek tisztítva. Ez egy űber brutál szer. Eddig mindent kivitt pillanatok alatt.
Gumik, üvegek, műanyagok stb. az oda illő AG-s cuccokkal lettek tisztítva és leápolva.
Mindez szombat reggel 10-től vasárnap este 5-ig tartott erőltetett menetben, jobbára szünet nélkül.Így már elég részletes volt?
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
Itt is van egy érdekes munkám: '65 Ford Taunus
-
Autoglym
tag
Szia Moric,
Használtad azóta az excenteres FLEX gépet? Hétvégén jól jött volna. A héten kapok új fajta polírkorongokat (olcsóbb mint az Autoglym), le kellene teszetlni őket... Remélem küldenek eleget, hogy osztogassak belőlük nektek.
-
Autoglym
tag
Sajnos a DA gépem nekem is megette ezt a korongomat. Meg is hozta a futár az korongokat egy leendő új beszállítótól. Nagyon jó minőségűnek néznek ki. Amint lesz időm teszetelgetem őket. Vannak simák, "csöcsösek", mint a 3M és méhsejt mintázatúak is, mint a Chemical Guys korongok. Ja meg van más mintával is, de nem tudom, hogy azok mivel tudhatnak többet, vagy kevesebbet, mint a méhsejtes... Annyi előnyük biztos lesz, hogy olcsóbbak, de azért nem a gagyi korong árkategória ez sem
-
Autoglym
tag
válasz #00809728 #6139 üzenetére
Polírmaki vagy nem? Akkor polírozz vazze
Megjött pár új fajta korong. Nem az Autoglymtől, de nekem első blikkre nagyon jó minőségnek tűnik. Van olyan is amit említettél, hogy 3 kör vájú van "belemarva", van méhsejt mintás, kockás, hullámos, csöcsös és sima
Kiváncsi leszek rájuk. Sajna csak 1 db-okat kaptam és nem is minden keménységből jöttek a különböző fajtákból, de asszem hamarosan rendelek egy kisebb adagot próbából. Az árak 1900 és 2900 között fognak alakulni bruttó.Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
Az Autoglym Alloy Wheel Seal olyami, mint fényezésre a wax, csak a speciális hőhatásokra kifejlesztve. Nagyon szép fényt ad a felniknek és védi szennyeződésektől.
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz Cola111 #6157 üzenetére
Az Instant Tyre Dressing eddig mindenkinek bejött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest