Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mokus1
addikt
válasz
runner 125 #13697 üzenetére
Hidd el látszik ezen is, főleg ha megcsillan rajta a fény akkor barnásan lilásan csillan meg eddig nem volt olyan ember akinek nem tetszett volna
Az a baj hogy a fénykép nem adja vissza.Amit linkeltél az egy gyönyörű Ti kivitel
Itt nagyjából látszik, de így meg a lökös úgy néz ki mintha tök más színű lenne.
Egyébként igazad van nagyon kényes szín.
-
runner 125
nagyúr
válasz
mokus1 #13696 üzenetére
Felniről volt szó! Fekete, sötét autót piaci ár alatt sem vennék.
mod. Szép tiszta lett, jobb ez a szín, mint a klasszik fekete, de ezt sem egyszerű tisztán tartani.
7-8 éve pont ilyen 166-osa volt a szembeszomszédomnak, csak ezüstben. Mennyivel jobban látszik úgy a forma: -
mokus1
addikt
válasz
runner 125 #13695 üzenetére
-
törölt tag
Nem
-
molnarpeter
nagyúr
-
mokus1
addikt
válasz
runner 125 #13688 üzenetére
Holnap lefotózom, mi az ötlet egyebkent?
-
-
runner 125
nagyúr
Hat esküszöm nem tudom miről beszéltek. Legalábbis én meg nem láttam olyan autót, ahol a gumi mrgkoptatta volna a fenyezest.
Mokus, fotózd mar le, tényleg kiváncsi vagyok.
Nézd, mindennemű otthoni beavatkozás csúnya lesz, ez biztos. Vannak stiftes gyári szinkodos ecsetelok, de azzal sem lehet komolyabb hibát szépen javitani.
A kuszobokre én pl hasonló okokból dekorossal szabattam le átlátszó ontapados foliabol matricát es azzal fedtem be mindet, így ha véletlenül megrúgja az ember ki-beszllaskor, nem karcolodik.
Valami hasonló ötletem lenne ez ellen is, de ismétlem, nem lattam meg ilyet.
Jo minőségű gumiapoloval ha vastagon beitatod, lehet bármekkora rezonancia, szvsz annak nem szabadna megkoptatnia a fenyezest, persze ehhez az is hozzátartozik, h illik folyamatosan tisztán tartani az ajtó mögötti kaszni részeket is.FET-MEN
Szép lett, de a felni ezen sem tetszik.
-
mokus1
addikt
válasz
runner 125 #13685 üzenetére
Hát én csak most jutottam el hogy bekenjem.
Régen volt már ápolva gyanítom. Lényeg hogy tudom kezelni? Eldugott helyen van szóval nem fogom fényezőhöz vinni mivel az egy vagyon lenne. Ha kevertettek színbe festéket amivel lekenem + rá lakk és egy szintbe polirozom az úgy fasza vagy valami más megoldás kéne?Hibajavító esetleg? -
diablo1984
veterán
válasz
runner 125 #13685 üzenetére
Szerintem olyan helyen,mint a nyílón lèvö porvèdö, nekem is a lemezen nyomot hagy, mert a rezgèstöl ès a portól koptat nem gyengèn! Ezek ilyenek, kell nekidö, de idös sokat ment autóknál szèpen kiadja!
-
mokus1
addikt
sziasztok!
az ajtó gumija kicsi horzsolja a fényezést és koptatja. Gumit most ápoltam.
Mi a megoldás hogy tudom helyrehozni, megelőzni? -
törölt tag
Ez már egy újabb anyag a rozsdaátalakítására...
-
molnarpeter
nagyúr
Korábban kerestem az RO55-tel kapcsolatban, hogy meddig passzíválja a felületet, hátha hasznos lesz még valakinek.
Tehát ha mégsem sikerül az előkészített felületet egyből festeni, egy időre megóvja a fémet az oxidációtól.
-
Dany007
veterán
válasz
focvis #13664 üzenetére
Ja értem. Hát ez már nem volt friss.
De mondom, a cucc pillanatok alatt levitte. Komolyabban dörzsölni se kellett csak nem tudom mi ennek a finomabb lágyabb változata. Kb végighúztam rajta 2x a tisztítószeres kendőt és le is jött. Előtte meg körömmel alig bírtam lekaparni.
Mondom, nem vészes a dolog, csak az látja meg aki tudja mit keressen és milyen szögből nézze. Meg tényleg pici felület, direkt teszt céljából csináltam.Ablaknál szvsz nem okozna gondot. Majd azt is kipróbálom ha lesz időm. De kell valami lágyabb, tisztább alkoholt se merek már ezután próbálni
Valami nem tom mi kéne. Valami direkt autótisztítószer, talán sampon? De az sem lehet komolyabb egy mezei ablaktisztítónál. Passz.
-
törölt tag
válasz
runner 125 #13675 üzenetére
"Hozzáteszem én sem mennék ebbe bele,"
Pont erre gondoltam, azért neked is kinyílna a bicska a zsebedben amikor megindulnának a fúrógéppel az autód felé.
-
runner 125
nagyúr
válasz
#42667776 #13669 üzenetére
Láttál már érőben üregvédelem felhordást?
Nyomással küldik be a speckó cuccot, épp ezért a furat.Hozzáteszem én sem mennék ebbe bele, biztosan találni az ajtókon olyan csavart, furatot, ahol bele lehet fújni, de az általános eljárás tényleg ez.
Eleve, ha leveszed az ajtókárpitot, akár 2-3-4 szabad nagy üreget is kapsz. Tökéletesen úgy esélytelen felhordani hiszen valahol ki fog fújni az anyag, vagy egy részét be sem fogja, annak meg nincs értelme. -
neduddki
nagyúr
válasz
Rivaul #13672 üzenetére
HI!
akkor e gy kis darabon meg kell probalni alt wax-val, kezdesnek Col015/FullMoon /v. alsobbak ha nem a csucsra torsz:- )/ kor ajanlok,
ha megtanasz a vajuknal Col915vla tehtunk egy kis probat, ha meg osszeegyeztestjuk Oroszlannal akkor O suvickol:- )))udv
neduddki
p.s. eogy me en dogozzak:- )
-
Rivaul
addikt
válasz
neduddki #13670 üzenetére
Sajnos nem tudom hogy ki a gyártó. Már vagy 7 éves a fólia az autó meg csak fél éve van nálam. Már van rajta vegyszer stb nyom de a csillag garázs és meghúzások ellen nagyon jól véd. Csak nem ártana ha kicsit esztétikusabb lenne. Szilikont többet én sem használok, pedig szép tőle ideig óráig
-
törölt tag
válasz
runner 125 #13663 üzenetére
Megnéztem a képeket ami a honlapon van, ezeket az autóm közelébe sem engedném, nem hogy még fizessek is érte! Megfurkálják az autót itt-ott aztán gumidugó, az ajtókárpit leszedésről sem hallottak még....
-
törölt tag
-
Rivaul
addikt
Nem szerkesztem mert ez másik kérdés.
Fóliára mit ajánlotok? Teljes testes fekete fólia van az autón, cirka 5-7 éves lehet, már matt. Szilikonnal próbáltam helyrehozni de pár nap tündöklés után ellenem fordult és jól ráégett a fóliára. kéne valami amivel új életet lehet bele lehelni, le nem szedném mert nagyon hasznos így ha nincs más akkor marad így.
-
Rivaul
addikt
válasz
runner 125 #13663 üzenetére
Uhh az kemény. Én ilyen 40 körül találok rá komplett ajánlatokat a neten bár az a "-tól" kiírás akkor lehet ezt takarja
Ezért is kérdeztem meg itt. 400-asok ig rohadnak 45-75 az nagyon jól meg van csinálva ilyen téren. 2 tenyérnyi felületi rozsda van csak az autón meg az első vonón ahol felakadtam így sérült. Thx az infót. ha valaki tud kicsit ár barátabbat az írhat még
tboy93
Rendben, ha találok bedobomBár tél előtt 1-2 hó múlva lesz akt csak tudnom kell mennyit spóroljak össze.
-
válasz
Dany007 #13659 üzenetére
A denszesszel én friss fenyőgyantát szedtem le dörzsölés nélkül. Szvsz azért egy próbát megérne egy kevéssé feltűnő helyen.
Ablakról szedtem le odaszáradt gyantát is - jobb híján - házi pálinkával (45%), az kevésbé volt hatásos, vagy azért mert gyenge vagy mert odaszáradt már a tujáról lehulló gyanta. -
runner 125
nagyúr
válasz
Rivaul #13662 üzenetére
Ők korrektnek tűnnek. Beszéltem velük, a HR-V-re nekem 80k körül adtak ajánlatot, beszélj velük.
De, előtte mindenképpen alaposan csináltasd meg a rozsdás részeket, bár egy Rover-nél szvsz ez sem egy életbiztosítás, piszkosul rohadnak.
-
Rivaul
addikt
sziasztok.
Itt is feltenném mert az autós topic általában annyira nem pörög s akkor jutottatok eszembe mikor ott már jártamBp-n mennyiért lehet egy nagy autón (rover 45) alváz és üregvédelmet csináltatni? 1-2 kisebb felületi rozsda van de minimális, ezt előtte rendbe teszik gondolom
Tud valaki jó helyet ajánlani? Esetleg bp környéke ha olcsó és megvárható vagy hétvége lehetséges. Thx
-
törölt tag
válasz
Stukker1987 #13660 üzenetére
Ha jó minőségü lakkot használtak akkor 8h múlva már csiszolható és polírozható...
-
Stukker1987
senior tag
válasz
#00809728 #13620 üzenetére
Nemrég E61 fekete BMW-t fényezésre beadtam és helyi körökben elismert műhelyhez,akik elvileg évtizedes tapasztalattal és modern eszközökkel dolgoznak.
4 elem fényezése és összepolírozása volt a feladat. (oldalt mély karcok miatt)Először úgy láttam,hogy jól sikerült a meló,viszont pár napra rá közvetlen napfényben látszott,hogy full hologramos az egész felület.
Garanciában 2 óra alatt elvileg megcsinálták,de nem tudom az újrapolírozás(főleg ennyi idő alatt) mennyire volt káros hatással a fényezésre...
-
Dany007
veterán
válasz
Dany007 #13654 üzenetére
No. Nem nyert a dolog. Tegnap este néztem, hogy azon a ponton, ahol sikáltam a cuccal az autót ott egy kicsit mintha bemattította volna a fényezést.
Alig látszik, elsőre egyáltalán nem, csak ha bizonyos szögből esik rá a fény és bizonyos szögből nézi az ember.
De akkoris.A lényeg, hogy nem ajánlott a cucc.
Viszont piszkosul gyorsan leszedte az odaégett gyantát. Ergo valami gyengébb anyag is elég lenne. Csak nem tudom mi. A sima alkoholos ablaktisztító kevés volt, nagyon.
-
-
Dany007
veterán
válasz
focvis #13643 üzenetére
Na, megvan a megoldás!
Az a spéci cucc segített. Nem is kellett denszesz. Ráadásul ez elvileg gyengébb még a denszesznél is.
Az a neve: Schwegmann - Schwego Cleaner Z 8809.Simán rongyra rálötyköltem kicsit, aztán finoman(!) dörzsölgettem vele a gyantapöttyöket és pillanatok alatt lejött. Erőlködni se kellett. Nagyon frankó. Majd ha nem lesznek itt főnökék akkor szépen letakarítom az egészet vele... Azért munkaidőben mégse venné ki magát jól ha cigivel a számban autót takarítok a parkolóban.
De muszáj volt megpróbálnom, furdalt a kíváncsiság.
Szóval na ez a cucc simán leviszi gond nélkül. Utána kicsit áttöröltem mosószeres vízzel, hogy azért biztos ami biztos ne maradjon rajta a spéci cucc se. -
törölt tag
válasz
tboy93 #13647 üzenetére
Üdv!
A 4 órás autómosás és a forró szappanos viz nem éppen a legjobb kombináció.
Amit neduddki is írt, ha van a fényezésen védelem akkor ez az idő és az erőfeszítés jelentősen lerövidül.
Mivel lakótelepet írtál így a slagos mosás gondolom nem megoldható, keresel a közeledben egy önkiszolgáló mosót, nagynyomásúval kb 300ft levereted a nagyja koszt, viszel magaddal egy zárható vödörben otthon előre bekevert autósamponos meleg vizet, ezzel szivaccsal lemosod az autót aztán újra bedobsz vagy 2-300ft és leöblíted majd szárazra törlöd. Ha megfelelő védelem van a lakkon és csak poros akkor nemszükséges még a samponozás sem, csak olyankor nem kell törölgetni mosás után, mert karcolódhat. -
runner 125
nagyúr
válasz
tboy93 #13645 üzenetére
Autoglym-et is megnézheted.
Nekem abszolút bevált minden holmijuk. Mondjuk az illatosító nem nagy cucc, pontosabban nem túl tartós, de azon kívül csalódásmentes minden termék.
A madárszarhoz és az elejére felkenődött rovarokra célszerű rovaroldót venni. Azzal befújva könnyebben el tudod távolítani, mint a sima samponos vízzel.
Samponból meg ne öntögess mindenfélét a vízbe, a háztartási tisztítószereket nagy része sót is tartalmaz, ami sérti a fényezést és korrózióelősegítő is.
Célszerű kifejezetten autósampont keresned.
Ha, egy alapos mosás után (mint pl. most) raksz fel waxot, utána sokkal könnyebb lesz a tisztántartása. Ha, vannak mikrokarcok a fényezésen Autoglym SRP, ha nincs, Autoglym Extra Gloss Protection.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest