- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
andriss
csendes tag
Csá minden forumozónak!.Kéne egy kis segítség. Venni szeretnék egy sapphire 2600xt-ét. A gépem : Pentum 4 3ghz (1mb), ASRock P4VM890 R2.0 alaplap, 768 kingmax ram, 300w mercury tápegység. Az a kérdésem lenne hogy ki tudnám-e hajtani a kártyát vagy nem ? A válaszokat előre is kösz!
-
levill
tag
3dmark06
elég karcsúmajd még kicsit meghajtom
mod: ez másik kép ez az 1024-es cseréltem. -
levill
tag
Hi all. valaki tudna adni egy MŰKÖDŐ .net Framework linket vistara? mert googlerol már 2ot letöltöttem ami álitólag vistara készlül de azt írja hogy ninsc XP SP2-öm.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #6281 üzenetére
megcsináltam a memória vmodját, de csak 850 MHz körül stabil 2.3V-al, az alap 2.15V.
Most 877/850, a GPU fesz meg 1.3V 2D-ben, és 1.41-re megy fel 3D-ben, ez mintha eddig állandó lett volna...
Hőmérséklet 76-78 fok terhelve, alapon 46. Vmod elött 42-44Nah most megyek, és beírom ezeket az órajeleket biosba...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
djrobaa #6288 üzenetére
Hogy jobb-e az relatív. (játékfüggő) Pl. CoD2 alatt siralmas a 8600GT teljesítménye, valamint felépítése jobban kedvez a játékoknak, a 2600XT felépítése meg a DX10 követelményeinek... (csak ugye erősebb kutya b.... ergo játékok java inkább nvidiának szokott kedvezni)
Amúgy rátehetsz a bordára egy bármilyen ventit 5V-ra, máris nem lesz gond a tuning. Vagy esetleg 12-re, ha nem zavar a zaj.
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy Gigabyte HD2600 XT karit és ugye ennek passziv hűtése van! Merjem rajta hagyni vagy inkább nézzek egy ventiset rá! Ajánlataitokat szivesen fogadom! Igazábol IcQ hütést szeretnék rá de gondolom olyat nem lehet venni rá mivel azt gyárilag szerelik fel a HIS karikra! Ha valaki tud nekem egy franko hütést azt megköszönném!
-
gyiku
nagyúr
tuningolatlan configommal 3dmark06ban 4399 pont realis? ennyi a vege? cput nem is ismerte fel resultban
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #6281 üzenetére
Tévedtem, mégi 800/8000-on indul a kari, csak AGCT megtréfált...
Megcsináltam a vmodot, de persze szokásomhoz híven nem a ceruzázást, mert elég meredek dolog satírozással 100 ohmot leszedni...
Szóval fölkerült a porti, jelenleg 1.375V-on megy, 877/801 MHz-en, majd később memóriát is megabajgatom. Mennyi feszt szeretnek ezek a ramok? 2.2, 2.3V?Jelenlegi beállításokon max 77 fokos a kari, 1.4V-on már felment 80 fölés, és nem volt elég a 900MHz stabil tartásához, aszthiszem itt megállok, majd később ramokat még főzöm kicsit, meg kap oldalról kis hűtést az a kis baromira melegedő tekercsszerüség. itt van egy kép, majd a kari hűtéséről is teszek fel később. [link]
végülis csak majdnem 300MHz tuning...
-
Csokibácsi
tag
válasz
istikovacs #6252 üzenetére
istikovacs!!
csak simán az omega drivert raktam fel abból is legujabbat nekem csak azzal ment!!!innen kaptam le a progit
remélem jól fog műxeni neked is ! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #6271 üzenetére
Megcsináltam, ugyan a dosos móka nem ment, de van Atiwinflash progi, (2.0.0.2) és tökéletessen beflesselte a karit XP alatt. A biost átírtam, az elején van egy értéksor, ami nálam így néz ki:
60 EA 00 70 11 01 -ez fejezi ki a 600/700-as órajeleket, ehez nem nyúltam, mert ha ezt átírtam 80 38 01 80 38 01 -re, akkor a rabit hibásan mutatja az órajeleket, úgyhogy azt nem mertem átrakni.lejebb van a performance level sorai, na itt átírtam minden 60 EA 00 70 11 01 B0 04 00 sort
80 38 01 80 38 01 14 50 00 sorra, elmentettem, majd újramentettem a rabittal, hogy a cheksum jó legyen, ezután átflassheltem, probléma nélkül újraindúlt, driver nem rinyált semmiért, de nem is történt semmi. órajelek azonossak, feszültséget lemértem, továbbra is 1.2 volt (mértem), valszeg marad a ruszkis vmod, ahoz legalább értek. De csoda h. semmi nem halt bele az operációmba...B0 04 00 -ez a gyári fesz
14 50 00 -ez meg az 1.3V -
SpyK333
tag
Hát köszi szépen!
Akkor megprobálok felhajtani egy 2600xt-t ami ddr3as memos!
Aztán ha megvan akkor jöwök megint mert kell valami driver is hozzá a mi veszélyessé teszi a karit!
üdv mindenkinek! -
Tuja1
aktív tag
Én atitool-t használok tuningra a 0.27 beta3 -at de már van beta 4 is.
Nem tudom a 2600 szériához melyik a megfelelő config
de nálam
2600pro ddr2 600/500 6012
830/648 6600 pöttyöt ad 3dmark 06 ban
gondolom ha teljesen kihajtaná a procit, akkor hiába emelném az órajeleket nem mennék semmire vele . Vagy mi
azt tudom, hogy ugyan ezzel a konfiggal 7600gt 5200 pontot adott 3dmark06ban
és csak az agyon húzott 7600gt-k adtak 6000 pöttyöt
-
passatgt
aktív tag
Üdv!
Asus eah2600xt kártyám van. Legfrissebb driver és ati tray tool.
Mennyire érdemes húzni, vagy mik az optimális beállításai az ATT-ban? Előre is köszi
-
SpyK333
tag
2600xt 256 gddr3? Akkor az már barátságosabb?
-
r9550
senior tag
hali ti melyik ati tray toolsot használjátok mer nekem az eggyiknél az órajelekre kemény 13,5/13,5-öt ír ki és no tuning meg semmi
-
-
SpyK333
tag
Hello mindenki!
Én is most készülök venni egy 2600 pro-t az 512es DDR2es szériából.
Haverom szerint ( akinek nálam sokat számít a szava ) ne vegyem meg mert csak DDR2es, szerintetek hülyeséget csinálok ha megveszem? Gyűjtögessek még erősebb karira? Teljesen tanácstalan vagyok...üdv: SpyK333
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak valaki mondja meg, hogyan kell bootolhatóvá tenni az usb-s pendriveot...
-
Drimi
tag
Igen, Tison szerintem is a AGCT használd húzásra, nekem is ez vált be
az összes közül (Ati Tool, Ati Tray Tools, Ati CCC)!
És ahogy már írták mások is, az sem mindegy, hogy a GPU órajeléhez
milyen mem frekit állítasz!
Próbáld a 880/800-at, az nekem jó volt! És szintén alátámasztom azt is,
hogy a pontokat (a teljesítményt,ha úgy tetszik) a GPU órajele határozza
meg nagyobb részben! -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6264 üzenetére
Nem értem miért kell a BIOS-t átbuherálni, amikor ugyanoda jutunk, csak sokkal keservesebben, mint az AGCT. exe-be beírni a kívánatos, előzetesen kipróbált órajelet és máris nem kell többet foglalkozni vele. Bármikor át lehet írni, ha nagy gáz van csökkentetben is.
A BIOS-ban sokkal nehezebb bármiféle változtatást eszközölni.
A fesz-t szerintem nem lehet BIOS-ból állítani, mert most a BIOS-ban nekem 1.25V van, de a valóságban 1.18V volt a gyári alapfesz. Most 1.36V van. -
válasz
CPT.Pirk #6263 üzenetére
Olvastam azt a topicot, de szerintem itt érthetőbben van leírva.
Szerk.: én megcsináltam azt egy HEX editorral, a performance levelt átírtam, de az órajel maradt 800/700-on. Az alapján te is megcsinálhatod a moddolt biost, a feszt is átírhatod, csak nem biztos hogy változtat rajta.
Ha érdekel, korábban linkeltem Palit 2600Pro ddr3 vmodot itt a topicban.Szerk2: itt van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #6259 üzenetére
Az a trükköm, hogy van egy borda méretű venti a karin, melette pici rés, aztán jön rá egy légcsatorna, ami kimegy a szekrényem hátulján, és oda kapott még egy ventit 6V-on, azóta lett ilyen.
Aszthiszem megtaláltam a Szent Grált az Xpertvision tulajoknak! bios mod után a feszültséget 1.20V fel lehet küldeni 1.27-re, amivel már elérhető a 880MHz! [link]
És asszem megbízható feszkó táblázat:
3D mode are as follows:
- Radeon HD 2600 with DDR2 : 1.15V
- Radeon HD 2600 with GDDR3 : 1.20V
- Radeon HD 2600 with GDDR4 : 1.27V -
istikovacs
csendes tag
válasz
Csokibácsi #6242 üzenetére
Szia csokibacsi!
Akkor az omega 3.8.421 driver jó lett a sapphre HD2600pro-hoz?
Simán fut aCOD4 vele?
Feltetted a 7.10-est is, és utána az omegát, vagy csak simán az omega drivert, és nem is raktad fel a gyári telepítőről a drivert?Köszönöm
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Xpertvision 2600 pro bios mod (elég hosszú fórum) [link] (utánna XT-nek látszik a kari)
-
Drimi
tag
Tudok tuningolni, de eddig ami ment fagyás, újraindulás, és képernyő kikapcsolás
mentesen, az 880/850. De itt már néha-néha bevillan 3DMark06-ban 1-2 fekete
kocka, és hát nem sok pontot tudtam ezzel a beállítással elérni(munkahelyen
vagyok, de úgy emléxem 4500 volt alapból és úgy hogy proci is feljebb lett tekerve,
plussz a kari 4800 lett a vége)! Szóval még megpróbálkozom majd procit 333-al
meghajtani, az talán még hoz pár pontot, aztán nekem végülis már ez is frankó,
de azért epekedve várok egy jó kis bios frissítést! -
gyiku
nagyúr
válasz
mcmester21 #6244 üzenetére
mi a hotfix datuma? nem regebbi, mint 7.12? sztem igen, es csak arra valo, hogy elinduljon vele, btw nem lesz szebb. ha hulyeseget mondtam, kovezzetek
-
mcmester21
csendes tag
Sziasztok! Sapphire oldalán van egy patch a Crysishez (CRYSIS HOTFIX Windows Vista (32bit and 64bit)) ez szükséges a 7.12 es catalysthoz is szerintetek? Mert nélküle megy a játék, vagy ha felrakom szebb lesz?
-
Csokibácsi
tag
hát jó én is kifogok
mert szertjük az atit(habár most nagyon leáldozóba van a csillaga reméljük ez csak átmeneti megbotlás)
de ezek a driver gondok hát na....
ugy látam drimi neked ütős konfig van a videokaridhoz
hát nem is tudom kicsit megbántam hogy megvettem ezt a karit
nem azért mert rossz mert sokkal többet tudna ha lenne vmi ami kihajtani
de hát a mostani gépem nem igazán hajtja k
szal inkább azt a pénzt raktam volna fére aztán....
de hát igy legalább mondjuk jácchatok sm.3.0 gammákkal is -
Drimi
tag
Hát srácok, karácsony óta én is csatlakoztam ehhez a népes táborhoz,
és nem bántam meg, hogy egy Asus EAH2600XT mellett döntöttem!
Persze az is igaz, h egy Ati 9000Pro kártyáról váltottam, teljes rendszer
cserével együtt, és hát leesett az állam, mikor először megláttam a
HeroesV-öt, aztán a FEAR-Perseus Mandate félbehagyott küldetését,
és még vár egy csomó jó game (COD2,SOF,UT3,STALKER...)!Egy negatívum, amit már sokszor és sokan körbejártatok, és hát nálam
sincs másképp sajnos, hogy hiába szeretek tuningolni, ezzel a kártyával
még jó darabig nem fogunk!
Azért hihetetlen, és egyben nevetséges, hogy az ATI a kártya (mennyi?)
fél éves megjelenése óta nem képes kijavítani ezt a hibát, akár a BIOS
frissítésével, akár a driverével, de legjobb lenne, ha mindkettővel!No de ezt leszámítva tényleg meg vagyok elégedve a karival!
4ever ATI! Azért is kitartok!
-
Csokibácsi
tag
hááát lehet igazad van,sőt....
most néztem mennyiből tudnék összehozni ehhez a karihoz configot
50-60 körül
akkor meg inkább télleg várok gyüjtögetünk spórolgatunk és szép meg jó lesz minden
meg hogy most mondtad hogy a proci se dobott rajta oan hűdesokat.....
szal várunk.... -
TasiA
senior tag
válasz
Csokibácsi #6238 üzenetére
Én is így voltam, mikor a 9800 helyére megvettem az 1650PRO-t, oszt majdnem még lassabb is lett. Vettem helyette 2600XT-t, meg lecseréltem a 3700sandit egy X2-re. Procicserével kb semennyit nem vettem észre, mert ugyan úgy ment a 2600 a sandival is mint X2-vel a 3DMark kamuratyiszar, meg nálam nem mértékadó. SZal szerintem ne költs AGP-re 1 forintal se többet, mert nincs értelme, főleg, ha még a driverek is szarok. Jövőre úgy is karcsú lesz a 2600-os széria, majd lehet megint másikat venni.SAJNA!
Én megértem, hogy a mostani gépedbe vettél egy jobb karit, mert fejleszteni kell, de a karihoz már ne vegyél másik gépet.
-
Csokibácsi
tag
-
TasiA
senior tag
válasz
Csokibácsi #6235 üzenetére
Vettél egy AGP-s nem túl erős karit és ahhoz akarsz konfigot venni?? Szerintem nem a legjobb ötlet! Inkább húzz egy picit, ha tudsz a procin oszt hagyd a picsába. Majd jövőre vegyél valami PCI-E s motyót ezt meg add el. A 9800-hoz képest csak annyi a külömbség, hogy ezzel pl elindul a COD4, míg a másikkal nem. Na meg egy csomó olyan dolgot is láthatsz a képernyőn SM3, amit eddig nem.
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6235 üzenetére
én is azért vettem ezt mert butaság lett volna megvárni a hd3850-et, mert ezen a konfigon, az se nyomna sokkal többet. viszont egyellőre nem akartam teljes gépet cserélni. mivel már nem igazán hajtom a legmodernebb gémeket, egy darabig el leszek még ezzel. vannak olyan lapok, amik agp-sek, ddr ramot fogadnak, de már több magos proci is belemegy, nem az a csúcs, de majd átmenetnek jó lesz. ráadásul ott már valszeg van speed stepping, így amikor csak netezek, nem fog fullon menni a rendszer.
-
Csokibácsi
tag
hát jah gondoltam rá én is
akkor kb adtam a szarnak egy pofont
hol találok én már 2800+ sempronnál nagyobbat meg nemtudom...
3000+ nem is megy nagyobb az alaplapomba bele
hát akkor így jártam -
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6226 üzenetére
nekem ezelőtt egy x800xt pe karim volt. nem igazán vettem észre, hogy a catalyst sokkal gyorsabb lenne , viszont az omega mindíg stabilabbb vollt.
-
GRaul
őstag
válasz
Csokibácsi #6227 üzenetére
Sztem kevés a procid a kártyához.De ez csak saját vélemény
Sztem egy Athlon x2 +3800 vagy +4200 már elég jól kihajtaná.Nekem is x2 +4200 van és állitólag az tökéletes hozzá.2 giga rammal megtámogatva
Csak sajna nagyobb procit már nem tok rakni a gépbe -
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6223 üzenetére
az a helyzet, hogy tudna ez a kártya többet, de a te rendszered (ha érvényes még az ami a konfigodnál van írva) nem tudja belőle kihajtani. meg az enyém se. ez van
-
Csokibácsi
tag
mondjuk lehet rendes catalystal menne fajinul akkor zsír lenne
-
GRaul
őstag
válasz
Csokibácsi #6223 üzenetére
Az a konfigod ami a profilodban található?(Persze a 9800 helyett 2600;)
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6221 üzenetére
hát ezzel a karival nem igazán lehet csúcsokat döntögetni, az beztos. sztem viszont az is valami, ha stabilan megy, játszható fps-eket hoz ki a gémekből. nekem pl a hl2 episode 2-őt max felbontáson közepes beállításokkal +hdr bekapcsolva, 40-60 fps-el viszi. nem ollan rossz az. sam2 viszonylag erős beállításokkal, 35-50 fps. az már jól játszható szerintem.
colin dirt, pro street gyengébb, de valszeg windóz pestával, meg dx10-el azok is jobbak lennének, viszont én azért nem fogok váltani, az is biztos. -
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6219 üzenetére
mindegyik gém megy?
-
válasz
Csokibácsi #6216 üzenetére
Ezt találtam.
Therefore, if you do not intend to overclock your graphics card, it is recommended that you enable AGP Fast Write for potentially better AGP read performance. However, you should definitely disable it if you intend to overclock your graphics card, or if any of your PCI cards start acting funny. -
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6216 üzenetére
én se tudom 100%-ig, de asszem ez lehetővé teszi a procinak, hogy közvetlenül írjon a kártya memóriájába a rendszerbusz megkerülésével, ezáltal felgyorsítva a folyamatokat. viszont veszélyes, mert akár fagyásokat is okozhat. ati kártyáknál ajánlott letiltani, tehát az fastwrites off-ot választani.
-
Csokibácsi
tag
mi az mikor telepitem az omega drivert és lehet választani hogy fastwrite on/off
az mi lenne
azt tudom hogy gyorsírás de az mit takar??? -
Csokibácsi
tag
hát jah de így azt fogják elérni hogy elpártolnak az atitól ha így elcseszik a driver dolgokat
-
válasz
Csokibácsi #6211 üzenetére
Szerintem inkább a gyártók eröltetik, mint az Ati... nem véletlenül nincs agp-s 8600GT...
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6211 üzenetére
ez nekem is böki a csőrömet. agp-s kártyát gyártanak,de nem írnak hozzá egy normális meghajtót. váltani meg nem nagyon akarok vídiára. a ti4200
óta csak ati kártyám van. akkor is csak azért váltottam atira, mert a ti utáni sorozat nagyon gyalázatosra sikeredett. viszont nem bántam meg ezt állíthatom. remélem,ez csak átmeneti gyengélkedés, és a következőkben, jobban ügyelnek a támogatásra.
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6209 üzenetére
hááát, ez se szentírás, de gondoltam , 1 próbát megér.
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6207 üzenetére
igen
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6198 üzenetére
nem tom segít e, de nekem az xt-re minden gond nélkül felment az omega 3.8.421 driver. felismerte a kártyát ahogy illik, és a legstabilabb meghajtó volt az összes közül amit próbáltam, beleértve a 7.12-őt is. ezzel ment a legjobban a pro street is, ami különben igen problémás ezeknek a kártyáknak.
-
Csokibácsi
tag
jah elvileg az van fent(5.10)
megcsináltam eszerint minden megy csak a gémek nem és én amiatt vettem a kártyát
mondjuk odavan irva hogy játékokkal nem próbálta athomi szal...
[link]
mindegy
[link]
eszerint is megpróbáltam remélem jól forditottam és mindet jól csináltam de szerintem jól mert engedte felrakni a drivert faszántosul de ugyanaz
hát most gyorsba felraktom a little fighter 2őt
azzal megy
most mindjárt felrakom a cod2őt mert ujraraktam a voindózt azt hittem az a hiba
nah felrakom és jelentkezem mi lesz -
t.tomi
tag
válasz
istikovacs #6203 üzenetére
Opsz!
A legújabb alaplapi agp driver fent van? -
istikovacs
csendes tag
válasz
Csokibácsi #6202 üzenetére
Szia csokibacsi!
Én is ugyazezzel a kártyával szívok
, ugyanez a szitu.
A 7.11-el felment,nem volt gond az intrónál, a 7.12-vel pedig beszaggatott aCOD4 intrója.
Utána(mikor elindulna ajáték), pedig directx error a hubaüzenetem.
Egyébként az omega driverből való file kimásolása sem oldotta meg a problémát.
Szóval, ha rájönnél mi a megoldás jó lenne
Sok szerencsét -
Csokibácsi
tag
hát baj van
megcsináltam ugy ahogy mondtátok
driver cleaner
és ahogy athomi leirta követtem a lépéseket felraktam a 7.12es drivert
jó meg minden csak nem indulnak el a gémek:S
nekem meg az létfontosságú -
Csokibácsi
tag
már van 7.12
rakhatom azt is vagy mindenképp a 7.11est rakjam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Kompakt vízhűtés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest