- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Titok Levi #4496 üzenetére
Svideo-RCA adaptert nem adtak a vga-hoz? [link]
Amit mutattál, az HDTV kábel. -
Kange
csendes tag
Sziasztok!
A minap vettem egy Sapphire HD2600Pro AGP 512 MB vidkártyát. Egy 9600XT-t cseréltem le.
Nagyon sokat szenvedtem vele, semmi sem akart egyáltalán menni, de ezen a fórumon mindenre megkaptam a választ, amit nagyon szépen köszönök!Most egy olyan kérdésem lenne, amire nem találtam itt választ (elnézést, ha csak figyelmetlen voltam): van valakinek valami elképzelése, hogy mennyire tuningolható ez a kártya? A gyári órajelei 600/400. Az AMDGPUClockTool-val felhúztam 700/500-ra is, de úgy vettem észre, hogy szinte lassab lett minden. Vagy ez csak véletlen, hogy kevesebb pontot ad ezzel a beállítással a 3DMark?
Sztetek mi az ideális beállítás?
-
Titok Levi
tag
válasz
VaniliásRönk #4497 üzenetére
Mert csinálok amatőr filmeket, és szeretném látni Tv-n hogy néz ki.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Titok Levi #4496 üzenetére
Ekkora TV-re minek rákötni a VGA-t?
-
Titok Levi
tag
No ez a téma engem nagyon érdekel, mert én is rég akarom tv-hez kötni a gépet, de nem sikerül. Első nagy baj, hogy az átalakító amit a vga-ba(Sapphire HD2600XT) kell dugni, abból kijön három RCA (kék, piros, zöld) valahogy így néz ki: [link] ,azzal a különbséggel, hogy az én rca-im a képen lévők negatívjai (tökmindegy). Namost néztem én a felhasz könyvben a neten, de nem ír semmit, hogy itt melyik melyik. Mit hova? (Tv-n van egy Video in, meg egy Audio in mindkettő RCA
A másik meg, hogy olvastam olyat, hogy ha a monitor nem bír 50Hz-et vagy mennyit akkor a tv és monitor egyidejű használata a monitor károsodásához is vezethet. Basszus én mióta egyszer bénáztam ezzel, a monitor néha éles halk hangon sípol. (mondjuk régi is)
Valaki ötlet? Hogy csináljam?
ui.:
Monitor: [link]
TV: [link] -
Jodaka
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #4494 üzenetére
Köszi a választ, a ventit majd ráheggesztem akkor =)
A TV-Out-al meg ténlyeg az átalakítónál volt a probléma, csak így most hülyén néz ki hogy könyvekkel meg ruhákkal van kitámaszta/megemelve a gép hogy az S-Videó kábel elérjen a Tvig az átalakítóból -
Jodaka
csendes tag
Sziasztok!
A minap jutottam hozzá egy Gigabyte 2600 XT-hez[link]. A problémám elsődlegesen, hogy sehogy nem megy a TV-Out. Próbáltam másik dvi csatlakozóba dugni a monitort, mert azt olvastam máshol, hogy talán az lehet a probléma ilyenkor, de az se jött be. Eddig síma S-video kábellel ment 7600GT-ről minden probléma nélkül. A dolog úgy néz ki, hogy felismerte a TV-t be is tudtam rakni a desktop 2 részhez a Catalyst Controll Centerben, de egyszerűen a tv-n nem jön az adás. Ha valaki tud valami tippet szívesen fogadnám.
A másik érdekesség, hogy ugye passzív hűtéses és fél óra crysis után felment a hőmérséklete 105 fok fölé. Alapjáraton 75-80 fok. Valakinek tapasztalata ilyen kártyával, hogy ez normális-e?
A válaszokat előre is köszönöm! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #4491 üzenetére
3DMarkot semmire sem használom, tesztelésben is csődöt mondott nálam, pl. az ominózus 6600GT semmilyen hibát nem produkált benne.
Nem igazán izgat kontrétan mennyi a hőmérséklet, tesztelés közben kiderül ha túl sok, egyébként meg inkább használom a VGA-t mint lesegetem a hőfokot, VF900 fixen 7V-ra kötve, így a venti sem izgat.
Nálam a 2.06 bétái nem működtek, azóta nem érdekel, úgyse tetszett soha.
-
válasz
VaniliásRönk #4490 üzenetére
A stabilitásteszt jó benne. De azt is lehet helyettesíteni 3DM06 SM2 és SM3 tesztekkel.
Monitorozásban, profil kezelésben, és ventillátor vezérlésében szvsz jobb a Rivatuner.
ATI tool-t akkor használnám, ha lehetne 857Mhz fölé húzni a gpu-t. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #4489 üzenetére
Mert mi a baj vele?
Mitől lenne jobb? Hol van abban pl. stabilitásteszt? Azt hogy szemetel-e a kártya egyedül ezzel a programmal lehet megbízhatóan tesztelni. (annó pl. találkoztam olyan 6600GT-vel, ami semmiben sem hibázott észrevehetően, de ATi Toolban szépen jöttek elő a sárga pontok, ment is vissza az eladónak) -
válasz
VaniliásRönk #4488 üzenetére
Hát, azt nem mondanám, hogy szépen, de működik
Viszont a Rivatuner 2.06 sokkal jobb, mint az Ati Tool. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
válasz
Titok Levi #4485 üzenetére
CCC overdrive nem működik, ezt már leírtuk párszor. AGCT és Riva 2.06-al lehet tuningolni.
-
Titok Levi
tag
Hali.
Figyu, a CCC 2007.11 es verzióval szeretnék tuningolni. Egy olyan 40-40 MHZ-el (vagy többel majd megnézem 3D Mark-al, hogy mennyit kéne). De hiába húzom fel a csúszkát, Apply-zok és vissza állítja. Csináltam már Auto-Tune-t is utána ugyan ez. Csináltam már mindenhogy, de marad az alap 800Gpu és a 700Mem.
Hogyan kellene csinálni? Inkább Riva Tuner 2.06-al?Köszi.
-
válasz
JazzBasser #4481 üzenetére
A legegyszerűbb, ha teszel egy ventillátort a videokártya bordára.
-
JazzBasser
csendes tag
Ha játszani is akarsz,akkor mindkettőt felejtsd el!
Sapphire HD2400XT karim volt a 2600XT előtt,de gyorsan túladtam rajta.
A 2600XT kb 6-7 ezer Ft-tal kerül többe,viszont a teljesítményüket össze sem lehet hasonlítani. -
JazzBasser
csendes tag
Tehát gyengén szellőzik a ház?
Mi lehet a jobb (csendesebb) megoldás?
Jobb házhűtő venti(k),vagy a kártya hűtőjének a cseréje? -
sevcsenko
csendes tag
És ez?
nVidia Go8400M 256MB VRAM
PLS -
válasz
JazzBasser #4477 üzenetére
Ha gyenge a házad szellőzése, akkor igen. Normális, de nem tesz jót neki hosszútávon!
sevcsenko: Eltévesztetted a topicot... de a véleményem: nem szabad megvenni, mert a 7300GT DDR3 gyorsabb nála.
-
sevcsenko
csendes tag
Mi a véleményetek erről a videókártyáról?
Ati Radeon HD2400 256MB
PLS -
JazzBasser
csendes tag
Gigabyte gyártmányú HD 2600XT-m van.
Itt látható egy ugyan ilyen:
http://www.hardwareoc.at/Gigabyte_Radeon_HD2600XT_256MB_GDDR3.htmMinden rendben van vele,de nagyon melegszik a hűtője
alapon:65-70 C, terhelve: 80-88 C
Normális höfokok ezek egy passzív hűtős kártyánál? -
DeadMeat
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4475 üzenetére
Dehonnem azok a legtobbet
Persze csak az a nehany
-
válasz
VaniliásRönk #4472 üzenetére
Köszi
És tud ilyet a HD2600? Mert 2D/3D profilja sincs.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
dobolan
senior tag
Egy-két okosság az AGP-s kártyákkal kapcsolatban: driver telepítés, stb.
angol nyelvű! -
AMD Gpu Clock Tuner parancssor kapcsolók, és használatuk
-clklog - Log mentése egy ATICLK.LOG nevű fájlba
-i=<#> - Melyik videokártyát használja (ha több van a gépben)
-dpm=on/off - DPM engedélyezése/letiltása (nem tudom mi az a DPM)
-3dclock - Az órajelek csak 3D alatt növekednek
-decsclk=<#> - Csökkenti a mag órajelet az aktuális órajel - delta # (MHz)-re
-decmclk=<#> - Csökkenti a memória órajelet az aktuális órajel - delta # (MHz)-re
-incsclk=<#> - Emeli a mag órajelet az aktuális órajel + delta # (MHz)-re
-incmclk=<#> - Emeli a memória órajelet az aktuális órajel + delta # (MHz)-re
-decclk=<#> - Csökkenti a mem/mag órajelet a BIOS alap órajel - delta # (MHz)-re
-incclk=<#> - Emeli a mem/mag órajelet a BIOS alap órajel + delta # (MHz)-re
-restore - Órajelek visszaállítása a BIOS alap órajelekre
-mem=<#> - Memória órajel beállítása # (MHz)-re
-eng=<#> - Mag órajel beállítása # (MHz)-reMint ahogy írtam, ezek parancssor kapcsolók, tehát nyitni kell egy CMD-t, hogy használni tudd. Használat:
AMDGPUClockTool.exe [-kapcsoló] (zárójel nem kell)Ahhoz, hogy a Windows indulásakor beállítódjon a kívánt órajel:
- nyiss egy notepad-et, és ments el pl. tuning.bat néven az AGCT mappájában
- írd bele a kívánt parancsot, pl.AMDGPUClockTool.exe -eng=850 -mem=850
, majd mentsd el
- az Indítópult (startup) mappába (C:\Documents and Settings\Username\Start Menu\Programs\Startup) rakd bele a tuning.bat parancsikonját -
phallos
tag
Az eszközkezelőben találtam egy ilyet:Audio Device On High Definition Audio Bus, ehhez pedig nem talál drivert. Letiltottam. Talán ez lesz a ludas?
-
popey37
addikt
hali a gondom a következő: akármit állitok be orajeleket a vga-hoz nem hajlandó csak a gyári orajelekkel menni. egyszerüen nem állitja át az emelt orajelre.
probáltam a 7.1 és 7.11 drivert is, a riva tunert is. egyiknél sem mükszik.
a gyári CCC leteszteli 880/900 mhz-re de nem állitja be csak a gyári orajeleket.tud valaki segiteni?
Ja a karim Gigabyte HD 2600XT 256 mb
gyári orajelek: 800/1400mhzelőre is köszi
-
phallos
tag
válasz
barnam_ #4446 üzenetére
Aggregátor: Az XP SP2-vel van fent közel 5 napja + 7.10, ami tegnapig bírta, hogy ne tegye el a tálcára. Automatikus frissítés bekapcsolva, az alaplapi driverek pedig gyári cd-ről mennek fel. 7.11-gyel is ezt csinálja, tegnap óta az Omega Driver van fent, de ez is szintén zenész...
Wwenigma: most az Omega Driver van fent, itt ivan ATI Hotkey opció? Ha igen, hol keressem, sehol nem találom.
-
-
-
-
tuctuc
aktív tag
-
phallos
tag
-
radírfej
senior tag
válasz
phallos #4439 üzenetére
a probléma, hogy még nem jelent meg service pack vista-hoz.
különben vista home premium 64 bit. a kártya tökéletesen muzsikált, company of heroes-t toltam végig full garfon 1280-ban élsimítás nélkül.
se videolejátszásnál, se úgy általában 2d-nél semmilyen probléma nem volt tapasztalható.
-
phallos
tag
Hali!
Használ itt valaki közületek 2600XT alatt huzamosabb ideje Vista-t? Esetleg Vista+Service Pack1?
Kíváncsi lennék, hogy produkál-e hülyeségeket a kari a pistával játékok alatt.Vagy csak a gépet gyilkolom fölöslegesen ezzel az op. rendszerrel?
Gondoltam majd kipróbálom, mert XP alatt megint előjött a tálcára letevős dolog, egyik driver sem segít.
-
AGP-s tulajok:
athomi módszerével egyaránt működik a whql Catalyst, és az omega driver? Tehát mindegy melyiket rakjátok fel? -
Zolee11
senior tag
válasz
Create. #4428 üzenetére
nekem asus karim van, de ilyen hibával nem találkoztam... én még a 10-es Catalystal toltam végig, hotfix nélkül. volt egy jópár textúra hiba (eltüntek bizonyos részek ill villogtak egyik pillanatban láttam, következőben nem) de ezek nagyon ritkák voltak és főleg a karakterekkel voltak kapcsolatosak.
szedd le a hotfix-et és nézd meg anélkül, hátha -
stuki85
csendes tag
szisztok tudom hogy nem ide tartozik de az lenne a kérdésem hogy van egy hd 2600xtgddr3-as karim ennek milyen órajelen kellene futnia??? most 800/700-as de ezt egy kicsit keveslem bár nem nagyon értek hozzá ja és hány fokosnak kellene lennie? mert alapon 50' játék közben meg felmegy 80-90' -ig is? ez normális?
-
mindig ott ahogy a vízbe bemegyek szétmegy a kép. ha kijövök akkor meg jó.
-
Olyan gondom lenne hogy crysis-ban egy pályarészen összeomlik a kép, ha van húzva a proci-gpu ha nincs egyik se. Szerintetek a játék hibázik vagy a rendszeremben valami? crysis hotfix fent van.
-
kovy79
őstag
válasz
belaazallat #4422 üzenetére
Szvsz -10-15%. Ám aki most vett 29-30K-ért, az olcsóbban nem fog januárban venni.
-
Az AMD Game fórumát olvasgattam, és ezt találtam:
Vista problémák és megoldások
Tehát sokszor nem a driver tehet a hibákról, hanem az oprendszer. Szóval akinek gondjai vannak a vga-val, pucolja le az egész windows-t, és tegye fel újra az összes frissítéssel együtt. -
mustad
tag
szerintetek menniyre megy le február környékére a 3850? sac/kp?
várom a tippeket! -
kovy79
őstag
-
mustad
tag
most hogy accc-ben beálíítottam dolgokat maxra már csak 20 fps. 4x es élsimítással.
-
-
mustad
tag
sziasztok
nekem a nfc pro street 1024,x768 ban 30 fps-t produkál . ez kevésnek számít nem?
(minden fullon van viszont asszem) -
konas
senior tag
Hello.Kicsit meg szeretnem tuningolni a Saphirre HD2600XT karimat,mert ez a gep gyenge pontja.Mivel kell?Honnan szedjek hozza programot?
-
Geza26
senior tag
Hello! Ha meghúzom a videokarit (850/900), a hőfok egyből feljebb megy 10 °C-kal, de terhelve szinte ugyan annyi a hőfok, mint alap órajelen járatom a videokarit! Ez másnak is így van? Érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Lexus, Toyota topik
- Asztalos klub
- Battlefield 6
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest