Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• katt777

félisten

válasz DigitXT #45064 üzenetére

Hát én aztán feltolom a 8XAA-t, mert édesgeti a szememet. :) Egyébként alacsonyabb AA mellett is rendelkezésre áll már az ATi Edge-detect technológiája. Erről annyit tudok elmondani, hogy Oblivion topicban szóltam a nagy minőség-csatában pár nV-s embernek, hogy nincsen élelmosás a képeiken (de bizonyosan nem 8X), aztán persze kiderült, hogy pedig de, csakhogy az nV-n az olyan ronda. Mellesleg a minőség-fanatikusok (és ott akad jó néhány) ATI-ra váltottak. :)

Hát nekem volt pár nV kártyám (még nem is olyan rég is), és mindegyiknél egy, a szememet bántó, kékesfehér beütést láttam (mint a konyhai neonfény), míg az ATI VGA képét simogatónak érzem. Persze ez az, ami teljesen szubjektív, de nV tulajok is tapasztaltak hasonlovakat, ill. ATI-ra váltva vették észre a különbséget.

Ja, hát ATT megjegyzésem mellett sem véletlenül van ott a smiley, de én pl. arra is használom, hogy legyen egy csökkentett órajelű 3D profilom azokhoz a játékokhoz, amelyekhez nem kell az alap órajel sem (negatív túlhajtás, vagyis inkább "aláhajtás" :) is van), így a gépem terhelés alatt is kevesebbet fogyaszt, és hűvösebb/halkabb.

De volt ám olyan is, hogy 21k volt az E5200, és 35k az E8400. :P 50k-ért tényleg nem kell megvenni. (és közben volt egy nagy Intel-árcsökkentés :Y ). A mai magyar árak abszurdak.

nV-re váltásodat teljesen megértem, nem mindenki szeret vacakolni a driverekkel. nV-s koromban nekem sem kellett VGA-mentes partíciómentés, de az ATI minden évben kihoz 2-3 olyan drivert, amely elgyurcsanyizálja az egész rendszert. :(( És ugye pont nem teheted meg, hogy 1 driver mellett maradsz, miután megvetted a VGA-dat (nV kártyáimmal sosem driverkedtem).

rup1u5: Hát, többek között ez is szólt nálam a 4870 mellett. Oblivion-t pont viszi maximumon, minden grafikai tweak-kel (lásd erről cikkem Gamepod-on). :DDD De én sem vacakolok a grafika "buzulásával", egyszerűen feltolok mindent maxra (1680x1050). Csak Crysis-nél nem jött ez be (azért megpróbáltam :D ), ill. Clear Sky-nál tesz be a program futásának az AA, de ez mindkét esetben a program hibája; ill. Far Cry 2-nél fordultak elő beakadások Ultra minőség és 8XAA mellett, viszont 4XAA azzal is tökéletes futást produkált.

Auratech: Pedig ez még ATI-ATI drivercserénél is előfordulhat, de ha a driver telepítője jó, akkor ált. nincs probléma váltásnál sem. A gondot nem a működésképtelenség, hanem egyes játékok fura reakciói szokták okozni VGA-váltás esetén.

Zozz: Én a helyedben bevizsgáltatnám azt a karit a szervizben.

LordDarkness: Paszta is megteszi, vagy 2 oldalú ragasztó, de ne kísérletezz hűtés nélkül, mert rövid életű lesz a VGA-d.

Aktív témák