Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
Aktív témák
-
katt777
félisten
Nem szoktad csekkolni az ATT letöltési oldalát? Volt, hogy 1 héten 4 új verzió is felkerült. Épp tegnapelőtt írtam, hogy az .1972-es build a legfrisebb, de már akkor felkerült az .1974-es.
Ált. Vista64 optimalizálások vannak benne, de mások is, R.A. mindig odaírja.Csak 4870-eket hallottam elhalni 8.11-gyel, de abból 3-at is (1 az enyém), pedig nem sok ismerősömnek van ilyen karija (leszámítva a topicot). Én alig játszottam, nekem 5 napig működött vele a VGA-m, haverom az új karival 1 napig tolta a játékokat, úgy bacult meg.
Nem állíthatjuk, hogy összefüggés van a 8.11-es driver (és driver, mert nálam CCC nem volt fent vele, míg a 2 havernak igen, mert nem is akarnak érteni az ATT-hoz, hanem tipikusan a megveszem-beteszem-múkodj típusú userek) okozza a problémát, de ha A esemény bekövetkezése után ugyanazon környezetben bekövetkezik B esemény, akkor nagy az esély arra, hogy A esemény okozta B-t, különösen, ha e rendszerben más esemény nem történt.Láttál már HIS IceQ 4870-et?

-
HarryPotter
őstag
A garizással teljesen igazad van, mindaddig, amíg nem felel meg a gyári specifikációnak a használat, nem lehet szó jótállásról. DE: nekem corsair vx 450 vígan viszi a 4870-emet, mellette egy phenom 9850 3 Ghz-re húzva. Kimértem fogyasztásmérővel (én is aggódtam a táp miatt): idle 200-220 W, load 320-350 W (pl. 3dmark 06); ergo a tápnak szerintem elégnek kell lennie (a gyári speckó messze túlbiztosított).
-
katt777
félisten
1 hetes a legújabb ATT, abban nézd meg. Egyébként meg minek új verzió valamiből, ami jól működik? Nekem spec. herótom van attól a sok szartól, amit folyton frissítgetni kell, és még mindig szarok maradnak, a Catalyst driver-rel az élen.

Tévedtem, ma megint van egy újabb. Na, pl. ez is átlag 3 naponta új...
-
-
slett27
addikt
Még mindig nem áll össze a kép. Ez talán mehetne az 1. hsz.-be is, mert egy páran meg fogják kérdezni a 8.12 hivatalos megjelenése után meg főleg, hogy hogy is van ez.

Azt látom, hogy a CCC-ben benne van az Avivo, de hogy alkalmazni hogy kell.... teljesen fű vagyok ehhez.
Sajnos nem tudom minden nap bújni a topicot. -
Bluegene
addikt
szal egy rv770-eshez 1giga tartozik, a másikhoz is 1 giga
tehát egy egygigás 4870-es pont a fele a 4870X2-nek
mindenesetre azért raktak 2X1GB-ot mert ha csak 2X512-t raknak vagyis 1 gigát, szóval azzal lehet befürödnek és lassabb mint látjuk a 512 vs 1024mb tesztben, és ez a jövőben növekedni fog némileg, extreme esetben jelentős különbség lehet az 1gigás ill a fél gigás megoldás között
Eagl3: látom képtelen vagy befogadni az információkat a linken ott látszik hogy 1280-ban is gyorsabb bő 10-12%-kal az 1gigás kártya egy elég nagy gépigényű játéknál a crysis-nél, mivel a jövő játékai is nagy gépigényyűek lesznek kell az 1 giga, jelenleg elenyésző a különbség, de lehet később ez nőni fog
-
KDavid17
aktív tag
Furmarknál nem csinált ilyet. 100%os venti mellett is ezt csinálta.
#36516 Elfelejtettem odaírni, hogy ahogy előjönnek ezek a dolgok( téglalapok, összeesik a kép) utána befagy, nem lehet kilépni windowsba semmi. Újraindítani se lehet, csak kikapcsolni aztán utána újra be. -
bossvico
senior tag
Valami biztos van, mert most megnem mondom melyik tesztprogi azt írta ki, hogy felhasználható video memoria 2,9GB. Ez a swap file mérete lenne?
Megmondom miért érdekel:
Far C2-vel gammázok és 1 óra múlva játszhatalanná válik, csak tekeri a vinyót, kép áll.
Monitoroztam everesttel a memofogyasztást, 1940MB volt a végén a foglalt mem.
Tehát szeretném valahogy kikerülni ezt a memo megtelést, mondjuk az által, hogy kevesebbet engedek neki lefoglalni.
Vagy ezt hogy lehet orvosolni.Amúgy ez a PCIE Spread Spectrum biosba mit csinál?
-
dugomc
tag
Sok ember gépén azért nem indul mert nem tudnak várni még valaki rendesen feltöri a játékot. Nem hiszem hogy eredeti játék se indulna el. Ráadásul folyamat hisztiznek hogy ez a crack se jó meg az se. Hova süllyed a világ hogy az emberek nem tudnak gép nélkül megleni hát még GTA4 nélkül

-
_Toka_
senior tag
Érezhető volt, hogy egyszerűen csak nem azt sikerült írni, amire gondoltál, mert a többi is ezt támasztja alá.

A kihajtás szót én sem szeretem, de attól még létezik ez a jelenség.
A jelenség létezik, csak annyira, de annyira esetleges, és annyi tényezőtől függ, hogy olyan értelemben, mint "proci kihajt VGA-t" nincs értelme alkalmazni.(#36180) Eagl3: Nos, és ez egy igen fontos észrevétel.

-
Eagl3
veterán
Igen és én még hozzátenném, hogy van az a mondás miszerint nagyobb felbontásban használlva megszűnik a procilimit, ami egyesekben azt a tévhitet kelti, hogy gyorsabb lesz a játék, holott arról van szó, hogy valóban nem a processzor lesz a szűk keresztmetszet, hanem a VGA viszont a játék megközelítőleg ugyan olyan sebsséggel fog futni, ha nem rosszabbul mint kisebb felbontáson.
-
kavicssli
addikt
Csak azért merült fel bennem a kérdés mert egyik klántársam COD4 ben 1680*1050 High beállítás mellett van neki 250fps-e és 8800GT van neki
nekem 4850 E2160@ 3ghz 1440*900 medium 150-160 fps!De délután pontosabban megnézem a beállításokat nállam és nálla + megkérem hogy vegye le ő is 1440*900ba a felbontásba a játékot illetve azonos szűrőkkel és beállításokkal futassuk a játékot! Nagyon kíváncsi leszek az eredményre!
-
_Toka_
senior tag
Az viszont általánosságban elmondható, hogy minél VGA limitáltabb a játék és a beállítások, annál erősebb proci kell, hogy kihajtsa a VGA-t.
Épp ellenkezőleg... Minél kevésbé terheli egy játék a VGA-t, azaz minél sűrűbben támaszkodna a CPU erejére - tehát minél kisebb felbontáson, minél kevesebb szűrővel futtatunk valamit -, annál többet tud profitálni a megjelenítés egy gyorsabb processzorból.
Ellenben ez egy 4850 esetén az 1440-es felbontáson leginkább ott jelentkezik, ahol a gyengébb proci 100 FPS-t hoz, a kétszer gyorsabb pedig 180-at. Ha feljebb tolod a szűrőket - ugye jelentősen többet dolgozik a VGA -, már csak 50 az 57-tel szemben az arány. Kis túlzással viszont a jövő héten megjelenő játékoknál már csak olyan 28 a 29-cel szembeni ... aztán egyre inkább már szűrők nélkül is.Valami hasonlók miatt már-már áll a szőr a hátamon, a "kihajt" kifejezés hallatán...
-
-SeveN-
aktív tag
A gépkikapcsolás a vga kari cserélye óta állfent, és csak akkor ha 60fok fölé megy a gpu, (ami a magban lehet akár 100fok, és a memória ki tudja milyen meleg).
Igen, igazad lehet 7000cu lehet cpu, amire én goldoltam az ugyan ugy néz ki, csak gpu-ra, az előző kariról maradt meg.Ja: Vsync-et kapcsoljam be vagy sem. Hogy befolyásolja az fps-t és a hőmérsékletet?
-
Armando_19
őstag
Nekem 4850-ből az MSI quadpipe volt, amire szintúgy azt mondták, hogy milyen halk meg milyen szép és jó... aztán 10 perc játék után hallottam ordítani a gépből a ventijét... ha lejjebb vettem fix fordulatra, akkor meg néha kifagyott játék közben a gép... ilyen kártyákra szerintem csak S1+1db halk 12-es venti. Nagyon gagyi a gyári cooler ezeken.
-
O_L_I
őstag
A sapphire 4850 toxic nagyon jó, csak éppen fix (max) fordulaton megy rajta a VF900, és úgy bizony hangos. Én barkácsoltam rá egy FAN Mate-t és levettem minimum (~1400) fordulatra, így hangtalan lett cserébe most sem megy 70C fölé hosszas játék közben sem tuningolva. Igazándiból nem is értem hogy miért nem fél fordulatra lőtték be eleve a hűtést...
Aktív témák
- Samsung DLP projektor, The Freestyle SP-LSP3B
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497, 100% Akksi
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A lényeget meg lehet érteni így is úgyis.
(Illetve játékokról, meg csak annak látszó programokról is.) Biztosan nem direkt csinálják...
...és akkor meg már....