Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-06 07:34:25

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz. :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8550) .mf válasza Pulsar (#8546) üzenetére


.mf
veterán

Kb 10 éve az első startraileim szintén ennél egyszerűbb géppel (m4/3-os E-PL3) és kitobival szintén nem voltak valami jók: nagyon sötét alexpósak, alig látszott valami a tájból; de valahol mindenki elindul, gyakorlás és lesz sokkal jobb is :)
A startrailt amúgy pont jól lehet bármilyen géppel csinálni, ami enged manuál fókusz és záridőt, nem kell magas ISO és aránylag rövid záridő a pontszerű csillagokhoz, így mehet alacsony ISO és a leghosszabb záridő, amit a gép enged (30 vagy 60s).
Még egy tipp, amire én sokára jöttem rá: nem kell hozzá tiszta, fényszennyezés- és Holdmentes égbolt, sőt. Ha túl sok csillag látszik, néhol egy fehér massza lesz belőlük; és ha sötét van, a táj is kevésbé látszik. A Holdfény szépen megvilágítja a tájat.

Roboter: odabasz, mint a kamion? :DDD Köszi! :R
Tapasztaltam én is, másnap reggel. Pálmát az vitte, amelyik ment gyökkettővel az út közepén a felezőn, megáll (az út közepén! Mindkét irányt blokkolva), kiszáll mobillal fotózni - aztán jönnek kocsik, és dudálnak rá. Szerencsém, hogy addigra már végeztem a fotózással.
A fák most kezdenek egyre jobban kinézni, szépen nőttek az elmúlt években. Helyi ismerőseim azt mondják, ha nem lenne busz és sok kamion a hűtőház miatt, pár év múlva össze is érnének, szép kis alagutat alkotva.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.