- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.

Új hozzászólás Aktív témák
-
f.lorand
Topikgazda
A sávos csíkozódás az, amit a bolygatás pont megold. Nekem az expók közötti kihagyás teljesen jól működött pl Star Adventurernél, ahol én sem vezettem. Helyesebben ott volt annyi pólus hibám, hogy magától megcsinálta az elcsúszást és így már nem volt gond. Ugye az a lényeg, hogy mikor illesztesz, ne ugyanott legyen az érzékelőn az adott pixel(csoport). Mert akkor, ha már nem ugyanott van, nem lesz sávozódás, mert kiegyenlítődik az illesztésnél. Ennyi. Erre legjobb a bolygatás, mert akkor nem mászik el nagyon a téma. De ha az nincs, az elcsúszás is jó. Nem beszélve arról, ha még át is forogsz a zeniten és fordítod a mechanikát (német ekv rendszernél persze).
-
TKL
tag
válasz
f.lorand
üzenetére
Tudom... De ez egy ilyen hobby, főleg az elején. Tanulni és tapasztalni kell, amit én nem is bánok

A ditheringet kellene valahogy még megoldanom, az amennyire megfigyeltem másoknál, jobban elviszi a zajt.
De a SA-höz nincs ASCOM driver és így a BYN nem tud ditherelni vele (guiding nélkül - mert az sincs). Javasoltak olyat, hogy rövid szüneteket iktassak be a követésbe 2 expo között, de állítólag az meg egy másfajta aberrációt tud belevinni a képbe (valami függőleges csíkozósdást) ami még rosszabb mint a zaj.
Mindenesetre köszönöm a tippeket a darkokkal kapcsolatban!
Megpróbálkozok majd az adatbázis kiépítésével meg kitapasztalásával. -
f.lorand
Topikgazda
válasz
f.lorand
üzenetére
"Szóval az exif a biztos csak."
És az sem teljesen, hiszen egy expó alatt is inoghat a DSLR szenzor hőmérséklete valamennyire. Persze az már elviselhető hibahatáron belül van, kivéve, ha élőképezel közben. Nem véletlen óriási dolog kényelmi szempontból is a hűtött, vezérelhető asztrokamera.
-
f.lorand
Topikgazda
válasz
j.gabor
üzenetére
A flat-darknak annyi a haszna a távcsőnél, hogy tuti ugyanaz lesz a hőmérséklet. Az, hogy távcsövön van, lényegtelen, ahogy írtam is. De ha van flat-dark adatbázisod, akkor már az sem számít. De az rövid dolog, nem olyan lényeges kérdés adatbázist építeni belőle, mint a rendes darknál.
-
TKL
tag
válasz
f.lorand
üzenetére
Ez mondjuk igaz, de ha más járható út nincs akkor max oda lehet próbálni több master darkot is az adott light mellé becslés alapján, és megnézni mit ad ki. Persze ez sem lesz közel sem pontos.
Amire még gondoltam, hogy bekapcsolom a LENR-t, és akkor már a kamerában ki lesz véve a zaj (amennyire ezt a kamera meg tudja valósítani) + csinálok mellé még pár darkot is. Ez persze lefelezi az aranyat érő tiszta időt amit light framekre lehet fordítani...
-
f.lorand
Topikgazda
Az a baj, hogy a külső hőmérsékletből nem tudsz pontos becslést tenni a szenzor hőmérsékletére. Mert az melegedik - hűl az éppeni igénybevételtől függően. Ha élőképezel (pl mert komponálsz, vagy élességet állítasz), melegszik mint a dög. Ha visszanézed a képeket, akkor is valamennyire. Szóval az exif a biztos csak.
-
TKL
tag
válasz
f.lorand
üzenetére
Igen, jó szisztéma amit írsz, így valóban egyszerűbb. Nem tudtam, hogy benne van az exif-ben a hőmérséklet. Most ahogy belenéztem nem is találom, milyen néven van (ha Nikonban benne van egyáltalán)?
Szerk: "Since it does not appear to be available on the Nikon side is that because "temp info" is not included in Nikon's exif script." Szóval Nikonban nincs...
-
f.lorand
Topikgazda
DSLR-nél valóban nem egyszerű. De azért nem is kivitelezhetetlen. Mindenesetre sokkal jobban tervezhető dolog, mint ad hoc módon dolgozni minden este.
Én azt csináltam, hogy a teliholdas éjszakákon mindig kipakolgattam és gyűjtöttem a darkokat. Ahogy hűlt az éjjel, úgy rendeztem aztán az adatbázisomban szét a képeket. Illetve nagyon sok darkot készítettem konyhai hűtőszekrényben. Annak a hűtő részében általában elég jól lehet állítani a hőmérsékletet, a fagyasztójában meg lemodellezhető a tél. És még fény sem megy be, ugye.
Amióta kamerákkal dolgozom, ez a nyűg már nincsen, de ettől még éveken át csináltam sikerrel. Egyszer rászán az ember 6-7 napot (szétbontva télen, tavasszal és nyáron), utána nem kell több dark készítés.
ISO 800-on és 1600-on volt adatbázisom, a leginkább tipikus záridőkre (2, 3, 5, 6, 10 perc).
Az exif infóban megtaláljátok az érzékelő hőmérsékletét, ezt tudjátok, ugye?
-
TKL
tag
válasz
f.lorand
üzenetére
Tehát akkor csak érdemes kameránként / objektívenként / ISO értékenként felépíteni egy adatbázist? Mennyi kilengés megy el hőmérsékletben? Mármint pl x objektívhez, pl ISO 1600 mellett hány fokonként érdemes darkokat készíteni? Pl: -10, -5, 0. 5, 10, 15, 20, 25, 30? Vagy sűrűbben / ritkábban?
Érdekel ez a dolog mert jóval kényelmesebb ha csak lightokat kell csinálnod és van egy kész adatbázisod supportból.
Szerk: közben meg is írtad a választ. Azért fokonként... Azt nem feltétlenül egyszerű előidézni.
-
f.lorand
Topikgazda
Butaság. Teljesen mindegy, hol lövöd, a lényeg, hogy a hőmérséklet legyen jó. Azt meg bárhol meg tudod oldani.
Arról nem beszélve, hogy ha a helyszínen lövöd mondjuk hanalban, tuti más lesz a hőmérséklete, mint az éjfél előtti képeidnek. És vesztesz egy csomó értékes időt. Mert ezekből a korrekciós képekből elég sok kell, ha rendesen akarsz képeket készíteni. Meg nem is a külső hőmérséklet számít, hanem az érzékelő hőmérséklete. Ami több dologtól is függ. Nem mondom, hogy nagyon eltér azonos külső hőmérséklet esetén, de eltérhet. Szóval nem nagyon gondolom jónak, ha csak úgy kattintgat az ember egy fotózás végén. Sokkal okosabb előre tervezni.
Nekem minden kamerámhoz megvan a komplett dark adatbázis. Persze a hűtött, profi kameráknál ez nagyon könnyű, a Canon DSLR-nél macerásabb volt. De annál is megcsináltam. Soha többet nem kellett küzdenem a képekkel, csak fotóztam utána már.
-
TKL
tag
válasz
f.lorand
üzenetére
Én pont múlkor érdeklődtem egy másik fórumon, hogy hogyan is működik ez a master library építés dolog, de meggyőztek, hogy az a jó ha mindig a helyszínen történik a support frame-ek lövése, adott hőmérsékleten. Úgyhogy én még csak darkokat sem mentem ki lőni

Nagy szívfájdalom ez amúgy nekem, október óta megvan a star adventurer-em, és tudtam vele lőni 3x... Még azt sem tudtam kitapasztalni, hogy hogyan rakjam le olyan stabilra, hogy ne legyen szenvedés az elmozduló PA miatt.
Na de reméljük a tavasz / nyár jobb lesz...Már nagyon várom, hogy tudjam próbálgatni a tele obit, jó lenne mindent úgy összehozni / megtanulni, hogy tudjak vele legalább 2 perceket csinálni.
-
tvamos
nagyúr
Jo eszlelest nektek!
Nalunk havazik.

-
föccer
nagyúr
Helló!
Ma estére tervez valaki kint lenni az ég alatt?
üdv, föccer
-
kovisoft
őstag
válasz
üzenetére
Ahogy szecsgeri mondja, túl lapos a megvilágítás, nincsenek árnyékok, nincs semmi, ami plasztikussá tenné a képet. Olyan az egész, mint amikor szemből telibevakuzzuk valakinek az arcát, azon sem lesznek árnyékok, és az arc elveszti térhatását. Egy portré is szebb, ha oldalról van az arc megvilágítva. Ugyanígy a Holdról is jobb felvételek készíthetők oldalsó megvilágításban.
-
törölt tag
Sziasztok
Lenne par holdfotos kerdesem:
Neha ugy latom hogy kristalytiszta az egbolt, a hold sut mint a nap de a kep nem lesz olyan tiszta.....sokszor felholdnal szebbek a kepek....lehet ez legkori problema vagy tegyuk fel a holdon levo magas homerseklet miatt?....vagy tul fenyes es ezert nem latni annyira a kontrasztokat?.....egyszeru obikkal fotozom ekv. 800-1200mm max.
-
föccer
nagyúr
Az átlátszóság gyakorlatilag a légkörnek a szennyezettségétől és a páratartalmától függ. A nyugodtság pediglen a légköri turbolenciáktól. Ez utóbbi gyakorlatilag az egymáson kavargó kisebb/nagyobb sűrűségű légtömegek miatt apró fénytörések miatt van. Az adott foton nem "egyenes" fényúton érkezik, hanem ide-oda össze-vissza törik. Mivel a fénytörések nagyjából kiegyenlítik egymást, ezért nagyjából ugyan ott van a csillag, de "táncol" egy kicsit. Ezt a hétköznapi ember úgy látja, hogy csillognak a csillagok. Minél turbolensebb, minél "zaklatottabb" a légkör annál nyugtalanabb a légkör.
üdv, föccer
-
Matska
senior tag
Némi fogalom magyarázatra lenne szükségem. Az átlátszóság még megvan, de pontosan mi mindentől függ, és hogyan mérjük? A nyugodtság mi?
-
ati3x
Topikgazda
Szasztok!
Kicsit régen írtam. Van egy-két fejlemény. Első és legfontosabb szétszedtem atomjaira az EQ5-öt. Találtam egy oldalt ahol lehetett rendelni dvd videót, hogy hogyan lehet szétszedni és tuningolni az állványokat. EQ5 höz direkt pl nincs de a linkelt, LXD55/75 95%-ban azonos az EQ5el. A srác ráadásul nagyon rendes volt, mert feltöltötte a dvd anyagot dropboxra, és fizu után le tudtam tölteni. Így megusztam a várakozást meg a posta költséget. Sőt még a paypal fizetést is megoldotta. A video maga nagyon részletes, szájbarágós. Aki dolgozott már csavarhúzóval, az meg tudja csinálni. Szóval "belecsaptam" és kitakarítottam, és átpoliroztam a csúszó alkatrészeket. 800-1200-es papirral, majd polirpasztákkal. Utána super lube zsírt használtam. A végeredmény elég meggyőző let:
Tuning előtti PHD2 log:
Itt probáltam mindenféle beállításokat de nem lett ennél jobb.
Itt pedig a tuning utáni kép:
Itt pedig nem sokat szórakoztam a beállításokkal, és mégis! Nagyon komoly lett!
Itt pedig egy kép kinagyítva az M33 mag környékéről:
Minden nyers "tűéles lett" míg előtte néha-néha bizony tojások lettek a csillagok 300s-es expóknál. Szóval amikor összeszereltem, már érzésre is megvolt, a "jó lesz ez" érzés. De amikor először megláttam a diagrammot (minkető képnél azonos skálát használtam, a jobb összehasonlíthatóság végett) Az volt az érzésem, nem, ez nem lehet, itt tuti valami hiba van. (előtte arra gondoltam, hogyha elérem a +-1" belüli pontoságot akkor már örülök. Ha pedig a 0.75" belül fog "bóklászni" akkor pedig nagyon.. szóval +-0.25" lett..

-
TKL
tag
Nézegettem, hogy mennyit tud javítani a képek minőségén a "dithering", és azt a következtetést vontam le, hogy sokat. Alap esetben ez guiding mellett tud működni, azonban elméletileg a BackYardEos tudja guiding nélkül is ezt a funkciót (valami képeltolásos megoldással), ha bizonyos dolgokat beállítasz.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Nálam max a BackyardNikon jöhet szóba ha más szoftver nem képes erre, de érdekelnének ingyenes alternatívák. Mivel nincs guide kamerám így csak olyasmi érdekes ami enélkül is képes rá. Vagy bármi más megoldás / trükk stb is érdekel

-
törölt tag
válasz
f.lorand
üzenetére
Köszi mindkettőtök válaszát, akkor MGen lesz. Csak ezzel át kell variálni "kissé" a költségvetést... Két lépcső lesz, (vagy három), első körben a mechanika, második körben a vezetés.
A második körben venném a teleszkópot is, az még nagyon nem áll össze, hogy mi legyen. A refraktor mellé húz a szívem, de nem zárom ki egyáltalán a tükrösöket sem. -
ati3x
Topikgazda
válasz
üzenetére
Hali! Én touptek kameràval, és phd2-el vezetek. Azaz szàmítógéppel. A gép úgyis kell az 500d-t vezérelni(backyardeossal) így egyböl tudom csekkolni, és szortirozni a képeket. Laptopnak jó valami ütni verni való hasznàlt. Persze a synguder/mgen jó tud lenni. Màsnem 1-el kevesebb kàbel
-
törölt tag
Elhatároztam, hogy vennék egy mechanikát. NEQ5-öt néztem ki. Első körben még teleobjektívvel próbálkoznék, és később lenne csak egy távcső.
Ami felmerült kérdés, az az autoguider. Érdemes egy direkt erre a célra épített skywatcher SynGuider kamerára beruházni, vagy inkább a vezetőkamera+pc kombó legyen? Fontos a hordozhatóság. -
TKL
tag
Ebay-en tudsz találni használtan jóféle obikat, pl 100-200-300mm-es prime-okat. Ha Canon-od van ott elég egy sima adapter és működik is.
Én is Ebayről vettem a 200as Takumart, annyi, hogy nekem át kell alakíttatnom mert a Nikon az egy külön állatfaj
Egyébként kiválló állapotú, 19 volt, és átjött a vámon ÁFA nélkül. -
f.lorand
Topikgazda
Hosszú fókuszon tuti nem jó, ha igazán igényes fotót akarsz. Én csak rövid fókuszon használtam, de nagyon pontos pólusnál ott is lehet gond, mert a pólusraállás után ha rárakod a gépet, valamennyit tuti elhúz a súlya. Akármit csinálsz. Mert ilyen a kialakítása.
Én 100-120mm felett soha nem használnám.
-
föccer
nagyúr
Az uveg az 600mm amore rajon a cannon aspc-je, az meg 960. Mondjuk igaz ami igaz, hogy sok-sok dolog van nagyobb atfogas mellett is. Jo lenne egyrt hasznaltan venni. Mo djuk a mostani oszi-teli idoszak annyira lehangolo volt az eget tekintve hogy nem is nagyon van most kedvem tobbet kolteni ra.
-
TKL
tag
Háát, azért 1000mm az 1000mm... 200-300 mm-en még az olvasottak alapján elmegy autoguide nélkül. A legnagyobb távcso amivel láttam megfelelően használva az a William Optics Zenithstar 61 APO, ami 360mm plus a crop factor APS-C-n. Ezt még elviszi másoknak guide-al. Elvétve olvastam ilyen 400mm körüli gyújtótávokat, de szerintem ez a max. Viszont ha azt nézed 350mm-ig rengeteg dolog belefér, ha pedig komolyan tovább akarsz lépni úgyis jön az EQ-6 vagy egyenértékű más gyártótól.
Én következő lépésnek egyébként kifejezetten a William Optics Zenithstar 61 APO-t tervezem, mert csak 1,5 kg, szóval viszi a SA, és nagyon szép képet ad. Az azutáni lépés lesz egy komolyabb mechanika. Addig viszont hosszú az út, meg kell ismerni magát a SA-t, és normálisan tudni használni 200mm mellett.
Szerk: Persze pl holdat tudsz fotózni vele nagy gyújtótávokkal is szerintem mert ott nem kell hosszan exponálni.
-
TKL
tag
Nekem van, habár sokat még nem volt alkalmam használni, de párszor sikerült. Nekem is tud 3 kg körül lenni a komplett cókmók amit el kell vinnie, és el is viszi rendesen az eddigi tapasztalatok alapján. Én ellensúllyal használom, azt mondták 3 kg-nyi cucc mellé már nem árt. Láttam sokszor sok embernél hogy távcsövekkel is használják, akár az 5kg-s terhelhetőség felett is, akár 2 ellensúllyal is.
Alapvetően jó kis cucc, de van pár dolog ami az agyadra tud menni. Az egyik az, hogy a pólustávcső istentelen hülyén áll. Ha nem akarod kihúzni a lábakat az állványon (ha azon fotózol) akkor kb alá kell feküdni. Ha kihúzod a lábakat, az meg ugye már nem olyan stabil (persze le lehet súlyozni az állványt). A másik a pólustávcső megvilágítás toldata, amit az L alakú platformhoz tudsz használni. Gyárilag szarul illeszkedik, egy leheletre is kiesik a helyéről... 20x egy este... Ezen kívül pedig pl füvön egy kínszenvedés mindent úgy beállítani, hogy ne mozduljon el a pólus.
Egyébként ha minden körülmény ideális, akkor jó kis mechanika, és igen jó lépcsőfok egy komolyabb cucc felé, sokat lehet vele tanulni, ráadásul van autoguider port is rajta tehát azt is ki tudod próbálni. Én elégedett vagyok vele a jelenlegi tudásommal és tapasztalatommal, és egyébként is bárhol utána olvasok általában mindenki elégedett vele.
Ha veszed akkor ajánlom nagylátóhoz a fotó feltétet, hosszabb obikhoz az L alakú platformot és ellensúlyt. A pólusmagasság állító mindenképp kell hozzá plusszba, és a saját háromlába sem rossz, persze ha van valam iigazán masszív lábad arra is rárakhatod, ez mégiscsak utazó cucc.
Ha bármi egyéb kélrdésed van ne kímélj

-
föccer
nagyúr
Csak kellene vennem egy Star Adventurert. Saját tapasztalata van vele valakinek? Egy ~3kg-os gépet (obival) raknék rá. Elvileg meg fog vele bírküózni, de valóságban is?
üdv, föccer
-
j.gabor
csendes tag
Ja ez nem szemetelés, egymás hibáiból tanulunk. A kevesebb egyébként néha (vagy mindig?) több. Ha megnézed az utolsó verziót, azon a szaturáció plusz az élesítés miatt teljesen elment az égi háttér, nagyon zajos a kép már "grízes" (nincs élvezhető összhatás), továbbá a csillagok elkezdtek meghízni és nem tudom miben görbézted (PS?), de pl az Orion közepe jóval nagyobb részben égett így be. Az igaz, hogy sokkal több köd jött elő, ami most már tudjuk, hogy benne van a képedben, tehát egy jobb feldolgozással előhozható. Bár én is nagyon kezdő vagyok, szóval nem okoskodni akarok. Nem lehetne megkapni a nyerset valami filemegosztón? Megnézném magamnak csak a poén kedvéért is, meg ilyet még én sem csináltam sosem, bár tervezek obival fotózni.
-
TKL
tag
válasz
j.gabor
üzenetére
Többet nem szemetelek majd feleslegesen, csak már megörültem, hogy egyáltalán ki lehetett menni bármit is csinálni
Egyébként az előző változat kicsit talán letisztultabb, ennek kicsit túltolt hatása van de szerintem csak a sok zaj miatt. Nekem egyébként tetszik, mégiscsak az első ilyen jellegű képem. -
föccer
nagyúr
GIMP használatában otthon van valaki? Nem kifejezetten asztrofotós kérdés, bár ebben a témában is kétségkívül hasznos lenne.
Lenne egy feladatom, amit meg kellene oldani, tud valaki segíteni?
Köszi, föccer
-
j.gabor
csendes tag
Eladó a mechanikám, ha valakit érdekelne esetleg.
[link] -
TKL
tag
válasz
j.gabor
üzenetére
Köszönöm! A fókusz auto volt, egy utcai lámpa segítségével, kicsiben jónak tűnt de javítható még. Már tervezem egy fix oszlop lerakását amire fel tudom rakni a mechanikát és akkor nem lesznek ilyen gondok

Egyelőre még nincs túl jó felszerelésem de mindig élvezem a kihívást, meg persze a tanulás elején járok még úgyhogy előbb azt kell kimaxolni ami van

Legközelebb újra ez lesz a célpont, remélem akkor legalább egy órát bele tudok rakni.
-
j.gabor
csendes tag
Jó lett ez! Nekem tetszenek az obi-s képek, örülök, hogy megosztottad! "részlet az nem sok van"? A képeden még az M78 is rajta van, amihez külön gratulálok! Azt nem tudom banyát reméltél e jobb alul, mert kicsit más tájolással talán még rozettád is lehetne, persze kéne még expo és a fókuszon dolgozni, de legalább ennyit sikerült. Nálunk azóta is felhős, és már látom, hogy az is marad...
Helyedben vágnék gyorsan deszkából 3 db-ot egy mezei dekopírral és a talpak alá dobnám.
-
TKL
tag
Tegnap sikerült végre kijutni. 3 órán keresztül voltam kint, abból kettő és fél elment a pólusra állással (mindig elmozdult - füvön...undorító dolog...) illetve hogy befókuszáljam a 200mm-es obit, ami nem ment még lencsés adapterrel sem, szóval mindenképp át kell alakíttatnom majd.
Végül 25 percet sikerült egybe gyúrnom az Orionról, persze csak a kit obival 55mm-en (82,5mm), így részlet az nem sok van.
Csak light képek, változó hosszúságúak, 1p-től 2:30-ig, 16db. Mire ideáig jutottam lefagyott az obi... :/
StarTools-ban lett megdolgozva kicsit, itt is van még hova fejlődni bőven.
Azért itt a kép, nagyon halványan felsejlik a lófej is, illetve ha túldolgozom akkor látszik a Barnard-ív is, még így is kivehető, vagy odaképzelhető

Remélhetőleg lassan már gyakrabban is lesz megfelelő idő a fotózásra.
-
törölt tag
Nasa új animációja az Orion ködről.[link]
-
Matska
senior tag
Sajnos nem. A star adventurer árát elköltöm kerítésre meg kőművesre... tízszer.
Rendeltem amúgy egy Samyang 12 f2-t, meg véletlenül eladtam a gépvázat - meghirdettem, meggondoltam magam, levettem, addigra rámírtak, nem alkudtak, eladtam. Úgyhogy idéntől a legújabb generációs Fuji gép fogja az eget kémlelni a kezeim között

Ezen kívül helyszíneket járok be ahol érdekes előterekkel lehet tejutat lőni. Ez téli párás rossz idő arra jó, hogy remekül megmutatkozik, hogy hol milyen fényszennyezéssel kell számolni.
Ezen kívül a Photoshopot tanulom, meg panoráma készítést, utómunkát, miegymást Youtube-on.
Dióhéjban ennyi. Nem tétlenkedem, készülök a szezonra

-
TKL
tag
Matska, megvan már a Star Adventurer? Majd öntsd a tapasztalatokat
Holnap és hétfő estére jó időt ígér a CO, remélem 3 hónap alatt elő tudom végre venni másodjára... :/ -
föccer
nagyúr
Elvileg mukodhet az hogy egy eredetileg dobzonhoz kitalalt tubusra rakok gyoroket es felrakom egy eq mechanikara? Van valami elvi korlatja?
-
j.gabor
csendes tag
Köszönöm!
-
j.gabor
csendes tag
TKL, radi8tor Köszi, örülök ha tetszenek Nektek!
Szia Attila! Szuperül hangzik!
-
ati3x
Topikgazda
válasz
j.gabor
üzenetére
Hello Gàbor!
Üdv itt is. Tegnap elfelejtettem ràd írni! Sikerült letöltenem a dvd-t a sràctól. Úgyhogy a jövö héten talàn megcsijàlom a hyper tuningot az eq5-ön. A videó ugy màsfél óràs, igaz nem 4k minöségü de böven jó! Annyira szàjbaràgós, hogy ez alapjàn az is meg tudja csinàlni, akinek eddig max csavathúzó bolt a legbonyolultabb szerszàm a kezében! Mondjuk idövel nem leszek túl jól eleresztve, talàn jövö vasàrnap csinàlom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Milyen asztali médialejátszót?
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Eladó Sony FE 3.5-5.6/28-70 OSS objektív
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Eladó Nikon AF VR-NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6D ED stabilizátoros (VR) objektív.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON full szett, szép állapot + extrák
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- Sennheiser HD650 fejhallgató
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha arra értetted
Most meg pillázok, hogy de ismerős...