Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
pali923
aktív tag
Hát, ezen kidőltem. Lehozom a Legokat a padlásról, és összerakok egy ilyet
-
Soká
senior tag
Bubi, mi a francért van benne 1,1kW / 230V motor? Csinálnak úgy gépet, hogy azt feltételezik, az asztalos nem fog vele colos fenyőnél vastagabb anyagot fűrészelni? Nyilván egy célüzemben, ahol tutira mindig ugyanazt a műveletet végzik, ott elmegy egy relatíve gyenge gép és a villanyszámla is kevesebb lesz, de egy ilyen bernardót az vesz, aki minden feladatát ezzel szeretné megoldani.
-
Soká
senior tag
A szavaidból úgy veszem ki, hogy nem nagyapa korú vagy. Akkor viszont egy kényelmetlen széken vagy asztal előtt sem lenne kötelező meggörbülni.
Vagyis elsősorban veled (az örökölt alkatoddal) lehet a probléma, amit nem igazán egy asztalos fórumban érdemes orvosolni. Hidd el nekem, ha elmész ortopéd szakorvoshoz, arra is választ fog adni neked, hogy milyen jellegű bútort vegyél. Persze nem ez az elsődleges.A kérdésfelvetésed szerintem már ott is hibás, hogy nem az asztaltól lesz rossz vagy jobb a tartásod. Ennél sokkal fontosabb, hogy milyen széken ülsz? És hogy ülsz rajta? Az asztal ideális magasságát a Te testmagasságod szabja meg. A mélységét te is meg tudod határozni, lényeg, hogy ne legyen keskeny, mert akkor túl közel lesz hozzád a monitor, de keskeny asztal mellett (ha falnál van) a lábad sem fér el kényelmesen.
Tehát, túl azon, hogy meghallgatod a szakorvost, én azt javaslom, hogy menj el az Ikeába, ott alkalmad van kipróbálni egy(több) tucat széket és íróasztalt. Azokat a bútorokat ergonómiát is tanult emberek tervezik. Számomra a leginkább az lenne kérdéses, hogy milyen klaviatúra elhelyezést és egérpadot találsz kényelmesnek.
Ha nem mozogsz, nem sportolsz, akkor az íróasztal nem fogja megoldani a gerincproblémáidat.
-
pali923
aktív tag
Nem a reklám helye, csak ha érdekel valakit: az unimaxnál eléggé lenyomták az egyik elszívójuk árát.
-
válasz
Winner_hun #20989 üzenetére
Köszi, igen érdekes írás.
Viszont ez nem oldja meg a problémát, attól még ugyanúgy olyan asztalom és székem van, amelyek nem kompatibilisek a helyes testtartással. Ahhoz sportolnom kellene rendszeresen, valamint meglátogatni ezzel kapcsolatban egy szakembert, hogy változtassak. -
Pydew
csendes tag
Örülök, hogy valaki tudott írni a Bernardoról. Szerinted ezek a gépek megfelelő választások? Fontos lenne nekem a vonalzó stabilitása, hogy ne mozduljon el, és vágnék rajta 2 colos akácot is.
Ezt a kettőt néztem ki Bernardóból ami nem hordozható:
http://www.naxgepker.hu/bernardo/faipar/korfureszgepek/pks250f.htmlhttp://www.naxgepker.hu/bernardo/faipar/korfureszgepek/tk200rs.html
-
Sziasztok!
Már régóta töröm a fejem, hogy milyen számítógép asztalra lenne szükségem. Amiket az üzletekben látok, nem igazán tudom, hogy megfelelnének-e. Az évek alatt a nem megfelelő szék+asztal kombináció miatt sikerült meggörbülnie a hátamnak, ezen szeretnék most változtatni. Tehát egy olyan asztal kellene, ami előtt egyenesen tudnék ülni és kényelmesen is. Nem testtartásjavító megoldást keresek, hanem egy átlagos, egészségemet megőrző és jó asztalt (viszont ha valaki tudja, hogyan lehet számítógépezés közben a hátat egyenesen tartani valami ügyes módszerrel, annak várom a jelentkezését privát üzenetben, mert ez a téma igen aktuális nálam
).
Amire szükségem van egy asztalnál: legalább 3 fiók és PC háznak valamilyen tartó. Semmi több. Nem szoktam asztalnál tanulni vagy ilyesmi, tehát nem kell nagy felület. Polc sem kritérium. Nekem csak a kényelem a fontos, azaz, hogy egyenesen üljek és legyen a 24" monitoromhoz képest elég nagy távolság.
Azért jöttem ide, mert úgy gondolom, hogy itt hozzáértők vannak. Remélem nem lesz off a kérdésem...
Várom a javaslatokat, ötleteket, esetleg linkeketA segítséget pedig előre is köszönöm.
-
Bubi
csendes tag
A Bernardo legtöbbször (ennél is) a leadott teljesítményt adja meg.
Na nem mintha ettől profi szintre ugrana... ugyanúgy európainak álcázott kínai tömegcucc mint a Holzmann. A kínait nem jelzőként mondom, ott gyártják és kész, te is gyártathatsz magadnak Pydew márkát, olyanra festik a gyárban amilyenre kéred.
Mellesleg Bernardo asztalim van (már jó ideje nem lehet kapni ezt a típust), öntvény a teteje, 2,2kW, és nem adnám oda két ilyen Makita MLT100-ért sem - de nem is fair dolog egy napon említeni ezekkel a tejesládákkal. Ez egy régebbi, amerikai ún. contractor saw, ott ezt még régebben hordozhatónak tekintették (a maga 120 kilójával). A párhuzamvezetője igen masszív (mindkét végén rögzül, nem hajlik, nem görbül), a gép minden része viszonylag egyszerűen beállítható, és nem állítódik el önkényesen. Pénztesztet simán bírja (élére állított érme megáll rajta üzem közben, ha esetleg nem ismernéd). A Freud fűrészlapoknak örült nagyon.
Ha a műhelyen kívüli hordozhatóság szempont lett volna, Metabo-t vettem volna, vagy kicsit többért kék Bosch-t. Zöldet semmiképp, nem tartom semmire (de az élelmiszerboltos hulladékoknál azért egy fokkal jobb).
Azt egyszer és mindenkorra döntsd el, hogy cipelni akarod-e vagy sem. Ha nem, akkor már legyen súlya, én legalábbis azt vallom, hogy a faipari gép anyaga a szürkeöntvény, nem pedig az alufólia. -
alok
csendes tag
válasz
Winner_hun #20984 üzenetére
Nem is egyszer
-
Winner_hun
félisten
-
alok
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat a csúszás ügyben
Néhány képet feltöltöttem a gyalupadról, ide:
https://plus.google.com/photos/107849898582324315291/albums/5927613592480073153
(Mivel nem igazán tudtam stúdió körülményeket biztosítani, ezért kicsit körbekanyarítottam képszerkesztőben.) -
gabi9107
csendes tag
válasz
darkipista #20980 üzenetére
Hali
Valaki esetleg nem tudna asztalos munkát ajánlani akár másnak is szivesen segítek legyártani ezt azt
Elöre is köszi -
Speciali
tag
válasz
Winner_hun #20968 üzenetére
Ragaszd fel PUR ragasztoval a 2-es ABS-t. Az nem fog látszani.
-
pali923
aktív tag
És ez az einhell féle watt és a makita féle watt miért más mértékegység? nincs erre külön egy előírás?
Elég sok emberben van az a tévhit, hogy a gépre írt watt az a leadott energiát jelenti. Sajnos az csak a fogyasztott áramot jelzi, hogy ebből mennyi lesz a hasznos energia, az nem mindegy. Na pl. itt teljesítenek jobban a jobb márkák. Dolgoztam cégnél, ahol A+ hűtőket árultunk, mert az írták rá az ukrán gyárban. Szerinted ezt ki ellenőrizte Magyarországon? Hát senki, de mi tudtuk, hogy nem igaz. Így megy ez... -
Pydew
csendes tag
A bútorlappal dolgozomra úgy értettem, azt lapszabászatban levágatom, én meg összelamellózom
Tudom, hogy csak elővágóval lehet jól vágni a bútorlapokat, inkább arra értettem ezt, hogy nem ez a körfűrész menne 0-24ben.
Két colos anyagból pl hokedlinek a lábát vágnám, meg táblásításhoz csíkokat vágnék. Inkább itthonra meg pár megrendelésre.És Bernardóról van tapasztalat? Mert így az összes gépét elnézve elég gyenge wattos motorokkal vannak ellátva.
És ez az einhell féle watt és a makita féle watt miért más mértékegység? nincs erre külön egy előírás?
A használt ipari gépekről nincs jó véleményem egyszerűen ebben az árkategóriában. Többet megnéztem már, de csalódás ért mindig a megbuherált vackoktól.
Nekem a 150-200as kategóriából a bosch meg a dewalt a szimpatikus, de egyikről sem találtam nagyon véleményt.
-
Soká
senior tag
Becsülöm, hogy így beleltároztad a szóba jöhető gépeket!
Biztosan lesz aki mond valamit, ugyanakkor arra ne számíts, hogy van ember, aki ezen gépeket mind ismerné.Csak találomra:
- az Einhell-féle Watt nem ugyanaz a mértékegység, mint mondjuk a makita/metabo/dewalt Watt - remélem érted
- azt írod, elsősorban bútorlapból dolgozol, mégiscsak az a kérdéses, hogy a keményfát viszi-e a gép? Szerinted ezekkel a gépekkel lehet garantáltan pattogzás nélkül bútorlapokat vágni?- az erősebb gépek biztosan viszik a keményfát, a kérdés inkább az, hogy milyen sebességgel? Arra biztosan nem alkalmasak, hogy köbméter számban szeletelj vele kétcolos bükköt. A metabo TS250 viszi nekem az 50mm-es egzóta pallót, de sosem vágok vele többet pár méternél, azt is szép lassan.
Ha a használt ipari kategóriát kizárod, akkor én a 150-200e-s kategória alá nem mennék. Ha pedig a hordozhatóság nem számít, akkor egy masszív gép mindennél többet ér! A Bernardo PKS 250F az 400V-os ne feledd, és szürkeöntvény asztal!!! Kizártnak tartom, hogy gyengébb lenne a motorja, mint a hordozható kistestvéréé.
-
Winner_hun
félisten
válasz
#05304832 #20967 üzenetére
Mi lenne ha lemarnád egyenesre a szögmart ajtó élét?
Ha odaírod hogy az ABS-t akkor mindjárt más a helyzet. Végig azon töprengtem hogy a bútorlapból mit hogyan gondoltál kimarni. Így már világos
ABS-t hogy tudom ilyen ferdén felvinni? Fehérről van só, palmatex nem biztos hogy jó lenne hozzá. Kézi élzáró géppel szerintem ferdét én se tudok élzárni, de holnap majd megvizsgálom a lehetőségeket.
-
Speciali
tag
válasz
Winner_hun #20961 üzenetére
-
Pydew
csendes tag
Sziasztok!
Láttam korábban már volt téma de szeretném kikérni a véleményeteket, tapasztalatotokat, asztali körfűrész terén.
A végzettségem asztalos. Többnyire bútorlapokkal dolgozom, de néha tömör fával is szoktam. Unokabátyámnál tudok felder körfűrészen dolgozni, de sajnos nem mindig tudok hozzá eljutni, így itthonra is szeretnék beszerezni egy gépet, de még nem döntöttem el, milyen kellene, mi lenne a jó. Jelenleg van egy güde tk 2400am, de nem vagyok annyira megelégedve a géppel. Sokat kellett állítanom rajta, hogy valamennyire pontos legyen, de így is 2 tizedmm-ert csal. Két colos keményfához meg gyenge, pedig néha azt szeretnék vágni.
Három csoportba szedtem a körfűrészeket, ár alapján.150.000ft-ig:
Makita MLT100 1500w.
Jót és rosszat is hallottam már róla. Árban király, de nemtudom mennyire vágná a keményfát.Einhell Rt-cc 315 u 2200w
Az einhell márkáról megoszlanak a vélemények. Alapból nekem van pár cuccom ami einhell és megvagyok velük elégedve, de erről a piros einhell körfűrészről nemtudok semmit. a 2200w az nagyon csábító, meg az is, hogy a tolóasztal a penge mellett megy el, de még sehol sem láttam írást róla, hogy mennyire jó vagy rossz a gép. Inkább csak a márkát fikázták.Bosch Pts 10 1400w
Kis barkácsgépnek néz ki, gondolom az is, de külföldi oldalakon sokan használják. Az 1400w olyan kicsinek tűnik, fenyőhöz talán ideális. Kemény fát lehet vele vágni?Bosch Pps7s 1400w
Erről a gépről szinte semmit sem lehet tudni. Az 1400w a kicsi. Vagy nem?Aeg Ts250k 1800w
Erről a gépről azt olvastam, hogy sehol sincs kiállítva, hogy meglehessen nézni. Esetleg erről van valakinek valami tapasztalata?Zipper Zi-fks 250 2200w
Igazából ez kilóg a sorból, mert csak 65ezer ft-be kerül, Van tolóasztala és 2200w. Viszont sehol egy leírás, sehol egy tapasztalat. Pedig nem tűnik rossznak, árához képest meg tényleg nem.Bernardo Ts250Pd 1800w
Semmit sem írnak róla, de nem tűnik rossznak az 1800w miatt.150.000-200.000ftig:
Bosch GTS 10J
Kék ipari bosch, a vezetővonalzója nagyon tetszik, 1800w, nem tűnik rossznak, csak keményfához jó-e?Metabo TS 250
2000w-os, lehet róla jót és rosszat is hallani.Dewalt Dw745
A Dewalt név jól hangzik, de az 1700w a 2000-hez képest olyan kevésnek tűnik. Kevés élménybeszámolót lehet olvasni róla.Zipper ZI-Fks315
Ugyanúgy zipper de a drágábbik. 2000w-os, tolóasztallal ellátva.200.000-300.000ft-ig:
Metabo Ts 254
2000wBosch Gts 10 xc
Megközelítőleg ugyanaz mint a 10j csak 100ezerrel drágább. Ennyit viszont azért nem ér a tolóasztal. Vagy lehet mást is tudni róla?Makita 2704
Az árához képest én keveslem az 1650w-ot.Bernardo PKS 250F
Ez már nem egy hordozható gép, de helyem van, viszont az 1500w elég kicsinek tűnik.Ezeket a gépeket nézegettem, van nektek ezekről tapasztalatotok? Pár évig szeretném azért használni, amint úgy lesz pénzem egy hammer c3 31et (asszem ez a száma) szeretnék venni, de addig is dolgozni szeretnék. Ha valaki részletesen letudná írni ezekről a gépekről a tapasztalatát, azt megköszönném.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Speciali #20960 üzenetére
Csak szemléltetésnek. De itt van méretarányosan. Mind a 2 ajtó 18 mm vastag, 3 mm hézaggal közöttük.
A mind a két ajtó szögben vágása eddig a nyerő, csak nem tudom azt 2 mm-es ABS-sel le lehet-e zárni?
Szögbevágás nélkül nagyon nagy a hézag.
-
Speciali
tag
válasz
Winner_hun #20952 üzenetére
azt nem értem, a felsö rajzon miért rajzoltad vastagabbra a ferde ajtot, mint a mellette lévöt. Igy valoban kiáll a sikbol, mert amugy meg nem, ha egyforma vastagok. 45 fokos pánt kell hozzá, és hagyd 90 fokban az ajtok éleit. Annyi luftot hagyj, amennyit szoktál normál megoldásnál is, szerintem igy fog a legjobban kinézni. Az ajtokat szögbevágni, szerintem nem szép.
-
Dumas
csendes tag
Üdv mindenki!
Egyhalom kérdéssel érkeztem, amikben segítséget várnék. Nem vagyok egy szakember, valójában ez életem első "komolyabb" barkácsolása, de szeretnék építeni egy állványt amire rárakhatok egy húzódzkodót, vagy egy boxzsákot. A házfelújjítós topicban már kérdezősködtem róla, ott azt ajánlották, hogy akácot használjak hozzá. Van fatelep is a közelben (Mogyoród térsége), de ott köbméterben reklámozznak minden fát. (És itt jön a kérdések tömkelege) Nem fognak kiröhögni, ha én beállítok, és azt mondom, hogy két "rudat" kérek csak?
Mivel kezeljem le? Milyen néven keressem? Obi, vagy hasonló üzletben lehet olyat kapni?
Egy kis szünet, ugyan is, most jön a leírás, úgy terveztem, hogy veszek egy 3 méter hosszú darabot, ha van, ebből fél méter a föld alá megy, így 2.5 méter magas állványom lesz amire fúrnék lyukakat amibe kerülne egy bordásfal/létra jellegű fok sorozat. A föld alatti részre raknék egy talapzatot, hogy jobban megálljon a földben. Majd a tetejére mintegy akasztófa jelleggel jönne még egy (szerintem fél méteres elég) fa, amire lehetne rögzíteni a zsákot. Képeket is csináltam, bár csak paintben, így a pontatlanságért elnézéseteket kérem. Egy kis leírás, a zöld vonal a föld, a barna vonalak a fokok, a fekete, pedig maga az állvány.
(Első az szemből, második oldalról, a harmadik pedig egy felső kép magáró a talpról ami a föld alá kerülne)
És ismét kérdések:
-Ez így működhet?
-Ilyenkor bele kezdhetek még, vagy a tél annyira rosszat tenne neki, hogy már nem érdemes?
-Méretekben esetleg tud valaki segíteni, hogy milyen vastag fa kéne? (A fokoknak kb 80cm szélesnek kell lennie, ha jól emlékszek.)
-"Sima" szöggel rögzítsem az anyagokat egymáshoz? Vagy van valami külön eszköz ilyen célra (Teszem azt, faragasztó+szög, vagy egyéb ilyen öö...hogy őszinte legyek a nevét nem tudom, ilyen szög jellegű az is, csak mind a két oldala hegyes)? (Igen, ennyire sötét vagyok a témában...)
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha ostobaságot írtam volna esetleg, akkor szóljatok ám, tényleg nem építettem még soha semmi ilyesmit, szóval simán hülyeségeket is írhattam.
-
jimy_l
tag
válasz
Winner_hun #20952 üzenetére
Érdemes lett volna mindkét ajtó élét, a találkozásnál egyforma szögben levágni.
Persze, ha olyan okos lennék előre, mit az asszony utólag............
-
Winner_hun
félisten
Gyönyörű rajz, így kora hajnalban (
) ez volt a leggyorsabb.
Itt a bal oldali 45 fokos ajtót hogy tudom szintbe hozni úgy, hogy kevés hézag legyen az első ajtóval? Ha a fenti megoldást választom akkor jó a hézag, viszont a síkból nagyon kiáll az ajtó éle. Ha az első ajtóval síkban van a ferde ajtó éle akkor meg 8-9 mm hézag van a kettő között. Bútorlapból van az ajtó. A két ajtó találkozásánál van 1 db korpuszelem.
-
alok
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam a fórumot, most viszont nem bírom ki, hogy ne kérdezzek illetve tanácsot kérjek
Ma sikerült szert tennem egy hagyományos gyalupadra, hogy mennyiért, azt le se merem írni
A tanács kérés az lenne, hogy a faorsókat illetve a csúszó fa részeket mivel érdemes, vagy inkább kell lekezelni, hogy ne szoruljanak?Köszönet előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest