Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Nem mindegy, hogy valaki csak Dunét próbált és úgy vált rajongóvá - ez bármelyik márkára igaz lehet - vagy több másfajtát is használt, majd a legjobbat választotta.
(#19396) bl4ze
Ha lenne bármi ötletem, nem tartanám magamban. Sajnos passzolom.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsistvan
tag
A "lelke" megegyezik a két lejátszónak, viszont mint itt írták a szoftveres különbségek jobban meghatározzák a végeredményt.
Nálam ami még fontosnak tűnik, hogy a Dune-ben van torrent kliens. Ez azért jó, mert a Nasban amit kinéztem gyárilag nincs, csak ha külön telepítek rá. Mivel viszonylag kevés adatot szoktam letölteni, ezért lehet, hogy megfelel a lejátszóba integrált is, és akkor nem is fogom telepíteni a WD-re. -
Patice
Topikgazda
Google a barátod.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
Ed Parker
nagyúr
Neked is azt tudom javasolni, hogy csak azért fizess többet amit hallasz/látsz, különben tök felesleges kiadás.
Itt a ph-n véleményt formálók nagy része nem is látott/hallott igazán jó rendszert, egy kis csoport kivételével, akiknek nem savanyú a szőlő.
Ezt el kell fogadni, erre a hobbira van aki többet, van aki kevesebbet tud szánni, ilyen az eredmény is, kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci és itt nincs placebo, csak tények -
törölt tag
-
anonym1s
őstag
Akkor neked az 1.11.14 van rajta, ugye? Este rarakom azt es proba.
En is ugy emlekeztem hogy lattam valahol automata keparany allitast a menuben, de most nem talalom. A tiedben hol van?
Ja, van egy masik hibam is. Egyik BD25 iso filmnel rettenetesen akad lejatszas kozben, annyira hogy a hang is elmegy.
Ez az: Gosford.Park.BD25.AVC.DTS-HD.MA.5.1.Hun.Remux-Stirlitz99
Viszont egy masik BD25 film hiba nelkul megy, pedig annak magasabb a bitsebessege, csak az nem iso-ban van hanem mappaban es onnan inditom az m2ts fajlt.[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
Visszaraktam az 1.11.14 fw-t. Ez meg szarabb mint az uj. Azokat a dvd iso-kat ugyanugy nyomottan jatsza, de az a BD25 iso amirol irtam (hogy neha megakad a lejatszas 1-2 masodpercre az 1.12.14 fw-el), ezzel mar akadva indul a film, hang szinte egyaltalan nincs, nezhetetlen.
Rakom vissza az ujat, az jobb. -
anonym1s
őstag
Persze, egyaltalan nem titkosak
Beleneztem most egy jo csomo dvd iso-ba, es nagyreszuk valoban jol megy, de ezeket mind nyomottan jatsza le:Bizd.a.hackerre.hundub.dvdr-kOho
Michael.Clayton.2007.DTS.HUN.PAL.DVDR-Source
Buvolet-PAL.DVDR.HUNDUB-1993-krz
Feher.zaj.White.Noise.2005.HUN.PAL.DVDR-rtz6
Megkinozva.2008.HUN.PAL.DVDR-L20
A.masik.en.HUN.PAL.DVDR-Zsoszerintem lenne meg tobb is, csak nem volt kedvem minden dvd iso-ba belenezni.
Ja, jo ez a kolcsonzo duma Eloszor nem tudtam mifele kolcsonzorol beszelnek itt tobben is, de mar megvilagosodott az elmem
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
Az meg hogy lehet? Nalam az 1.11.14-es fw-el is nyomottan jatsza. Most jott egy ujabb, 1.13.18 verzio de ezzel is ugyanaz van. Nem hiszem hogy teve beallitas lenne, mert sok mas dvd-vel meg hibatlan, csak nehannyal nyomott. Azert holnap kiprobalom a masik teven is, hogy teljesen kizarjam a helytelen teve beallitas lehetoseget.
-
anonym1s
őstag
Gyari beallitaskent az be van kapcsolva, nem kellett bekapcsolnod
En kapcsoltam ki az enyemen, mert engem nem erdekel a menu meg a baromsagok a film elott, ezert elvarnam hogy mukodjon ami beallitok rajta. Viszont ennyi hibaval egyutt tudnek elni, de meg itt van a mediakonyvtar hiba is. Negy db 2tb-os meg egy db 1tb-os vincseszter van a wd-re kotve, es tegnap bekapcsoltam a mediakonyvtarat. Kb 5 perc volt mire mindent beolvasott es a vincseszterek ledjei nyugalmi allapotba kerultek, de a wd ledje tovabbra is villogott, es ki is irta hogy "media konyvtar epitese". Ott hagytam, hogy tegye a dolgat, aztan masfel ora mulva visszamentem, es meg mindig ugyanugy volt. Gyakorlatilag ez is hasznalhatatlan, ki kellett kapcsolnom ezt is. Ez sem olyan eget vero problema, mert nelkule is mukodik hibatlanul a kis gep, de ha beleraktak, akkor elvarja az ember hogy mukodjon, nem? -
Julot
aktív tag
Nagyon köszönöm a válaszaitokat dh66e és ultio
Nem kell nekem semmi extra, csak annyi hogy menjen rajta az 1080p.-s mkv hálózatról, és tudjak audiosávot váltani vele... Hálószobai TV médialejátszójából lett elegem, azt akarom kiváltani, a használt is jó!
Köszönöm még egyszer!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
erdoke
titán
Azt hiszem, borítókat, film információkat csak akkor tud keresni/tárolni, ha aktív a médiatár funkció. Sokkal pofásabb borítókkal együtt böngészni a filmeket, mint pucér listában, bár nem nehéz meglenni nélküle.
(#23277) Tin
Közepesnél jobb mozgásmegjelenítésű tévéhez/projektorhoz a 23.976 hiánya okozta röcögés miatt semmilyen realtekes lejátszót nem ajánlanék, bármi más szerepel a specifikációs listán. Átlag LCD-hez talán elmegy, az úgyis elmossa.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
JaniS
senior tag
Úgy értettem, hogy ha a full Blu-ray licensszel rendelkező média lejátszók (pl. C-300) firmware-ébe bekerül a Cinavia, akkor az ezzel a védelemmel ellátott BD másolatokat (fizikait vagy lemezképet) vagy ebből készített egyéb formátumot (pl. mkv) sem fog lejátszani. Esetetekben nincs jelentősége, mert nem ilyen lejátszókról beszélgettetek.
-
kovadika
őstag
Nem minden ember ugyanolyan. Van aki vesz egy tévét és kész. Hiába magyarázol neki, ha nem érdekli, nincs ezzel gond. Interneten lehet tájékozódni: tesztek, tapasztalatok. De ne próbáljátok megmagyarázni, hogy aki betéved a helyi Media Marktba és megveszi az első tévét, amire rámutat az eladó, az tudatos vásárló!
Nem kell megsértődni, az lcd mellett is felhozhatók észérvek. Aki meg 3 méterről nézi a Full HD-t 40"-on, az csak önmagát ámítja. -
kovadika
őstag
Nem értem miért veszed ennyire magadra? Amúgy szerintem megspórolnál némi tárhelyet, ha 720-ban néznéd a filmeket, mert 3,5 méteren nem látsz különbséget! De ha nem hiszed próbáld ki. Mellesleg van nekünk is a plazma tv topicban egy szakértőnk, aki állítása szerint 4 méterről megmondta melyik a 720 és az 1080 a 42 colos lcd-jén.
(#24305) Gulyopapa
Ha ezt valóban így érzed, akkor pszichés problémáid vannak. Úgyhogy remélem csak a szavainkat forgatod ki.[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Fórumon felhasználói tapasztalatokat lehet beszerezni. Teszt meg általában van több is, úgyhogy össze lehet azokat is hasonlítani. Ha ez sem megy, meg lehet rendelni netről és otthon kipróbálni a készüléket saját fényviszonyok és beállítások mellett. De a boltban történő összehasonlítgatás, a "szakképzett" eladó asszisztálásával értelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Egyetértünk!
Használhatjuk a: tévéket illetően nincs képben megfogalmazást, ha jobban tetszik.
A Plazma TV topikban többször mesélték, hogy nagy multiknál plazmatévét ajánlottak eladók, de az a ritkább eset. Nagyon egyszerű a magyarázat, az LCD-ken nagyobb a gyártók és a kereskedők nyeresége.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TCr
veterán
"Tudtommal a nagy boltokban is a ledet ajánlják."
Tudtommal (sokszoros személyes (is) tapasztalat, hogy) a nagy boltokban (MM és Euronics) az LG tévéket ajánlják (most már) LG pólóban, úgyhogy szerintem ne menjetek itt bele abba, hogy hol, ki és mit ajánl...
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
"Bosszantó baja sincs."
Te egy nyugodt, higgadt ember vagy valószínűleg. De abban nem lennék biztos, hogy anonym1s nem szarozná le az első és második benyomás hatására a wd live streaming-edet!
"De akkor ne médialejátszónak hívják, hanem full hd tartalmak lejátszójának.
Ha médialejátszó, akkor játssza le azt a médiát.
Én is nagyon mérges lennék, ha fiam sorra jelentené be, hogy ezt se játsza le, az akad, ennek ez a hibája."Jogos, ezen a traumán én is átestem valamikor, amikor szembesültem a médialejátszók hiányosságaival. Nálam még nem volt olyan cucc, aminek valami gyíkja ne lett volna, pedig próbáltam egy párat. Ez a Dune Max az eddigi legjobb. Igaz, Mede8er-t pl. soha nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
A wd live streamingem eddig mindent lejátszott.
Programozó körökben ismert egy régi "bölcsesség", miszerint hibátlan program nem létezik, csak olyan, ami eddig hibátlanul futott
Tehát jól fogalmaztál, amikor azt írtad, hogy eddig mindent lejátszott. Mindenféle rissz-rossz, félresikerült release fellelhető a neten. Bárki belefuthat ilyenekbe. Nem kell kétségbeesni, keresni kell egy korrekt változatot! -
addikt
-
DeathAdder
veterán
Igen, TV-n megy a hang, de jó ötlet meg is próbálom a gyári visszaállítást, remélem az segít.
Nekem pl PI élete BD25-ben nem akar magyar lenni, és megegy filmet néztem meg ami BD25, de már nem is tudom melyik volt az
dh66e - Azt hiszem a legfrissebb szoft van rajta. Vagyis kb 2 hete magam frissítettem. Érdekes, mert nem is a DTS-el van a baj (mert attól tartottam leginkább), hanem a magyar AC3 -al. Bár nem is olyan probléma ez, mert meg sem próbálja lejátszani, csak továbbra is folyamatosan angol
BBéci - Mi volt a megoldás (ha volt), amikor az A-400 lejátszó ezt produkálta?
-
nagyúr
-
nagyúr
"A hálózatot meg nem veszíti el teljes kikapcsolás után. Wifin használom, adtam egy fix címet neki, hogy ne legyen ütközés és ennyi. Én majd minden este teljesen kikapcsolom és soha nem kellett hálózatot keresni."
Akkor nem egyforma WD TV Live Streaming készüléket használunk. Ismétlem, nálam nem kell beírni a felhasználónevet-jelszót, de minden teljes kikapcsolás után meg kell keresni az otthoni hálózatot, sok -sok gombnyomással. Ez nem tragédia. álmatlan éjszakák nem kísérik ezt a jelenséget, de nekem szokatlan, mert még a Popcorn V8-nál sem kellett ilyet csinálnom, a Dune-nél meg pláne, ugyanezzel a Win7 hálózattal. Arról nem is beszélve, hogy nagyon lassan áll föl a teljes kikapcsolásból. Már leírtam, mindenképpen kerülni kell a teljes kikapcsolást, mert a film kikapcsolásának állapotát és a nyelvi beállításokat is elfelejti.
-
dh66e
veterán
Nekem régi wd-m van,de nagyon szeretem(na jó nem gyári fw-vel),jól elfér a duneB1 mellett. Tavaly volt eg jó lehetőségem és szinte mindent innen szemezgettem össze a dune smart sorozatáról,de persze van olyan ami engem is meglepett vagy éppen furának tartottam a wd-hez képest.Ezért jó ha mindenki ír pár észrevételt,nekem sokat segített anno. -
nagyúr
"Hálózat: alapvetően másképp használom, mint te, mert nekem egy vinyó van rákötve, így onnan nézek mindent."
Akkor tényleg alapvetően másképp használod, tudniillik az akkor nem hálózat, hanem egy USB-s HDD. A hálózat az routerrel és egy pc-vel vagy nas-sal összekötött lánc. Nekem a PC-vel van összekötve.
"Hogy hol jártam egy filmben, akármeddig megjegyzi. Karácsonyra vettem a gépet, van olyan film, amibe akkor néztem bele és most is tudom folytatni. És ismétlem magamat, szinte minden este kikapcsolom mostanában."
Biztos, hogy teljes kikapcsolással? Nem csak készenlétibe helyezve?
"Nem lehet, hogy még nem csinálta meg a médiatárat és azzal szuttyog és ezért nem jegyzi meg, hol hagytad abba az adott filmet?"
Én nem tudom, mi ez, hogy "médiatárat csinál". Egyébként ne csináljon. Mutassa meg a mappáimat, a benne lévő fájlokat, az bőven elég.
Megjegyzi, hogy hol hagytam abba a filmet, de teljes kikapcsolás után elfelejti. Nem tudom ezt jobban leírni."A nyelvi beállításokra nem jó, amit írtam?"
Ezt most nem értem, mit írtál? (Bocs, biztos hülye vagyok!)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Nyelvi beállítások:
Ha magyarul nézi az anyagot, akkor úgy kell kölcsönözni.
Ha angolul, akkor úgy.
Ha angolul, de felirattal, akkor Beállítások > Videó beállítások > Feliratozás alapértelmezett Be és ennyi.
Angol HD film, hozzá a letöltött felirat magyarul és azzal indítja, előbb próbáltam."Az a bibi, hogy minden anyagot én adok neki. Ugye nem gondolod, hogy az öszes BD remux-omat, MKV-imat át fogom mux-olni, hogy csak a magyar nyelv legyen benne? Ő soha nem kölcsönöz, számítógépe sincs. Bárhogy csűrjük csavarjuk, az alapértelmezett nyelvválasztást tudnia kell egy médialejátszónak! Van erre cselezés, ügyeskedés, hogy csak magyar nyelvűeket nézzünk, de ezt még a V8 is tudta, ami azért nem semmi.
"Teljes kikapcsolás után is tudja bármennyi filmnél (jó ezernél lehet nem), hol tartottam.
De valszeg ott a bibi, hogy te hálózatról nézed a filmeket."Akkor neked az USB-s vinyóról és a hálózatról játszott filmeknél sem felejti el, hol tartottál, teljes kikapcsolás esetén?
Szerk.: Ja, akkor megkaptam a választ, te hálózaton nem, csak USB-n használod. Ott nem felejti el. Holnap lesz a napja, amikor ráteszek egy HDD-t is USB-n, majd kipróbálom, mit csinál másképp.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Írtam már, a vinyót készenléti kikapcsolás után rögtön leállítja."
A másfél éves 1TB-os WD Elements kb. 40 perc után áll le, a vadi új 2TB-os WD Elements rögtön leáll készenlétibe kapcsolás esetén. A jelet küldi minden esetben a lejátszó valószínűleg, úgy látszik erősen vinyó-függő a dolog, hogy hogy reagál rá. Szerencsére a konkrét esetben a 2TB-ossal lesz használva.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Igazad van, de mivel nekem egyfajta vinyóm van én csak az azzal kapcsolatos tapasztalataimat tudtam megírni."
Persze, ez természetes, köszönöm szépen!
Egy dolgot még kérdeznék. A 2TB-os WD elements, nálad minden esetben kikapcsol a WD TV Live Streaming-re kötve, készenléti kikapcsolással? Tudniillik nekem nem minden esetben tette. Ez roppant érdekes, már-már misztikus volt, nem tudom pontosan, mikor-mitől kapcsolt ki és mikor-mitől nem. Kipróbálnád nekem, hogy filmlejátszás közben, a STOP gomb megnyomása nélkül nyomod meg a power gombot, és úgy is, hogy a filmlejátszást stoppal megszakítod, és csak utána offolod a készüléket a power gombbal? Tudnillik nálam többször is egymás után kikapcsolt az elements, amikor STOP-al a filmet állítottam meg előbb, és csak utána power, és többször nem, amikor filmlejátszás közben nyomtam meg a piros kikapcsolót. (Ez kicsit zavaros, belátom, de kivehető a lényeg?)
Persze ez apróság, ráadásul már be is állítottam a tulajának a WD Live Streaming-et, tehát nem is nálam van, csak érdekel, hogy mitől, miért van ez, mi okozza. Egy megoldatlan rejtély.......
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest