- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gawamatsu
Topikgazda
Csak röviden, ahogy nálam van illetve minden csak pénz és igény kérdése.
1. internet be
2. modem (ami lehet (wifi) router/switch is egyben) vagy hozzá kötve egy igény szerinti swirch
3a. NAS
3b. PC
3c. többi kütyü (wifi-n, vezetéken, PoE-n)A NAS, ha támogatja mehet Link Aggragation-nal is, egy 2db 1Gbit-es portot összekapcsol, nagyjábol duplázva a sávszélességet. Ehhez a modem/router/switch részről is támogatottnak kell lenni.
Ugyanez PC vonalon. Ha van 2db Gigabit Etherneted, jó. Ha 10GbE van még jobb, de ott a gigabites kábel már nem elég és 10GbE port kel la modem/router/switch oldalra is.
Mobil, tablet ugye csak Wifi, de TV kaphat vezetékes internetet is.
Ehhez vagy körbekábelezed a lakást gigabites madzaggal, figyelve, hogy ne törd meg a kábelt, vagy akár opcióként (én ezt csináltam, a célnak megfelel) veszel egy Power-over-Ethernet kit-et és azzal csinálsz hálózatot a 240V-os hálózaton keresztül.
Én a legolcsóbb, nem DLinket (szerintem szar minden ami DLink (IP kameráim is szarok voltak, a FosCam elég jó) vettem, ami egy 1200MBit-es Zyxel páros volt. Van Wifi-vel kiegészített is, az úgy range extenderként is működhet.Az 1200MBit ne tévesszen meg, jó ha 500MBit összejön.
Közvetlen falba kell dugni (átmenő a cucc, tudsz beledugni rajta kereszül mást is), nem mehet elosztóba.
Illetve másik biztosíték körbe nem szeret átmenni. Gondolom megzavarja a biztosíték, villanyóra, mittudomén, nem vagyok villanyos ember.Az összes kábelezés Cat5e vagy Cat6. Nálam ugye csak Connect box van, így már nem fér be a link aggregation, de ahhoz alapból legalább 4 port kellene, hogy ki tudjam használni PC-NAS közt.
De az 500as UPC nethez tök fölösleges 2Gb-es belső kapcsolat. Így is megy full Gbit-tel a másolás rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest