- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gawamatsu
Topikgazda
Csak röviden, ahogy nálam van illetve minden csak pénz és igény kérdése.
1. internet be
2. modem (ami lehet (wifi) router/switch is egyben) vagy hozzá kötve egy igény szerinti swirch
3a. NAS
3b. PC
3c. többi kütyü (wifi-n, vezetéken, PoE-n)A NAS, ha támogatja mehet Link Aggragation-nal is, egy 2db 1Gbit-es portot összekapcsol, nagyjábol duplázva a sávszélességet. Ehhez a modem/router/switch részről is támogatottnak kell lenni.
Ugyanez PC vonalon. Ha van 2db Gigabit Etherneted, jó. Ha 10GbE van még jobb, de ott a gigabites kábel már nem elég és 10GbE port kel la modem/router/switch oldalra is.
Mobil, tablet ugye csak Wifi, de TV kaphat vezetékes internetet is.
Ehhez vagy körbekábelezed a lakást gigabites madzaggal, figyelve, hogy ne törd meg a kábelt, vagy akár opcióként (én ezt csináltam, a célnak megfelel) veszel egy Power-over-Ethernet kit-et és azzal csinálsz hálózatot a 240V-os hálózaton keresztül.
Én a legolcsóbb, nem DLinket (szerintem szar minden ami DLink (IP kameráim is szarok voltak, a FosCam elég jó) vettem, ami egy 1200MBit-es Zyxel páros volt. Van Wifi-vel kiegészített is, az úgy range extenderként is működhet.Az 1200MBit ne tévesszen meg, jó ha 500MBit összejön.
Közvetlen falba kell dugni (átmenő a cucc, tudsz beledugni rajta kereszül mást is), nem mehet elosztóba.
Illetve másik biztosíték körbe nem szeret átmenni. Gondolom megzavarja a biztosíték, villanyóra, mittudomén, nem vagyok villanyos ember.Az összes kábelezés Cat5e vagy Cat6. Nálam ugye csak Connect box van, így már nem fér be a link aggregation, de ahhoz alapból legalább 4 port kellene, hogy ki tudjam használni PC-NAS közt.
De az 500as UPC nethez tök fölösleges 2Gb-es belső kapcsolat. Így is megy full Gbit-tel a másolás rá.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest