Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

ASUS RT-AC87U

Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) Kendek válasza tobias40 (#1200) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A Traffic Analyzer -> Traffic Monitor alatt elvileg látod (de a QOS, illetve a Statistic nem számolja). Legalábbis a routerre kötött adathordozó I/O műveleteit nálam szépen mutatja.

<-ƘƘ->

(#1202) ODGx válasza Kendek (#1199) üzenetére


ODGx
tag

Sajnos korlátozottak a témában az ismereteim. A 3.0 porton csatlakoztatott 4db NTFS particióra osztott hdd-vel nincs probléma.

A második hdd-n nem tudok a mappánál írási olvasási engedélyt adni illetve mappát létrehozni. Hogyha több particióra van osztva abban az esetben csak az első particiót jelzi a router. Csatolok képeket.

usb 2.0; usb 3.0; cloud disk

[ Szerkesztve ]

Nem a lényeg a szándék hanem a fontos

(#1203) tobias40 válasza Kendek (#1201) üzenetére


tobias40
veterán

És belső hálón ha másolsz pl.2 gép között wifin akkor is mutatja neked? :U

Megnéztem és szépen mutatja wifin a laptopról másolok a NAS-ra.
Mutatná a vezetékes sebességet is gondolom,mert van egy "vezetékes" fül is!
Szuper! :R

[ Szerkesztve ]

(#1204) Kendek válasza ODGx (#1202) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A problémát én is tudtam reprodukálni. Úgy látom, hogy nem komálja ha csak egyetlen kiterjesztett partíció van az adathordozón, majd azon logikaiak. Ha használni szeretnéd, akkor kénytelen leszel újraparticionálni a vinyót, lehetőleg csak elsődleges partíciókat készíts. MBR-rel (hagyományos partíciós táblával) összesen négy darabot lehet belőlük létrehozni (vagy kell egy kiterjesztett is logikaiakkal, illetve a GUID partíciós tábla lényegesen többet is enged). Ha jól értem, akkor számodra annyi elég is. Plusz ha lehet, akkor használj ext4 fájlrendszereket, ha már úgyis újraformázol. :)

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#1205) ODGx válasza Kendek (#1204) üzenetére


ODGx
tag

Köszönöm szépen :)
Megnézem mire jutok.

Nem a lényeg a szándék hanem a fontos

(#1206) Pocok256 válasza tobias40 (#1203) üzenetére


Pocok256
veterán

Ez a része a routernek gyári fw.mellett néha beakad és nem mutat semmit. Ilyenkor böbgésző süti törlés többségére megoldja.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#1207) tobias40 válasza Pocok256 (#1206) üzenetére


tobias40
veterán

JA,JA én is így jártam mikor először megnéztem,utána ráfrissítettem és megmutatta az aktuális sebességet! :C

(#1208) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

Most teszteltem egy új, gyári ASUS béta firmware-t (majd még adni fognak...). Végre javítva lett pár eléggé zavaró dolog az 5 GHz-es hálózat kapcsán (Quantenna...). Nevezetesen ezek:
- WPS-t aktívnak jelöli a fő 5 GHz-es hálózaton akkor is ha az le lett tiltva újraindítás előtt.
- Az Intranet hozzáférést nem lehet az 5 GHz-es vendéghálózatnál letiltani, mert nem működik hozzá a beállítás.
- A kézi csatornabeállítás nem működik az 5 GHz-es rádiónál abban az esetben, ha az 5 GHz-es vendéghálózat engedélyezve van. Vagyis sosem a kiválasztottra áll be.

Ezekről asszem mindről volt itt már szó, és úgy tűnik, hogy végre megoldódnak. Természetesen idővel a Merlin firmware-be is át fognak kerülni ezek a javítások. :)

Plusz egy infó, Hugo jelezte, hogy két órán belül kikerül a végleges 380.64-es HGG firmware. Szóval aki szeretné, az hétvégén tesztelheti az 5 GHz-es rádió jelének erősítését (mint legérdekesebb újítást)... :)

<-ƘƘ->

(#1209) tobias40 válasza Kendek (#1208) üzenetére


tobias40
veterán

Engem lehet érdekelne,úgy sem volt még fent nekem HGG szoft.... :C

(#1210) Kendek válasza tobias40 (#1209) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Természetesen, már tölthető (én is mindjárt rakom föl...). Linket privátban kérhetsz ha szeretnél. :)

Egyébként kíváncsiságból, meg persze hosszútávú használatra szerzek 5 dBi-s, duál sávos antennákat (kb. 20 cm hosszúak lesznek). A gyáriak 2 dBi-sek, javarészt műanyagból állnak. Vagyis inkább mutatósak mint erősek. Ezek viszont a legjobb hatásfokúak amik kétsávos routerekhez vannak (ennél nagyobbak - pl. 16 dBi - nem támogatnak egyszerre két frekvenciatartományt).
Kicsit várni kell (sajnos heteket) amíg megérkeznek és ki tudom próbálni őket, de mindenképpen be fogok számolni a tapasztalataimról. Gondolom azért egy-két embert még érdekelni fog a téma rajtam kívül. :)

<-ƘƘ->

(#1211) MaCS_70 válasza Kendek (#1210) üzenetére


MaCS_70
félisten

Azért a 2 dB antennáknak is megvan a maguk előnye.
Kisebb hatótáv, cserébe nagyobb vertikális sugárzási szög. Már szinte gömbszerű.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1212) Kendek válasza MaCS_70 (#1211) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ez igaz, viszont nekünk van négy darab, tetszőlegesen állítható antennánk. Azért ennyit már elég jól be lehet szabályozni, hogy a kellő irányokra rálásson a router. :)

<-ƘƘ->

(#1213) MaCS_70 válasza Kendek (#1212) üzenetére


MaCS_70
félisten

És a beamforming nem látja kárát a széthajtogatásnak?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1214) Kendek válasza MaCS_70 (#1213) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Nyilván egyetlen, passzív körsugárzó antennával nem fog tökéletesen működni a jel egy irányba koncentrálása. Ugyanakkor ha nagyobb, gömb alakú területet akarsz lefedni, akkor lehet, hogy megéri az antennák átpozicionálása (és esetleg a Beamforming letiltása). Egyébként a gyári ajánlás is azt mondja, hogy a középsők legyenek 90°-ban felállítva, a szélsők pedig legyenek elhajlítva 45°-os szögben.
De amúgy nálam nincsenek emeletek, inkább az a gond, hogy nagy a síkirányú terület. Szóval ezzel nekem nem lesz problémám. Éppenséggel jó lenne ha a szomszédban is értékelhető sebességet lehetne elérni. Mert most hiába van viszonylag jó jel a TX Power növelésének hála, attól még használhatatlan...

<-ƘƘ->

(#1215) MaCS_70 válasza Kendek (#1214) üzenetére


MaCS_70
félisten

Persze, nincs ingyen ebéd, és ha konstans a teljesítmény és a hatásfokkal sem történnek csodák, akkor bármit csak valami más kárára lehet erősíteni.
Ha elég 2D-ben gondolkodnod, akkor a nagyobb nyereségű antenna használata nagyon jó elgondolás, és nem feltétlenül van értelme a külső antennák kiforgatásának sem -- ez persze csak a puszta közepén lenne feltétlenül igaz, egy lakásban az ezernyi visszaverődés miatt jól jöhet a sugárzási síkok variálása, de nagyobb nyereségű antennáknál (szigorúan 2D-s környezetben!) a 45 fok azért nekem már soknak tűnik.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1216) Kendek válasza MaCS_70 (#1215) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

De természetesen alaposan tesztelni fogom, hogy mit lehet kihozni az új antennákból, és be fogok számolni róla. Szóval ha valakinek ez fontos, akkor azt is megnézem, hogy mennyire lehet jól gömbalakot lefedni. Illetve van akinek az is érdekes, hogy egy társasház emeletéről sugározva még a parkolóban is tudjon netezni...

Más: Lehet, hogy kicsit hamarabb jön a HGG-ből újabb verzió, mármint a 380.64.1-es. Mivel még tegnap észrevettem, hogy a Trend Micro Signature frissítése nem működik. 1.110-ről nem lehet 1.142-re felfrissíteni mert hibát ír ki. De Hugo nemsokára küld is egy javítás utáni tesztfirmware-t. Habár nem értem, hogy miért nem ő maga tesztel. Most már van neki egy RT-AC87R-je (úgy kapta), de sokszor benyomja, hogy nézzek meg egymás után 2-3 fajta firmware-t is (gyári, Merlin, előző HGG...), hogy biztosan csak nála van-e a hiba. :DDD

<-ƘƘ->

(#1217) Manka76


Manka76
senior tag

A HHG-vel kapcsolatban így első körben azt mondanám mintha már lenne egy kis teljesítmény növekedés ha állítgatom a csúszkát.
Viszont a csatorna beállításoknál még mindíg nem érdekli hogy én hova akartom állítani.

LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.

(#1218) tobias40 válasza Kendek (#1216) üzenetére


tobias40
veterán

Akkor én meg várok egy stabil verziót.. :B

(#1219) Kendek válasza Manka76 (#1217) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A teljesítménynövekedés egyértelműen mérhető (ennél több nem lesz később sem), ezt tanúsíthatom. Kb. ezeket mértem tablettel:
1% : -44 - -47 dBm
50% : -36 - -38 dBm
100% : -30 - -32 dBm

De persze tény, hogy az 5 GHz csillapítása sokkal nagyobb mint a 2,4 GHz-es sávé. Szóval csodákat nem kell várni...

A csatorna kézi beállítása akkor nem működik ha engedélyezve van egy vendéghálózat. Ezt mint írtam, az ASUS javította már egy (nem nyilvános) béta firmware-ben. Szóval a későbbiekben javítva lesz majd a Merlinben és a HGG-ben is. Sajnos a Quantenna kódja teljesen zárt, szóval csak várni lehet a binárisokra, hogy megossza őket az ASUS.
Persze ez a probléma inkább a HGG-ben szívás, mert ott az összes csatorna elérhető, és olyanra áll rá amit nem látnak a kliensek.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#1220) Poplacsek válasza Kendek (#1219) üzenetére


Poplacsek
senior tag

Nálam is egyértelmű. Most 70%-on van mindkettő frekin, abszolút stabil és erős lett a WiFi jel, végre olyan a jel a lakásban, mint régen a TP-Link 1043ND-vel volt, aztán azt leváltottam egy Archer C7-re, na az már hasonló volt, mint az AC87U a gyári firmware-vel.

(#1221) ArthurShelby válasza Kendek (#1216) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Az ac87R mibben más mint az ac87u?
A hugo is az asus firmware-re épül, tehát olyan mint egy másik merlin? (ha igen, majd a stabilból én is kérnék egy linket)

Amit eddig fórumon én olvastam az antennákról, hogy nincs változás jelerősségben, de remélem te megcáfolod. Egyébként honnan vetél antennákat, és mennyiért (ha indiszkrétnek tartod a kérdést ne válaszolj, vagy csak privátban) (engem is a "sík sugárzás" érdekelne).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#1222) Kendek válasza ArthurShelby (#1221) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Amennyire tudom a különbség kimerül az értékesítési csatornában (R = Retail), de egyébként hardveresen, funkcionálisan és firmware szintjén is teljesen egyeznek.
Hugo közvetlen a Merlin kódját használja fel a HGG fejlesztésénél, Eric (a Merlin fejlesztője) pedig az AsusWRT-ből indul ki. Magyarán Eric hozzátesz a gyári firmware-hez, majd Hugo még ezt is kiegészíti a saját dolgaival.
Az antennákat majd tesztelem, de én nem is a router jelerősségére vagyok ráállva (az már így is több mint oké a TX Power növelésének hála), hanem azt szeretném, hogy a kliens jelét vegye hatékonyabban a router. Ez bizonyosan összejöhet jobb antikkal, feltéve ha megfelelő szögben állnak. Mondjuk az 5 dBi az még nem annyira gáz szerintem.
A beszerzési forrással és a HGG linkjével kapcsolatban írok egy PM-et.

Egyébként még egy kis teszttel, konkrétan összehasonlító teszttel is kedveskedni fogok nektek. Ugyanis rendeltem egy Synology RT2600ac routert is. Szóval össze fogom nézni őket. :K

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#1223) MaCS_70 válasza Kendek (#1222) üzenetére


MaCS_70
félisten

A lánc elején meg a Tomato áll, hiszen az AsusWRT a Tomatora épül.
Tehát valahol mindannyian Tomatot használunk -- csak ez a hülye Quantenna ne lenne...

Egyébként mit lehet erről tudni?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1224) Kendek válasza MaCS_70 (#1223) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Mármint miről mit lehet tudni, a Quantennáról? Mert arról nagyjából azt, hogy egyedül az ASUS tartja a frontot, még pofozgatják kicsit, hátha jobb lesz. És hát lesz is, hiszen amit teszteltem béta firmware-üket, abban azért tudtak eszközöli pozitív változtatásokat (bár érdekes, hogy ezek miatt is a fülüket kellett rágni). De pl. azt kötve hiszem, hogy mondjuk a MU-MIMO-ból valaha is lesz egy működő valami...

<-ƘƘ->

(#1225) appel válasza Kendek (#1222) üzenetére


appel
őstag

Hát nem is tudom... Intrusion prevention beta, meg hamarosan elérhető vpn plus szerver csomag, amihez 1db ingyenes licenszet adnak...
Ez elég rizikós béta 80+ ezerért.

(#1226) Kendek válasza appel (#1225) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Engem az a fajta - advanced - VPN ami majd fizetős is lesz, egyáltalán nem is érdekel. Szóval ezen éppen nem háborodtam fel. :)

<-ƘƘ->

(#1227) atees


atees
őstag

Gyari torrent alkalmazasba egyszerre tobb torrent fajlt be lehet tallozni vhogy?

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#1228) MaCS_70 válasza Kendek (#1224) üzenetére


MaCS_70
félisten

Inkább a háttér érdekelne. Őszintén szólva más készülékről nem ismerős a Quantenna, viszont a 87-esen, ami mégiscsak egy prémium készülék, nem sok jó véleményt hallani róla.

Vajon miért ezt az utat választotta az Asus? Ilyen igényekre nem volt bevált megoldásuk?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#1229) Kendek válasza atees (#1227) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha nem engedi (és én is így emlékszem), akkor nem. Viszont megpróbálhatsz beállítani a Transmission-höz (az dolgozik alatta) egy Watchdir-t a beállítófájlban (settings.json).

(#1228) MaCS_70 válasza: A Quantenna állt elő leghamarabb MU-MIMO-képes megoldással, főként erre ugrottak rá. De ez is inkább marketing volt, mert a szoftveres háttér az máig hiányzik (sőt, most már a hardver sem valószínű, hogy megfelelő). Ez annyiból is biztos, hogy a mellette levő Broadcom chip az elvileg tudna AC-s hálózatot is kezelni.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#1230) bigdigit válasza atees (#1227) üzenetére


bigdigit
addikt

Nem tudom mi a gondod nekem volt már 10db is benne.Ugyan úgy beteszed mint az elsőt.

(#1231) Kendek válasza bigdigit (#1230) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Az a probléma, hogy nem lehet egyszerre több fájlt betallózni. Mármint, hogy egyszerre többet kiválasztani egy ablakban. Ez a Transmission gyári felületével tökéletesen működik.

<-ƘƘ->

(#1232) bigdigit válasza Kendek (#1231) üzenetére


bigdigit
addikt

Ja,hogy egy húzásra.Mondjuk nem is tudtam létezik ilyen.

(#1233) ODGx


ODGx
tag

Sziasztok,

OpenVPN használata esetén mi az optimális beállítás ami viszonylag gyors írás/olvasást enged a csatlakoztatott meghajtókon? Sajnos 1,5mb/s- nél nem nagyon tudok többet elérni...

Nem a lényeg a szándék hanem a fontos

(#1234) Kendek válasza ODGx (#1233) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

AES-128-GCM vagy AES-128-CBC. Ez alá nem érdemes menni. A tömörítést meg csekkold, hogy hogyan jobb.

<-ƘƘ->

(#1235) bwin.party


bwin.party
aktív tag

Sziasztok! Asus RT-AC87U és RT-3200AC között gondolkodom amíg tart a 70.000.-Ft körüli ár. Melyiket ajánlanátok jobban?

(#1236) jeni válasza bwin.party (#1235) üzenetére


jeni
félisten

Én a RT-3200 venném

(#1237) Kendek válasza bwin.party (#1235) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Az RT-AC87U-nak azért jobb az 5 GHz-es AC hálózati része, Quantenna ide vagy oda. Más modellben egyébként nem gondolkodsz? Mármint esetleg más márkában is? Mert azért vannak már fiatalabb technikák is, ha már ennyi pénz szánsz rá. Bár az igaz, hogy az ASUS szoftvere elég jó.

<-ƘƘ->

(#1238) appel válasza Kendek (#1226) üzenetére


appel
őstag

Nem akarlak elkeseríteni, de az a baj, hogy ők az alap VPN csomagot már nem fogják frissíteni

*A VPN Server csomag mára elavult. Javasoljuk, hogy használja a VPN Plus Server csomagot.*

VPN Server (SRM-compatible) is no longer under maintenance. It is recommended to migrate relevant settings and logs to VPN Plus Server for use.

No meg a 01.12-i firmware changelogot elnézve továbbra is erősen fejlesztés alatt van ez. Jó, amik fel vannak sorolva azok javítva lettek, de szép, hogy ezekkel ment az előző :(
Ettől függetlenül még lehet idővel ebből is jó router, mert a hardver okés, a cég meg nem egy kisvállalat.

(#1239) Kendek válasza appel (#1238) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Nem is gondoltam a régi csomag használatára, a VPN Plus Server alatt írja ezt:
It supports various VPN services — WebVPN, SSL VPN, SSTP, OpenVPN, L2TP/IPSec, and PPTP.
Kötve hiszem, hogy egy alap OpenVPN-ért külön pénzt tudnának kérni. Nekem pedig nincs szükségem az extrákra (Synology VPN, WebVPN, SSL VPN ...).

Az meg, hogy mennyire lesz jó és jobb a firmware mint az ASUS-é, majd referálok róla. Reményeim szerint azért még így is kevesebb lesz a probléma mint most. De majd kiderül...

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#1240) bwin.party válasza Kendek (#1237) üzenetére


bwin.party
aktív tag

Igazából tetszenek ezek a kiálló antennák és a lakást maximálisan lefednénjellel az biztos. :) Más márkában azért nem gondoloodom, mert ez megérné az árát és egy darabig kiszolgálna az biztoa. 69.990.-ért most ez egy jó vétel lehet. A pro és kontra a 87u és 3200ac között mi a legnagyobb?

(#1241) Kendek válasza bwin.party (#1240) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A több antenna nem jelenti azt, hogy jobban lefednék jellel a lakást, sőt. Az RT-AC3200 inkább akkor előnyös ha nagyon sok, viszonylag közelben levő, 5 GHz-en kommunikáló klienssel lehet számolni, egyébként technikailag fejletlenebb az RT-AC87U-nál. Én egy átlagos lakás esetén nem látom előnyét a megkétszerezett 5 GHz-es rádiónak. Plusz a különálló Quantennának meg van az az előnye is, hogy saját processzorral és memóriával rendelkezik. Persze benne van, hogy a szoftveres része nem a legjobb, de szerintem komolyabb problémákkal azért nem kell számolni.
Egyébként komoly jelerősség egyikkel sem lesz, mert a hatósági szabályzásokat követve az ASUS elég jól leszabályozta a routerei adóteljesítményét (ami persze részben megkerülhető...).

<-ƘƘ->

(#1242) appel válasza Kendek (#1224) üzenetére


appel
őstag

A mu-mimo nem működik? Látom, hogy béta, de ki/be lehet kapcsolni. Most az egyáltalán nem működik? Gondolom a kliensnek is képesnek kell lenni rá, így jelenleg annyira nem izgat.

(#1243) Pistivi válasza appel (#1242) üzenetére


Pistivi
tag

Nekem be van kapcsolva, szerintem működik, de nálam okosabbak meg mondják, hogy is van az pontosan.

(#1244) Kendek válasza appel (#1242) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Amennyire tudom a MU-MIMO még Broadcommal, tehát az RT-AC88U-nál sem működik, vagy nem megfelelően. De legalábbis jelenleg csak béta állapotú kódok vannak az ASUS-nál. Ugyanakkor a Qualcomm megfelelő chipjei hasítanak, lásd ezt a tesztet. Egyébként gyanítom, hogy a Quantenna esetében ez sosem lesz már teljesen megoldva, a marketing rizsa is tovaszállt már. De nyilván ennek hardveres okai is lehetnek.

<-ƘƘ->

(#1245) Manka76 válasza Pistivi (#1243) üzenetére


Manka76
senior tag

Amikor nálam be volt kapcsolva akkor a mobil eszközök az addigi 867 Mbs helyett csak 433 Mbps-el mentek.
Mással nem tudtam kipróbálni mert minden vezetékkel van bekötve.

LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.

(#1246) ArthurShelby válasza Kendek (#1244) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nem hinném, hogy nagyon érdekük lenne fejleszteni, nekik az a jó, ha megveszik az újabbat.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#1247) appel válasza Manka76 (#1245) üzenetére


appel
őstag

Nekem sajnos csak két ac-s eszközöm van, mindkettő csak 433-as, ráadásul az egyik egy Chromecast, így nem nagyon tudom tesztelni.

(#1248) bwin.party válasza Kendek (#1241) üzenetére


bwin.party
aktív tag

Köszönöm a részteletes választ. Ha jól értem akkor nem éri meg egy ilyen ketyerét venni otthonra. Szerinted még akkor sem, ha 100król van leértékelve 30efttal? Mert ez most egy jó vétel lehetne és ez a lényegi szempont számomra.

(#1249) atees válasza Kendek (#1231) üzenetére


atees
őstag

Az a baj a transmissionel nem jutottam zold agra, keves voltam hozza, hogy osszehozzam a routerrel😀

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#1250) tobias40 válasza bwin.party (#1248) üzenetére


tobias40
veterán

Szerintem nyugodtan megveheted,jó router ez! :C
Mire használnád,milyen net sebességed van amit ki kell hajtania stb..

Nyilván vannak újabb és más gyártók által gyártott routerek,engem a szoftvere nagyon meggyőzött és a wifi-je is tökéletes számomra kb 14 eszközzel! :R

De azért nézz szét más tipusok között is...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.