Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Exelsior24 #6800 üzenetére
Tapasztalatokat még valóban nem igazán látni vele kapcsolatban. A paraméterei jól néznek ki, és szerintem az ára is. A feléért vagy ingyen persze jobb lenne, de nekem egyáltalán nem tűnik aránytalannak a tudásához és a versenytársakhoz képest.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Tamarel
senior tag
válasz Exelsior24 #6800 üzenetére
Inkább ax56u, mert arra van Merlin.
-
félisten
válasz Tamarel #6802 üzenetére
De akkor már inkább AX58... És már az AX92 is alig drágább... (Egyébként egyetértek Veled, csak: ...)
Elég sokismeretlenes egyenletrendszerek ezek. Valahol sajnos meg kell húzni a határt, különben könnyen az igényeit messze meghaladó eszköznél találja megát az ember.
Nálam az AX58 éppen kicsinek bizonyult, az AX92 teljesítményben tökéletes számomra -- és bár kicsit hiányzik a Merlin, azért megvagyok nélküle.
Ez az AX55 simán lehet a tökéletes választás azoknak, akik sem a Merlint, sem au USB-portot nem igénylik. És reálisan gondolkozva: ők a nagyon nagy többség.
Én örülök ennek az AX55-ösnek, különösen, hogy Broadcom-alapú, ami az Asusnál nagyon jól bejáratott vonal. Az árpozicionálása szerintem teljesen rendben van, a tudása a következő pár évre elegendő tartalékot tartalmaz.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Valószínűleg megrendelem, aztán ha mégsem jönne be, vagy kevésnek bizonyúlna, akkor max cserélem majd AX56U vagy AX58-ra, de specifikációit tekintve szerintem számomra megfelelő lesz.
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Topikgazda
válasz Exelsior24 #6804 üzenetére
Ha meg van akkor feltétlenül számoljál be róla, hogy legyen vele tapasztalat.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Tamarel
senior tag
válasz MaCS_70 #6803 üzenetére
Úgy néz ki az ax55 az 56 utódja. Ugyanaz a proci, olcsósított megvalósításban.
Ha lesz rá Merlin, akkor egyértelműen jobb vétel.Amúgy meg az árak nem igazolják felvetésed: ax55 33e, ax56 40e, ax58 58e, ax92 64e. Két külön ársávban van ez a négy.
Usb nekem se kell és elég a 2x2. Amikor megvettem az ax56-ot akkor még arra se volt Merlin. Sokat javult vele, ismét bebizonyosodott a szükségessége. -
Exelsior24
aktív tag
Mindeképpen beszámolok majd róla, hogy milyen a router. Amúgy ez tényleg ilyen olcsósított, kigyomlált verzió, annak tűnik számomra is, de nekem tökéletesen megfelel a célnak.
Méretileg is kisebb némileg mint a többi hatalmas méretű router.Tegnap néztem az ASUS külföldi global weboldlát, azért ott van fent pár új szörnyeteg, amiknek a magyar weboldalon még se híre se hamva nincs. pl: RT-AX89X (ez már, mint valami idegen űrhajó úgy néz ki) , meg RT-AX82U (ennél meg kezdik behozni a gamer színes ledeket).
Magyar nyelvű oldalon még ez az RT-AX55 sincs fent.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
arcsör
csendes újonc
A gyűjteményem egyik darabja egy Asus AC85P valójában teljesen jól megy eredeti állapotában is, openwrt csak annyiból érdekelne hogy USB LTE mobil adapter mehetne rajt ezáltal? Ma ráraktam az openwrt-t ment is de 192.168.1.1 kezelőfelület nem volt elérhető visszaraktam inkább az eredetit
-
arcsör
csendes újonc
köszi megpróbálom, de csak akkor érdekel ez ha menne az LTE USB modem
-
arcsör
csendes újonc
válasz Intruder2k5 #6812 üzenetére
-
Topikgazda
válasz Exelsior24 #6808 üzenetére
Sok minden nincsen fent a magyar oldalon, pl egyetlen xDSL vagy 4G router sem.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
vargalex
félisten
Inkább ezt tedd fel, sok dolog javításra került benne... Azt azért tudd, hogy az USB modem támogatáshoz még telepíteni kell dolgokat. Sőt, kernel inkompatibilitás miatt ezért inkább mégis a snapshot build javasolt, majd arra rögtön telepíteni a szükséges kernel modulokat.
Alex
-
arcsör
csendes újonc
válasz vargalex #6815 üzenetére
Köszi, megy az usb lte teljesen jó
opkg update
opkg install kmod-usb-net-cdc-ether
opkg install usb-modeswitchÉn kicsit variáltam vele még egy újabb wan-t wanb néven hoztam létre (eth01) >>> mwan3, terhelés elosztással így a 240Mbps kábelnetes sebességhez szépen hozzáadódik az USB LTE 60-70Mbps így 300 felett megy az egész. Sajnos wifi -n nem! Amivel nem boldogulok az a PC-ben levő CNVi WIFI Wireless-AC 9560. Openwrt-n át WIFI talán 100Mbps volt a csúcs. Más eszköznél is ez volt a helyzet (Archer C7 v.5) DDWRT-n viszont ac/n mixed 80VHT módban ment rajt simán a 240Mbps wifin is ezeknél valahogy nem akar menni rendesen ez a AC9560
-
-
arcsör
csendes újonc
válasz vargalex #6819 üzenetére
Minden lehetséges verziót kipróbáltam nem csak az Asus AC85P esetében de Archer C7.V5-nél is. Majd ránézek és leírom milyen beállítások vannak. Tehát megy ez, most épp az ASUS-ról Openwrt, a PC-ről kapcsolódom rá alig megy a WIFI, közben egy régi szutyok telefonnal kapcsolódom az meg amit bír szegény 3x gyorsabb mint a AC9560. DDWRT-ről most is tudok egy képet mutatni ebben az esetben az AC9560 -on a bejövő 240Mbps lazán ment ki a WIFI-n is hozzá sem kellett nyúlni. (Ez a kép Archer C7.V5 DDWRT) Teljesen más eszközön is ez volt a helyzet TP-Link és az Asus esetében is valahogy kellene az openwrt-be is ez az üzemmód
[ Szerkesztve ]
-
arcsör
csendes újonc
válasz vargalex #6821 üzenetére
Ahogy a képen látod ezt így openwrt esetében nem lehet beállítani. (én legalábbis nem tudtam ) Nagyon sok helyen foglalkoznak ezzel hogy az openwrt alatt lassú a wifi pl. írjad át az ország kódot stb. ezeken már rég túl vagyok semmi eredmény nem volt. 18.06.1-19.07.4 verziók között próbálkoztam. És lassan kezdtem feladni a küzdelmeket
[ Szerkesztve ]
-
arcsör
csendes újonc
válasz Benoe77 #6826 üzenetére
Archer C7 v5. >> openwrt 19.07.4 majd 18.0.6.1 lassú WIFI>>> majd ment vissza rá a gyári ez már jobb volt de nem érte el a DDWRT-t egyik sem, ezen a TP-Linken ez a legjobb eddig (nálam).
AC85P>>> gyárival valójában semmi gond a WIFI megy rendesen>>>>> openwrt-ramips-mt7621-asus_rt-ac85p-squashfs-factory.bin >>> hihetetlen lassú wifi >>> vissza a gyári
A beállításokat meg már végig csináltam amit lehet, aztán az AC85P-re visszaraktam újra az openwrt-t mivel tetszik a működése LTE USB, terhelés elosztás stb. a wifit leszámítva.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Nálam 1 szobával (40 cm-es fal) távolabb a routertől (RT-AC65P):
[gavarga@gavarga-5590 eap]$ iperf3 -c 192.168.22.200
Connecting to host 192.168.22.200, port 5201
[ 5] local 192.168.22.103 port 39734 connected to 192.168.22.200 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr Cwnd
[ 5] 0.00-1.00 sec 56.7 MBytes 476 Mbits/sec 0 1.73 MBytes
[ 5] 1.00-2.00 sec 57.5 MBytes 482 Mbits/sec 7 1.52 MBytes
[ 5] 2.00-3.00 sec 58.8 MBytes 493 Mbits/sec 0 1.66 MBytes
[ 5] 3.00-4.00 sec 60.0 MBytes 503 Mbits/sec 0 1.76 MBytes
[ 5] 4.00-5.00 sec 58.8 MBytes 493 Mbits/sec 0 1.85 MBytes
[ 5] 5.00-6.00 sec 58.8 MBytes 493 Mbits/sec 0 1.91 MBytes
[ 5] 6.00-7.00 sec 60.0 MBytes 503 Mbits/sec 0 1.95 MBytes
[ 5] 7.00-8.00 sec 57.5 MBytes 482 Mbits/sec 0 1.98 MBytes
[ 5] 8.00-9.00 sec 57.5 MBytes 482 Mbits/sec 0 1.99 MBytes
[ 5] 9.00-10.00 sec 60.0 MBytes 503 Mbits/sec 0 2.01 MBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr
[ 5] 0.00-10.00 sec 585 MBytes 491 Mbits/sec 7 sender
[ 5] 0.00-10.01 sec 583 MBytes 488 Mbits/sec receiver
iperf Done.
866 Mbps linksebességen nem olyan rossz ez.
Esetleg nézd meg az én korábban linkelt buildemmel is a wifi-t. Hátha...Szerk.: Jut eszembe, ha már AC9560-ad van, akkor OpenWrt alatt miért nem nézed meg 160 MHz-es csatorna szélességnél is? Próbáltad más csatornákon is?
Alex
-
daropeter
csendes tag
Sziasztok!
Milyen külső merevlemezt érdemes venni ac57u v1-hez?
-
MODERÁTOR
válasz daropeter #6830 üzenetére
Szia!
A merevlemez típusa szerintem teljesen mindegy, ami számíthat, az az USB-s ház chipset-je. Nekem pont az elmúlt napokban döglött be a 10+ éves külső házam, és bár benne a 8 év körüli 500-as WD HDD még jó volt, de inkább teljes cserét csináltam, a régi úgyis 2,5"-os rendszer volt, az új meg 3,5"-os lett. Első körben vettem egy Axagon rack-et, ami nálam sajnos nem működött, sem az ASUS RT-AC57U routeren, sem a Xiaomi Mi Router 3G-n, de még a laptopomon se, sem Windows, sem pedig Linux alatt. Először azt hittem hibás, de fiam gépén ment, illetve kicseréltettem a boltban ahol vettem, de a második pontosan ugyanúgy (nem) működött. Lényeg a lényeg, azután vettem egy Sharkoon Swift Case Pro-t, bele pedig egy 1TB-os WD Blue HDD-t, ez kifogástalanul működik.
-
arcsör
csendes újonc
válasz vargalex #6832 üzenetére
Az újabb fotó azért kicsit jobban néz ki! Egyszerűen csak felraktam és beállítottam a SSID-t meg jelszót (a net ennyire képes nálam ). Köszi Alex ez szuper és mindenki másnak is a segítséget. Az openwrt (ennél az összeállításnál AC85P >>> AC9560) fw egyértelműen hibás.
[ Szerkesztve ]
-
nocry
csendes tag
"fw egyértelműen hibás" - az ilyen kijelentessel azert ovatosan... Nalam szinte ugyanez a hw van (tehat AC65P (vargalex fele februariOpenWrt) + AC9560 -as kliens). A #3723 alapjan lathatod, hogy siman 80Mhz eseten 500Mbit/sec korul mertem. Azota mar kijott ujabb driver a AC9560-re. Ezen mar sikerult 160Mhz-en (1.7-es link sebessegnel) 800Mbit/sec-et is merni. En inkabb konfiguracios vagy AC9560 driver problemara gyanakszok.
-
senior tag
Sziasztok!
Otthoni MESH hálózat kialakításában gondolkozom, ehhez keresem a legmegfelelőbb megoldást. Jelenleg egy synology rt 2600 van ezt csak a szoftverfrissítés miatt kellett eddig újraindítani, azon kívül tökéletesen üzemel, kb 30 eszköz kapcsolódik hozzá (laptopok, telefonok, tv, nyomtató, kamerák egyéb dolgok)
2 megoldáson gondolkozom:
- a jelenlegi mellé veszek egy másik synology-t
- eladom a mostanit és veszek 2 db AX-es asus-t.
A teljesítményből nem akarok veszíteni, és kell hogy legalább az egyik router tudja a torrent kezelést usb3 külső tároló csatlakoztatásával.
Az asusok is mennek úgy ha kábellel kötöm össze azokat (a két eszköz valószínűleg wifi hálózaton nem látja majd egymást)?
Van olyan megoldás az asus kínálatában most ami a fenti kívánalmaknak megfelel és üzembiztos, valamint árban a 2 eszköz belefér 100 eft-ba?
KöszönömEATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
félisten
válasz Gyarmati_ #6836 üzenetére
Tipp:
Egy AX92 főegységnek nagyon jó lehet, akár jobb is, mint a Synology.
Párban sajnos 125e Ft.
Ha viszont node-nak elég egy kisebb teljesítményű eszköz (általában az), akkor egy AX55-tel éppen 100e Ft-nál jársz.
SZERINTEM megy vele a vezetékes backhaul.
MaCS
-
Topikgazda
-
senior tag
válasz Gubek-Einste #6838 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
Van valakinek tapasztalata az AX92 vagy AX55 eszközzel?
Gondolom ebben az árszintben a stabilitás és teljesítmény az rendben van. A torrent kezelés itt hogy működik?EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
félisten
válasz Gubek-Einste #6838 üzenetére
Köszönöm -- ezt nem mertem leírni.
Az A55-ös új, jóárasított eszköz, gondoltam, ki tudja...
Köszönettel: MaCS
-
félisten
válasz Gyarmati_ #6839 üzenetére
Az AX92-essel többünknek is vannak jó tapasztalataink, igazi erős, szinte prémium router, elvben érdemben a 2600-as szintje felett. Én fél éve használom, maximálisan elégedett vagyok vele -- nálam a háromszintes házat és a kert jelentős részét kiszolgálja wifivel.
Az AX55 nagyon friss eszköz, a minap volt éppen róla itt szó, hogy az AX56 egyszerűsített változata, pl. USB nélkül, de korrekt hardverrel.
Tapasztalatokról nem tudok.Aztán az is lehet, hogy elég Neked valamilyen Lyra node -- de erről nem tudok nyilatkozni.
Ha viszont wifiről van szó, semmi sem biztos, az is csak majdnem, ami már otthon működik. Elállási joggal kell vásárolni.
MaCS
-
blakey
titán
Tegnap este frissítettem az AC57U-n a Padavan firmware-t és ezzel egyidőben úgy gondoltam, hogy kipróbálom milyen az AX92U helyett. Az AX92U plusz "dolgait" nem használom, azaz nincs AX-es kliensem, a 160MHz sem általános, leginkább a 2,4GHz és az 5GHz AC/80MHz-es wifi a legjelentősebb vezetéknélküli elérés, azt kell mondanom, hogy egy picivel jobb az AC57U, 2,4GHz-en 9dBm-el erősebb, 5GHz-n 1-2 dBm a különbség de szerintem az elhanyagolható, de csak Padavan firmware-el és USA-ra állítva. Tehát gyári firmware-el gyenge. Szóval érdekes érzés, hogy egy 4x drágább router tudja azt a szintet amit egy olcsóbb router CFW-vel.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arcsör
csendes újonc
Szerintem valami nem okés az openwrt oldalról származóval. Eddig az Alex félénél láttam egyáltalán normálisan müködni wifit ez(az én esetemre igaz csak másnál lehet megy). Sem a tp link C7-nél sem az asus ac85 nem ment a kliens oldali AC9560-al. Mind kettő gyárival megy. Tp Link ddwrt-vel is tökéletes. Egyébként az örömöm csak erre vonatkozik hogy egyáltalán láttam normálisan menni a wifit openwrt-én. Mert amiért az egészet terveztem pl. Asus esetében legyen USB LTE, load balanced, stb. az Alex félével nem megy (korábbi kernel verzió miatt) valójában visszarakom az asusra a gyárit és ott vagyok ahova most jutottam TP Link esetében sem lett meg a várt többlet openwrt-n sőt használhatatlan így azon maradt a ddwrt
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #6843 üzenetére
Nem tudom, mint írtam, a Padavan USA-ra állítva produkálja ezt az eredményt, az AX92U-t gyári firmware-el tudom kipróbálni és ugye nem lehet régiót állítani így ebből a szempontból hátrányban van, gyári firmware-el egyértelműen az AX92U a jobb, nem kérdés. A 9dBm a lakás a routertől való legtávolabbi ponton mérhető, ami nagyjából 12m és 3 fallal odébb. Nyilván a routerek közelében nincs ekkora különbség, bár 2,4GHz-en azért érezhetően erősebb az AC57U/Padavan/USA.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
Igen, ez is a wifi varázsa...
Amúgy bámulatos, hogy a szomszédos lakótelepről (tégla házak) mennyi UPC WiFree AP-ot látok, kapcsolódásra alkalmas jelszinten. Vannak olyanok,amelyekről tudom, hogy 40-50 méterre vannak, az épületek átellenes oldalán.
MaCS
-
arcsör
csendes újonc
válasz MaCS_70 #6843 üzenetére
Az tényleg nagyon sok érdemes átszámolni a dBm értéket mW-ra. Csak egy példa 21dBm =125mW és innen felrakod 30dBm-re az =1000mW, fizikailag elképzelhetetlen hogy 1W-ot leadjon egy ilyen eszköz károsodás nélkül, tehát biztos nem fog annyi kimenni belőle [link]
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest