- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madoc
veterán
válasz
Apucy01
üzenetére
Internet felől nézve nem is láthatsz belső hálós ip címet semilyen routerrel.A számítógéped belsős ip címét a hálózati beállítások között megtalálod. Port forward kell neked, a torrent portot kell átirányítanod a belsős ip címre. A portot a torrent progiban meg tudod nézni.
-
Apucy01
őstag
Sziasztok!
Asus ax55 cseredarab érkezett teljesen uj..
most konfigoltam be de! valami nem oké a gépnek adtam egy fix ipét a ruterben 192.168.1.101 ezt a ruter ipéje megváltoztatva 1.1 re nézem a gép ip ét a neten de nem ezt látom 192.168.1.101 hanem ezt 78.131.49.63 és mégis van netem de az utorrentnek nem tudok igy a ruterben portot nyitni... mit szúrtam el???
-
eastsider
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kikapcsoltam a DMZ-t, de wifin is erősebb volt az ONT. Ez mitől lehet? Csatorna rendben van
-
pixta78
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nem jó hír
, most építettem 0-ról az FW gubanc miatt. Viszont lehet, hogy a conkig visszaállítás miatt van ez? Az új FW- nél elmentettem az appban a beállításaimat, majd vissza a réginél.....
-
-
pixta78
senior tag
Nem enged a router a menübe lépni sem App-ból sem böngészőből(IP) csak reboot után. Nem a legújabb fw van rajta a hibák miatt. Azelőtt bármikor beengedett. Egy ideig kb 2-3 óra bármit csinálhatok benne, aztán már nem....
-
eastsider
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jogos. Ettől lehet lassulás ?
Bár most 930/830at mertem wifin -
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
koltoztunk, most dugtam ossze a routert a telekom ONT-vel. annak a 2.5gb portjaba, router wan portjaba a masikat...
telekom 1000/1000 optikatechnicolor ONT-n jon wifin az 1000/1000. bekapcsoltam a PPPoE PT-t. DMZ-be raktam a routert, es 500/500 jon csak kb az AX58U-n.
mi lehet a problema szerintetek?QoS-t kikapcsoltam, igy mar jobb azert, de meg mindig nem az igazi
-
elekresz
tag
Sziasztok!
Van egy RT-AX1800U routerem, amit eddig Android USB megosztással használtam, mint WAN és minden jó volt. Egy korábbi régi Asus routerben volt egy Huawei 4G stick, ezt hirtelen felindulásból átdugtam az ax1800ba, persze USB modemre állítva a WAN-t és egyszerűen képtelen működni. Gyári visszaállítás, legújabb fw., de egyszerűen nem megy. Másik router ugyanígy tökéletes megy. Mi a fenét hagyok figyelmen kívül? A sztorihoz még annyit, hogy egyszer a kettős WAN prioritás csere után elindult, de azóta volt egy lekapcs, meg most vissza és hideg készenlét állapotot ír, nem megy. Android telefonra állítva, mobilról osztva hibátlan. Már leteszem a hajam, annyiszor volt restart a mindenféle állítgatással. Valami ötlet?
Köszönöm! -
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nos, helyreállt a rend nálam, van már publikus IPv4 címem ismét, a telekomos szerelő resetelte a Sagemcom modemet.
Vissza is térhetek az AiMesh / új fw problémához.

-
mrmft
senior tag
válasz
oroszlan12
üzenetére
Ha a klinseid (WiFi) ki tudjak hasznalni, egyebkent nem nagy elorelepes. Ha szorben tudod cserelni, akkor csereld, kulonben sok ertelme nincs.
-
oroszlan12
tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,h az AX3000 a AX56u-hoz képest előrelépés lenne? Mert most nagyon jó áron hozzá tudnék jutni.
Köszönöm -
DoItYourself
addikt
válasz
pixta78
üzenetére
Nincs mit, jó neked.

Ma hazaérek, 3 kamasz azzal fogad, h nincs net. Nosza kicseréltem a master AC57U-t a downgrade-elt AC57U-ra, de még mindig nincs semmi. 2 óra pöcsölés után mondja a feleségem
,hogy ja a telekom küldött neki vmi sms-t, miszerint hálózatfejlesztés miatt kimaradás várható.
Emiatt nem kapott az Asus router WAN IP címet a Sagemcom modemtől, ebravó. Érdekes, h az AC57U a régi fw-el csak annyit írt ki, h nincs bedugva a lan kábel, az új fw már kiírta a wan IP hibát.
Kínomban fogtam a modem ethernet kábelét és direktbe rákötöttem egy PC-t, lett is rajta net. Viszont publikus IP-nek csak egy v6-os címet látok, a fele weboldal be se töltődik így. Fel is hívtam izibe Vandát a 1414-en, szerinte is hiba van, majd visszahívnak. Itt tart most a történet. -
sittes79
addikt
Hi,
Úgy néz ki bekötik az optikai netet, ilyen routert adnak sagemcom cs 50001(Írország).
Kérdésem, hogyan tudom optikai hálózat esetén használni a saját routeremet, ami egy ax86s és egy tuf 3000 v2 vel van meshbe kötve.
Ki tudom hagyni a lancbol vagy marad a bridge mód?
Köszi
-
pixta78
senior tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Köszönöm, sikerült a leírás alapján, már dübörög ismét!
Neked is köszi DIY
-
DoItYourself
addikt
válasz
pixta78
üzenetére
Ahogy szaboi6512 linkelte, kikapcsolod, reset nyomvatart, visszakapcsolod, megvárod, amíg a power led lassan villog, resetet elengeded, utána menni fog az Asus Firmware restoration tool. Előtte a szgépet fix ip-re állítottam: 192.168.50.2
Még nem volt alkalmam kicserélni a mastert, majd valamikor nekiállok. -
dolon75
senior tag
-
pixta78
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ha tegnap elolvasom ezt a posztot akkor ma nem szívok a 2db ugyan ilyen routeremmel.
Nekem sen engedi a downgradet. Neked hogy jött össze? -
woodworm
veterán
válasz
bogdanypeter
üzenetére
Innen felrakod az 5.1.7v3-as verziót az asus recovery tool segítségével és abba lesz repeter funkció.
-
bogdanypeter
tag
bocsánat AC65P, elírtam
-
bogdanypeter
tag
Sziasztok.
Van egy AC66P routerem. A házban lévő netet szeretném vele továbbítani az udavaron, de vezeték nélkül. Meg lehet valahogy oldani, hogy repeater módban használjam?
-
kpityu2
addikt
válasz
bigdigit
üzenetére
Ezt a táblázatot még én se láttam. nem szeretem, hogy az Asus minden fontos infót a FAQ-ba tesz ahova elvileg az user kérdéseket szokták. Ha jól látom EXT4 a javasolt, minden másnál méretkorlát van. Az USB táp még kétesélyes. Korábbi fórumbejegyzésekben voltak panaszok a vinyókezelésre, amit egy külső táp orvosolt.
-
bigdigit
addikt
+1 kérdés
AC87U
Még mindig HDD kérdés.
Eddig egy régi 500-as 2.5-ös volt rajta simán 1db usb bedugva routerbe.Akkor remélem ha szintén 2.5-ös teszek rá 1-2 terrást elég lesz ezeknek is az 1db usb betápra?
Illetve keresgettem neten és találtam egy táblázatot erre.
Amire felfigyeltem a file size táblázat ami minden esetben max 8gb.....
Lehet ezért volt nekem már rég a nagyobb méretű iso filekkal? PC-én mindig újra be kellett tennem torrentbe újraelllenőrzésre mert hibát írt ki telepítéskor ha valami gamet akartam feltenni és a router töltötte le.
Vagy ez most mi? -
Probert75
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
THX!
Nem vagyok NAT mögött, publikus.
Ezeket megnézem.
A klíma felhőszolgáltatása egy kalap kaki. Van hogy időtúllépés miatt nem kapcsolódik, majd leválasztja a klímákat. De ha áramtalanítom a routrt, vagy áramszünet van, akkor meg baxik visszacsatlakozni.
Szóval ezért akartam valami stabilabb megoldást. -
bigdigit
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát úgy látom ez megint valami Asus hiba lesz vagy már az is volt csak eddig nem figyeltem fel rá.Mások is szenvednek vele.
Más kérdés.Mivel a régi HDD behalt amin futott a torrent van valami ajánlott külső HDD esetleg?
-
kpityu2
addikt
válasz
Probert75
üzenetére
Ha a szolgáltató CGNAT mögé rakott, akkor kérni kell a publikus IP-t (Ha nem ez van a router DDNS oldalán van egy sárga figyelmeztetés). Ha ez nem lehetséges akkor a Tailscale nevű megoldással tudsz átjutni a tűzfalakon (ekkor kell a LAN-on egy állandóan futó szerver amin megy a HA és a Tailscale. Ha csak a klímát akarod vezérelni akkor jobban jársz a klíma felhőszolgáltatásával, annak nem gond a CGNAT.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezért írtam, hogy nem tudom, mi a teendő. Az fr-t csak, mint végső megoldást említettem. Rég volt Asusom, meg aztán nálam nem jelentkezett ilyen gond. De mind RAM, mind háttértár tekintetében sóherek a gyártók. Még a zászlóshajók esetén sem jellemző az 1GB-nál nagyobb RAM. Pedig a mai világban jól jönne. A flash (háttértár) is spórolós általában. Azt már alig merem említeni, hogy erre a célra routerekben is hasznos lenne SSD, valami írástűrő NAND-dal. Nem, nem overkill
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Multibit
üzenetére
Én nem gondolom, hogy emiatt reset lenne szükséges, már csak azért sem, mert vsz. itt nem jffs / flash memóriáról beszélünk, hanem a ram-ban lévő tmpfs-ről, amit a /tmp alá mountol. A konstans dolgokat amikre szükség van egy reboot után is, azt meg inkább az nvram-ba szokták menteni az asus-ok. Ha valaki nagyon kíváncsi, hogy mitől telt meg, esetleg telnet-en / ssh-n rá lehet nézni, akár egy winscp-vel, akár command line-ban.
-
Multibit
nagyúr
-
-
válasz
Probert75
üzenetére
Én openvpn-t használok. Azt a router felületén bekapcsolod, beállítasz egy portot, egy felhasználónevet, egy jelszót. Ha kész vagy, ebben a menüpontban exportálod a certificate-t a klienshez (telefon). Ezt a file-t valahogy eljuttatod a telefonodra, vagy olyan helyre, ahol a telefonnal eléred.
Telefonra felraksz egy open vpn kliens programot, importálod a certificate-t, majd a routerben a vpn-nél beállított felhasználónév/jelszó párossal csatlakozol.
Ha sikerül, akkor a telefonoddal beléptél a belső hálódra, bárhol is vagy, ugyanúgy megy minden, mintha otthon lennél.
ASUS-nak is van sajat VPN megoldása, de azt nem ismerem még. -
bigdigit
addikt
AC87U. Rendszernaplóban ezt látom folyamatosan:
dnsmasq-dhcp[7410]: failed to write /var/lib/misc/dnsmasq.leases: No space left on device (retry in 60s)
Processzor használat is majd 100%-on teker a routerben.Ez mi lehet?
-
Probert75
addikt
Sziasztok! Asus router tulajdonos ként lenne egy kérdésem, hátha tud valaki segíteni.
A Home Assistant nevü progit akarnám használni a telefonomon az otthoni klíma vezérlésre. Az Asus routerben csináltam hozzá egy DDNS-t, de nem tudom elérni WAN-ról a routert. Mit kell még engedélyeznem, hogy elérhessem más böngészőből akár mobilnetről a telefonról? -
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC58U v3 routerem, és egy Alcatel Link Zone MW40V 4G mobil wifim.
Hogy tudnám beállítani, hogy az Asus router USB-n csatlakoztatva a mobilwifiről vegye a netet, és azt szórja a wifin (esetleg a LAN-okon is). A router felismeri a mobil wifit, ha rádugom. Gondolom ki kell kapcsolni a mobil wifin a wifi-t. A routeren milyen beállítást végezzek el? -
gjoe
addikt
De jó, hogy ide is beleolvastam a témába. Nekem az ax82U pár napja szívat. Net csak kábelen, de néha az sem. Szóval ő is megkapta ezt a csoda frissítést.
Tudni kb mikor javítják?
Már kinéztem egy új routert és majdnem megrendeltem. Jó lenne ha minél előbb helyretenné ezt az asus. -
Krinyo
senior tag
Kb. 1 órája megint szarakodik a 2,4 GHz-es hálózat, ledobál mindent (is), újraindítás után el is tűnt... megint a pár nappal ezelőtti konfigos probléma? Másnál is jelentkezik?
-
Szotyi25
tag
-
Bozso68
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
A Voda, UPC, Connect Box szavakra keresve nem találtam semmit, ezért merészeltem kérdezni.
A támpontot, hogy az előző 10-20 hozzászólásban találok kapaszkodót, megköszönöm, viszont aki nem követi a topic folyamát, pláne, ha totál amatőr, annak csípőből nem fog eszébe jutni, hogy olvasson visszafelé egy kicsit, (főleg, ha tényleg).
FW frissítés úgy néz ki, megoldotta a dolgot. Család által tesztelve most pár napig. Ha ismétlődik a probléma, visszatérek. -
Sziasztok!
Adott egy AX86S router, amihez szeretnék AiMesh node-ként egy AC58U v3-at adni. Kábellel összekötöttem őket, első nekifutásra felismerte, de a hozzáadás végén azt írta ki, hogy nem sikerült. Azóta meg sem találja hozzáadáskor. Többszöri reset volt már az AC58U v3-on, de nem segített.
Mindkét eszközön friss FW van.
Az lehet a gond, hogy az AC58U már egy régi darab és nem szerencsés AX-et AC-vel vegyíteni? Vagy valamit rosszul csinálok?Köszönöm a segítséget
. -
vissza3
csendes tag
Sziasztok, egy régebbi ASUS RT-AC-s routert szeretnék úgy beállítani, hogy WAN felé ne engedjen ki forgalmat, a LAN hálózaton lássák egymást az eszközök, és kívülről csak VPN kapcsolatot engedjen be, de a nyílt internet minden formában tiltott legyen az összes alá csatlakozó eszköznek.
Elvileg elegendő lenne, ha kikapcsolom a DHCP-t, és minden eszköz fix IP címet kap, átjárót pedig nem állítok be rajtuk, de inkább másik utat választanék. Hálózati szolgáltatás szűrővel hogyan kellene ezt megoldani? Fekete listával, vagy fehér listával?
Ha bekapcsolom a fehér listát, de nem veszek fel semmit a szűrőbe, akkor gyakorlatilag így fog működni? Vagy fekete listával kéne tiltanom? Ezesetben mi kerüljön a szűrő táblába?
-
z123456789
addikt
#19002Jim74
#19004Multibit
Most már legalább tudni fogom, hogy ha 100-zal kezdődik, akkor mi a helyzet.
#19005szaboi6512#19006kpityu2
Erre így akkor most nem volt szükség, de ha esetleg nem vesznek ki a NAT alól, akkor ezek szerint járok el.Összességében köszönöm mindenkinek a segítséget, meoldódott a probléma.
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Vodafon 500-as netem van (még UPC Connect Box), RT-AC66U B1 routerrel. Az UPC eszközt csak modemnek használom.
Mostanában naponta többször a router elveszti a fonalat, csak újraindítással sikerül megint netet csiholni a hálózatba. Mivel eddig évekig nem volt ugyanezekkel a beállításokkal gondom, gyanítom, hogy a Voda mostanában csinálhatott valamit.
Van javaslat, hogy a leírtak alapján a router paraméterezésével a Voda hálózati kimaradásait/IP váltásait/stb tudjam újraindítás nélkül áthidalni? Esetleg egyéb javaslat?
Sajnos nem értek annyira hozzá.
Köszi előre is! -
Most hívott egy ismerős.
AX55 tegnap reggel óta nem tud netre csatlakozni. Valószínűleg ő is régi fw-n volt még... -
Bubaaa
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Közben úgy néz kis sikerült. addig állítgattam mindent telefonon,míg egyszer csak beengedett. Utoljára a DNS-t állítottam át google-ra. nem is értem az hogy változott meg. Visszatettem a biztonsági mentést,azt mégsem jegyezte meg valamiért. Hogy ez volt e a ludas nem tudom,de most működik. Köszönöm ASUS ezt a felejthetetlen 2 órát
-
ultio
aktív tag
-
Kicsirics77
veterán
Az nem lehet, hogy a szolgáltatói eszköz meg a routered ip címe egyezik és emiatt nem megy?
-
Bubaaa
senior tag
Nos.a tegnapi internetkieséssel,igazából ma volt időm foglalkozni. Szóval. Hard reset után belépek a router (AC65P) felületére,elkezdem beállítani a netet,és ahogy van kapcsolat,kidob a felületről. Onnantól kezdve nem tudok belépni. A telefonomon van letöltve as asus router alkalmazás,onnan be tudok lépni,de fogalmam sincs mit kéne átállítanom hogy gépről is elérjem az oldalt. Firmware verzió 3.0.0.4.382-52516-gcca929d,azt írja hogy ez a legfrissebb.
-
kpityu2
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Ha nem vesznek ki a CGNAT alól, akkor még ott a Tailscale lehetőség. Nekem teljesen jól működik több gépen, Windows, Linux, Android vegyesen. Simán látom az otthoni Home Assistant szervert és az Asus mobilapp is látja a routert. Annyi a bibi, hogy kell egy futó gép otthon ami route-ol a belső hálózatra. Legalábbis ha a routerre nem lehet felhegeszteni a tailscale-t.
-
szaboi6512
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Nincs semmi plusz. Csak mondd hogy szükséged van publikus ip címre, pl webcamerád eléréséhez. De ha nem kérdezik ne is mondd. Csak a publikus ip-t. Pikk-pakk beállítják. Nekem is volt ilyen pár éve, azóta is publikus ip van.
-
Multibit
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Igen, ez az egyetlen megoldás. A jövőre nézve készülj fel arra, hogy ez bármikor megismétlődhet - akárhányszor.
-
Ebből a Twitter szálból a következőket tudtam kihámozni:
- egy belső security daemon (asd - ami az eszközön keres malware-t és egyéb rosszindulatú dolgokat) kapott korrupt frissítőfájlt, a fájl neve chknvram20230516 volt
- az ASUS már nem küldi ezt a rosszul formázott fájlt, a router-ek idővel megjavulnak, ahogy új frissítő fájt kapnak
- az Asuswrt-Merlin 386.10 (és .11) és 388.xx verziók nem érintettek
- a gyári 388 és 386_51xxx firmware verzió sem érintettHaladó javítás (SSH kell hozzá):
1. In SSH session, type: rm /jffs/asd/chknvram20230516
2. In SSH session, type: reboot -
válasz
z123456789
üzenetére
Ki kell vegyenek NAT-ból. Publikus IP címre van szükséged a biztonsági kameráid távoli eléréséhez és ennyi. De egyébként indoklás nélkül is biztosítaniuk kell a publikus IP címet szerintem.
-
z123456789
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 5600 MHZ-es 16GB-os DDR5 notebook memória - számlával, garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Megkímélt szép állapotban.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, most építettem 0-ról az FW gubanc miatt. Viszont lehet, hogy a conkig visszaállítás miatt van ez? Az új FW- nél elmentettem az appban a beállításaimat, majd vissza a réginél.....

,hogy ja a telekom küldött neki vmi sms-t, miszerint hálózatfejlesztés miatt kimaradás várható.
Előfordul az ilyesmi. Switch-el nem próbáltam még összehozni (nem tudom hova tettem el
).