Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
A Diversion megy az AX68-on? A támogatott eszközök listáján nincsen, de hátha az csak a tesztelteket mutatja.
-
BrandonXXV
aktív tag
Még mindig a fészerbe elhelyezendő routeren gondolkodom. Az ajánlottak közt AC68U-t, csak használtan találtam 20e-ért…
Ez mellett pl. Média Marktban van akciósan új, AX53U szintén 20e-ért, valamint AX55 28e-ért.
Megérheti valamelyik AX-es router ennyiért, vagy inkább használtan az AC68U? -
Alex91
félisten
válasz BrandonXXV #13806 üzenetére
A feszerbe egyiket se tennem… Szerintem oda ezek feleslegesek. Mi a fo routered most? Ja, latom AX92U. Most nem tudom, hogy ott milyen terheles varhato, kell egyaltalan AX-es router?
AX53 nem tud azt hiszem mesh-t, ha ez szempont.
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
vicces
addikt
válasz BrandonXXV #13806 üzenetére
én ugyanígy voltam mint te mikor a második routerre vadásztam...
ránéztem én is most az ax55-öm árára. 80 euróért vettem.
én is sokat rágódtam rajta - hónapokig -, de végül nem bántam meg. mindenképp ax-est akartam de a legolcsóbbat.
a használttal az a baj, hogy használt. az újra teljes garanciaidőd lenne. a használt fél év múlva elpukkan és már nincs gari akkor vehetsz mégegyet. dolgoztasd csak a kapitalizmust, add ki a pénzt hagy dolgozzon a világgazdaságban[ Szerkesztve ]
:)
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok
a fiam iphone 13 telóján valami rejtett biztonsági mód be van kapcsolva így nem látom a wifi hálózaton a routerre csatlakoztatott eszközök között miközben rajta lóg.
kérdés, hogy ilyen esetben a router védi az eszközt nem, esetleg nő a hálózati sérülékenység kockázat?[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
blakey
titán
válasz Bacusuz #13812 üzenetére
Telefonon lépj be a Beállítások/Wi-Fi majd rámész az épp aktuális SSID-ra és azon belül kapcsold ki a Privát-cím részt, így nem fogja változtatni a MAC-címet.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Alex91
félisten
válasz BrandonXXV #13811 üzenetére
Mar linkeltem anno, de szerintem vegulis tok mindegy. En csak feltenem a feszerben az idojaras viszontagsagaitol, ezert talan valami olcsobbat vennek. De ha ez nem szempont, akkor AX55 vagy folotte barmi, hogy meglegyen az az ahitott sebesseg…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Bacusuz
addikt
válasz blakey #13813 üzenetére
wifi/vezeték nélküli beáll../hálózati beállítások/
ezen belül nálam ez az össz:
wifi qr kód mutatása
ssid elrejtése
hálózat neve...
jelszó
hitelesítő módszer
rádió engedélyezésevagy rossz helyen vagyok?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
blakey
titán
válasz Bacusuz #13815 üzenetére
vagy rossz helyen vagyok? - Valószínűleg, mert a telefonon nincs ilyen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
válasz Perillustris #13819 üzenetére
Látja, csak nem iPhone-ként szerepel.
-
Bacusuz
addikt
válasz blakey #13818 üzenetére
a router védelmét (tűzfal stb)gyakorolja erre a telóra is attól hogy nem látja?
Perillustris:
a router nem látja
minden eszköz amit mutat el van nevezve az iphonen kivül[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Bacusuz #13822 üzenetére
Látja, szerepel is a listában csak nem, mint iPhone, amint kikapcsolod a privát-címet azonnal a saját MAC-címével és nevével fog szerepelni az eszközök között. Androidnál is van ilyen, ez biztonsági okok miatt van így, ne férjenek hozzá az adataidhoz, ha idegen, kevésbé biztonságos hálózatban vagy.
-
Bacusuz
addikt
válasz blakey #13824 üzenetére
az én listámban nem szerepel az biztos már több alkalommal is ellenőriztem.
Ha kikapcsolom az iphonban ezt a funkciót akkor látom csak, el is neveztem.
Jelenleg is csak az ismert és elnevezett eszközök látszanak a routeren pedig a teló is rajta van. Néztem az asus alkalmazáson is a telómon meg a pc-n is .ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
blakey
titán
válasz Bacusuz #13825 üzenetére
iPhone-t használok én is, ott van az csak te nem veszed észre.
-
Alex91
félisten
Na, most melyik Asus router tudja azt, hogy minden vackot bekapcsolva rajta vinni tudja a gigabites internetet? Mert, higy egy AX92U ezt nem tudja, az tuti!
-
-
Alex91
félisten
Optikai. A routerbol merve sem tudja. Dynamic IP-n van, dupla NAT-ol, de ugye pl. AiProtection nelkul megy, vele mar nem… Elfogy a szufla a SoC egyetlen magjabol, a masikat szinte nem is hasznalja ilyenkor.
-
nagyúr
válasz Alex91 #13835 üzenetére
Igaz, nem engem kérdeztél, de nálam, ha kikapcsoltam mindent, akkor 2-5% között volt a CPU terhelés.
Viszont jártam már úgy, hogy beragadt valami a routerben és 500 mbit-nél többet nem volt hajlandó átvinni (még kikapcsolt AiProtection, stb. mellett) és a CPU 100%-on tekert.
Ekkor egy NVRAM-os reset segített rajta. -
aktív tag
AX68 Merlin-es router, mobilon az ASUS router app-ban van az AiProtection alatt vmi, hogy "Szerezzen extra védelmet" (Trendmicro). A Merlin-ben ezt a lehetőséget nem látom. Ez micsoda, megéri? Regisztrálni kell, ha jól láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Ha a routerrel merek sokkal jobban fogja a SoC-t, mintha geprol . Szoval geprol merve a Gigabit koruli sebesseg a SoC-t AiProtection nélkül par szazalekkel terheli, bekapcsolva felmegy 70% korulire itt is.
-
sto1911
veterán
Valamiert eltunt az opkg csomag a routerrol, hogy lehet megoldani? Flasheljem ujra a merlint?
-
sto1911
veterán
válasz sto1911 #13844 üzenetére
Ja, hogy azt az entware teszi fel, akkor nem szoltam.
Transmission a legjobb torrent kliens a routerre? Olyan kellene, ami egyeb program nelkul kepes torrent fajlokat beolvasni, azaz van web gui-ja, mint a Download masternek.
Ha van valakinek egy uptodate telepites leirasa, azt szivesen veszem.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
BestByte-nál egész jó árban vannak az Asus routerek. [link]
eMAG-nál is még olcsóbb lett az AX86s 60k.
Szerintetek egy AX86U vagy egy AX86s éri meg jobban (44k vs 60k)? Igazából egy 6 emeletes társasházban kellene, és egy USB-re kötött 4G stick-ről jövő mobilnetet kezel/oszt a lakásban.
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
blakey
titán
AC86U vagy AX68U? Nem mindegy. Az AX86S qrva jó 60e-ért, sőt, az AC86U 28e-ért meg kiváló, AX68U 45e-ért is nagyon jó. Ha van pénz az AX86S-re akkor azt, nagyon jó router.
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Ma beüzemeltem AC87U helyett két db ZenWifi XD6-ot. (vagy legalábbis közben vagyok )
A fő routernél hagytam az alapértelmezett opciónál és szépen beállítgattam az előző router beállításait.
(DMZ-t nem teljesen értem, hogy miért volt beállítva)
Beállítottam a statikus IP-ket illetve a kiosztható IP-ket 192.168.1.50-150 közé tettemAz a kérdésem, hogy egyébként érdemes/kell bármit állítani az alapbeállításokon bárhol?
A másik kérdésem, hogy a második routert (ami 15m-re van az elsőtől) gondolom vezetékkel csatlakoztassam a hálózatához (őő melyikbe kell dugni? A LAN vagy a kék aljzatba? ) ?
Ennél gondolom AP módot kellene választanom? Ezt egyébként hogy tudom beállítani? Az appban merrefelé?
Utolsó kérdésem, hogy ennek am ásodik routernek is osszak ki statikus IP címet vagy hagyjam auton?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
-
kano
nagyúr
válasz blakey #13847 üzenetére
Bocsi, természetesen elírtam. Szóval AX68U 44k-ért vagy egy AX86s 60k-ért? Ez itt a kérdés. Megéri a +16k-t a 86s?
Köszönöm!És ahogy látom minden Asus router árát felvitték? Már 38k az AC86U és 60k az AX68U amit én meg reggel 44k-ért rendeltem. Kíváncsi leszek odaadják-e ennyiért vagy csak elárazás volt.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest