Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mozso26
senior tag
Szoval most cseréltem a videokarimat és szükségessé vált egy komolyabb tuning. Itt találkoztam egy elég idegesitö prolémával. Miszeint a gépem ha hosszabb ideig nyugszuk kikapcsolt állapotban(a tápot sosem kapcsolom ki hátul) nem tud még a biosig sem eljutni, van h még a moncsit sem tudja bekapcsolni. Ilyenkor nyomok neki egy resetet és utána már minden rendben.(nincs overclock failed hibaüzi sem semmi, a gép is teljesen stabil ha már el tud indulni).A tápom nem több egy évesnél.A tuning egyenlöre 3200Mhz(8*400). Config a nevemnél. Köszönöm
-
Chalez
őstag
Beléptem a klubba egy P5K Premiummal.
De van egy kis gondom...
Van 2 Sata vinyóm, 1 IDE íróm, és 2 IDE vinyóm, amik egy RAID kártyára csücsülnek rá.
Az alaplapi IDE vezérlőn van az író...Bootoláskor kiírja nekem hogy: No IDE Master H.D.D. Detected! Press F1...bla-bla-bla
Bármit állítgatok, mindig ez van...
Valakinek van valami tippje a megoldásra?
A másik az, hogy ha AHCI módban használom(nám) a SATA vinyókat, akkor a windóz töltés elején kék ablak fogad... Ez is mi lehet?[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Tisztelt Urak (és esetleg Hölgyek) !
Szomorúan és fájó szívvel, de elhagyom a topikot, mivel a P5K Premium mától már nem a gépem része.
A lap előtt le a kalappal, a hülye "sata-bug"-ot leszámítva kiválóan végezte a dolgát, elég szépen ment tuningban, de ugye mindig jön az új generáció.........
A lapot kiszerelés után finoman megpaskoltam, megköszöntem az eddigi szolgálatát, elbúcsúztam tőle, és szépen ment vissza a dobozába.És ezúton szeretném megköszönni a P5K topikos embereknek a sok segítséget, amit tavaly szeptember óta kaptam.
Most átköltözöm a Maximus II Formula topikba, és következhet egy remélhetőleg minden eddiginél eredményesebb tuningos korszak.
[ Szerkesztve ]
-
Brumi˘
addikt
Udv all!
Sima p5k-ba melyik feszeket kell emelni hogy a q6600 stabilabb legyen ha huzom? Ill mik a max feszek amik adhatok 24/7-re? (eddig csak 2 magos procik voltak benne, raadasul egyik se volt egy tuning allat )
-
gs20
tag
válasz Kelvin #10890 üzenetére
Köszi, felraktam az új biost, közben kicsit megszívattam magam, úgyhogy 2x kellett eljátszani, már azt hittem közben, bootolni sem fog, de csakcsak összejött
Az eredmény: ugyanaz az e1200 proci ami p5b-ben a gyári biossal 2.4-et ment, p5b legújabb bios: 2.66, p5k 0603bios: 3ghz, p5k 1006 bios: 3.3ghz!!!!!! (igaz ezt már 1.4v-on, de korábban már akárhogy feszeltem, 3.2-n sem indult be) most 3.3-on megy, orthos-t menettem 1 órát gond nélkül. Úgy tűnik jó leszE=MZ²
-
Chalez
őstag
Tesztelgetem a P5K Premiumot, 500-as FSB már meg van...
-
Chalez
őstag
válasz Daemon09 #10967 üzenetére
Aham, most nyomatom az Orthost, lassan fél órája megy 7x500-on.
Wolfihoz miért a Prime? Ezt még nem hallottam...Jahh, valami atom jó (kopp-kopp) a lap, mert terhelés alatt nem droppol gyak. semmit, elindítom az Orthost 9-es prioba, és ugyanazt a feszt mutatja a CPU-Z mint indítás előtt.
Remélem nem csal a kis...[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Van egy P5K-E lapom. Holnap be szeretném szerelni. Nos az a bajom, hogy ezen a lapon 1 IDE csati van, nekem meg semmi SATA cuccom sincsen. Van 2 IDE-s vinyóm és 1 IDE-s dvd íróm. Vettem RAID kártyát. a maradék IDE-s cucchoz. A RAID kártyára mi előnyös rakni A vinyót vagy a dvd írót Illetve a lapon lévő IDE csati az primary-nak felel meg Tudok majd install/boot-olni onnan az XP-t
-
chungee
addikt
válasz Daemon09 #10980 üzenetére
És arra az IDE csatira tett vinyóm próbléma mentesen fogom tudni felrakni majd az XP-t Mert 1x haver olyan lappal volt dolga, hogy floppy-ra kellett menteni vmi szarságot, hogy felismerje az IDE-s csatit és utána tudta csak felrakni az XP-t az IDE csatira. Szal körülményes volt magyarul.
-
chungee
addikt
OK! THX all!
-
chungee
addikt
Öööööh... még vmi jutott eszembe. Az alaplapi IDE az ugye primary master lesz. De a kábellen van még 1 hely, az lehet használni mint secondary master És akkor úgy képzelném el, hogy PM-1-es vinyó; SM-optikai; RAID-2-es vinyó. Így helyes
-
Chalez
őstag
Na 3 órához közeledik az Orthos, sztem elég lesz. 3500Mhz-en stabil a Premiumban az E6750, a 800-as Ballistix 1:1-ben 1000Mhz-en megy...
Szóval összeállt egy jó kis tuningos konfig... -
chungee
addikt
Értem, köszi még1x all.
-
Chalez
őstag
Nem, 3 óra 20-nál leálltam a teszttel...
Viszont van egy érdekes gondom.
Az esti off után már második eset, hogy reggel nem kapcsolódik be a gép. Hiába kapcsolom be, az elején fekete képernyő, és nem megy tovább. Áramtalanítás szükséges, majd újboli próba és rendesen indul a gép...
Ez mi az isten lehet...? Legújabb bios van fent. -
zso73
veterán
válasz Chalez #10992 üzenetére
Nekem is ezt csinálja. Több emberke panaszkodott már ilyen problémára Asus lapoknál.
Bár, ahogy nézem a tápunk azonos..............Nekem egyszer javasolták a másik tápos próbát.............Majd hétvégén."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Chalez
őstag
válasz Mozso26 #10997 üzenetére
Hát érdekes lenne, most építettem be a lapot a gépembe, vadi zsír új.
Sztem ideiglenes megoldásnak (vagy örökösre) azt fogom csinálni, hogy amikor kikapcsolom a gépet, megnyomok még 1 kapcsolót...az áramtalanítót.
Bekapcsoláskor meg 2 gombot nyomok meg és kész. Nem nagy időveszteség...
Próbáld meg sztem te is, lehet hogy beválik. Végülis használat nélkül minek legyen áram alatt a gép nem? -
Chalez
őstag
válasz Mozso26 #10999 üzenetére
Nem duplán...én csak az áramtalanításról beszélek. Ha befejezted a gépezést, áramtalanítod a tápot. Majd ha be akarod kapcsolni, akkor áram alá helyezed a rendszert és bekapcsolod a gépet. Semmi baja nem lesz, más is csinálja ezt pl amikor éjszakára áramtalanítja a gépet. Nem kell dupla indítást csinálni, sztem az áramtalanítás a lényeg...
Próba.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest