Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sadams
tag
válasz Davzone #10853 üzenetére
Értem. Mindenképpen hagyom 1.4V-on, mert érezhetően jobb, nálam is voltak fura dolgok. Első PCI Expresses configom, sok dolog ismeretlen. AGP-s P4P800-hoz képest rengeteg új dolog van, amiről a feléről nem tudom, hogy micsoda. Mondjuk ez a NB voltage gondolom az északi híd feszültségét emeli, értelemszerűen.
Thx.
-
matyee123
tag
Sziasztok!
Visszavittem az aqua-ba az asus p5kc alaplapomat mert meghibásodott és azt szeretném kérdezni,hogy milyen nem sokkal drágább alaplapra cseréljem le ami ott kapható(nem akarok sokat ráfizetni)?
És még egy kérdés,hogy mivel a p5kc-ba p35-ös chipset van és ha olyan alaplapot vennék amiben már x38-as van az számít-e valamit a játékokban! -
Süni 1985 F
senior tag
Szeretném megkérdezni,hogy a configomban szereplő procit meddig tudom húzni?És mi az ami még ideális lenne?mennyi feszkóval?
Most ha minden igaz 400-on van és 3.2Ghz működik![ Szerkesztve ]
TDI POWER
-
Rusher
őstag
válasz Süni 1985 F #10858 üzenetére
Ha jó példány a cpu-d akkor alapfeszen mehet akár 3.6Ghz-t is...próbáld ki beállítasz kb. olyan 1.36v-ot és emeld az fsb....sztem tartósan 1.4v-al lehet azt járatni
-
reset
senior tag
Sziasztok!
Elnézést kérek a kissé off-ért, de a nagy RAM-os topicban nem kaptam választ a kérdésemre, és mivel a deszkám egy Asus P5K-WS...hát bátorkodom itt is megkérdezni a következőket.
CSXO-CEC-1066 2x2 GB RAM megy dualban, 800 MHz-en a gépemben.
A proci [C2D E-6750] 8x400-zal (3.2 GHz-en) pörög / FSB = 1600 - minden alapfeszen.
Több kakaót nem akarok adni a CPU-nak, de a RAM-ot hajthatnám még
900-on vagy magasabb frekin, akkor viszont elveszíteném a DC üzemmódot.
Főleg játékra, RAM-igényes játékokra használom a gépet (BF2, BF 2142...)
Hagyjam 800 MHz-en, DC-n vagy toljak a RAM-ok alá némi plusz frekvenciát?
Az említett játékokban érezhető lenne vmi pozitív változás?
Köszi! -
Olekgsxr
tag
Hello!
Szeretnék egy kis felvilágosítást kérni.
Végig olvastam majdnem az egész topikot, de nem találtam konkrét választ.
Kérdésem, hogy ha összerakom a gépet akkor elindul-e? Értem ez alatt, hogy a lap ugyan támogatja a 45nm-es procit, de lehetséges, hogy bios frissítést kell alkalmaznom.(Ha frissiteni kell akkor melyik a legjobb bios?) Vagy el indul a gyári biosszal is? Nem tudom melyik bios van a lapon, mert még nincsen összerakva.
(08-03-06-án lett vásárolva)Tuningolni egyelőre nem akarom a gépet!
Gépem: deszka: ASUS P5K PREMIUM/WIFI (full vízzel hűtve), Ram: 2GB, Crucial Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-8500, Proci: Intel core 2 duo E 8200 (Q746A513)(vízzel hűtve), Vga: MSI NX-8800GTS 512-OC (vízzel hűtve), Vinyók: Samsung 80Gb sata, Samsung 160Gb sata, WD 320Gb sata, Táp: Hiper Typer 480W, Optikai meghajtó: 2 db dvd rw
Köszönöm előre is a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
A P5KC-ban hol tudom visszaosztani a RAM : FSB arányt? Mert húznám a procit, de vele együtt nő a RAM sebessége is, és ez visszafog, mert a RAM-om nem nagyon akar menni 900 MHz-et sem. (Pedig kéne neki, hiszen tuning RAM. Mit kéne beállítanom? Nagyobb feszt adtam neki, de a késleltetéseket mire vegyem vissza? Az alap 4-4-4-12 @ 2.1V )
[ Szerkesztve ]
-
Palafi
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy P5K Premium lapot. Beraktam, inditom, és csak a ventik pörögnek, de a gép nem indul. Mi lehet a probléma? Már mindent lehúztam, csak a videokártya van rajta. Felül csak az egyik 4 pin-s csatit tudtam csatlakoztatni, mert nincs több a tápomon.
Üdv,
PalafiA dzsungelben minden ehető. Te is.
-
raskolnikoff
őstag
válasz Palafi #10871 üzenetére
Jól be van rakva a proci? Sztem érdemes meglesni, tudom fárasztó művelet...előfordult már hogy nem érintkezett és csak áram volt a gépben egyébként még csippanás sem volt meg bios meg semmi.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Palafi
aktív tag
válasz raskolnikoff #10873 üzenetére
Minden jól be volt rakva, és mégse indult. Közel két órás szórakozás után a leírását jobban átnézve azt szűrtem le, ha nincs felül 8 pines csati, csak 4, akkor oldalt is ki kell húzni a négyest a hosszú mellől.
Nem tudom miért, de ez bejött. Kihúzás után azonnal indult a gép, és minden rendben volt. Azóta természetesen visszadugtam mindent egyesével, és teljesen jól működik.Csákk: nekem teljesen normál módon indul most. Semmi felpörgés, leállás.
Köszönöm Mindenkinek a segítő szándékot!
Üdv,
PalafiU.I.: Még biztos lesz pár kérdésem az ismerkedés közben.
A dzsungelben minden ehető. Te is.
-
ImI87
őstag
Csak egy lényegtelen apróság, de beírom, hátha érdekel valakit.
A Premium-ban, a biosban bármilyen beállításnál - értelem szerűen ugye - ha "+" gombot nyomjuk, akkor nő a beállítandó érték, ha megy a "-" gombot nyomjuk, akkor csökken. Ez minden helyen így működik, kivéve a CPU fesznél. Ennél pont fordítva van, "+" -szal csökken és "-" -szal nő. És nem csak egy bios verziónál, hanem az összesnél. Ez másoknál is így van, vagy csak az én lapom ilyen? Illetve tudja valaki, hogy ennek miértelme lehet? -
zso73
veterán
válasz tibz03 #10869 üzenetére
És most milyen beállításokkal megy a lap?
Tedd fel az asus Ai-t, és azzal be tudod állítani a dolgokat.
Le tudod fixálni 800-ra a ramot, és 100-ra a PCIE-t.
De a bioszban is ott van ez a lehetőség. Így kéziben is tudod fixálni a dolgookat."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
gs20
tag
Sziasztok!
Sima P5K-ban van egy E1200, 375*8-on, 3GHz-n kergetem 1.375V-on. Ramok 750-en mennek, 1.8V-on. A többi fesz auto-n van. Ceruzás vmodot megcsináltam rajta.
Namármost olyat csinál a cucc, hogy beállítom a cuccokat a fent leírtak szerint, aztán akárhányszor ki-be kapcsolhatom, bootol rendesen. De ha este kikapcsolom, reggel már nem bootol (bekapcsol de nem sípol, nem csinál semmit), áramtalanítás után alapra állított dolgokkal bootol, és közli h overclocking failed. F1-el bemegyek setupba, aztán csak saveandexit-el kilépek, és aznap megy rendesen. Másnap már megint nem.
Próbáltam, ugyanezt csinálja ha 1.6Ghz-ról csak 1.7-re húzom fel, akkor is. Mi lehet a kehéje?Amúgy sima P5K-ra melyik BIOSt érdemes feltenni?
Kösziii
E=MZ²
-
Mozso26
senior tag
Nekem pont ugyanez a problémám.Configom a nevemen. Most 3200-ra huztam,de elötte 333*8-on volt és ott stabil volt.Ha már feláll a gép stabil mint egy diofa.(de ha nem akkor vagy boot közben vagy még bios elött meghal.)És mi az hogy Asymmetric a romoknál?
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
Mindent BIOS-ban állítok, de sehol sem találok olyan menüpontot, ahol visszaoszthatnám az FSB : DRAM arányt. Van ilyen egyáltalán?
Most 9 x 430-on (3870 MHz) megy (1,35 V, ha jól emlékszem), a 4 GHz-et nem tudom elérni sehogy se, szerintem a RAM miatt (a RAM most 860 MHz-en megy). Ha csak a RAM-ot húzom, és a procihoz nem nyúlok, akkor a RAM-ot fel tudom húzni 950 körülig még stabilan, de ha a procit is húzom, akkor - úgy vettem észre - hogy 900 fölött nem megy a RAM. Tehát együtt a kettő nem nagyon akar menni.
A többi beállítás mind a legkisebb V-on van, a RAM időzítései pedig 5-5-5-18-on.
-
Csákk
senior tag
Egy kérdés,
most gyárilag 0904 es bios van a p5k pro lapomon
megéri 1002 re cserélni?
^^
-
Csákk
senior tag
Nembírtam magammal és felraktam, most 3,2 GHz en nyúzom a procit 1600MHz fsb mellett...egyenlőre jó
^^
-
tibigym
tag
Sziasztok február óta van P5K lapom E6750-es procival
Idáig nem izgatott de gondoltam megnézem meddig lehet húzni a procit.
Beléptem a bios-ba de mintha kínában járnék (ez előtt egy s478-as asrock lapom volt)
Valaki le tudná írni a lépéseket??? Úgy érzem valami nem stimmel a fesz-el és a szorzóval ?
És ha számí egy két adat:
BIOS tulajdonságai:
Gyártó American Megatrends Inc.
Verzió 0704
Kiadás dátuma 10/30/2007
Méret 1024 KB
CPU tulajdonságai:
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E6750
CPU alias Conroe
CPU stepping G0
Engineering Sample Nem
CPUID CPU név Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz
CPUID revíziószám 000006FBh
Magfeszültség 1.350 VCPU sebesség:
CPU órajel 2003.7 MHz (eredeti: 2667 MHz)
CPU szorzó 6x
CPU FSB 334.0 MHz (eredeti: 333 MHz)
Memóriabusz 400.7 MHz
DRAMSB arány 12:10CPU gyorsítótár:
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
L2 gyorsítótár 4 MB (On-Die, ASC, Full-Speed)Samsung Galaxy S3
-
Kelvin
őstag
A legújabb biost tedd fel nyugodtan a sima p5k-ra, nekem is az van rajta.Ha teljesen áramtalanítod a gépet kétszer indul mindig. Ha a bios-frissítés nem használ akkor nem bírja a procid, vegyél vissza picit belőle.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Palafi
aktív tag
Örülök neki, hogy jó lett.
Lehet, hogy nekem azért nem szórakozott soha, mert kb. 5 percig volt rajta a gyári bios.
Viszont próbálkoztam a Sata -AHCi beállítással, de hibával leáll. A topic elején olvastam róla, hogy van egy patch, de a link nem működik. Esetleg valaki?
A dzsungelben minden ehető. Te is.
-
Palafi
aktív tag
-
zso73
veterán
válasz tibz03 #10883 üzenetére
Sajnos sok segítséget én sem tudok adni, mert nekem csak két értéken volt beállítva a rendszer CPU szempontjából. (FSB 333, és 400 MHz= 2,6, és 3,2 GHz )
Ha a ram, és a PCI E fixálva van, akkor miért nem tudod emelni az FSB-t? Szorzót tudsz állítani? 10-es szorzó,400MHz-s FSB melett a 800-as ram tuti lenne."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám (premium lap), hogy ha a ramoknak 2V-ot akarok adni, akkor egyszerüen nem indul el a gép, csak az automata recover után, és akkor mindent ugye visszaállít alapra.
Kingmax 1066-os (mars asszem) ramom van. Adataimnál amúgy minden olvasható.
Miért lehet ez? Esetleg az nb-nek is kell adni plussz feszt?"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
zso73
veterán
válasz rzerge #10894 üzenetére
A Kingmax mars nem igazán 1066-os. Csak mivel jól megy gyárilag átcimkézik 1066-ra.
Egyébként 2,1-2,2V-on megy 1066-ot a ram./ P5K lapokban./ Viszont a fesztől meg k melegszik a ram.
Kéziben állítsd be a frekit, és a feszeket! De szerintem úgy sem lesz az igazi............
Azért próbáld!!"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Locsi
senior tag
Sziasztok.
Kérdésem a következő.Meg tud-e sülni egy sima voltmoddolt p5k attól, hogy leáll a vízhűtőben a szivattyú a proci meg szépen felkúszik 80-85 fokra. Én leállítottam, de többet az atyaúristennek se akart elindulni, a lapon világít a zöld led, de semmi. No meg persze a másik kérdés, hogy meg úszta vajon a proci(Q6600).
Üdv, Locsi.
-
Gadget-ke
csendes tag
Asus P5K Pro alaplapnál hogyan lehet beállítani (vagy lehet-e), hogy az AI Gear-ban ha beállítom az Auto Mode-t újraindítás után is így induljon, ne a High Performanca Mode-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest