- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Podi87
csendes tag
válasz
tothbe #37947 üzenetére
Kis hely, keves ido miatt kellene a kicsi gep, hogy barhol, barmin hasznalni tudja ha epp kell, de a 13"-n szvsz mar nem latni sokat. A felhasznalas alapvetoen hobbi celu multimedia mint PS, illustrator, corel, premier pro, webbongeszes, youtube es munka is office, web, stb, semmi influencerkedes, de azert video/kep szerkeszteskor vagy illustrator/corelDraw hasznalatkor ne haljon meg a gep.
Nyilvan ezekre vannak nagy teljesitmenyu grafikus/designer gepek, de mi nem ebbol szeretnenk megelni, es keret sincs ra, szoval maradnank a 300-400K kategoriaban, Azert emlitettem a lenti gepeket, mert ezeket tartjuk a legalkalmasabbnak erre, foleg a vivobook pro-t csak kar hogy abbol nincs 14"-os. Meg is neztuk oket, tetszenek, strapabiro alu fedlap illetve haz, nagyon tetszetos premium erzet. Szoval ha a PRO 15-re nincsen 14-es alternativa akkor azon megy a vacilalas hogy a mobilitas/komfort oltaran bealdozzuk-e a teljesitmenyt es kisebb zenbookot vegyuk, vagy a teljesitmenyt valasztjuk es a nagyobb gepet vesszuk, viszont azt hosszabb tavon ide-ode hurcibalni, fiokba szekrenybe gyerkekek elol ki-be pakolgatni, utazni egy kicsit macerasabb. -
cs.zs.
veterán
válasz
tothbe #37812 üzenetére
Az nem "+1" db m2.
1 db m2 van benne bal oldalt, és 1db 2,5" slot jobb oldalt az akku mellett.
Ha lenne benne második m2 slot, akkor a CR2032 elem mellett/fölött/helyett lenne, de ebben nincs.
Jelen esetben 2,5" SSD-t kell venni.
Ez így néz ki egy Youtube videóban:
És így nézett ki a sajátunk, amiben 2 db m2 slot volt + 1 db 2,5" slot
TUF F15 FX506Li, i5-10300H+GTX1650
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
tothbe #37793 üzenetére
A videót sehol nem találom pedig átnéztem mindent. Be tudod esetleg linkelni? Ez a csere nekem is kínai, de meg akarom tanulni ha esetleg kell akkor tudjam. Igaz én mindig külső billentyűzetet használok pont emiatt. Szerk: YT a barátom , találtam párat, de a weboldalukon, ahol ők mutatnák meg hogyan kell, egy darab videót nem találni.
Én legalábbis sehol.Nagyon kényelmesek, nagyon jó érzés ezeket a billentyűket használni, de egy macera cserélni, legalábbis nekem. Aztán lehet, hogy megnézem a videót és kiderül mégse.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
tothbe #34305 üzenetére
Akkor csak nem marhaság amit a My Asus szoftver felajánlott, hogy tartós hálózati működés esetén kapcsoljam be a maximum 60%-ig töltést. Ezzel kímélni tudom az akkumulátort.
Pedig a modern kor embere azt mondja már nem kell a kezdeti 3x16 óra sem, és ezeknek az új akksiknak már mindegy mert "okosak". Ezek szerint mégse.
-
azbest
félisten
válasz
tothbe #34305 üzenetére
"De akár már 80-90% körül is érdemes lehet lehúzni a töltőről. És aztán ha meg merül, akkor akár már 40%-nál rá lehet ismét rakni"
ez csinálod és egy év alatt tökrevágod az akkut teljesen. Volt olyan ismerősöm, aki szintén ilyenben hitt, mert 92-ben valami ősi laptopnál, ami kadmium akkut használt, még úgy kellett. Ha folyamatosan töltöd és meríted szándékosan, hogy "ne legyen töltőn", akkor azzal rengeteg felesleges ciklust teszel bele. Ha asztalon használod, akkor bedugod és nem foglalkozol vele. Ha hozod viszed, az más, még mindigig jobb, mintha szándékosan teszel plusz ciklusokat bele.
#34307Pyttawrx
jaja. A vivobookom doksijában kifejezetten írják, hogy 20v 3.5A vagy 4.5A képes pd töltővel töltsem. De még így is szól a win a 65w-os miatt. A 90est szereti. Nem tudom milyen a töltő elektronika, de kisebb voltos (15v 3.0A vagy pláne a 9v 3.0A már biztosan kisebb, mint a töltőfeszültség... )#34309tomp
igen. lehet ilyen, bár lehet nem mindegyik gépnél. Más kérdés, hogy nekem úgy tűnt, kikapcsolt gépet bedugva lehet feltölti teljesen, lehet csak win alatt hat. -
válasz
tothbe #34305 üzenetére
Szia.
Dehogy!
Itt a 25w meg a 65W-os töltő a baj. ez semmi neki. Pont most tesztelem a gépem egy zenbook, és pl ma is 9%-ig merült az akksi, hibátlanul veszi a töltést bárhol, ha megvan a mefelelő töltő!
Nem kell ezt huzogatni, én pl rajta hagyom mindig amikor lehet az összes laptopomnál. ennél is így fogom, max 2 hetente 1x lemerítem 10%-ra. Nem kell így figyelni ezekre, nem megy hamarabb tönkre tőle stb.
Régen kellett már nem, ezt több topikban is kitárgyaltzuk. -
nfsu17
veterán
Újre
Sajna nincs 3 hely.
Azt hittem megoldható.
Mindegy, beletörődtem.----
ML
Igen, tényleg lassabb a vinyó. De kiszámoltam, hogy vidtömörítés alatt csak 80%-ig megy fel a CPU, ha 2 magon tömörítek. Ez kevés, de még így is pont olyan gyors, mint az asztali. Csak ott tömörítés mellett nem lehet semmit csinálni.
Itt meg a maradék 20%-on tudok filmet nézni, netezni, stb.---
Most HIGH perf.-on megy a gép akkuról és everest alatt figyeltem, hogy alapból 800mhz-re veszi vissza magát. Ha meg elkezdek mkv-t nézni, felugrik a szorzó és vele együtt a cpu is 1600-ra (maxra). Aztán néha vissza 1300-ra, 700, stb.
Ez jó így magának? Ez az összevisszaság?
CPU amúgy így is 40 fok körüli, vinyó meg 30, vidkariról nincs infóm, nem írja semmi. -
Kovács84
aktív tag
Én ezzel úgy szoktam lenni, hogy minden egyes területre más cuccokat preferálok. Például telóból csak Nokiát veszek, most 6230i van már egy pár éve, amíg szét nem megy tuti nem fogok mást venni. 13,3-as Aust sem vennék mert ennek is fényes a kijelzője pedig éppen a cipelésre tervezték a titániummal meg a kis méretével. Porsche bicilit soha, ellenben egy Gepida Sirmiumot elfogadnék, kocsiból pedig egy régi vagy új M3-as BMW-t esetleg egy XD Volvót
-
yorka
tag
-
Octi
aktív tag
Már pedig Vistában az ott van:
-
Kovács84
aktív tag
Majd megnézem, hogy a 15,4-ben, mennyire lötyög, nem tudom, hogy a 13,3-ba bele lehet préselni, hiszen ezek a tatyók nyúlnak, eleinte úgy tűnt, hogy az 15,4-es F4TC-m sem fér bele, mivel 9 cellás van benne és kilóg. Kicsit nyújtottam a táskán és utána már simán belefért, már fel is vette az alakját és simán bele tudom bújtatni.
-
Kovács84
aktív tag
Elég ütős gépnek tűnik, felszereltségét, anyaghasználatát és designját figyelembe véve. Amitől viszont tartok, hogy a fedlap nem ellenálló a karcoknak, de az majd kiderül, a billentyűzet körüli rész viszont ha jól tudom szálcsiszolt aluminium, ami tuti, hogy nagyon szép. Gyakorlatilag mindent belepakoltak, amit egy mai notiba bele lehet rakni, még a hűtését sem ismerem, de ennél a kategóriánál az Asus már nem szokot cicózni, sztem nem fog melegedni. Ha lenne annyi pénzem akkor csak a kijelző miatt nem venném meg, mert nem igazán rajongok a colorshine (csilivili) kijelzőkért (sokat gépelek doksikat és egy 3-4 óra után idegesítő tud lenni). A notebook review-n már van róla egy cikk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged