Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2951) tibike8 válasza BadGe (#2950) üzenetére


tibike8
őstag

Itt is minden alapon van. Bár a sideport memóriával kapcsolatban nem tudok mit mondani. Majd ránézek. Egyelőre délután elviszi az aki a hardwereket beszerezte és átnézi, hogy mit kellene esetleg cserélni mert garis minden.
Amúgy van, hogy órákig nincs baja, de a ma reggeli dolog már kiborított.

(#2952) BadGe válasza tibike8 (#2951) üzenetére


BadGe
aktív tag

basszus, a zizegős képpel is találkoztam: annak az volt az előzménye hogy telepítettem a gyári AMD chipset / vga drivert. (890GX) szerintem inkább a chipset-el lehetett gond. kellett is egy system restore, azótan nem bántottam, illetve hagyom hogy a vista frissítgesse magát. De ha már szakembernél van akkor úgyis megoldódik :)
ge.

(#2953) tibike8 válasza BadGe (#2952) üzenetére


tibike8
őstag

Hát, nem tudom, hogy mi lesz, de ha a kapott driverek okozzák, az azért gáz.

(#2954) BadGe


BadGe
aktív tag

Szaisztok, kb fél órája Prime95-el tesztelem a rendszert és az alaplap (pontosabban az egyik érzékelő) 32 fokról felkúszott 56-re. (a másik 32 maradt..) kb meddig érezhetem magam biztonságban?

3300Mhz, 1.4V VCore (CoreTemp szerint) a proc hőfok oké: 45 (offset nélkül)

ge.

(#2955) Thrawn válasza BadGe (#2954) üzenetére


Thrawn
félisten

Valószínűleg a chipset hőfoka lesz az az 56 fok, ami bőven jó még. Egy Ever... akarom mondani AIDA64 segíthet betájolni jól tippeltem-e.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2956) gyiku válasza Thrawn (#2955) üzenetére


gyiku
nagyúr

Fiery maradt?

hüllő

(#2957) Thrawn válasza gyiku (#2956) üzenetére


Thrawn
félisten

Persze :)

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2958) #41133696 válasza gepetto86 (#2939) üzenetére


#41133696
törölt tag

Akartam is kérdezni, hogy ugye azért van , hogy mind a négy mag ugyanazon hőmérsékletet mutatja, mert egy hőmérő szenzor van ?

(#2959) trickyy


trickyy
senior tag

Sziasztok!

M4A785TD-V EVO erről a lapról vélemény? Haszáltan venném.955BE,4gb kingmax ram és talán gtx460 megy bele.

[ Szerkesztve ]

(#2960) gyiku válasza trickyy (#2959) üzenetére


gyiku
nagyúr

jo valasztas.

hüllő

(#2961) trickyy


trickyy
senior tag

Köszönöm!:R

(#2962) bobojszan


bobojszan
tag

Sziasztok.
Eléggé "böszme" vagyok a tunning kérdésekben, úgyhogy segítsen valaki legyen szíves, hogy érdemes-e hozzányúlnom a géphez, vagy ahogy a Doki fogalmazna, "ne babráljam, mert esetleg túlterhelhetem a rendszert..."
Adott ez a rendszer:
Alaplap: ASUS M4A785TD-M EVO
Processzor Socket AM3 AMD Athlon II X4 630 BOX
Memoria DDRIII 2x2GB 1600mhz Kingmax hütübordás
TÁP.Chieftec 450W tápegység APFC (CTG-450-80P)
Proci Hűtő.CoolerMaster Hyper TX3
VGA:Gigabyte 5670 1GB DDR5 (GV-R567OC-1GI)
A RAMok 1333on mennek, megnéztem az Lavasys Everest Ultimate-ben.
Érdemes felhúzni 1600MHz-re?
Számít az valamit?
HD filmeket nézek rajta, de azért néha játszanék is ezzel-azzal.
Kibírja a gép?
Néztem a BIOSban, hogy konkrétan 1600MHz-es választási lehetőség nincs is.
Köszi a segítséget.

God of War Rank : Chaos

(#2963) _csocso_ válasza bobojszan (#2962) üzenetére


_csocso_
senior tag

Szia! Jó kérdés, hogy érdemes-e tuningolnod a rendszered. Amire használod arra pont elég, szv sok éretelme nem lenne szerintem, mivel a videókártyádhoz ez a proci még talán sok is. De ha csak kipróbálnád, hogy hogyan kell, és kicsit mélyebben szeretnél informálódni róla, akkor itt egy logoutos cikk, ( többször is linkelve volt már ), ami mindent kiveséz erről a dologról.

https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna

(#2964) bobojszan válasza _csocso_ (#2963) üzenetére


bobojszan
tag

Zsír...köszi.
A videókari majd le lesz cserélve majd valamelyik 6000res szériásra ha bejönnek.
Üdv.

God of War Rank : Chaos

(#2965) tibike8 válasza tibike8 (#2953) üzenetére


tibike8
őstag

Olyan nagy forgalom nincs itt, de azért leírom az idáigi tapasztalatot.
Szóval a fentebbi problémával visszaadtam a srácnak aki által a gari is lenne és nála persze nem jelentkezett a fagyás. Aztán mikor hazahoztam, itt se volt gond pár napig. Néha kifagyott a kép, de olyan durva dolgok nem voltak mint először. Aztán csak jelentkezett 4 nappal később, de a továbbra sem olyan intenzitással.
Közben frissítettem BIOS-t, alaplapi driver-t meg amit lehetett. Szereztem egy UPS-t is, de a fagyások továbbra is jöttek.Aztán az egyik alkalommal egy itteni ötlet alapján kikapcsoltam a sideport memoriát miután rátaláltam a BIOS-ban és utána megint nem jelentkeztek a fagyások. Aztán kikapcsoltam az UMA-t is amit igazából nem tudom, hogy mi, de azután gyakorlatilag nem volt videójelem. Gondolom , hogy ezzel letiltottam az alaplap videókariját. Aztán a BIOS visszaállt alapra miután érzékelte, hogy gond van. És ekor jött az érdekesség. Visszaálligattam a BIOSban amit korábban beállítottam (semmi tuning, csak alapdolgok). És mikor bebootolt a rendszer, kiírta, hogy telepszik az új hardver, majd kész és minden oké. Na mondom, mit érezhetett új hw-ként és a procomból 4 magos lett - Phenom II X4 B50. Na most valaki elárulhatná, hogy mitől. 550-es nem BE procom van és nem tuningoltam semmit. Nem tudom, hogy ezzel a felállással mi lesz a fagyásokkal, de mindenesetre értetlenül állok most itt....

(#2966) Attyo


Attyo
tag

Sziasztok!

Van egy M4A-785TD-M-EVO lapom.
Van mellette egy 500-as Seagate vinyóm. Raid 0-t szeretnék.
Csak ugyanilyen vinyóval tudom megoldani, vagy esetleg más gyártmányú, de ugyanekkora méretűvel is? (egy sztech boltban azt mondták, hogy sok esetben működik két különböző lemezzel is, amennyiben szoftveres raid-ről van szó)

(#2967) Balancee válasza tibike8 (#2965) üzenetére


Balancee
aktív tag

Hali. A fagyásaid okát nem igazán értem. Lehet táp is, igaz az inkább akkor tolja be a fagyást ha elkezdesz 3d alkamazást futatni. Néhány alaplap megigényli , hogy a ramok beállitását manuálisra rakd és a gyári adatokra állitsd. (pl: Kingstone hyper :1600mhz az idözitései meg 9-9-9-27).
A procidból, meg azért csinált 4 magost, mert vannak alaplapok amikben a BIOS alap beállitása első inditásnál automatikus a mag unlock. És ha nem hibás egy magos se akkor alapból beállitja. Ennek csak örülj hisz 550 két magos és igy lett egy 4 magosod egy 2 magos áráért. Prime95-öt azért érdemes lenne futatnod nem e hibáznak a magok.

Attyo Én úgy tudom Raid építésénél ugyan olyan vinyo kell.

[ Szerkesztve ]

Xbox One (Nick: K4R3Hun)

(#2968) Thrawn válasza Attyo (#2966) üzenetére


Thrawn
félisten

Megoldható egy "tökmindegymilyen" másik vinyóval is, de könnyen előfordulhat, hogy nem szeretnék egymást. Ha nem akarsz rejtélyes hibákkal küszködni (széteső RAID-tömb, stb.) akkor nézz egy ugyanilyen Seagate vinyót.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2969) Attyo válasza Thrawn (#2968) üzenetére


Attyo
tag

Köszönöm az infot.
Hát, az ugyanolyan Seagate vinyó sem nyert:

[link]
"A merevlemezek csatáját megnyerő Seagate Barracuda 7200.12 ezúttal leszerepelt, ahogy azt már kifejtettük, szerintünk a Seagate valamilyen módon visszafogja a merevlemez teljesítményét RAID-módban, hogy ne szippantsa el a Barracuda ES piacát, na de ennyit az összeesküvés-elméletekről..."

Pont ilyenem van :-(

Valószínűleg beruházok 2db WD Black-be inkább...

(#2970) tibike8 válasza Balancee (#2967) üzenetére


tibike8
őstag

A fagyások még így is megvannak, de majd szakaszolom és határolom. A 4 mag meg érdekes, de valószínű, hogy nyomtam bootolásnál egy 4-est mert arra aktiválódnak a magok, csak idáig nem vettem észre. Bár azt nem értem, hogy miért nem látom Everestben, hogy az 1. mag terhelődik. A többi az rb és a Prime 95 1 napig futott rajta gond nélkül. Ha kikapcsolom mindegyik magot az 1. kivéve, akkor sem látom viszont, hogy terhelődne - legalábbis az Everest szerint. Ez így normális?
A RAM-okkal meg majd kísérletezek még.

(#2971) Thrawn válasza Attyo (#2969) üzenetére


Thrawn
félisten

A táblázatokat nézve nem produkál annyira rossz eredményeket.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2972) Attyo válasza Thrawn (#2971) üzenetére


Attyo
tag

Megvan a 2db WD Black.
Hasít is rendesen Win7 alatt.
Az a gondom, hogy XP kellene (több program és a mérőállomásom sem szereti a Win7-et)
De sehogy sem bírtam rátenni az XP-t a raid tömbre.
nlite-tal integráltam a raid drivert a telepítőbe, de kék halállal elszáll a telepítő (ahcix64.sys sérült/hiányzik) Eddig 2 délutánt meg vagy 10cd-t csesztem el a telepítgetéssel.
Kifogytam az ötletekből...

(#2973) Thrawn válasza Attyo (#2972) üzenetére


Thrawn
félisten

Azt a drivert próbáld ami a laphoz kapott CD-n van. Esetleg vadássz elő egy floppy lemezt és próbáld arról beadagolni azt a drivert. (Opcionális megoldásként még a Win 7-hez letölthető XP módot ajánlom kipróbálásra a problémás programokhoz és a mérőállomáshoz).

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2974) SlayR


SlayR
senior tag

Sziasztok!
Következő lenne adott egy ASUS M4A88TD-V EVO Usb3 lap júliusba lett kész a gép adott hozzá egy AMD Phenom-II 555 X2 AM3. Nemlettek még kipróbálva a pluszok a lapon annyit tudok hűtést volna még érdemes cserélnem a gyáriról a procin...ki milyet ajánlana? sajna aki segített volna ebbe már nemtud...várok ötleteket köszi előre is! :)

(#2975) Balancee válasza SlayR (#2974) üzenetére


Balancee
aktív tag

Hali. Proci hűtűs topic: Milyen cpu hűtő Én személy szerint Coolermaster hyper 212 plusz ajánlanám (7700huf)(ár értékben elég jó) Sajnos én már nem tudtam ilyet venni a megszokott pc boltomban igy vettem egy Thermaltake Contac 29 Ennek csak az a hátránya, hogy alsótápos ház a jo hozzá külömben csak ugy tudod beállitani, hogy a tápba fuja a levegöt. AM3 alaplapon)

[ Szerkesztve ]

Xbox One (Nick: K4R3Hun)

(#2976) BemAnyó


BemAnyó
senior tag

Sziasztok, most tervezem hogy beszerzek egy Asus M4N98td evo -t, van ezzel valakinek tapasztalata, vagy ismertek tesztet róla ? (én nem találtam, csak leírást)

[ Szerkesztve ]

(#2977) Thrawn válasza BemAnyó (#2976) üzenetére


Thrawn
félisten

Miért pont NVIDIA chipset? :)

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2978) BemAnyó válasza Thrawn (#2977) üzenetére


BemAnyó
senior tag

SLI szeretnék, 2*460gtx ;)

(#2979) Thrawn válasza BemAnyó (#2978) üzenetére


Thrawn
félisten

Nagyhirtelen ennyit találtam róla: TPU
Amúgy meg: Link

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2980) BemAnyó válasza Thrawn (#2979) üzenetére


BemAnyó
senior tag

ejha, ezt 890gx el meg lehet csinálni? mert közben olvasgattam itt egy picit, és van egy pár gond az nv vel, : nagy voltage drop, 2pcie mellé nem fér be semmi se, és az alaplapi hang ja recseg ropog zizeg, nem biztos hogy jó vétel, :U

[ Szerkesztve ]

(#2981) Thrawn válasza BemAnyó (#2980) üzenetére


Thrawn
félisten

Tudtommal igen, meg lehet csinálni.
A laphoz június végén adtak ki utoljára BIOS-t, ami szerintem nem túl biztató.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2982) BemAnyó


BemAnyó
senior tag

kérdés, van most ezek közül van olyan amd vagy nv lap amibe a jövőre megjelenő új amd procik közül is lesz ami beleugrik ?

(#2983) BemAnyó válasza BemAnyó (#2982) üzenetére


BemAnyó
senior tag

megtaláltam a választ, am3+ kell majd vegyek, azt meg már kivárom, elvileg 2011 első negyed év a megjelenés, így legyen :K

(#2984) RZS


RZS
tag

sziasztok!

van 1 ilyenem: M4A785TD-M EVO

van 2x2 GB corsair xms DDR3as ramom.
ha a 2db kék vagy a 2db fekete foglalatban vannak, nem indul el a PC, csak a ventik porognek. ha 1 kék es 1 fekete akkor siman megy.
ez a jelenseg a mai reggeli bekapcsolasnal jelentkezett, nem jott be az XP. tegnap termeszetesen minden jol mukodott, a kék foglalatban voltak a ramok.
ha kiveszek 1et, barmelyiket, azt barhova rakhatom, elindul....
sz@rakodik az alaplap dualban?

koszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#2985) reset válasza RZS (#2984) üzenetére


reset
senior tag

Sztem menniük kell azoknak. Ha semmi nem segít, próbálkozz egy CMOS clear-ral, közben a 2 RAM a dual slotokban legyen!

(#2986) RZS válasza reset (#2985) üzenetére


RZS
tag

koszi, este kiprobalom. :K
jol tudom, hogy dualban akkor van, ha csak a kékekben vagy csak a feketékben vannak? :F

(#2987) szepsy


szepsy
senior tag

Hali.
Segítséget szeretnék kérni a bootolásban hogy minél előbb bejöjjön a win
Gomb nyomás után 14 másodperc múlva jön be az asus logó, ezen nem lehet segíteni?
Hogy állítsam be?
Így van most beállítva:
Boot Settings Configuration/
Az elsőre van állítva
Quick Boot
Enabled / Disabled
Full Screen Logo
Enabled / Disabled
AddOn ROM Display Mode
Force BIOS / Keep Current
Bootup Num-lock
On / Off
PS/2 Mouse Support
Auto / Disabled / Enabled
Wait For 'F1' If Error
Enabled / Disabled
Hit 'DEL' Message Display
Enabled / Disabled
Interrupt 19 Capture
Disabled / Enabled
Boot Device priority: csak az SSD van az első helyen
AHCI Configurationba is csak az SSD van az 1-esbe
Mit lehet még állítani?

(#2988) tibike8 válasza tibike8 (#2970) üzenetére


tibike8
őstag

Sziasztok ismét!
A küzdelmem óta az van, hogy cseréltem teszt miatt egy barátommal RAM-ot és kaptam 1db Kingmax DDR3 1600 FLGE85F-B8MF7 -et. Először kiakadt a memtesttől, de aztán magára talált a második nekifutással és hiba nélkül futott egy éjszakán át és 1 hete fagyás nélkül használom a konfigom. A kölcsön RAM 1 betűben különbözik az enyéimtől és hát az enyém CL9-es a kölcsön meg CL7-es. (Az enyém az az új kék hűtőbordás, a másik meg az elődje, a zöldes és szürke bordás) Na most az ASUS fórumában az alaplapom topikjában azt tanácsolta valaki egy hasonló gonddal küzdő illetőnek, hogy feszt kellene növelni at RAM-oknak és lehet, hogy csak az a gondja. Több RAM csak picivel több feszen stabil mint ahogy a JEDEC ajánlja. Lehet, hogy ostoba kérdés, de hol tudok feszt állítani a RAM-nak? Úgy gondolnám, hogy a memory overvoltage lehet, de az a rész nem aktív. Csak az időzítéseken tudok állítani. Lehetséges, hogy ez a lehetőség RAM-függő? Még a kölcsön RAM van benne. A saját még oda van tesztelni.
Mégegyszer az alaplap: ASUS M4A785TD-V EVO

(#2989) reset válasza RZS (#2986) üzenetére


reset
senior tag

:K

(#2990) Edween válasza szepsy (#2987) üzenetére


Edween
őstag

(#2991) goranje


goranje
tag

Sziasztok!

Segítségre lenne lenne szükségem. Azt szeretném megtudni hogy egy Asus M4A88TD-M EVO alaplom van, + egy Gigabyte 5450 videokari. Na most hogy lehet azt megoldani hogy az alaplapi HDMI-t, és a kártya HDMI-t egyszerre tudjam használni. Egyik menne az erősítőbe, a másik pedig közvetlen az LCD-be. Kipróbáltam, de az alaplapi HDMI ami a tvre van kötve nem ad képet.

(Sőt a monitoron is csak a háttérkép jelenik meg, az ikonok el vannak tűnve. Mondjuk ugyan ez a jelenség akkor is ha tv nincs bekapcsolva, csak a monitor. Fel nem foghatom hogy miért van az így, pedig ha a gép előtt ülök felesleges mennie a tvnek is.)

Ha bent van a kártya akkor csak az a VGA kimenet ad képet, az IGP-é nem.

Tulajdonképpen be van rakva egy videokártya akkor az alaplapi kimenetek lekapcsolnak, vagy lehet-e valahogy használni együtt a HDMI-it, és esetleg a VGA kimeneteket.

Segítségeteket előre is köszi: Goranje

(#2992) Steelheart2


Steelheart2
senior tag

Sziasztok.Még uj vagyok ebben a topikban,de remélem hogy azért tudtok segiteni. :)an ez a konfigom:
Alaplap:Asus m4n78
cpu:Phenom II X2 545
Ram:2x2Gb (egyformák,csak már nem tudom a tipusát)
Gpu:Ati Radeon Hd 4650 és Windows 7 32 bit.Akérdésem a következö lenne.A memoriákat hogyan tudom beállitani hogy dualban menjenek,mert a cpu-z szerint nem ugy mennek?Vagy esetleg mivel tudom ezt letesztelni?A másik,hogy a cpu eggyik magja folyamatosan 80% körüli terhelés alatt van,pedig csak a böngészö és az utorrent fut a gépen.Ez normális?Köszönöm szépen!

Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT

(#2993) Balancee válasza Steelheart2 (#2992) üzenetére


Balancee
aktív tag

Hali. Memoriákat rakd azonos szinű szlotba. Ugy dual lesz. CPU a 80% terhelés egy magon soknak tünik. Igazából alaplapi drivert frisits minden kép. A biosban meg kapcsold be a c&q (cool and q...)

Xbox One (Nick: K4R3Hun)

(#2994) Steelheart2 válasza Balancee (#2993) üzenetére


Steelheart2
senior tag

Köszi szépen!Megoldottam.A memoriákkal az volt a gond hogy nem voltak egyszinü slotban.Amugy A-Data gaming series ramok.Biosban bekapcsoltam a c&q-t és frisitettem a drivert is.Most már sokkal jobb a gépem.Köszi szépen.Gondolkozom hogy felrakom a 64 bites win 7et.Érezhetö lessz az a plussz 1Gb ram,amivel többet fog tudni használni?Köszi.

Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT

(#2995) tibike8 válasza Steelheart2 (#2994) üzenetére


tibike8
őstag

Mondjuk ez engem is érdekelni, de nem plusz 1Gb, hanem csak 770Mb körül. A 32 bites pontosan 3326MB-t lát a 2x2-ből.

(#2996) BaliJack


BaliJack
aktív tag

Sziasztok!

Hogyan lehetne úgy beállítani akár Win7 alatt, akár Linux Mint alatt (Ubuntu), hogy a D-Sub-bal rákötött monitorom lenne az elsődleges kijelző és kiterjesztett rész pedig a HDMI-n rákötött tv-n lenne?
Most csak úgy tudom használni, hogy klónozom a monitor képét a tv-re. Ha beállítom a kiterjesztett asztalt, akkor mindig a tv-t veszi elsődlegesnek.
Az alaplap ASUS M4A88TD-V EVO/USB3.

(#2997) #41133696


#41133696
törölt tag

Helló, nálam olyan 1.5 - 2 havonta eljátssza az alaplap azt, hogy nincs hálózati elérés. Ilyenkor ugye a jele mellett megjelenik a sárga felkiáltó jel, és ha fölé viszem az egeret nem azt írja ki, hogy nincs Internet elérés, hanem hálózati nincs...

Találkozott már valaki ilyennel ennél a lapnál ? ( ASUS M4A785D-M PRO)

A dolog érdekessége, hogy sem az újraindítás, sem a leállítás, majd a gép elindítása nem segít csak az, ha a tápot lekapcsolom , amíg a lapnál kialszik a zöld állapot jelző led, majd vissza.

(#2998) Whaazzup válasza #41133696 (#2997) üzenetére


Whaazzup
senior tag

Szia.Már sok ilyen lappal találkoztam,általában ha az eszközkezelőből kitörlöd a hálókártyát majd majd hardver keresővel rögtön felteszed az eszközkezelőben rögtön működik.A WIN7-alatt gyakori az ASUS és GIGABYTE lapoknál főleg.Általában a folytonos ROUTER -használatnál gyakoribb ez az én tapasztalatom.íüdv.

Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764

(#2999) #41133696 válasza Whaazzup (#2998) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszi, akkor felesleges alaplapcserét vizionálnom :R

(#3000) Daert


Daert
őstag

Valaki segítsen!!!!!
Asus M4A785TDV-EVO
Nem tudom eltávolítani a Via HD audio drivert.Sem a programok telepítése-eltávolítá menüben.De még a telepítőlemezzel sem tudom uninstallni.A driver cleaner progival sem megy,valamit leszed,de nem mindent.Soxor csak simán Error-t ír ki vagy annyit hogy nem találja az elérési utat.Ha a legújabb drivert teszem fel,telepítés után a telepítő kifagy.
Mit csináljak??

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.