- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
6900 - 6801
9001 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Géjza
őstag
Igen, de tusinak nincsenek meg ezek a dlc-t. Amúgy jellemzően még az audi-t és amg-t szokták megpakolni, azaz nem lfm bop-os szervereken jónak kellene lennie ezeknek. 992-re is inkább pakolnak, mind levesznek, azaz elég jó a verda általánosságban.
Itt látszik, hogy hol és ki mennyit kap és lehet látni, hogy melyik autók milyenek az adott pályán (aki sokat kap, az túl erős, akinél levesznek, az gyenge): [link]
-
RobbyJr
addikt
Erősorrend a Hymo időket nézve, Merci, Audi, McLaren, Ferrari, Lambo.
Olcsók a DLC-k amúgy.Merci autó egyébként jó, csak kicsit trükkös, mivel első motoros. Nem tudsz vele olyan agresszívan kanyarodni mint egy McLarennel.
McLarennel meg úgy vezetsz ahogy akarsz, csak azt is jól ki kell ismerni, hamarabb kell vele fékezni. Én szeretem nagyon. -
Laby
őstag
-
csucsu52
aktív tag
Porka setupfüggő, esport setuppal ki akar nyírni minden kanyarban szinte, de lehet belőle sokkal kezesebbet is varázsolni.
Nils Naujoks csinált hozzá "kezes" setup packot, érdemes elolvasni ezt az írását, sőt van benne egy ingyenesen letölthető Silverstone setup is, nekem mint AMG pilótának is kezelhető lett a 992 GT3:
[link] -
Géjza
őstag
Lambo Evo a menő, nem a régi.
Az is DLC-s. Ja és persze a Mc is Evo már és az is DLC-s. Szóval ha nincsenek friss dlc-id, akkor nem tudod ezeket választani. Bemelegítésnek lehet a nyugis m4 lenne az ideális, aztán mehet a porka.
Porkának lett végsebessége.LFM BoP-ot egyre több szerver veszi át, így gyakorlatilag bármilyen autóval versenyképes tudsz lenni, nem muszáj azzal az éppen top 3 autó közül választanod egyet és azzal menned, ha eredményt is akarsz.
-
tusi_
addikt
-
Géjza
őstag
Velkámbekk

Nem tudom LFM BoP van-e a szerveren, ha az, akkor mindennel is versenyképes tudsz lenni. Ha nem, akkor Mc, F296, Lambo Evo a "menők" éppen.
Azt már kigyógyították (elől -0.3-0.1 körül szokták már csak állítani, hátul -0.1-0.1 körül). De itt zsárdír nagyjából összefoglalja, hogy az esport setupok nagy része kb hogy néz ki, mi hova van tekerve: [link] . Azért vannak benne rendesen szélsőségek továbbra is.
-
tusi_
addikt
Ez jol hangzik

Melyik auto most a top? Sosem szerettem a toppos verdakat, mindig a Porka volt a kedvencem, de most az tul sok lenne 2 ev kihagyas utan. Ugy is lefogtok korozni egy 10 koros futamon
Setup meg mindig a TOE max minuszolva elol-hatul, vagy mar orvosoltak ezt az agyament buggot?
-
mmdms
addikt
-
tusi_
addikt
@mmdms
Itt folytatnam, meg mielott kiutalnak a vga topikbol
Vagom, hogy acc a szero, lemans csak februarban jon, ha nem csusztatjak.
Tudom, hogy jon nordschleife, de nem acc ben jatszanam, nekem vhogy mar nem jon be a fizika az 1.5x ota, kb akkor alltam le vele. De poenbol visszaulok, just for fun.Hogy lehet oda menni, melyik szervert kell keresni? Meg serult vagyok, de 1-2 het es tutti leszek

-
mmdms
addikt
2000x2000 a konnyebb fejszamolas miatt valasztottam, kb tudjam merre jarok a nativ felbontashoz kepest. Bar most igy leirva a nativat kellett volna valasztanom azt kesz.
En is ugy gondolom h ideoda meretezesnek semmi ertelme de azt kell mondjam a gyakorlat mast mutat, legalabbis itt.
Ha a gaint 100-on hagyom megmarad a pixelvibracio, azon mindenkepp csokkentek. Ha vd-ben csinalom ugyanezt (vagyishat steamen ugye) az semmit se eredmenyez, ugyanaz a fos kep marad. Volt egy frissites steamen, legalabb nem lesz pixelhaboru ha elmozditom a csuszkat 100-rol.
Mint irtam ezek meg nem fix beallitasok, de egyelore most inkabb jatszok majd.
-
-Solt-
veterán
Egymást ütik a beállításaid... úgy állítsd be ahogy korábban írtam, ha nem vagy elégedett a kép élességével akkor vagy a VD-t állítsd Ultra / Godlike-ra, vagy a PD-t emeld a játékon belül amíg bírja a géped...
A VD (High / Ultra / Godlike) beállításai, a Steam felbontás és játékon belül a PD is ugyanazt csinálja, a renderelt pixelek számát változtatja. A VD a kiindulási alap, 100% esetén ugyanazt viszi tovább a Steam és játékon belül a PD is. Semmi értelme a Steam-t levenni 62%-ra, hogy aztán a játékben elkezd feltolni a PD-t...
-
v2
őstag
-
mmdms
addikt
Valakinek vmi fogalma van arrol h a vr pixel density opcio mit csinal pontosan? Ez az acc supersampling beallitasa? Nem dob semmi hasznalhatot a gugli. Vagy csak valami felskalazo funkcio? Rengeteget jatszottam a beallitasokkal, es sztem ez az opcio van a legnagyobb hatassal a kepi vilagra, erre erdemes a beallitasokat alapozni. Most itt tartok, ha vkinek van kedve nezzen ra, sztem egesz jo igy. Kesobb majd finomhangolom a render felbontas-gain resolution es vr pixel density aranyait hogy a legjobb.
-
Bandit21
veterán
-
biker
nagyúr
-
Bandit21
veterán
-
macy
addikt
-
biker
nagyúr
Na, Aristotelist-t nem csesztethetitek a jövőben
So long and thanks for all the sims! -
Géjza
őstag
ACC-hez semmi nem hivatalos cumó nincs felpattintva (csak AC lett felhúzva LFM miatt).
Amúgy tegnap este toltam egy win restore-t (majdnem új install, csak a személyes cuccokat hagyta meg, amúgy újrarakta magát, mindent újra kellett installálni). Azóta még nem fordult elő, de ma lesz az igazi tesztelés.
-
mmdms
addikt
-
Géjza
őstag
-
RobbyJr
addikt
-
Géjza
őstag
Nah, mégsem az volt. Kilőve AB-t és RT-t is jött a jelenség. Valószínű RT OSD ki/be kapcsolása elég volt ahhoz, hogy kikerüljön a 100% load-ból (mint az alt-tab esetén).
Tegnap frissítettem win-t, felment fana 455-ös driver is, mondom hátha javít. Plusz versenyszimkor mikor beprögött, akkor nem szagattott be, nem állt meg a kép, így gondoltam akkor promléma nélkül indulhatok a 45 perces lfm-en.
Hát rosszul hittem... Kvali alatt semmi gond nem volt, viszont versenyen már az 1. körben beakadt stowe féktávja előtt. Ilyedtemben fékre léptem és kivittem fűre (nehogy belém jöjjenek), de a füvön meg nem lassult le az autó és sikerült kiütnöm egy arcot... :/ Csoda, hogy csak egyet vittem el. Futamon vagy 10x akadt még be... Qrvagáz volt.
Ma néztem milyen processzek futnak a háttérben. Kiiktattam teljesen EA, epic games, xbox app-okat (EA wrc-vel mentek fel ezek pár napja), el sem indítja már őket. Utána kicsit teszteltem és jónak tűnt. Délután, este még tesztelem, mert még egy ilyen lfm futamot nem akarok, mint tegnap...
Rendszermentés meg alapból nem volt bekapcsolva, így nem tudok visszaállni korábbi mentésre.
-
RobbyJr
addikt
-
Géjza
őstag
Ok, úgy néz ki AB vagy rivatuner szórakozik. Mikor megindulnak a magok, akkor kikapcsolom OSD-t, majd visszakapcsolom és azonnal szépen visszaesik a proc terhelés normálisra.
Most teszt szerveren nyomtam egy verseny szimet, kb a felénél beindult a buli. Na mondom ennyit a versenyszimről. De most nem állt meg a kép, nem is nagyon szagatott be. Igaz végig 120W körül ment a proci és 80 fokos volt, de végig tudtam csinálni a stintet. A végén álltam meg és próbából kilőttem AB OSD-t és rendbe jött alt-tabozás nélkül is.
-
Géjza
őstag
-
RobbyJr
addikt
-
Bandit21
veterán
-
RobbyJr
addikt
-
Géjza
őstag
Tuti. AC pimpelésen kívól EA WRC ment fel pár napja a xarjaival együtt (EA app, Epic games app, de ezeket kilövöm taskbarról, kérdés valami szemetük fut-e továbbra is a háttérben).
Nem tudom megnézni mi eszi, mert amit alt-tab-olok, visszaáll minden normálisra. Task managerben csak a PCU kihasználtság peak-et látom maxon (1 percig), de hogy mi pörgette fel, azt nem.
Mikor beprögött, félreálltam és próbálkoztam kikapcsolni a kormányt, bt füles adóját kitépni, de pörgött tovább a proci maxigázon. Egyedül alt-tab-ra nyugodott le ismét.
Látszólag random jön elő, de általában a 3. körben és utána vagy ismétlődik még vagy lenyugszik (utóbbi a jellemző).
Először csak akad kicsit (olyan, mintha valaki belépne szerverre), csak ránzve a cpu kihasználtságra látszik, hogy már 100-on pörög. Még pár apró akadás és aztán jön a jópár mp-s kép fagyi. Lehet rá készülni... Aztán megint megy tovább a game magától, apró akadozásokkal, továbbra is 100% cpu használattal. Amígy nem nyomot alt-tab-ot vagy win bill-el kiugrok desktopra. Utána normalizálódik a cpu. És ritkán ismétli ezt a szekvenciát.
-
RobbyJr
addikt
-
Géjza
őstag
Volna egy problémám, nem tudom mással is előfordult-e már. Szóval pár napja az történik, hogy felmegyek pl lfm practice szerverre (vagy lfm futamra, vagy bármilyen szerverre), 1-2 percen belül a CPU kihasználtság felugrik 100%-ra az összes magon, CPU 120W-ot kezd el zabálni (alapból 60W körül eszeget ACC alatt), hőfok elmegy 80 fokig és beszaggat a játék először, majd totál kimerevedik a kép. Ha tolok egy win billentyűt vagy alt-tab-ot, akkor normalizálódik a szitu és mehetek tovább.
Aztán pár perc után megismétlődik, de nem mindig. Tegnap bátor voltam, elindultam az egyik 45 perces lfm futamon így, kvali alatt 2x fordult ez elő, futam alatt szerencsére egyszer sem. Nem tudom mi a fax lehet ez.
Annyi történt a géppel, hogy lfm miatt felpimpeltem az alap AC-met a mindenféle előírt kiegészítővel. De ennek nem tudom mi köze lenne ACC-hez. Próbaképp kezdjem el leszedni AC content managert meg a társait?
Fana oldalán is olvasni ilyeneket, de ott maga a játék írta ki, hogy Warning cpu usage >99%. Ott olyanokat csináltak, hogy lezúzták fana drivert (nem mai sztori, régebbi driverekkel reportlták), majd így, ffb nélkül nem volt gond. Másnak a 400Hz frissítés levétele 100-ra tüntette el. Viszont nekem nincs ilyen felirat, valamint sem drivert (451-esen vagyok még mindig), sem semmit nem frissítettem, csak AC-t turbóztam fel.
Volt már valakinek ilyenje?
-
Bandit21
veterán
-
RobbyJr
addikt
-
JulesTS
addikt
-
JulesTS
addikt
"menny má arrébb..."

Nekem iRacing SR gyűjtés volt a Nord-on. Ez már az utolsó kör volt tojással a talp alatt, hogy ne legyen sehol se incidens pont:
https://youtu.be/qsR1Ukif7Vk -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
Laby
őstag
Pont pár nappal korábban én is rápróbáltam ugyan úgy LFM Nordschleife multiclass-ra, Porsche Cup-pal.
Sajnos külső felvételem nincs, a héten megjön az alcantara perec és utána majd csinálok hasonlót.
Csak hirtelen felindulásból 1,5 kör Porsche Cup próbával beugrottam mi baj lehet, imádom Nordschleife-t.
Nem olyan látványos, de én is elég sokat jöttem előre 1 kör alatt. 
Szekvenciális váltóval mentem most először, óriási nagy élmény volt azzal a váltóval kupás kocsival, Nordschleifen nyomni.
-
Géjza
őstag
-
Géjza
őstag
Csak erre reagáltam: "Ha leintés utáni ütközésre járna sa- akkor a fél lfm nem lenne ott ahol a sok befutas utáni bosszú kocc miatt".
Leintés utáni bosszú koccok miatt nem nagyon csökken SA lfm-en, mert ezt keményen megbüntetik.
Amúgy amíg összeütközhetsz másik autóval (felvezető körön ez ügye általában ki van kapcsolva), addig él az SA pontrendszer. Ha le van intve, ha kvali, bármi, az müxik és von ütközéskor.
-
RobbyJr
addikt
-
Bandit21
veterán
Az világos de ez most Biker szerveren volt és ketten voltunk
Robby kocogva befutott félre állt
Én gyors kört fejeztem be és ahogy leintett nyúltam előre a klaviatúraert. (Robby írt talán valamit gurulas közbe és arra akartam válaszolni)
Irányba tettem az autót mert a bill elől van az asztalon és ilyenkor kvázi a honaljam tartja egyenesen a kormányt de el ment mégis oldalra és gurulva bele mentem
Ha lfm és óv és ban vagy Sr levonás jár azt értem de hogy a játék SA-t von le leintés után azt nem.Publicon a hülyék leintés után mindig pörögnek forognak egymásba mennek
Én mindig fék oldalra és box
De volt már hogy eközben belém jöttek de sa levonás nem volt eddig sose.
Főleg nem egy quali végen?
-
Bandit21
veterán
Akkor innentől csak azt nem értem hogy nekem miért nem írt ki semmit és vont le.
Maximum az lehet hogy Téged mint slow car -t büntetett mert én gyors körön jöttem? De célvonal után minek figyeli?
Hülyeség és sajnálom.
Ha kell az sa (nem hiszem hogy szükséged van rá) vállalom hogy megyek Veled bárhol körökön át piros zónában. -
Géjza
őstag
Nehogy azt hidd. Szándékos koccért (tökmindegy, hogy kvalin, futam során vagy akár leintés után is!) 30 nap ban meg SR reset a "jutalom". Első kézből tudom, pedig csak érintőre vettem egy faxkalapot leintés után (nem vertem telibe) és nem volt mese. Öröm az ürömben, hogy azt a faxkalapot pár napra rá véglegesen kibaxták (bannolták) lfm-ről.
Kicsit hamarabb is megtehették volna és akkor nem baxta volna fel az agyam.Szóval röviden amíg a pályán vagy, be kell tartani a szabályokat, különben repkednek a kemény büntik.
-
Bandit21
veterán
Meg a való életben is tekert már - asszem gt4- kormányt.
Nekem tetszik mert abszolút pozitív kisugárzása van.
A videó meg igen, volt sok lassabb autó meg lassabb pilóta de a lényeg hogy fejben van neki a pálya olyan szinten hogy nemcsak a versenyiv de az is hogy ha gond van hova hogy lehet menteni. Utóbbi az igazi skill. -
RobbyJr
addikt
-
Lacko66
tag
Aki kicsit többet szeretne tudni Jardier-ről. Kb 15 éve szimulátorozik, van 4000 órája az ACC-ben, stb, stb.... 1.9 óta a setupjait nyilvánossá teszi.
A honlapja:
https://jaroslavhonzik.com/about-me/ -
zsozsa74
őstag
-
biker
nagyúr
na jó, belenéztem, eleve multiclass volt, gt3, cup, supercup, gt4 minimum volt, így egy OP autóval könnyű menni, jópár autót úgy hagyott állva, hogy csak na.
De a versenyzők minősége, hát kösz nem vágyom oda. Rohadtul felhígult az lfm, és tele van idiótákkal. Ennyire hogy lehet valaki gyp-s hogy még ki se jutnak a nordra, már összecsukja a kocsit? a gp részen? ott elvérzett kb 15 autó, a többi meg a nord első 3km-én
viccműsor -
Bandit21
veterán
Amugy továbbra se értem.
Quali vége volt, leintés után és így mentem sajna Neked a célegyenesbe. (Nem ment már a várakozási idő se hogy az utolsó befejezze a kört mert az én voltam)
Nekem írta hogy slow car ahead miattad mert Te már a cél vonal előtt lassan mentél de a box fal mellett senkit se zavartalal.
Ráadásul nekem ki se írt semmit, és le se vont SA-t.
Ha collision miatt lenne akkor both car nak írja mindig.
Fura.
Ha leintés utáni ütközésre járna sa- akkor a fél lfm nem lenne ott ahol a sok befutas utáni bosszú kocc miatt.
-
RobbyJr
addikt
-
Bandit21
veterán
Robby még a szar időjárás/pálya mellett is megy 44 elejét
Én ha össze rakom 45 közepe
Gokartos barátom 46 végeAzért írom csak, nehogy valaki azért ne jöjjön mert juj mindenki gyors.
Nem, van köztünk 2-3 mp és mégis elvagyunk.
Biztosabb mint egy public (kivéve ha leintés után Robbynak megyek mert gépelek
)
És kevésbé kötött mint az lfm. -
RobbyJr
addikt
-
Bandit21
veterán
-
RobbyJr
addikt
-
Bandit21
veterán
-
jlaci74
senior tag
Szintén Nordschleifen próbálgattam autókat, ( AC és AMS2 ) F1 nem a világom, a tv előtt is elalszok vasárnap délután , kipróbáltam a Ferrari F1 "valamit" , szaladtam egy 6 perces kört de azt sem tudtam melyik bolygón vagyok ....
örültem hogy a fekete csíkon tartom az autót és nem füvet nyírok, azt meg hogy mikor hanyadik fokozatban volt fogalmam sem volt ... -
jlaci74
senior tag
Nem rossz ... mondhatni ügyes
Ehhez komoly pályaismeret kell, minden pályán de a Nordschleifen hatványozottan, hiszen itt elég sokat utazol 200 körü-felett és ha valaki seggében teszed ezt akkor nagyon fejben kell lenni az ívekkel-fékpontokkal. Én is most próbálgatom ezt a pályát, nagy kedvenc az életben is, főleg a 90-es évek DTM autóival ( e30 , 190-es merci )
Azt tudni, hogy van-e/mennyi Assist van bekapcsolva a srácnak? -
biker
nagyúr
nekem teljesen hihetetlen hogy egyesek így nyomják. de hát az élő versenyben is, nekem az F1 túl gyors már, nincs hozzá reflexem ami ott történik (nem a sebesség, hanem a kanyarsebesség, az irányváltások és a fel le váltások sebessége együtt), namost élőben a versenyzők nézik a kivetítőn mi megy, mi az állás, egy replayre reagálnak rádión, amit a kivetítőn láttak, vagy a közönségben látottakra.
Édesjóistenem érzés keményen
-
zsozsa74
őstag
Megosztanék egy tegnap látott videót. Ugyan nem ACC, de ezer szálon kötődik, hiszen egyrészt AC, LFM, Jarider (a dagadt) és a hamarosan az ACC-ben megjelenő Nordschleife a főszereplő.
Jardier a 64. (!) helyről indul és elképesztő, ahogy halad előre folyamatosan. Ugyan nem nyeri meg, mert egyet hibázik ő is, de az a könnyedség, ahogy végig röhögve, kommunikálva versenyez, az hihetetlen (bár nyilván nem újdonság) és olyan rohadt jó előzéseket csinál, hogy elképesztő ( ez sem újdonság). Nem szoktam ilyet, de én már kétszer megnéztem, pedig kicsit több, mint fél órás. Nekem ez olyan volt, mint egy jó film. Szerintem a Gran Tourismo filmet kenterbe veri...

-
Bandit21
veterán
-
biker
nagyúr
"Cserébe 4:44-kor már fent van!"
akkor már túlaludtam magam. 4kor már símán fent vagyok.
De az is lehet épp versenyzek, vagy kirándulok valahol, vagy filmet nézek.
Azért mondtam, ne utolsó percben szóljatok. Vagy marad a random, és ha nem tetszik a pálya, akkor adminnal léptetitek amíg jó pályát nem dob 
-
Bandit21
veterán
-
RobbyJr
addikt
-
biker
nagyúr
-
Bandit21
veterán
-
RobbyJr
addikt
-
RobbyJr
addikt
-
mmdms
addikt
-
Bandit21
veterán
-
RobbyJr
addikt
-
Bandit21
veterán
-
biker
nagyúr
nem tudom, használjátok-e a szervert, elég rég egy pálya megy, nem kértetek mást. visszategyem random trackre, és akkor a next-el tudok más pályát kapni random?
-
Bandit21
veterán
-
Lacko66
tag
Sziasztok !
Tegnap a Gportal frissítette a szervereket ezzel elérhetővé vált itt is a crossplay PS5 és Xbox X/S között. Ahogy teszteltük, nem csak a publikus szervereken működik hanem a jelszóval lezártakon is. Egy darab 30 slotos szerverünk van jelenleg ahol a versenyeket szervezzük. A frissítéssel az egyedi BoP is rendben működik mostantól, ennek az alkalmazásáról még nincs döntés.
Várjuk a PS5 és Xbox Series X/S konzolos ACC pilóták csatlakozását.
Discord szerverünk:
https://discord.gg/8JQr6m3QWk -
mmdms
addikt
-
Laby
őstag
Januárba szálltam ki én is a VR mókából (Quest 2 volt) pont ACC miatt. Abbahagytam az iRacingot amiben iszonyat nagy élmény volt VR-ban játszani, ACC-be 1 hónapig a világ összes beállítását, videóját mindent végignéztem és ocsmány volt mindig.
Pedig sok videóba odáig voltak érte amit azóta sem értem hogy lehet, de nagyjából 1 hónap próbálkozás után feladtam, és mivel ACC-vel nyomjuk baráti körben ezért elengedtem a VR vonalat.
Majd egyszer újra rámegyek a témára, bár akkor nem Quest 2-vel mert kicsit körülményesebb a mindennapi használatra a kelleténél, vagy csak én várok túl sokat egy VR-tól, hogy felveszem és induljon rajta a játék mint egy monitornál...
-
mmdms
addikt
Próbálkoztam evvel az epic high beállítással tegnap este elég sokat, hátha sikerül vmit kihozni belőle, és arra jöttem rá ha a hmd felbontását visszaállítom a natívra pico streamingben és steamen IS 2160*2160, akkor már nekem is szép lesz a kép, eltűnik ez az idegesítő pixelvibrálás kb teljesen, ilyen látványt nem tudok előidézni ha nem nativ a hmd felbontása mindkét progiba. Ez tuti valami bug lesz, legalább megvan a hiba, és most frankó.
-
zsozsa74
őstag
-
mmdms
addikt
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Olvasom, hogy szóba került a VR téma. Ha esetleg oda jutnék, hogy veszek valamit akkor milyen VR szemüveget vagy szettet érdemes manapság venni illetve milyen gép kell / ajánlott az élvezhető jól kinéző játékhoz? És milyen más játékoknál lehetne még használni? -
-Solt-
veterán
-
fatal`
titán
Igen. Bár igaz Snapdragon SR-t nem próbáltam. Monza célegyenesben látszik a legjobban talán.
Q2-n próbáltam csak, Oculus max, DLSS meg FSR nélkül (ezek közül bármelyik tényleg egy mosott hányást csinál).
Ha SteamVR indul, akkor nem OpenXR, de annak eddig nekem mindig rohadt nagy volt az overheadje. persze lehet, hogy Snapdragon SR ezen segít a natívhoz képest.
De majd teszek egy próbát, most egyelőre nem ACC-zek, várom, hogy a Fana küldje a kupont, hogy "vehessek" végre egy Formula perecet.

-
mmdms
addikt
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
-
fatal`
titán
Engem igazából a kerítések meg egyéb pályamenti cuccok "vibrálása" (shimmering?) idegesített leginkább, ami meg a rendes AA hiánya valószínűleg. Kiváncsi leszek a WRC-re milyen lesz a gyári VR implementáció.
De teszek egy próbát ezzel is. Hátha Q3-on amúgy is jobb lett, ezzel még nem próbáltam. Mondjuk én Air Linken használtam, mert gyorsabb Oculus módban a cucc, mint VD + SteamVR. ACC amúgy OpenXR? Mert akkor VDXR-ral lehet, hogy ez sem igaz már.
-
mmdms
addikt
Na hazaertem es gyors ki is probaltam, ez valoban egy nagyon jo beallitas igy. Amint elmozditom a csuszkat steambe 100% rol megint szar, itt tuti a steam a hunyo vmi buggal.
Tobbieknek is ajanlom igy!
90 fps fix, 28-33 ms az ossz latency, es igy csak 8! ms jatek oldalrol ami kimagaslo (12ms jatek oldalrol sztem mar sok, kesik a ffb), raadasul ugy h minden beallitas high-on.
Koszke! -
tome0001
senior tag
Lehet már tudni január hanyadikán jelenik meg a GT2 DLC?
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
Azzal nem vagyok képben, de Q3 + RTX3080 esetén én az alábbi metódust követem,
VD: 72 Hz, Ultra + Snapdragon super resolution
Steam felbontás FIX 100% !!!ACC-ben kiválasztod az alap MID beállítást majd az alábbi beállításokat átnézed, ha kell módosítod,
Resolution Scale: 100%
Antialiasing: Epic
Antialiasing Type: Temporal
TAA GEN5: Enabled (ha bírja a GPU)
DLSS: Disabled
FSR: DisabledPixel Density: 100%
Virtual to Real Scale: 100%A többi beállítás CPU / GPU erő és ízlés kérdése, de így kapod a legélesebb, legtisztább képet úgy, hogy tartsa is a 72 FPS-t. 90 Hz / FPS-t akkor érdemes megcélozni, ha legalább egy RTX4080 szintű kártyád van. A Virtual to Real Scale beállítás a virtuális és a valós méretek arányát állítja, 100%-n kapod a méretarányos képet, az FPS-re nincs hatással!
Amennyiben a fentieket 72 Hz-n sem bírja a VGA, akkor TAA GEN5 disabled, aztán VD Ultra helyett High, Antialiasing Epic helyett High.
A HMD felbontását a VD állítja, tehát Steam beállításokban érdemes 100%-n tartani, mert ha feltolod mondjuk 130%-ra, akkor az 30%-t még rátesz a kiválasztott VD értékre, ami mondjuk az Ultra esetén azt jelenti, hogy a ~7,5 millió pixel (2736x2736) helyett rögtön ~9,7 millió pixelt kell kiszámolni! Viszonyításképpen egy 1440p-s monitor esetén ez a szám csak ~3,7 millió pixel...
Tehát az alap metódus az, hogy a HMD felbontását a VD-l állítod be (medium / high / ultra), mindenhol máshol minden felbontásra vonatkozó beállítást 100%-n tartasz! Amennyiben nagyon nem találod az egyensúlyt a felbontás és az FPS között, akkor játékon belül a Pixel Density-l tudsz finom hangolni, de előbb inkább a látvány beállításokból érdemes visszavenni.
Pico 4 VD felbontások,
Potato: 1488x1488
Low: 1776x1776
Medium: 2064x2064
High: 2544x2544
Ultra: 2736x2736
Godlike: 3120x3120Az meg jelenleg sajnos alap tétel, hogy VR-hoz NV kártya.
-
-Solt-
veterán
-
mmdms
addikt
A felbontas steamen 130% on fut, es in game hagytam a vr beallitasokat a francba, sztem hujeseg egy amugy is nagyobb kepet leskalazni( vr highon a resolution scale 80%) csak hogy teljesitmenyt nyerjunk, majd ujra fel (vr density 120%) hogy ezt a sporolt teljesitmenyt elveszitsuk.
A sima epic beallitasbol indultam ki, mindket fent emlitett erteket 100-on hagytam, es a virtual to real scale opciot allitottam 75% %-ra, (sztem pont ezert vanez az opcio) es ultraqualiti fsr ktaa simitassal. Igy sokkal szebb a kep es az opciok tobbsege mid-epic kozott lehet gond nelkull es tartja a 90fpst. -
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
6900 - 6801
9001 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Diablo IV
- Filmvilág
- Autós topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- További aktív témák...
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az is DLC-s. Ja és persze a Mc is Evo már és az is DLC-s. Szóval ha nincsenek friss dlc-id, akkor nem tudod ezeket választani. Bemelegítésnek lehet a nyugis m4 lenne az ideális, aztán mehet a porka.

)