- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
Aki esetleg eddig nem tette meg, most érdemes lecsapni:
RSS GT-M Championship - Phase 1
A játék legjobb modern GT3-as csomagja kapott akciót, az autók különállóan vagy komplett csomagban is megvehetőek. -
JulesTS
addikt
válasz
Kiskokó #10396 üzenetére
Az alapbeállítások, ha nem szeretnél tizedeket hajszolni, akkor jók, még a moddolt kocsiknál is. A fenti Tatuus F4-es videómnál a gyári beállítás 3 kör után már közel jó lenne, legfeljebb 1PSI-t kellene hozzányúlni.
Most ETRC következő versenyére gyakoroltam:
https://youtu.be/Z7JBfTpctec
A gyári nyomás 50 elöl, 26 hátul. Az elsö kerekek 3 kör után bemelegedve túl kemények, a hátsók túl puhák lennének. Azzal is körbe lehet menni, nem is lassan, de időmérőn pár tizedet jelentene ami 5..8 helyezés is kerül, versenyen meg hamarabb kopna. Ráadásul ezeknél a járműveknél a gyári gumi hőmérséklet app nem sokat számít, mert 3 kör után az első kerekek irtózatosan forrók lesznek, a hátsók meg hidegek... -
Kiskokó
veterán
Én is köszi mindenkinek, amint lesz időm ránézek az új tyre app-ra.
De amúgy csak szerintem gáz, hogy miért nem lehet egy alapbeállítás "félig meddig jó" ?
Miért nekem kell kiszenvedni, hogy egyáltalán érdemlegesen használható legyen az autó?
Basszus mi legalább 100+ féle különböző kocsival mentünk már... sok szar is volt,de akkor valószínűleg ezért, mert gyárilag annyira rossz volt a beállítás és a gumi app modolt kocsinál még vissza se adta a reális képet... hmm nyamiii.. -
Win-T
őstag
Köszi, ezek mind hasznos tippek, így már legalább van sejtésem mire figyeljek.
-
bnorci71
addikt
-
JulesTS
addikt
A gyári Kunos autóknál és a jó mod-oknál is a Pro Tyres és a Tyre Buddy is mutatja, hogy hova kellene állítani. A Tyre Buddy pár kör után ki tudja írni, hogy mennyi PSI-t kellene hozzáadni, vagy elvenni a hideg nyomáshoz, hogy bemelegedve jó legyen. A Pro Tyres meg menet közben írja , hogy az optimálistól mennyire tér el a nyomás:
A mellete lévő csíknak a két vízszintes fekete jelölés között kellene lennie.
Ez egy direkt gyári beállítással futott gyors kör után volt ilyen a guminyomás. Ez alapján a két első gumiba 2-2PSI-t, a bal hátsóba meg 1PSI-t tettem volna pluszba. Egy barátomnak tettem fel a videót, hogy lássa, hogy hol veszít időt hozzám képest:
https://youtu.be/FMQnvKbzTqY -
subaruwrc
félisten
a gumi hőfok appból ki tudsz indulni
illetve a boxban látod a szélső és középső hőmérsékletet.
egyenletesen növekvőnek kell lenniük a gumi belseje felé haladva, utcai autóknál nem igazán van dőlés ott kb 2-3c is lehet de pl gt3 versenyautóknál lehet 10c is a különbség a belső és a külső oldal között. nyomást pedig vagy kikeresed a neten vagy figyelsz rá hogy a gumi közepe ne legyen pl sokkal alacsonyabb hőmérsékletű, akkor alacsony a nyomásod ha meg a gumi közepe nagyon eltér felfelé a többitől akkor túl van fújva.
illetve a kezelhetőségen érzed hogy milyen a gumi. ha túl lapos akkor is csúszik meg ha túl kemény akkor főleg. -
Win-T
őstag
És azt úgy egyébként ha nem benzin folyik az ember ereiben vér helyett, honnan lehet tudni, hogy melyik autónál mi az ideális guminyomás? Ezzel én is mindig bajban vagyok... koca szimesként, szinte mindig más autóval, pályával játszom csak funból, nem az van, hogy kiválasztok egy verda/pálya párost és akkor azon körözök napokig és már minden csavart személyen ismerek az autón. Van erre valami általános aranyszabály?
-
JulesTS
addikt
válasz
Kiskokó #10387 üzenetére
"Ebben az esetben, akkor az is azért van, hogy még csak 50-60fokos a gumi, sötétkék és sokkal jobban tapad, mint miután zöld lett és 80fokos ?? Mert nem megfelelő a nyomás a kerékben? (sose nyúlunk hozzá amúgy)"
Igen, simán előfordul, hogy hidegen jó a nyomás, aztán amikor bemelegszik akkor már túl nagy és csak kis felületen érintkezik az aszfalttal. Az baj, ha guminyomást nem állítasz. Ha az autó beállításához nem is nyúlsz, a guminyomást mindig be kell állítani és ezt pályától függően kell (1..2 psi eltérés szokott lenni 2..3 keréknél). A Pro Tyres app mutatja, hogy mennyivel tér el az ideálistól a guminyomás, 3 gyors kör után (amiben nem volt megpördülés), ha az eltérés +-1 között van, akkor jó. 2..3 kör után ez az app mutatja azt is, hogy mennyit kell pumpálni, vagy leereszteni a gumikból:
https://www.overtake.gg/downloads/tyre-buddy.51009/"Nem tudom de teljesen érthetetlen nekem az egész, kicsit úgy érzem minden komolyabb autón a rendes Slick gumik az első 2-3 körben a legjobbak aztán ennyi volt... mindegyik gumiban van 3 kör...azt csá ?"
Nagyjából... A legjobb tapadás az első kb. 3 körben van, utána, jó ideig normális tapadás van, aztán a kopott gumi kezd csúszóssá válni. Kamionnál nagyon hamar kinyírja az első gumikat. Az időmérőn a felvezető kör után egy körünk van, hogy meglegyen a jó idő, ha abba hiba csúszik, akkor legfeljebb egy "átlagos" időt lehet összehozni és a szabályok szerint csak egyszer lehet kimenni a pályára...
Ezt a gumi kopottságát/tapadást is mutatja a Pro Tyres, a jobb oldalon egy csíkkal.A gyári app is működik, csak nem arra való amire gondolod. Azzal inkább a futómű beállítás gumikra gyakorolt hatását lehet nézni.
-
Kiskokó
veterán
válasz
JulesTS #10386 üzenetére
"A gumi hőmérséklet egy dolog, hiába "zöld", ha kevés, vagy sok a nyomás, akkor csúszni fog. "
Ebben az esetben, akkor az is azért van, hogy még csak 50-60fokos a gumi, sötétkék és sokkal jobban tapad, mint miután zöld lett és 80fokos ?? Mert nem megfelelő a nyomás a kerékben? (sose nyúlunk hozzá amúgy)
Nem tudom de teljesen érthetetlen nekem az egész, kicsit úgy érzem minden komolyabb autón a rendes Slick gumik az első 2-3 körben a legjobbak aztán ennyi volt... mindegyik gumiban van 3 kör...azt csá ?
Szerk : Kérdezem én, ha ez így "nem" működik akkor mi a f@sznak van benne a játékban ?)Köszi a választ, az appra majd ránézek, nem tudtam hogy ilyet is lehet betenni.
-
JulesTS
addikt
válasz
Kiskokó #10385 üzenetére
A gumi hőmérséklet egy dolog, hiába "zöld", ha kevés, vagy sok a nyomás, akkor csúszni fog. Vannak jó app-ok amik mutatják a nyomást és annak az optimális értékét is, plusz a gumi kopottságát (mennyire tapad még).
(Szerver részét passzolom.)
Ez egy jó gumi app:
https://www.overtake.gg/downloads/protyres.14030/ -
Kiskokó
veterán
Helló
Szeretnék egy érdekes témában segítséget kérni. Sajnos én mindig akkor jövök ide amikor kiderül, hogy sok baja van a játéknak...
Kérem valaki magyarázza el, hogy működik a gumi hőmérséklet mutatása, adatai és minden.
Teljesen hamisnak, nem valósnak érzem... zöld gumi sokszor csúszkál és már 115+ fokos a hőmérséklete és vígan zöld, de van hogy 90fokos gumi meg sötétkék... (nagyrészt semi-kről beszélek)
A szervert mikor csinálom, ott is furán reagál ha a hőfokokat akarom beállítani, a napszakra ha állítom nem is reagál a játék... ez is fura...
Van erre valami ötlet esetleg? Köszönöm. -
PR0JECTNR56
addikt
Hosszú fejlesztés után megjelent a játékhoz a legjobb Daytona Speedway variáns ingyenesen, JohnR777 jóvoltából, mégpedig a pálya 2024-es verziójában (LiDAR scan):
Javaslom még a korábbi munkáit is, ugyanis kaptak frissítéseket, hasonlóan kiváló darabok:
Road Atlanta 2022 (v1.6)
Mosport International Raceway 2021 (v3.5)
-
egerj
tag
Sziasztok!
Felszámolom a szimulátoromat, és eladó lett a pedálom: egy G25 loadcell moddal:
https://hardverapro.hu/apro/logitec_g25_loadcell_moddolt_pedal_leo_bodnar_kabe/friss.html
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! ACCben autómatikusan adja a Nordschleifét vagy valami dlcben? Csak most láttam épp, hogy már kijött...
Bár kipróbálni úgyse tudom még, mert jöv hét keddig nincs videókártyám.
Köszi -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #10176 üzenetére
A URD részéről újabb tartalom érkezett a Super GT bajnokság aktuális GT500 generációjához, ezúttal a Nissan Z GT500, bolt link erre:
Az autóhoz tartozó valódi festések pedig erre:
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok AC-ban. Letöltöttem a TCR pakkot.
Rajtprogram hogy néz ki a játékban?Jelenleg kb azt tudom csinálni rajtkockából kigördülést elkerülendő, hogy az egyes fokozatot a piros lámpák kialvása után húzom be, ami elég lassú.
Hogy néz ki a normális, jó álló rajt AC-ban?
-
Ablakos
őstag
AC-ben előjött egy fura hiba. A belső nézetben nem lehet oldalra(hátra) pillantani. Külső nézetekben működik a glance. Tehát a kormánygomb konfigurált. Valami egyéb beállítás lehet, ami akadályoz?
-
JulesTS
addikt
válasz
JoolsNOS #10370 üzenetére
Nekem a VDC spec jött be:
https://youtu.be/azGHZpygXsY -
JoolsNOS
veterán
Ideális körülmények között melyik gumival lehet a legjobb időt futni? Soft slick? Medium slick?
-
JoolsNOS
veterán
Közben rájöttem mi volt az alap probléma nálam. Néha simán, néha vr-ban játszottam. Simán minden effekt oké, vrban viszont nincs autótükröződés. Se az aszfalton se az én autómon. Nem találok rá opciót. Csak én nem látom, vagy egyszerűen a vr kicsit butított?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Melorin #10359 üzenetére
Az árnyékot sikerült belőnöm, nem is kellett hozzá a pure. Viszont egy valamit szeretnék még kipróbálni. Youtubon, már a sol install után ahogy mutogatják hogy lehet állítani a sol plannert, és esőnél feltolja a "wetnesst", az út teljesen tükröződik, szépen az autó is látszik. Namost nálam az autók nem tükröződnek, minden más igen. Ezt ha valaki meg tudná mondani hogy miért akkor már mást nem akarnék változtatni. Egyelőre
Köszi -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Próbálom moddolgatni a játékot. De elég nyögvenyelősen megy. Miért nem működhet az eső? Hallom hogy esik, de effekt nincs. Volt valakinél hasonló?
Köszi -
PR0JECTNR56
addikt
Jugee8 ismét alkotott, ismét ingyen. Az AC-ben benne van ez a specifikus autó, de erősen kérdéses vizuális pontossággal, így aki kedvelte az autót, de szeretne belőle egy tisztességes és akkurátus modellt, az az alábbi linken beszerezheti:
-
PR0JECTNR56
addikt
Újdonság az AEGIS VISUALS csapatától (letöltőlink a videó leírásában):
Mitsubishi Evolution V GSR "Aeroblitz" -
GTR Masters
csendes tag
Tavaszi Assetto Corsa Audi TT Cup bajnokság Feb.15-én rajtol!
A versenyzőink által is megválasztott, első kerék meghajtású, 310 lóerős Audi TT Cup fürge kis jószág, mely a DTM betétfutama volt 2015 és 2017 között. Ha ez a teljesítmény nem lenne elég, akkor még plusz 30 lóerőt tudunk biztosítani a Push-To-Pass (PTP) segítségével, így a szokásosnál is szorosabb, izgalmas csaták vannak kilátásban. A változatos helyszíneken a 8 fordulóból a legjobb 6 fog számítani. Egyéni skineket is várunk az autókra, hogy még szinesebbek legyünk! Az egyéni cím megszerzése mellett ismét harcba szállhattok a csapatbajnoki címért is.
Versenynaptár:
1. 2023.02.15 - Nürburgring
2. 2023.02.29 - Oschersleben
3. 2023.03.14 - Sachsenring
4. 2023.03.28 - Manfeild
5. 2023.04.11 - Lausitzring
6. 2023.04.25 - Most
7. 2023.05.09 - Norisring
8. 2023.05.23 - Trois RivieresAz autók/pályák, illetve a gyakorló szerver is mindenki számára nyitott, így könnyen kipróbálhatod magadat. Csatlakozz Te is a mezőnybe! További részletek, indulási feltételek, infók a GTR-Masters liga oldalán: http://gtr-masters.hu/tema/7838
-
aktív tag
-
JulesTS
addikt
Be lehet állítani, hogy automatikusan mennyit és milyen minőségben mentsen, plusz kilépéskor rá lehet bökni, hogy megtartsa a mentést (különben idővel törlődnek az auto mentések). A visszajátszásban a pedál állásod ugyaúgy látszik mint verseny közben (ha kirakod). Telemetria elemzésre ingyenesen az https://www.unitedracingdata.com/ a legjobb, fizetősből is van rengeteg...
-
aktív tag
Sziasztok!
Ti milyen módon szoktátok a meneteiteket visszanézni? A játékot CM-ből indítom, van ennek valamilyen beépített opciója, hogy utólag meg tudjam nézni a köreimet, össze tudjam hasonlítani őket? Ha emellé valahogy a telemetriát is meg tudnám jeleníteni, esetleg lenne benne pl. körönkénti léptetési lehetőség az nagyon hasznos lenne.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #10335 üzenetére
Az előzőekben taglalt prototípusok mezőnye tovább bővül, egyelőre csak teaser képek formájában, de az RSS megerősítette a Lamborghini SC63 LMDh érkezését, az URD pedig a Cadillac V-Series.R-t.
-
MasTer
tag
Ha már szóba került, lenne nekem is kérdésem. Szinte kizárólag egy pályán (Nordschleife) autózgatok, egy-egy autóval, nagyon ritkán verseny, botok ellen. Használok mod autókat, nincs velük probléma. Nappal szeretek menni, az eső nem érdekel. Érdemes-e feltennem a CM-t, ha nem akarok online versenyezni, elégedett vagyok a játékkal így is? Jelent-e többletet a CM a fenti körülményeket, használási szokásokat figyelembe véve?
-
bnorci71
addikt
Újrapakoltam a játékot egy SSD-re és ha már így alakult rögtön fel is raktam amiket ajánlottatok.
Contetnt Manager+CSPelég atomerőmű kezelési vizsgát igényel, de amit nem tudok nem piszkálok benne sőt igazándiból semmit nem piszkáltam, csak pályák és pár autót skint telepítettem ennek a mikéntjére hamar rájöttem elég egyszerű dolog.
Na de ami a probléma.
A jobb oldalról előcsalható menü teljesen más lett, igazándiból nem nagy probléma csak furcsa.
Ami az igazi probléma, fékezéskor ha blokkol a kerék vagy nem is tudom mikor a kép beremeg, fogalmam nincs mitől vagy miért és hogy hol kellene egy pipát kivenni a CM-be -
PR0JECTNR56
addikt
Hazai alkotó új Super GT versenyautó megjelenése, linkek a videó leírásában:
-
PR0JECTNR56
addikt
Bővül az hiperautó kínálat, ezúttal a VRC jelentkezett újdonságokkal:
VRC Pageau 9T8 (Peugeot 9X8)
A trailer végén látható sziluett kép alapján pedig úgy néz ki, hogy a Ferrari 499P lesz a következő megjelenés tőlük:
-
biker
nagyúr
válasz
JulesTS #10332 üzenetére
persze, de nekem elég volt nézni, milyen "műsor" ment a hvml AC futamok előtt, nekem fehér a fű, nekem nem esik az eső, nekem 200fokos a gumi, et a motor ini filet cseréld le, stb
Fent van az AC, de nem visz rá a lélek, legutóbbi kormány csere (fél éve) fel se mappeltem a controllert -
JulesTS
addikt
Sziasztok, a szerver CSP 0.2.2-t és weather fx-et kér, 13:00-ra van állítva, de ha belépek rá akkor éjszaka van és alig látni. Van ötletetek, hogy mit kellene csinálni. Hogy nappal legyen?
A replay-on nappal van... -
jlaci74
senior tag
Szgk beállításokkal kapcsolatban kérnék segítséget, kedvenceimmel kapcsolatban.
Pálya - Nordschleife .
DTM Merci 190 Evo - problémám az hogy nagyon orr-tolósan fordul, a kanyar bejáratokat nehéz így eltalálni ... nem tudom, hogy a valóságban is ilyen-e, nem tetszik így ...
Porsche 911 GT3, a rugózás a fő probléma, nagyon pattog mint amikor a porig ültetett autóknak nincs rugóútja + túl kemény a gátló ...
Ha valakinek van bevált setup kérem ossza meg,
esetleg hol találok a neten segítséget a fentiekre?
Köszi -
Win-T
őstag
válasz
Bandit21 #10325 üzenetére
Ez a mod elég népszerű mostanság a témában: [Shutoko Revival Project]
-
Szerencsére még csak 14, de érdekes módon míg én acc-be megyek, Ő inkább ams2, ha versenyez, de lazítani ac-be szeret és ott látott valami videókat, hogy csapatják a városban. BeamNG nem köti le annyira, versenyautóval szeretne menni városban, de sim-el. Van ám elképzelés... -
Üdv, ha a Fiam városban szeretne forgalomban mászkálni, ingyenes mod van rá? Köszönöm!
-
MasTer
tag
válasz
PR0JECTNR56 #10321 üzenetére
Köszönöm szépen! Vártam, hátha karácsonyra leakciózzák, de eddig nem lett olcsóbb
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
MasTer #10320 üzenetére
A fizika jó, a hangok jók, a vizuális elemek közepesek. Eredetileg az rFactor 1-el kezdte a csapat, ugyanezzel a moddal, viszont egy szivárogtatási botrány nyomán megszűnt ott a fejlesztés.
Az AC megjelenésével az akkori mod 3D modelljei lettek átportolva AC-be néhány új modell kíséretében.
Az RSS/VRC/URD trió legismertebb alkotásaihoz képest egyértelműen lemaradásban vannak, de egy jól összeszedett csomag, az érára jellemző érdekes autókkal. A mod fejlesztése lezárult, így további frissítések nem várhatóak hozzá.A 15 EUR körüli ára nem olcsó, de a tartalom egyediségét és mennyiségét tekintve elfogadható. Ha esetleg várnál vele, nagyobb ünnepek környékén 9-10 EUR közötti akcióban szokott lenni.
-
MasTer
tag
Sziasztok! Tud-e vki vmit erről a modról? Nagyon hiányoltam a turbós autókat az AC-ból, ezek meg nagyon jól néznek ki és a manual alapján igényes modról van szó.
-
-
jlaci74
senior tag
Ez ilyen 22-es csapdája ...
Ha tudod a pályát nem kell nyomvonal, ha a nyomvonalra figyelsz kevésbé figyelsz a pályára...
Tény hogy a nyomvonal színei becsapósak ( fékpontok),
és az is tény hogy egy 2 perces pályát könnyebb megjegyezni mint egy Nordschleife-t ( itt a tempós kanyar is sokkal több, ahol ugye sok időt lehet veszíteni vagy nyerni ...)
-
JoolsNOS
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #10303 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Gyors kérdés! Nem jelent meg új sor a steamen, akkor csak kiegészítette a simát?
-
jlaci74
senior tag
Srácok ,
a pálya nyomvonalát meg tudom jeleníteni menet közben ?
Segítene pl egy Nordschleife esetén… -
PR0JECTNR56
addikt
Mindenképpen az Ultimate verziót aktiváld.
A többiek nem tértek ki erre, de sok mod használ a játék DLC-k tartalmaiból különböző asseteket (hangok, textúrák, 3D komponensek) és azok nélkül nem működnek.
-
adrian360
őstag
válasz
JoolsNOS #10300 üzenetére
sokkal jobban megéri az ultimate, vannak olyan autók, amikre esteleg egy egy modnak szüksége van hogy fusson, illetve ha felmennél valamilyen szerverre amin van olyan autó, ami neked nincs, hiába nem azzal akarsz menni, attól még nem tudsz csatlakozni, csak ha minden szükséges tartalom megvan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Béta iOS-t használók topikja
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Onkyo Integra A-8450 Amlifier
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Asus rog g751y elkelt
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Eladó Karcmentes Xiaomi Mi 14T Pro 12/512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest