Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Van itt olyan aki vállalna egy arduino-on működő tesztáramkört elkészíteni egy nyákra, mindenestül, hogy egy prototípusba belehessen rakni?
A lényeg: piezoelektromos kristály->nyomás- mechanikai erő hatásra(rá áll az illető) akkor felkapcsolódik egy kivezetett led, majd ha megint rááll lekapcsol.
Az arduino progit megírtam hozzá, és összerakva működik is, de ezt minél kisebb méretben bekéne építeni egy "szőnyegbe".Tud valaki ebben segíteni, természetesen honoráriumért cserében. Budapest illetve Miskolc játszik leginkább.
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Nem, ez egy jóval bonyolultabb project leegyszerűsített változata lenne,ahol mindenképp egy 20mm vastagságú polyfoam anyagban lenne elhelyezve az elektronika). De most elég volna ha valami gomb elemmel működne.
Elején úgy volt, hogy igen elég lesz ha az elektronika kívül helyezkedik el és csak a ledet meg a piezo szenzort vezetem be a szőnyegbe (mert ezt én is megtudtam volna csinálni). Csak kéne egy olyan verzió ahol nem lóg ki a "bele" a cuccnak. Volt is egy ismerősöm aki bevállalta volna, mert elvileg nem olyan bonyolult az elkészítése, csak egyetemen most neki is rengeteg a dolga...
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Nem tudtok valami jó csoportosítást, listát a piacon fellelhető szenzorokról/érzékelőkről (nem ipari felhasználásúakról)? Tudom, hogy nem túl konkrét, de igazából a-z-ig mindent szeretnék átnézni, hogy mi mire való, mi mire képes stb. (bocsánat, ha nagyon rossz a topic)
Előre is köszi!
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Érdekel a tudomány , mérnök vagyok, de nem villamos... Arduino-val bohóckodom én is, de a konkrét "feladatom" az lenne, hogy minél szélesebb körben tisztában legyek a világpiacon található szenzorokkal (ezért már ki is néztem egy antikváriumot ahol beszerezhetem az általad említett könyvet), de a konkrét működésükön kívül az is érdekelne, hogy melyik cég milyen paraméterekkel gyártja ugyan arra a feladatra alkalmas terméket (de nincs konkrétum, hogy mit akarok mérni, ezért kéne minél nagyobb adatbázis amiből szemezgethetek).
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy van-e valamilyen szakirodalom arról, hogy milyen módszerek vannak a lehető leghosszabb élettartamú elektronika elkészítésére. (Alvómód..stb) Az érdekelne különösképpen, hogy léteznek olyan elektronikai sporteszközök amelyekben nem cserélhető az akkumulátor és nem is tölthető, ergo a mérnök által megtervezett élettartamra van tervezve a akkumulátor ideje is, erre van valami bevált módszer, táblázat, érdekes cikk (igazából akármi).
Előre is köszi (Ha nem jó helyre írok akkor kérlek irányítsatok a jó fórumba).
Üdv,
adatfalo
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Van egy L3G4200D Giroszkópom, hosszútávú célom, hogy egy súlyzó szerű dologban a mozgást figyeljem és a megtett útból következtetéseket vonjak le (kalória égetés stb. ) Az volna a kérdésem, hogy mi a legegyszerűbb módja annak, hogy az x,y,z irányt ne csak számszerűsítve hanem mondjuk egy diagrammon láthassam? Néztem a Processing-et Arduino-hoz, valamint láttam ennek a srácnak a videóját, viszont ahogy látom eclipse-et használ, mielőtt még felpakolnám a gépre (eddig még csak 1-2x volt hozzá közöm) nincs valami más megoldás?
Előre is köszi!
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Egy kicsit elakadtam Processing-ben (az elején ) Ezt szeretném kipróbálni, csak le szeretném fordítani a Processing fájlt, de azt a hibaüzenetet kapom, hogy "The package "org.json" does not exist.You might be missing libary."
Pontosan mit kéne letöltenem és hova kéne másolnom azt a bizonyos mappát? Mert próbálkoztam ezzel, de ez egyrészt csak egy fájl, másrészt másoltam én mindenhova, de így se jó.
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Hogyan tudok legegyszerűbben lipo akkut(3.7 V) tölteni? Van egy ilyenem, de ha bedugom az usb-be és rádugom az akkut a VBAT-ra, akkor továbbra is csak a power led világít a charge nem. Kölcsön volt adva, és még nem is használtam, így az is lehet, hogy már gallyra ment azelőtt, hogy a kezembe fogtam volna.
Előre is köszi a válasz!
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Nincs esetleg valakinek otthon elfekvőbe WS2801 led sora? Ha esetleg van privátban keressen már meg, hogy el tudjuk bizniszelni.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Hello!
MAX7219 8x8-as mátrix LED-eket kötöttem sorba. Szám szerint 9-et.
Először egy arduino nano-val vezéreltem, de folyton összeomlott a rendszer, vagy már az elejétől kezdve nem működött az összes modul. Azt egyből kisilabizáltam, hogyha lekötök pár modul-t akkor megjavul és jó lesz. Viszont szeretnék minél több modult egyszerre vezérelni, hogy egy hosszú "üdvözlő panelt" kapjak. Olvastam, hogy 8 modul esetében 8 x 70mA = 560mA -> 0.56Amps 5V az áramfelvétel, ami okán a 200mA-es VCC pin kb 3 modult tud meghajtani. Így azzal próbálkoztam (eszköz híjján), hogy a 4. modul VCC-jét egy másik arduino-ra kötöttem (amit usb-ről tápláltam szintén), de így se változott semmit a helyzet (még annyira se tudtam életre kelteni 9,8 vagy 7 modullal (6-al már ment, de néha hibásan).
Egyébként UNO-val 1 modullal többet bír a rendszer (7-nél kezd el bugozni, 6-al úgy tűnik, hogy rendben van).
KÉP
Kérdés, hogy meg lehet növelni valahogy a modulok számát?www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Köszönöm a tippeket! Jövőhét elején kipróbálom. Néztem egy ilyen tápegységet is, ezzel is meg lehetne hajtani külön-külön a modulokat és az arduino-t ugye?
Illetve a VCC- rákötésnél nem kell az összeset "összekötni" hanem csak az első modul VCC-jét elég rákötni?
A GND-nél pedig mindet közösíteni és egyet rákötni? (bocsánat a hülye kérdésekért )[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Van ez a LED Mátrix-ot működtető kódom, összefűztem egy DHT11 hőmérséklet kiírással. 7db modult akarok működtetni, ami rendben is van (csak több kakaó kell neki, mert külön 5v-ról megy a 7 modul és külön 5v-ról a Nano, de néha bugozik...
A kérdés, hogy szerintetek, amikor kiírta, hogy "Willkommen!", utána miért áll meg egy fél pillanatra (még a "Temp:" kiírása előtt)? Néztem a delay-eket de nem történt érdemleges változás, mikor állítottam rajtuk.
Ti biztos jobban tudjátok, előre is köszi a segítséget!
Üdv,
Z.
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz szaszyka #4317 üzenetére
Nem tudom, hogy csak az MQ-* gáz szenzoroknál szokás-e ajánlani (én megtettem ezt a DHT-kkal is), hogy az első 24 órát befőttes üvegben, homogén közegben, csak VCC és GND-re kötve hajtottam. De az említett gázszenzoroknál mindenképp szükséges ahhoz, hogy ne dobálja a fals adatokat. Egyébként a DHT22 és DHT11-em között én is véltem felfedezni különbségeket.
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan (öntöző) rendszert építeni, ahol napi 1x kapcsol be az arduino, lefut a program,(ha száraz a föld bekapcsol egy pumpa {12V-os vízhűtéses pumpa, de már az 5V arduinora kötve is elindul} pár mp-re) majd kikapcsol/alvó-módba-ba kapcsol, mindezt úgy, hogy egy akkuról üzemeljen, amit napelemmel tartanék mindig feltöltve.
A pumpát relével kapcsolgatnám ki-be. Legnagyobb homály számomra a tápellátás úgy, hogy ne merítse/vagy csak minimálisan az arduino az akkut napközben.
Szerintetek ezt hogy érdemes megcsinálni?
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Köszi!
Abban van tapasztalatod, hogy hogyan lenne érdemes ezt a napi 1x-i bekapcsolást elvégezni? Találtam már időzítős reléket, illetve gondolkoztam már RTC modulon is, de nem tudom, hogy mi lenne a legjobb megoldás, sajnos az arduinonak nem olyan jó az energiagazdálkodása, mint mondjuk egy ESP-nek.
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
MCP23S17-vel van problémám
Írtam/összeollóztam egy programot, ahol az IC A és B oldal lábaira gombot kötöttem, az A oldal működik is, viszont a B oldalon folyamatosan az 11111111 értéket kapom (így az A oldalon megnyomott gomb értékét is elég nehéz kihalászni a rengeteg adatból). Vajon mit kéne átírnom a programba, hogy jól működjön?
Bekötésre ezt használtam: képA kód pedig itt található: LINK
Ezer hála és köszönet, ha valaki tud segíteni!
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki jártas MIT App Inventor-ban (arduino+app inventor)? Volna egy határidős projektem, ami nem akar tökéletesen működni, és szívesen fogadnám freelance-ek jelentkezését privátban! Természetesen fizetnék annak, aki tudna segíteni!
Előre is köszi!
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz Gergosz2 #9955 üzenetére
Köszi!
Későbbiekben biztos kipróbálom, viszont az App Inventorban már felépítettem a progit és úgy gondolom, hogy csak valami logikai gikszer az ami miatt nem működik jól a program, ezt szeretném valakinek a segítségével megoldani, de egyébként ide is bemásolom:
Van 20 gombom, amit Arduino vezérel, mindegyik gomb lenyomásával az abc egy betűjét küldöm ki serialport-on, és azt szeretném, hogy mind a 20 gomb lenyomásánál más-más háttérre változzon a HorizontalArrangement12. Az "a" lenyomásánál Image5-re, a "b" lenyomásánál Image6-ra, stb, stb:
Ezt dobtam össze hozzá:
Az "a" lenyomása működik is, viszont a "b" már nem.Egyébként ha sima Terminal progiban nézem, akkor kiírja az adott karektert:
Tudok küldeni .aia filet is aki foglalkozna vele és megnézné!
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation/Xbox konzolok
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest