- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
LógaGéza #9962 üzenetére
Az mindegy, hogy mi az ajánlott, ha ráengedsz 20 voltot, lehet menni fog, mert kevés fogyasztást vesz fel. Mondjuk egy ledet villogtat stabilan. De ha már 4 relé modult kell az 5 voltos ágon meghajtani, akkor annyi sok lesz a hőtermelése, hogy egyszerűen elég.
Én úgy szoktam lenni vele, hogy arduino minél kevesebbet hajcson meg, mondjuk csak opto izolátorokat.
Azt is vedd figyelembe, hogy azok a kis kék relék tutira nem bírják átereszteni a rájuk írt adatot. 10 A 230-on? Ne röhögtess. Ennyit tuti nem bír.
Az meg jó vicc, hogy szakértő rakta össze, de te stabilizáld. VAgyis fingja nincs, hogy mi a baja a rendszerednek.
-
fpeter84
senior tag
válasz
LógaGéza #9962 üzenetére
Csak óvatosan azzal a tápfesszel, mert nálam már nem egy kínai UNO/NANO/MEGA köszönt el 12V bemenő mellett! A rajtuk lévő 1117 LDO-ból legalább 1-2 tucatnyi féle létezik, és van amelyiknél mindössze 12V a megengedett legnagyobb bemenő tápfesz, de olyan is aminél 20V. Mindenesetre nekem már nem egy elpukkant (ugye a 12V-nak írt fali táp se feltétlenül kerek 12V), ezért azóta 8-10V fölé sosem viszem a tápját és így még egy sem adta meg magát... Ha autós felhasználásra kell vagy nem megoldható / nem praktikus az alacsonyabb tápfesz, akkor ilyen filléres step-down-t teszek elé inkább - a rajta lévő MP2307 tartósan mehet 20V fölött is és nem fog elmelegedni...
-
válasz
LógaGéza #9962 üzenetére
Az általad linkelt relé modul már eleve tartalmaz minden alkatrészt, ami a relé meghajtásához kell, ellenállást, tranzisztort, mert ugye direktben nem lehet relét kötni egy kimenetre, tehát nem kell már oda semmi más.
Tápfeszültségben egészen 6,4V-ig le lehet menni, a regulátornak legalább 1,4V-tal kell magasabb tápfeszültség, mint amit a kimenetén előállít, tehát akár a 7,5V-os táp is bőven elég lenne, a melegedés és a veszteség is kevesebb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged