-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZTE_luky
aktív tag
Először köszönöm szépen mindnekinek a válaszokat, új vagyok a témában, nem szeretnék elégetni semmit, és fejlődni szeretnék, ebben nagyon sokat segítenek az itt ért kritikák
értem tehát szerencsésebb töltőről, ez teljes mértékben megoldható. HA esetleg nem lenne stabil az áramforrás csak a board mehet tönkre ugye? vagy ha teljesítményre nem okés a táp akkor az. de a szalagnak nem lehet baja? mert nagyon nem csinálnám ezt a forrasztgatást újra, elég nagy meló volt
és amúgy a bekötéssel nincs gond? pontosabban úgy néz ki jelenleg hogy a szalag befut GND-re és 5V-ra és ugye usb-re a táp.
Jól értem? VIN-re mehetne akár 12V is? és mondjuk 5V-ra az arduinón meg a szalag?
nope
a szalagon WS2812B ledek vannak. köszönöm szépen a választ, neekm is feleslegesnek túlt a túloldali bekötés de nem került plusz energiába, ezért úgy gondoltam ink bekötöm, ki tudja mi hol megy szét benne később elpattan egy forrasztás és akkor másik oldalt még megkapja
Tankblock
a program egy nyan cat szerű végigfutó effekt, folyamatos színváltozással és kihagyással, tehát van amikor ledek nem is világítanak, egyidőben tehát soha nem ég az összes led.
Probléma a táppal a következő lehet:
WS2812B típusú címezhető led szalagomnál függetlenül az arduino nano-s vezérlőtől és/vagy a futtatott progamtól a ledek amint áramot kapnak, max fényerőn fehéren felvillannak pár másodpercig és utána indul csak a program. Fogalmam sincs mitől van ez a jelenség, és hogy hogyan kerülhető el. Ezt az egy dolgot találtam mi passzol a témához. Az a helyzet talán nem is zavarna engem ez a felvillanás, igaz kicsit gagyin néz ki hogy a rendszer fele van csak ilyen szalagból és a másik nem villan fel, de a fő problémám hogy elég sokat zabálhat ebben a pár másodpercben és félek vlamim rá fog menni erre, főleg hogy nagyon kényes helyen vannak beépítve a ledek. kb 120 pixelem lesz (még nincs kész a telejs) és ebből pontosan 60 darab iylen felvillanós, és egy 2A-es power bankről futna. A program elég fogyasztásbarát, hisz kihagyásal futnak végig színek a soron, tehát egyszerre nem is világít az összes led, meg persze csak egy egy színben. kérdés az hogy ez a felvillanás jelenthet e problémát a későbbiekben? hamarabbi led elhalálozást, táp túlterhelést vagy akármit, és ha igen, hogyan vehető ki belőle? A cikkben említett MOSFET sajnos nekem nem mondott sokat, ne mvagyok szakmabeli
elég ha az arduinot mini usb-ről táplálom csak árammal? --> külön igen, közösítsd a földet ebben az esetben.
ezt h érted? usb-ből a földet kössem rá az arduino földjére? ez mennyire fontos? mert már korlátozott a hely meg a kötögetés
"A lenti kapcsolásból hiányzik kondenzátor a táp vonalak közé, minnél közelebb a LED sorhoz."
milyen kondi kellene és hogy kössem? (ne haragudj de nem vagyok jártas a témában)
Tehát akkor nem probléma hogy arduinón fut a szalag árama is? tehát hogy csak usbről kap áramot az arduino, is minden azon fut át? mert ugye a rajz elcsal annyit hogy a szalag nem közvetlen az áramforráshoz van kötve hanem az arduinóról kapja az 5V-ról
-
Az a 6-20V inkább 6,5-12, a kínai lapok regulátorai nem nagyon bírják a 12V-nál magasabb betápot. Az 5V az lehet akár 3V is, az általam eddig próbált atmega*** lapok 2db AA ceruzaelemről is stabilan üzemeltek.
A képről nem tudom megállapítani a lap típusát, de ha pl. pro micro, abból van 3,3V-os is, annak viszont nem nagyon tesz jót az 5V az 5V bemenetére.
A power bank-ok azért elég stabil 5V-ot adnak ki, ha nem léped túl a korlátait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest