- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
vegyszer #21543 üzenetére
Szia!
Szomorú, hogy ez a helyzet...
...a routerben jelszóval korlátozd le annak a gépnek (vagy akár az összesnek) az elérhető maximum sávszélességét mondjuk 300Kb/s-re és nem lesz gond! Működni fog ugyan, de olyan lassú lesz, hogy öröm lesz nézni, ahogyan végül kikapcsolja a gépét és megy pihenni!
Az lenne a legjobb, ha beszélnél a fejével és saját maga rájönne arra, hogy mindjárt jönnek az ünnepek és a Téli szünidő...addig viszont vannak fontosabb dolgok!
-
ViZion
félisten
válasz
Saját AdGuard Home szever, reklámokat és szolgáltatásokat blokkol. Nálam ezen kívül opnsense is van, ha felmorcosít, akkor a 0,5 MBit/sec "IoT" pipe-ba rakom, nesze neked tiktoklyutúb...
De ez a netről is lekapcsolja 21 h-kor.
PC-n van egy progi, már nem használjuk, Romaco timeout a neve, ez kijelentkezteti X idő után. Lehet napi, session, stb. kvótákat beállítani. Winfos family-t próbáltam, telepítésig sem jutottam el, olyan körülményes. Telefonra a Family link egy bugos sz@r, gyerek megkerülte, de leszedni nem lehet, azt is tiltotta, amit amúgy engedélyeztünk... -
válasz
Nem lenne egyszerűbb a Windows szülői felügyelet (Family Safety)? Nálunk 2 gyereknél is remekül működik. A beállított időben kijelentkezteti a gyereket a gépből.
De a routerben is szokott lenni (nálam legalábbis van) szülői felügyelet, ami pont ezt csinálja, levágja a netről a gépet.
Az általad leírt feladatra viszont van egy sokkal cizelláltabb módszerem!
Van a gyerekek gépére telepítve egy-egy TightVNC szerver, ez a Windows-zal indul és kikapcsolásig működik, a tálcán se látszik. Ezzel tudom távolról felügyelni a gépet, például ha nem vagyok otthon, be tudom írni az admin jelszót stb. Meg rá tudok nézni, milyen disznóságot művel.
Na most, amikor nem hajlandó kikapcsolni a gépet, belépek, és elkezdem b*szogatni az egeret. Vagy az ESC-et nyomogatom, hogy bejöjjön a menü. Egy FPS közben bármikor 1-3 percen belül garantáltan célra vezet.Ha mégis maradnál az eredeti tervnél: egy DIY oszcilloszkóp alkatrészei közt találtam ezt: AQY210EH PhotoMOS, nem tudom mi a magyar neve, FET-es optocsatoló, AC-t is lehet vele kapcsolni, talán az UTP kábelt kapcsolgatni is jó lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest