Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz Aryes #15826 üzenetére

Nem egészen! A programozás lefutása közben a D13-as lábon az addig folyamatos világítás megszakad a pozitív irányra és kb. fél másodpercig bevillan a negatív irányú LED, majd vissza a pozitív ág. Az alaplapon viszont a betáp-LED folyamatosan világít.

Viszont, ha a D13-as pint teszem be a programba, akkor az szépen elkezd felváltva villogni, DE pont ez van akkor is, ha a 21-est teszem aktívvá! Lehet, hogy ez csak valami bug? (mivel elvileg nincs is ennyi kimenete a Nano-nak)

Ami még érdekes volt, hogy az RX(D0) lábat nem tudtam itt aktiválni semmivel*, a LED-ek azt mutatták, mintha a kimeneti láb be se lenne kötve (halványan világított mindkettő)! A TX1(D1) az 1-es szám használatával szépen villogtatta a LED-eket!

Innentől kezdve minden tökéletesen működött egészen az A6-ig! (20 lenne a programsorban a száma) Az A7-es szintén passzív (21 lenne a száma, de arra a 13-as kezd el dolgozni) ...és próbából* beírtam a 22-es számot, arra viszont az alaplapi RX- és a TX egyszerre kezd villogni és a kimeneteik is pont így viselkednek...

Viszont, hogy most alaposabban megnéztem a Nano- és az Uno lábkiosztásait rájöttem, hogy lehetséges :B az, hogy összecseréltem a két lapon az RX- és a TX helyzetét (Uno esetén jó volt, de a Nano-nál pont fordítva lehetett)! Ennek ellenőrzésére már csak Péntek délután lesz időm leghamarabb...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés