Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz Undoroid #15827 üzenetére

rájöttem, hogy lehetséges :B az, hogy összecseréltem a két lapon az RX- és a TX helyzetét

Most megnézve a Nano board lábkiosztását, igen furcsa, hogy a D0 és a D1 fel vannak cserélve. Ezt még sosem fedeztem fel. :Y Tényleg akár ez is lehetett az eredeti ok, amiért nem ment a kijelző.

Ami még érdekes volt, hogy az RX(D0) lábat nem tudtam itt aktiválni semmivel*, a LED-ek azt mutatták, mintha a kimeneti láb be se lenne kötve

Ezért mondtam, hogy ezt a két lábat (RX/TX) nem érdemes digitális kimenetként használni, ugyanis a boardon van egy USB-UART (serial) chip, ami az USB-n keresztüli programozást teszi lehetővé, na most ez pont erre a két lábra van kötve fixen. Az RX lábat vagy ez a chip húzza magas szintre (ehhez némileg ismerni kell a soros kommunikációs protokollt, hogy tudd, miért), vagy maga az Arduino, a hardveres serial miatt nem engedi kimenetként konfigurálni, nem tudom.

A többi anomáliára egyelőre nem találok magyarázatot*, de gyanús, hogy lehet rajta valamiféle forrasztási hiba, esetleg nézd meg nagyítóval magát az AVR chipet a boardon, hogy nincs-e megfolyva az ón két láb közt.

*de találtam, [link]. Hirtelen beugrott, hogy az A6 és A7 lábakat csak analóg bemenetként lehet használni, talán ezért sincsenek kivezetve az UNO boadon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés