- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Janos250 #12956 üzenetére
Közben még megtaláltam két márciusi hsz-edet az ESP32 előnyeiről: [link] [link]
Illetve utánanéztem a "külső ram"-nak is. pSRAM -nak hívják, itt egy részletes leírás a használatáról: [link]
Ezek alapján én már egy PSRAM-os ESP32-s board-ot próbálok keresni.
Nagy segítség ebben a wikipedia: [link]
Aliexpress-en a "ESP32 pSRAM"-ra keresve ezek jönnek be: [link]
A legelső találat pl. elég jónak néz ki:
4MB / 16MB FLASH for TTGO T8 V1.7 wifi Bluetooth ESP32 WROVER 4MB FLASH 8MB PSRAM electronic module T8 V1.7.1 ESP32 [link]
SD-foglalat és akksicsatlakozó is van rajta, $6.55-ért.
És ráadásul itt azt írja, hogy lehet a 4MB flash verzió helyett 16MB flash verziót is választani.
Bár a wikipedian nem írja hogy létezne ilyen.
Wikipedia alapján is próbáltam amúgy olyat is keresni, amiben a Flash memory 4 MiB fölött van.
De így Surface-mount module-t találtam csak, és azt is csak a gyártói oldalakról, Aliexpress-en nem. Azt meg nem annyira állnék neki kézzel forrasztgatni hogy board legyen belőle. -
atesss
addikt
válasz
Janos250 #12956 üzenetére
De akkor ezek szerint az ESP8266-ben is van I2C, no ezt nem tudtam.
Igen, elírtam, természetesen az I2S-re gondoltam !Valamit olvastam az ESP-khez rakható külső memóriákról. Hogy mi is a különbség az SRAM & SPIRAM között, meg hogy milyen a sebességük.
De nem világosodtam meg teljesen.
Ha +2-3$-ért van egy külső flash a nyákon egy ESP32-höz, az szerintem elég hasznos lehetne.Igen, én is most dilemmában vagyok ESP8266 és ESP32 között.
Találtam pl. egy egész szimpatikus board-ot ESP8266-ra: [link]
És lehet rádugni a tetejére shield-eket. Pl. az ugyanott kapható "Data shield" elég hasznos lenne hozzá, DataLog FAT32 microSD-re + egy RTC, plusz $2.19-ért (ok, még egy olcsó microSD meg a gombelem biztosan kell hozzá).Valami hasonlót tudsz ajánlani ESP32-esben ?
A kis fizikai méret nem olyan fontos. Sőt, ha ki van vezetve tényleg minden GPIO-ja, akkor felőlem nyugodtan lehet sokkal nagyobb is. Viszont az fontos lenne, hogy létezzenek hozzá hasonló Shield-ek (pl. ez az RTC+SD elég alap lenne részemről).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest