Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Köszönöm a tippeket az ESP32 regisztereivel kapcsolatban - úgytűnik valóban az RTOS keverhet be... Egyetlen butuska tesztprojektet leszámítva - ahol a csipp se stimmelt, az enyémen RM68410 van - nem találtam rendes lib-et a parallel 8bit ESP32-re, ezért nekiestem hogy átfaragjak egy idegen projektet...
Fogtam ezt az STM32_TFT_8bit lib-et ami az Adafruit GFX csomaggal működik együtt, és első körben minden hardverközeli műveletet átírtam pinMode, digitalWrite és digitalRead alapú lassú, de mindennel kompatibilis univerzális megoldásokra és miután meggyőződtem róla hogy ez így nagy lassulással de még mindig működik az STM32-vel, a lábak átcímkézésével lefordítottam az ESP32-re is és működött első pöccre a Lolin32-n is! Nem vagyok hozzászokva, hogy ilyen gördülékenyen menjenek a dolgok, lesz még itt valahol szívás tuti

Az eredmények a graphictest_kbv.ino-t futtatva:
MEGA2560 az MCUFRIEND_kbv lib-el: 37.24 sec
DUE az MCUFRIEND_kbv lib-el: 8.36 sec
STM32F103C az STM32_TFT_8bit lib-el direkt PORTA hívásokkal: 19 sec
STM32F103C a fentiből hekkelt dummy lib-el: 93.6 sec
ESP32 a fentiből hekkelt dummy lib-el: 17.4 secNyilván a 240 vs 72MHz ad némi előnyt az ESP32-nek az STM-el szemben, de a 3.33x órajel mellett 5.38x tempót hoz már így is, bár a DUE-től még messze jár... Ráadásul az STM lib-el se eredeti, se széthekkelt módban nem akar menni a hardveres scroll a demóban, a szoftveres scroll meg halálosan lassú - ennek az okára még jó lenne majd rájönni, feltehetően valahol bizonyos regiszter visszaolvasásoknál lesz a bug...
A következő lépés az lesz, hogy a dummy hívásokat megpróbálom a lehető leggyorsabb direkt ESP32 regiszter hívásokra lecserélni - remélem úgy simán beelőzi majd a DUE-t is...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Assetto Corsa Rally
- Steam Deck
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Gumi és felni topik
- Projektor topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Eladó Xiaomi Mi 11 Lite 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HP EliteBook 840 G10 - 14"WUXGA - i7-1360P - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold