Új hozzászólás Aktív témák

• Xpod

addikt

válasz Janos250 #8120 üzenetére

Üdv,

A hardveres előkészületekkel kész vagyok.(Összeraktam a tápegységet, elő van készítve a dobozolása megvan a ledszalag, össze van kötve be az egész bazár. A ledszalag és az ESP32 között kb 40cm-es vezeték van.

Most jön a szoftveres rész. Az a kód, amit megosztottál, nem fodul le nekem. :( Ez a hibaüzenet:
    "No hardware SPI pins defined. All SPI access will default to bitbanged output"

Mit tudok vele csinálni? (FastLED 3.1.6 van telepítve)

Most az Adafruit_neopixel lilbrarbyt próbálgattam, de nagyon furán viselkedik. Ha csak 10 db ledet kötök be, akkor a színeket RGB sorrendben kell megadni a függvénynek és jól működik. Ha viszont az 57 db-os szalagot, akkor már a sorrend BGR, ráadásul az első valamiért led mindig eltérő színnel világít. Ha pedig valami színt szeretnék kikeverni akkor a delay lejárata után villan egy picit a led és megváltozik néhány lednek a színe.

Környezet: Arduino IDE 1.8.5, Adafruit_neopixel 1.1.6.

Ez a kód van most feltöltve, kék színnel világit most a szalag, kivétel az első led--et, mert az rózsaszín:

#include <Adafruit_NeoPixel.h>

#define LEDPIN 13 //vezérlés
    #define LEDmennyiseg 57 //osszes led

int i;
    Adafruit_NeoPixel LEDek = Adafruit_NeoPixel(LEDmennyiseg, LEDPIN, NEO_GRB + NEO_KHZ800);

void setup() {
    LEDek.begin();
    }

void loop() {
    for (i=0; i<56; i++)
    {
    LEDek.setPixelColor(i, LEDek.Color(0,255,0));
    LEDek.show();
    }
    delay(10000);
    }

Új hozzászólás Aktív témák