Új hozzászólás Aktív témák

• csubuka

addikt

Sziasztok!

Lassan eljutok a hobbi projektem ezen részére, amikor egy current transformerrel kellene megállapítani, hogy éppen folyik-e áram vagy sem egy adott körben. Tisztán rezisztív a terhelés és fix értékű (egy 2,1 kW-os elektromos fűtő) és vagy max teljesítményen megy vagy sehogy, tehát a fogyasztást is meg tudom mondani, ha egy adott pillanatban tudom, hogy folyt-e áram vagy sem nagyjából.

Pl. másodpercenként nézhetnék ment-e: igen/nem értéket, mivel a vezérlés annyit csinál, hogy a kívánt hőmérsékletet úgy éri el, hogy 1 percen belül éppen hány másodpercet kapcsolja be a fűtőt. Szóval, ha egy vizsgált másodpercben többet folyt áram, mint 0,5 másodperc, akkor az vehető úgy, hogy végig folyt. Nem kell nagy precizitás :D Vagy lehet nagyobb mintavételezési frekvencia is akár.

HMM fórumtárs írta, hogy foglalkozott ilyesmivel korábban, szóval elvileg hozható kellene, hogy legyen.

Lehet, hogy van erre egyszerűbb megoldás is amúgy és nem kéne szenvednem a CT-vel. Az működhetne ilyen esetben, hogy egyenirányítom a CT kimenetét egy "burden resistor" beépítése után és figyelem az egyik analóg bemeneten a feszültséget és megállapítom, hogy folyt-e áram vagy sem? *Nem kizárt, hogy ez elég meredek ökörség volna a részemről. Ámde itt tényleg, csak azt kell eldönteni, hogy folyt-e áram az adott időszakban vagy sem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés