Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
No uraim!
Alaposan elmélyültem az arduino és nyomógomb témában. Végeztem egy tesztet debounce témában is.
Ha akarjátok, ha nem, most megosztom a tapasztalatokat.
Ezt a kódot használtam tesztelésre.
Ez 50 ms szoftveres debounct alkalmaz. Ezt vetettem össze hardveres megoldással, R-C debouncot használva, kerámia kondenzátorral.2 gombot teszteltem: Egyik egy olcsó nyomógomb, pirosnak neveztem el. A másik egy kicsit jobb mikorkapcsoló, mikro néven.
3 gombnyomási módot használtam: általános, kb ahogy én egy gombot megnyomnék. Gyors, egymás után gyorsan nyomkodva és lassú. Csak szépen komótosan.
Miden teszthez 10 lenyomást végeztem. Első oszlop mindig a lenyomások száma, második a szoftver által érzékelt lenyomások száma, harmadik a nyomástechnika. Íme az eredmények:
Debounce nélkül:
Piros gomb:
10 - 14 általános nyomás
10 - 17 gyors nyomás
10 - 29 lassú nyomásMikro:
10 - 22 általános nyomás
10 - 22 gyors nyomás
10 - 21 lassú nyomásSzoftveres debounce:
Piros gomb:
10 - 10 általános nyomás
10 - 10 gyors nyomás
10 - 11 lassú nyomás !!Mikro:
10 - 10 általános nyomás
10 - 10 gyors nyomás
10 - 10 lassú nyomásHardveres debounce:
Piros gomb:
10 - 10 általános nyomás
10 - 10 gyors nyomás
10 - 10 lassú nyomásMikro:
10 - 10 általános nyomás
10 - 10 gyors nyomás
10 - 10 lassú nyomásKonklúziók:
1. prell mentesíteni kell. E nélkül 2x, 3x annyi kapcsolást lát kontroller, mint ami a valóságban történik.
2. A szoftveres megoldás nem minden esetben jó. 50 ms akár kevés is lehet egy kicsit gyengébb minőségű nyomógombnál.
3. A hardveres megoldás ezen a teszten nem hibázott!!
4. A szoftveres megoldás ebben a példában biztos, hogy gyorsabb, mert késleltetés nélküli. Refrakter módszer.
5. A hardveres biztos, hogy lassabb, mert a kondenzátornak kicsi idő kell. Nem tudom pontosan mennyi, olyan 5-20 ms?
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Gumi és felni topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Kék független 256GB
- Samsung Galaxy S24 8/256 GB Onyx Black 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új, bontatlan, iPhone 17 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Komplett PC - GTX 1080 , i7-7700, 32 GB RAM, 750 GB SSD, 1 TB HDD
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10400F 16GB DDR4 512B SSD RX 6600XT 8GB AeroCool DS Cube ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold