- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robohw
aktív tag
1. Ide más is jár, szintén segítségért, észleletem szerint jobbára amatőrök és nem tudom miért volna jó, ha a hibás fogalmakat ismernék, tanulnák meg az itt előfordulók. Én legalábbis ezért korrigálok, ha teszem.
2. Azt más is és én is megjegyeztem, hogy a 30 Hz talán nem a legmegfelelőbb. Én speciel kétszer is. Most, utóbb meg is indokoltam, hogy miért. Olvass vissza. De ha neked a 30 Hz megfelelő, akkor semmi gond, használd úgy.
Azt hozzá kell tennem, hogy az általad alkalmazott motorok hajtóművesek, tehát a kivánt fordulatszámhoz ezt is hozzá kell számolni a PWM frekvenciájának számításánál.Az a fúrógép 800 Wattos, ami félgőzzel meghajtva is elégséges a munkavégzéshez, hiszen vannak 250 watt teljesítményű fúrógépek is. A kis modellmotorok pedig kínaiak, ami annyit tesz, hogy a feltétlenül szükséges anyagmennyiségnél egy tizedgrammal sincs több bennük. Ez nyilván kihat a teljesítményükre is. Az sem mellékes, hogy, mint azt említettem, a 2.5 - 12 Voltos motor a teljesítményének maximumát nyilván nem fogja leadni 5 volton még akkor sem, ha direktben van járatva, hát még PWM-en keresztül, ami mindjárt azt jelenti, hogy az 5 voltnak is csak tört részét kapja meg.
3. A segítségnyújtás olykor kioktatás. Csendben jegyzem meg, beírásaid némelyike azt sugallja, erre egyben-másban rá is szorulnál. Természetesen jó értelemben, segítő szándékkal mondom ezt. Sajnálom, hogy te másképp érezted vagy értelmezted.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest