Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-03-11 00:46:52

LOGOUT.hu

Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4068) Teasüti válasza Janos250 (#4065) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Jó ötlet!
Nem is gondoltam még erre.
Ellenben a poti a PIR szenszorokon elég pontatlan és elnagyolt beállítás, meg teljesen esélytelen éppen ugyanolyan fényerőre behangolni a kettőt. Illetve a funkciója is kérdéses volna így, ha különböző fényviszonyok vannak a lépcső alján és tetején.
Szóval jóval célravezetőbb egységesen vezérelni külön érzékelővel és digitálisan.

MÁS:
szeretném használni az RTC modul óráját az eltelt idő pontosabb követéséhez, mert a millis() ugye kihagy a megszakítások alatt és így nem lehet időt mérni. Sajnos ez a modul nem regisztrál a másodpercnél kisebb mértékegységet, így az oszcillátor kimenetét fogom használni megszakítás küldéséhez 1 hz-enként.
A kérdésem az volna, hogy az Atmel 328p képes regisztrálni a beérkező megszakítást úgy, hogy ideiglenesen ki vannak kapcsolva a megszakítások: noInterrupts()?

A problémám, hogy egy másodpercenként kiíratok vmit a monitorra, viszont a led szalag frissítéséhez ki kell kapcsolni a megszakításokat, ami miatt pontatlan adatot írok ki.
Az elképzelés az volna, hogy az RTC adja az 1 hz-es jelet és amint érzékeli a loop(), hogy be van állítva ez a flag, úgy írná az adatot a serial monitorra.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.