- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Kempingezés és sátrazás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
Nekem anno amikor találkoztam vele, szénlemezes biztosítékok egyik anyaga volt ez! A csillámlemezzel elválasztott (csak távtartónak volt használva) két szénlemezben volt egy-egy wood-fém pogácsa, amit ha nagyobb feszültséglökés ért, akkor ív keletkezett és ennek a hőhatása megolvasztotta a fémet, ami rövidre zárta a két pólust és így védte meg a további túlfeszültségtől.
Ennek volt egy másik változata is: ott a biztosítékot megfeszítve tartotta egy erős rugó és a biztosítékon túl nagy áram folyása közben hő alakult ki, ami megolvasztotta a reteszként szolgáló fémet és a rugó összenyomta a biztosítékot (mechanikusan lerövidült) és így működésbe tudott lépni a riasztásra szolgáló áramkör és egyben le is kapcsolta a betápot! Egyik megoldás sem volt autómatikusan visszaálló! Ott bizony kézzel ki kellett keresni a meghibásodott biztosítékokat!" Érdekes lehet akkor ezzel összeforrasztani valami vezetéket mondjuk egy autó motorterében " A videót nem láttam, amit említettél!
Magát ezt a Wood-fémes keveréket / ötvözetet vegyileg lehet szennyezni, amivel eltolódik az olvadási hő (is)! Nem kell feltétlenül használni a legalacsonyabb olvadási pontot! ...már megint hosszan offolok, de már vége is!
Viszont egy kérdésem is lenne a többiekhez, ha már itt vagyok: ESP01
Megoldható ennek használatával a tápfeszültség mérése is a szokásos ellenállásos - feszültségosztó használatával és a kód megfelelő módosításával kiíratni a többi adat alá? Elvileg erre a célra analóg bemenetre van szükség (ennél nem látok olyat), de hátha van valami más, egyszerű megoldás is másik alkatrész beépítése nélkül!
(Szerk.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 3060TI 8GB VISION OC
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged