- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok! Nekem is éppen a Tasmota-hoz kötődő kérdésem lenne, de programozás oldalról megközelítve...
Arduino ide-vel lefordítottam, ráhúztam egy wemos D1 R2-re és fut is szépen egy sonoff-féleséget utánozva: relé a GPIO14-en, fizikai gomb a GPIO2-n. Ha a loop végére beteszem a saját szemetemet, azzal tudom detektálni hogy éppen a webes vagy fizikai gombbal melyik állapotba lett állítva a relé kimenet:
if ((digitalRead(14)==1) and (myRelayStatus==0)) {
Serial.println("rele bekapcs");
myRelayStatus=1;
}
if ((digitalRead(14)==0) and (myRelayStatus==1)) {
Serial.println("rele kikapcs");
myRelayStatus=0;
}
Viszont arra nem tudok rájönni, hogy hogyan lehetne ugyaninnen saját eseményekre reagálva kezdeményezni egy relé ki vagy bekapcsolást? Van erre valami meghívható eljárása? Nem igazán látom még át, túl sokat tud ez a Tasmota kód... Egy fizikai láb átbökést nyilván bármikor csinálhatnék, de arról a Tasmota nem értesül persze...
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Apple Watch Series 7 41mm NIKE GPS
- Acer Nitro XV340CKP WQHD 144HZ IPS KALIBRÁLT
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB , 6 hó teljeskörű garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Realme GT Neo 3T Dragon Ball Limited Edition
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest