Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- droidic: Safe Mode az agyban
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Engem nagyon megihletett ez a linkelt robot, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, nem (csak) hozzád, csak a linked miatt erre válaszolva írok:

Van nekem itthon egy ilyen servo clamp, mint a képen látható, én barkácsoltam régebben, sg90-es servo-k vannak benne. Az a gond, hogy nincs semmi visszajelzés arról, amikor valamit megfog a clamp, hogy elakadt a mozgás, tehát egy nagyobb tárgyat reccsenésig szorít, a kisebbeknél az anyag rugalmassága miatt valamennyi játéka van. Az sg90 meg hasonló olcsó servo-knak nincs adatkimenete, amit figyelni lehetne.
Azon agyalok, hogy a servo tápjával sorba kötnék egy kis értékű ellenállást (pl 1ohm), és a feszültségesést tudnám rajta mérni egy analóg bemeneten. 800mA stall current (ezt hogy mondják magyarul?) és 1ohm ellenállás esetén 0.8V-ot mérnék, ha jól számoltam, az már egy elég jó visszajelzés lenne.
Van ettől szerintetek valami jobb megoldás? Hogy szokták ezt elegánsan megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
- KARÁCSONYI AKCIÓ ! LG 34GS95Qx-B 34" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Elac Discovery DS-S101-G Zene szerver
- PALIT RTX 5090 32GB GDDR7 GAMEROCK - Gari 2028.02.25. -ig - Eladó!
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan, sérülésmentes kék iPhone 13 (128 GB) 92%-os akkuval
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 3930K / 32GB DDR3 / RX 480 8GB / 500GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR5 512GB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS NZXT 850W
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

ekkold