- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
Na már sikerült pontosan rekonstruálnom hogy is csináltam:
Lementettem a PNG-t,a minek ugye fekete a háttere. Megnyitottam, bekapcsoltam a fekete háttérre a transparencyt, és lementettem 32 színű GIFbe a képet. Bezártam és újra megnyitottam (mentéskor a program optimalizálja 32 színre a palettát, de ez csak újra megnyitáskor látszik nálam.) Ekkor a paletta feketéjét világoskékre cseréltem, és ezzel kékké vált a háttér és minden ami eddig csont fekete volt. Átkonvertáltam a képet 16 mill. színűre, majd vissza 256 színűre -> paletta újraoptimalizációja. Ezután az egész képet bekékítettem. Ekkor legrabbeltem innen a fórumból a fehér hátterű PNG-t, majd kivágtam transparent módban, és beillesztettem a bekékített képbe. És voilá!
Egy vmi nagyon fontos azonban: hogy ez a világoskék volt a legvilágosabb a palettában, így az utolsó lépés előtt (a kivágáskor) még fehér cuccokat beillesztéskor ilyenné alakította a program. -
WN31RD
addikt
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Cathfaern #391 üzenetére
először a fekete hátterű képet lementettem 32 színű gif-be, aztán újra megnyitottam, a palettán ekkor már csk a megfeleő barna és fekete színek voltak, ekkor fogtam, legrabbeltam a képernyőről a fehér hátterű eredetit, kivágtam transparent háttérrel, és beillesztettem az előző 2 színű gifbe, amitől eltűnt a fehér körvonal is, mvel nem volt a palettán fehér nekije :) Tiszta véletlenül jött össze amúgy :)
-
rog
addikt
ezaz!
alapitsuk meg a plussz munkat Parcinak mozgalmat!
:) )
mas borere konnyu uj feature-oket kitalalni :) -
WN31RD
addikt
válasz
PeliScan #379 üzenetére
Normál képből elvileg akárhány lehet, sokkal több, mint 8000.
Mégsincs ennyi, feltehetően arcképet sem keresgélne mindenki magának, csak azért mert regisztrált, főleg, ha lennének (mint eddig is) felajánlott arcképek. Az aláírásba is be lehet rakni képet, a fórumtagok nagyrésze mégsem teszi.
Ha pedig valamilyen (akárcsak minimális) korlátozáshoz kötnénk az arcképfeltöltést (pl. 2 hónapos tagság és 100 hozzászólás), akkor eleve nem 8000, hanem sokkal kevesebb képről lenne szó. -
Cathfaern
nagyúr
Mit szóltok ehhez a fejhez?
:( -
WN31RD
addikt
Nem értem, miért ez a nagy félelem az egyéni arcképekkel való visszaéléstől. A hozzászólásokba és az aláírásokba is be lehet szúrni külső képeket (ráadásul itt még méretkorlátozás sincs), és ezzel sincsen gond (illetve ha van, akkor gyorsan kiszedik).
Elmagyarázná nekem valaki, hogy miért lenne nehezebb az arcképeket moderálni, mint a normál képeket? :F -
Keitaro
addikt
[L]http://animemarket.no-ip.com/forum/[/L]
Ez egy sajnos már halott DC hub fóruma. Itt is mindenki pakolhatott fel képet, és szerintem jó volt az egyediség. Mondjuk hozzáteszem nincs 8 ezer regezett tagjuk és ekkora forgalmuk :)
Egy ideig nem értettem mi lenne a baj az egyedi fejekkel, de pár pontban a véleményem csakhogy én is állást foglaljak :
1 A hozzászólás alapú fejekkel az a baj, hogy lennének akik csak azért dumálnák tele a fórumot nagy semmikkel, hogy lehessen fejük :)
Ha csak simán hagyjuk hogy mindenkinek lehessen saját feje az szerintem nem egy oltári nagy munka, viszont egyetértek azzal, hogy rizikós. De kockázat nélkül nincs győzelem :)
Nah mind1 azért sikerült elég sok negatív dolgot összeírnom ahogy elnézem. Egyébként én már megszoktam a mikulást, annyira, hogy nem is biztos, hogy lecserélném, úgyhogy én talán jobban örülnék egyel magasabb user jognak. (Azt hiszem az az amikor szerkeszthetem a saját hozzászólásaimat). Csak mert így ha elrontok valamit írhatok utána megint. -
rog
addikt
''Ha így gondolja a PH! csapat is, akkor úgysem lesz ilyesmi itt, és ha a fórumozók többsége is így gondolja, akkor jogosan nem lesz.''
kulonben meg jogtalanul vonjak meg e fontos funkciot a forumozoktol.. :D
szerintem ahoz, hogy jol kitargyaljuk egy erdekes temat, vagy hogy segitsunk egymas problemait megoldani. egyaltalan nincs szukseg ikonokra a hozzaszolasok mellett.
eleg egyedi lehet igy is barki aki nagyon szeretne. az lenne az optimalis, ha a tartalom miatt tunnenek ki az emberek, nem a kinezetukkel. -
Husky
aktív tag
A legegyszerűbb megoldás vmi fizetős lenne... :DD
-
WN31RD
addikt
válasz
Cathfaern #372 üzenetére
Hát ízlések és pofonok ugye... :DDD
Ha így gondolja a PH! csapat is, akkor úgysem lesz ilyesmi itt, és ha a fórumozók többsége is így gondolja, akkor jogosan nem lesz. Akárhogyan is, nem áll szándékomban keresztesháborút folytatni az ügy érdekében, elfogadom a többség (és/vagy a hatalom :( ;]) -
-
WN31RD
addikt
Parci, #270:
''Egy biztos: mindenkinek feltölthető, egyéni arcképet nem lesznek, mert megölnék a fórumot, totál áttekinthetetlen lenne.''
Ezzel a leghatározottabban nem értek egyet. (Csak azért nem mondom, hogy ez egyszerűen nem igaz, mert szubjektív véleményről van szó, és így értelmetlen lenne igazságra hivatkozni.)
Olyan fórum, ahova mindenki szabadon tölthet fel arcképet, pl. a [L]http://www.HydrogenAudio.org[/L], nézze meg mindenki, aki szerint ez tönkreteszi egy fórum arculatát. Egy biztos: az egyéni arcképek (avatarok) nagymértékben megkönnyítik a hozzászólások között való böngészést, mert első pillantásra látszik, hogy ki írta az adott szöveget.
Parci, #303:
''Ősi tagjainknak valószínűleg egy idő után megcsináljuk egyéni alapon, oszt jólvan. Intézményesített rendszer biztos nem lesz rá.''
Ettől a mostaninál csak nagyobb lesz a káosz, féltékenykedés és rossz hangulat, hacsak nem csináljátok meg tényleg minden régebbi tagnak, aki kéri.
''Nincs időnk, nincs energiánk, szori.''
Azzal kellett volna kezdened, hogy ezt (az egyébként nagyon is elfogadható dolgot) világossá teszed. Rögtön az elején. Akkor talán nem jutottunk volna ide.
Parci, #307:
''Ha gondoljátok, bezárhatjuk az egész fórumot egy hétre, hogy mindenkinek legyen ideje gondolkodni.''
Akármennyire is érthető emberileg az, hogy eleged van a témából, egy ilyen fenyegetés nagyon nem illik egy házigazdához. Aláássa a tekintélyét ugyanis, és a fórumét is persze.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége ennek az egész ügynek... :F
Disclaimer no. 1.: Én egyelőre nem szeretnék magamnak saját arcképet, tehát nem önös érdekek vezéreltek a fentiek megfogalmazásában.
Disclaimer no. 2.: Én is nagyra tartom az egész PROHARDVER! csapat munkáját, de nem érzem szükségét annak, hogy (úgy, mint egyesek) egy PH!-t érintő kritika élét mindenféle dícsérettel meg mentegetőzéssel vegyem el. -
Fr4G
aktív tag
Szerintem a nagy kep jobb:) Amugy nem szeretem a mangat...
-
Panther
HÁZIGAZDA
Pantheres kép - Second Edition:
--
-
GhanBuri Ghan
őstag
Hozom a csaladi mosolyalbumot, muszaj valami jo kis arckepet tenni, ha mar ilyen nepszeru a tema. Esetleg regisztralok par uj nicket is, hogy legyen egy, amint eppen biliken ulok, masik, amint eppen alszok a huvelykujjam szopva, meg ilyenek ;]
-
Panther
HÁZIGAZDA
Kösz a munkát! Ez az utolsó verzió már egész jó lett. Mindjárt én is nekiesek újra. De akárhogy is, ha ránézel eg ilyen transzparens (akár tökéletes is lehet) meg egy eredeti (fekete) hátterű pantheres képre, egyértelműen a fekete Az Igazi :)
-
Elrood
őstag
Nananana, mit kell tenni ahhoz hogy saját képem legyen a nevem felett?:) Kép majdnem kész csak bekéne tenni:). phhhliiiizzz.
-
Cathfaern
nagyúr
Itt van a kreálmányom:
http://www.extra.hu/Cathfaern/panther.gif
Ha a gimp nem kezdett volna el szórakozni, jobb is lehetett volna...:) -
tildy
nagyúr
Az új változat meg a munakehélyi gépemen maradt...Azon már nem volt szurke csik.
-
tildy
nagyúr
Az új változat meg a munakehélyi gépemen maradt...Azon már nem volt szurke csik.
-
rlazol
veterán
Parci!
ha most 2 hónapra elmennétek szabadságra, akkor is 45233%-an király maradna a PROHARDVER!
hajrá, és köszönjük az eddigi sok szépet és jót! -
klepto
addikt
Kedves, aranyos, fáradt, morcos Parci :O Tudom, ez most kritika, de kérlek tekintsd úgy, mint egy építő kritikát, és ne sértődj meg rám :P Minden tiszteletem a tied, hisz egy ilyen oldalt összehozni nem semmi! Gratula!!!
Egyébként itt jegyezném meg, mióta veleek vagyok, olvasótok vagyok, azóta semilyen írott hardverrel foglalkozó sajtót nem veszek :U -
rlazol
veterán
pedig tildynek közben sikerült... vagyis igazán bonyolult nem lehet. :)
fogod a varázspálcát, beállítasz egy kicsi tolerance értéket, egy katt ki, egy törlés és kész. Ha emlékeim helyesek, alőtte át kell tenni 32bites színmélységre, mert csak ott értelmezi a transparent hátteret. -
-
tildy
nagyúr
Egyébként a kép ''eredetije'' így néz ki: [L]http://windgates.free.fr/artwork/sketchs/05_27.jpg[/L]
-
Cathfaern
nagyúr
Lehet egy kérdésem: hogy lehet a hátteret átlátszóvá tenni? GIMP-ben kéne a válasz :)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Tényleg, annyit megkérdezhetek, így minden offeznív felhang nélkül, hogy ez így ''illik a ph dizájnjába''?
--
-
tildy
nagyúr
-
Bagoly
senior tag
''Ha gondoljátok, bezárhatjuk az egész fórumot egy hétre, hogy mindenkinek legyen ideje gondolkodni.''
Azon túl, hogy egyetértek részben mindkét ''oldallal'', ez az a fogalmazás, ami miatt páran sértőnek érzik a stílusod. Picit diktatórikus. Persze minden alappal (ti csináljátok az oldalt, a ti tulajdonotok), csak akkor nem értem a NEKTEK-et.
Bevallom, én is picit sértőnek érzem, mert valahol a magaménak is érzem az oldalt (otthon érzem itt magam).
Mielőtt elhülnél a hozzászólásomon:
Igen, építő (segítő) jelleggel szerettem volna ezt leírni. -
Teljesen mind1, hogy mit kellett volna...
- az egyik topikban az megy, hogy ki-kit-hogyan-miért piszkált a chaten
- a másikban az, h miért nincs saját arcképem, neki miért van, stb.
Ha gondoljátok, bezárhatjuk az egész fórumot egy hétre, hogy mindenkinek legyen ideje gondolkodni.
Egy biztos: megdöglünk a melótól, írjuk a cikkeket NEKTEK, csinálunk mindent látástól mikulásig NEKTEK, és erre még ilyen gyerekes balhékkal is kéne foglalkoznunk.
Nem fogunk. Nem tudunk. Nem bírunk. -
Fr4G
aktív tag
akkor csinalok magamnak egy topicot amiben leirom 1 - 1*10^26-onig az osszes szamot uj hozzaszolasokba es ostag leszek-> lesz arckepem:)
-
Nem lesz egyénileg feltölthető arcképezés, ezt garantálom. Igenis áttekinthetetlen lenne a fórum, veszítene az egységességéből, bájából, stb. Vannak fórumok, ahova mindenki azt tölt fel, amit akar, nézd meg.
Ősi tagjainknak valószínűleg egy idő után megcsináljuk egyéni alapon, oszt jólvan. Intézményesített rendszer biztos nem lesz rá.
Ráadásul azzal sem szeretnék foglalkozni (és más sem), hogy ''de ha ő kaphatott saját arcot, én miért nem''...
Nincs időnk, nincs energiánk, szori. Sokkal komolyabb és fontosabb dolgokon melózunk, szeretni/sokat használni is fogjátok őket, ígérem :). -
Fr4G
aktív tag
sajnos, ez elegge igazsagtalan volt... most akkor a tobbi ember aki sajat kepet akar? (felreertes ne essek, nekem jo ez is)
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 11
- BMW topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest