- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pajac: tpm.msc
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex #7442 üzenetére
A queque-d (NCQ) TRIM és annak tiltott állapota nem függ attól, hogy discard vagy fstrim-mel van-e hasznával. Az NCQ vs. nem-NCQ TRIM épp úgy megy mindkét megoldással párosítva. Plusz a kernel ATA quequed TRIM blacklistjén lévő SSD-k elég régiek, már kapni sem lehet nagyon őket, nem valószínű, hogy valaki belefut modern rendszeren.
A Dolphin-ra nem tudok mit mondani, ezek szerint tudja (bár ha fájlokról van szó, nem mappákról, akkor én nem vagyok benne biztos, hogy akkor is menni fog neki), csak locale probléma volt. Nekem eddig ezt a fajta rendezést egyik fájlkezelő se tudta (még a fájlkezelők non plus ultrája, a Total Commander se), egyik OS alatt se. Igaz nagyon korán, még a DOS-os időkben ráálltam, hogy bevezető 0-kkal toldom meg, mert úgy minden alatt működik. Meg szerintem doksiknak, mappáknak nem is a legjobb ilyen "1" és "10" nevet adni, mert visszanézi az ember pár hónap, pár év múlva, hogy az ilyen pöcs nevű fájlokról, mappákról fogalma sem lesz, hogy mi a rákra szolgáltak, egyenként meg kell nyitogatni, vagy valami view-er programmal átmenni rajtuk. Ehelyett célszerű rendes beszédes nevet adni mindennek, rendesen kiírva, ez már nem CP/M, DOS, meg FAT12-16, hogy 2-8 karakteres nevekbe kell beleférni. És a hosszú, beszédes fájlnév, mappanév még akkor se probléma, ha valaki CLI-ből használja a rendszer, terminálból, konzolból, SSH-ból, mert a Tab-os kiegészítés ilyenkor is kiegészíti őket 2-3 karakter bevitele alapján, nem kell az embernek a körmét legépelni.
Fájloknál arra is törekszek, hogy mindig legyen valami értelmes kiterjesztés, akkor is, ha Linuxon nem szokott számítani (nincs is kiterjesztés, az a név része), hogy mi a kiterjesztés. Pl. valaki itt nemrég leszólt, hogy a pain text, nem forráskódos fájloknak .txt kiterjesztést adok, mikor az felesleges, meg windowos berögződés. És ez a két utóbbi érv igaz is, én akkor is szeretem látni a kiterjesztést, mert később, évek múltán is látni fogom külön megnyitogatás nélkül, hogy mi volt benne, és nem tévesztem össze kiterjesztés nélküli shell scriptekkel, binárisokkal. De tőlem lehet .text vagy .doksi vagy .szöveg vagy akármi, csak kiderüljön micsoda, és ne legyen összetéveszthető más tartalommal, pl. plain text fájlnál .doc kiterjesztés nem jó, mert arról azt gondolhatja később valaki, hogy még a docx előtti időkből származó MS Word doksi, és a .tex kiterjesztés is megtévesztő, mert az meg a *TeX/*LaTeX forrásfájlok kiterjesztése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged