Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Segítséget kérnék Grub ügyben.

Adott egy gép 2db nvme ssd-vel. Az egyiken Win10, a másikon Arch Linux.
    Mindegyik ssd-n saját efi partíció az adott OS betöltőjével, hogy ne legyen macera, ha valamelyik ssd kikerül a gépből.
    Egy win reinstall miatt az Arch Linux ssd-ről törlésre került az efi partíció ideiglenesen. Szükséges, mert nvme ssd-t nem tudok letiltani, az idióta win, pedig beleokoskodik a másik efi partícióba is.
    A lényeg, hogy most újra megcsináltam az Arch Install pendrive segítségével az efi partíciót és elméletileg az alábbi pár sorral létre kellett volna hoznom rá a grub betöltőt.
    Valami ilyesmit írtam be:

cryptsetup open /dev/nvme1n1p2 root
    mount /dev/mapper/root /mnt
    mount /dev/nvme1n1p1 /mnt/boot
    arch-chroot /mnt
    grub-install --target=x86_64-efi --bootloader-id="Arch Linux" --efi-birectory=/boot --recheck
    grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

Természetesen megnéztem, hogy az "/etc/fstab" és a "/etc/default/grub" (cryptdevice miatt fontos) az eredeti bejegyzéseket tartalmazza.
    Az eredménye az lett, hogy megjelenik a bootselect-ben az "Arch Linux" opció. kiválasztva bejön a Grub is, viszont nincs más választási lehetőség csak az EFI beállítás.
    Pedig pendrive-ról indítva a "cryptsetup open" és "arch-chroot" után olvasható a tényleges Arch partíció.

Mit szúrok el? Miért nincs a Grub-ban a partíció?

Új hozzászólás Aktív témák