- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
anorche1
őstag
Szeretnek uefi modban archot telepiteni egy acer aspire e5-532-p78v laptopra.
A sajat leirasomat kovettem, ami alapjan a dell e6440 -emre mar tobbszor sikerult feltelepitenem.Egyszeru tortenet, sda -n 2 particio, az elso 256MiB -os fat32 -re formazott, a masodik ext4 -re formazott. Sda1 /mnt/efi -re csatolva, az sda2 / -re.
Ezutan kovetem arch wikit.Grubot telepitesenel ezt csinalom:
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/efi --bootloader-id=GRUB
pacman -S intel-ucode
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfgA laptopomon ez igy tokeletes, az aceren is lefut hiba nelkul, de restart utan no bootable device.
Probakent felraktam egy manjarot, azzal nem volt gond, az bootolt. De az rendszerbetoltesre mintha nem grub -ot hasznalna.
/boot/efi/EFI/Manjaro mappaban volt a grubx64.efi fajl
de volt egy /boot/efi/EFI/boot mappa, amiben ha jol emlekszem talan egy boot.efi fajl.
Ez utobbit kitorolve mar nem bootolt be tobbet, szoval ez lehet a kulcs.
Grub helyett probalkozzak meg systemd boottal? Vagy lehet csak annyi a gond, hogy en a grubot /efi -be telepitem, /boot/efi helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest