- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A dd ről azt mondják hogy egyszerű és jó eszköz, viszont az üres blokkokat is átmásolja ezért általában lassú.
Arch wikiben ajánlják az e2image-t ext fájlrendszerek másolására:
File system cloning
Using e2image
e2image is a tool included in e2fsprogs for debugging purposes. It can be used to copy ext2, ext3, and ext4 partitions efficiently by only copying the used blocks. Note that this only works for ext2, ext3, and ext4 filesystems, and the unused blocks are not copied so this may not be a useful tool if one is hoping to recover deleted files.
To clone a partition from physical disk/dev/sda
, partition 1, to physical disk/dev/sdb
, partition 1 with e2image, run
# e2image -ra -p /dev/sda1 /dev/sdb1Ez akkor most úgy működik hogy a céllemezen létrehozom az üres ext4 partíciót és a forráslemez ext4 partíciójáról átmásolom az adatokat e2image-vel a céllemez ext4 partíciójára(a wiki-ben megadott paraméterekkel)? Használtál már e2image-t klónozáshoz? Az e2image talán gyorsabb lenne mint a dd mert csak a használatban levő blokkokat másolja, az üreseket nem.
Szerintem a nem használt blokkok átmásolása egyébként sem tenne jót az ssd-nek, ezért ssd-hez ideálisabb olyan tool ami kihagyja az üres blokkokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elfelejtettem a film címét
- Projektor topic
- iPhone topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Google Pixel topik
- Egy módosított állománnyal több GPU-ra is engedélyezhető az AMD-féle FSR 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- elado Deepcool Mystique 240 2027 még garis
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest