- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
attilav2 #7956 üzenetére
Igen, írtam, hogy a dd az üres blokkokat is átmásolja, de ez nem tragédia. Írtad, hogy SSD-ről van szó, azon eleve nem tart sokáig, másrészt szekvenciális művelet, ami egy HDD-n sem annyira rettenet lassú.
Ez az e2image is megfelelő lehet, bár nem ismerem, így ebben nem tudok segíteni, hogy hogyan használd. Max utána tudnék olvasni, de azt te is meg tudod tenni magadtól.
Amikor én csináltam ilyet, akkor tömörített tar-t használtam:
cd /
sudo tar -czfpv --one-file-system /cel/backup.tar.gzMajd ezt bontottam ki a céllemez előre létrehozott partíciójával
sudo tar -xzfpv backup.tar.gz /cél/felcsatolás
(ebből a -p nem is feltétlen kellett volna, a -v csak a fájllistázáshoz van, a z=gzip, de lehetett volna használni -j, -J, --zstd vagy egyéb kapcsolókat helyette)
De lehetett volna így is, pl. root partíciónál, az előre létrehozott, formázott, és felcsatolt célpartícióra:
sudo rsync -avHASX / /cél/csatolás/
Ez is kicsit overkill, mert szerintem elég lenne az rsync -a, a többi kapcsolónak nem lenen szerepe egy átlagos rendszeren.
Az rsync előnye, hogy előbb nem ment tömörítvénybe, hanem közvetlenül másol forrás és cél között. A tar viszont jobb, ha el is akarod tenni a mentést backupként.
-
Siriusb
veterán
válasz
attilav2 #7956 üzenetére
Nem olvastam vissza, pontosan mi a cél, de biztonsági mentésre az rsync-et használom. Illetve régen az FSArchiver-t, de nincs szükségem blokk szintű mentésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest