Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Arc összefoglaló szerkesztés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
attilav2 #7956 üzenetére
Igen, írtam, hogy a dd az üres blokkokat is átmásolja, de ez nem tragédia. Írtad, hogy SSD-ről van szó, azon eleve nem tart sokáig, másrészt szekvenciális művelet, ami egy HDD-n sem annyira rettenet lassú.
Ez az e2image is megfelelő lehet, bár nem ismerem, így ebben nem tudok segíteni, hogy hogyan használd. Max utána tudnék olvasni, de azt te is meg tudod tenni magadtól.
Amikor én csináltam ilyet, akkor tömörített tar-t használtam:
cd /
sudo tar -czfpv --one-file-system /cel/backup.tar.gzMajd ezt bontottam ki a céllemez előre létrehozott partíciójával
sudo tar -xzfpv backup.tar.gz /cél/felcsatolás
(ebből a -p nem is feltétlen kellett volna, a -v csak a fájllistázáshoz van, a z=gzip, de lehetett volna használni -j, -J, --zstd vagy egyéb kapcsolókat helyette)
De lehetett volna így is, pl. root partíciónál, az előre létrehozott, formázott, és felcsatolt célpartícióra:
sudo rsync -avHASX / /cél/csatolás/
Ez is kicsit overkill, mert szerintem elég lenne az rsync -a, a többi kapcsolónak nem lenen szerepe egy átlagos rendszeren.
Az rsync előnye, hogy előbb nem ment tömörítvénybe, hanem közvetlenül másol forrás és cél között. A tar viszont jobb, ha el is akarod tenni a mentést backupként.
-
Siriusb
veterán
válasz
attilav2 #7956 üzenetére
Nem olvastam vissza, pontosan mi a cél, de biztonsági mentésre az rsync-et használom. Illetve régen az FSArchiver-t, de nincs szükségem blokk szintű mentésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gurulunk, WAZE?!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Ismét drágult az Xbox Game Pass, átnevezték a csomagokat
- World of Warships
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3387, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3589
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest