Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy
    addikt

Így néz ki a lemez partícionálása:

sda 8:0 0 465,8G 0 disk
    ├─sda1 8:1 0 300M 0 part windows Helyreállítási partíció
    ├─sda2 8:2 0 100M 0 part /boot vagy EFI partíció
    ├─sda3 8:3 0 128M 0 part Microsoft reserved partition
    ├─sda4 8:4 0 444,7G 0 part /home/jimmy/Windows_mount
    └─sda5 8:5 0 20,5G 0 part / Arch_root

Mi van, ha az sda4-ből lekicsinyítek 1 gigabájtot, azt megformázom fat32-re, beállítom EFI partíciónak és az sda2-t átmásolom rá, és hozzáadom a sda3-hoz, vagy ha az nem megy akkor sda2-sda3-at hozzáadom az sda4-hez, így lesz egy új EFI partícióm, és nem is kell tologatnom semmit sem. Újratelepítést már eljátszottam teljesen párszor, mert ez az eltolásdi, meg partíció kiterjesztősdi lemezkéből nem sikerült jól, mert rohadt lassú lett a rendszer, egy 64 Gb-os ssd-ről klónoztam át a dualboot-ot és belssulások voltak, pedig az alignment jó volt, de mégsem.

Az sda3-at ne bántsad, hagyd változatlanul és közvetlenül az sda4 előtt maradjon. Az sda4 túlsó végéből lecsíphetsz az új EFI partíció számára, de szerintem elég annak 512 megabájt is bőven. Költöztetés után lehet, hogy kell majd BCD javítás.Ha zavar a megszüntetett sda2 helye, akkor inkább terjeszd ki rá az sda1-et. Átmenetileg a biztonság kedvéért valami hülye flaggel megpróbálhatod elrejteni a tartaléknak hagyott eredeti EFI partíciót és majd ha jól működik az új, akkor töröljed csak.

Új hozzászólás Aktív témák