Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

Általában én vagyok, aki a Debiant ekézni szoktam (az RPiOS is az, egy ARM Debian), meg én vagyok a legfrissességmániásabb a topikban, de szerintem a Chromium 83 még nem olyan elavult. Jó, nem valami friss, azt aláírom, én nem is tennék fel magamak ilyet, minimum Arch ARM-mel próbálkoznék, de ha backportolták benne a security patch-eket, akkor azért használható, főleg ilyen embedded céges vagy ipari környezetben elég, ha csak operátornak annyira kell, hogy kioszk rendszerben egy darab webes alkalmazással tudjon dolgozni a böngészőben.

Ez a teljes Debian repoban ilyen régi. Tehát aki desktopos sima debiant használ is a repoból 83-as Chromiumot használ. És ez eléggé régi, főlehg hogy egy mezei user bármilyen weboldalt megnyithat otthon. A Chromium meg a különböző verziókban elenyésző új funkciókat kap, vbagy gyorsítást (bár pont a 87-esben gyorsítttak jelentősen), ellenben csomó security hibákat javítanak. Márpedig elég gáznak tartom, hogy a Debian-t tartják az egyik legbiztonságosabb egyszerű linux esetén, közben meg az olyan csomagok, amiket a userek gyakran használhatnak, azok meg meg elavultak. Amúgy az Ubuntu a 85-ösnél tart, szal azért még ő is előrébb jár.

Új hozzászólás Aktív témák