Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Neil Watts
    veterán

A Samsung 830-ason jó a partícióeltolás. Viszont a WD Blue 3D 1 terás SSD-den az utolsó, azaz harmadik partíció eltolása nem jó, az 1808582337 kezdőszektor nem osztható sem 8, sem 16, sem ezek többszörösével. Talán a Gparted tudja javítani az eloltást, de Live rendszer alól kell csinálni, nem futhat róla a rendszer, míg a Gparted dolgozik azon a partíción.

Az normális, hogy a /dev/sdX-ek ugrálnak, minden bootkor másik meghajtó lesz sda, sdb, stb.. Ezért is kell fstab-ban meg bootmanagerekben /dev/eszköznév helyett partíció UUID-t vagy fájlrendszer UUID-t használni, az nem változik.

Szia!

A KDE Partition Manager LiveCD-rol par perc alatt megcsinalta a 3. particio igazitasat. A particiot kijelolve van egy olyan opcio, hogy "Resize/Move". Annak van egy Advanced lenyilo fule. Ott irja a szektor kezdetet es veget, meg van ott egy "align partiton" checkbox is. Ezt bepipalva mutatta (a a szektorkezdetnel az fdisk altal mutatott maradekosan oszthato ertek volt feltuntetve. Kikattintottam, majd ujra be, ekkor megvaltozott a kezdoszektor erteke - hogy megbizonyosodjak, hogy jo elosztottam az erteket magam is. Maradek nelkul megvolt, igy elmozgattam vele). Siman megcsinalta.

Koszi a segitseget!

Udv. core2

Új hozzászólás Aktív témák